Novi Sad, 07. i 08.03.2020.
Selekcija U13 HK Spartak je u subotu i nedelju (07-08.mart) nastupila na međunarodnom turniru "RAISING STARS" u Novom Sadu, na kojem je učestvovalo ukupno 8 ekipa iz 3 države (Bugarska, BIH i Srbija). Ekipe su bile podeljene u dve grupe po četiri ekipe i igralo se "svako sa svakim". Posle utakmica u grupama osvojeno je drugo mesto sa skorom od 2 pobede (Partizan 3:2 i Vukovi/BIH 4:0) i 1 poraz (Slavia/BUG 0:9), što je značio plasman u polufinale i direktan okršaj sa prvoplasiranim iz druge grupe - Crvena Zvezda.

Drugog dana turnira, u okršaju sa beogradskim crveno belima, subotičani su se pokazali kao bolji rival i zasluženo odneli pobedu (2:1), što nas je dovelo u finale turnira i ponovni okršaj sa ekipom Slavia iz Sofije/Bugarska, koja je u svojim redovima imala nekoliko igrača koji su prosto odskakali svojim kvalitetom i nivoom igre. U finalu je Spartak pružio mnogo jači otpor, ali je svega nekoliko individualnih grešaka svaki put kažnjeno, što je na kraju rezultiralo sa zasluženih 3:0 za ekipu iz Bugarske. Sve u svemu, odličan turnir i nastup hokejaša Spartaka, selekcija U13, osvojeno fantastično drugo mesto i srebrna medalja.

Za Spartak su nastupili: Feindt Peter, Vučinić Vasilije, Stantić Sara, Kuntić David, Janković Ognjen, Milodanović Ana, Benčić Anastasija, Penava Ognjen, Temunović Vanja, Bem Karlo, Popov Jovana, Brestovac Relja, Kujundžić Nikola, Benčić Mihajlo, Milodanović Filip, Rac Sabo Hana, Kukaras Luka i Gubičak Leon. Trener: Brestovac Uroš.   
 
Beograd, 07.03.2020.
Selekcija U8 HK Spartak je u subotu 07.03. nastupila na turniru prvenstva Srbije u Beogradu (Liga Budućih Šampiona), gde su odigrali 5 utakmica i uz skor od 3 pobede i 2 poraza su zauzeli treće mesto od šest ekipa učesnica. Najbitnije je da smo nastupili sa tri pune postave (12 igrača plus golman) kako je predviđeno propozicijama i da što veći broj dečaka i devojčica iz našeg kluba ima podjednaku minutažu na ledu i stiče preko potrebno iskustvo.

Za Spartak U8 su nastupili: Stipić Relja, Lakićević Vidak, Kovač Nina, Simić Ljubinka, Šabić Iva, Mandić Petar, Kostić Vuk, Tikvicki Martina, Kujundžić Nikola, Brestovac Tara, Tikvicki David, Rajković Marin, Maravić Stefan. Trener: Cindel Norbert. Vođa ekipe: Kovač Norbert.
 
Subotica, 28.02.2020.
U Subotici su na žalost u subotu 29.02. ugašene mašine/kompresori za led, tako da se završena klizalačka sezona u našem gradu, te će sve subotičke takmičarske selekcije do kraja sezone (polovina aprila) morati da odlaze na treninge u mađarski Kiškoroš, kako bi koliko toliko ostali u formi za završne utakmice i turnire svih takmičenja. Tim povodom održani su poslednji treninzi svih selekcija i tradicionalno "ljubljenje leda" i da ga imamo i sledeće sezone.
 
 
 
 
Kiskoros, 29.02. i 01.03.2020.
Selekcija U14 koja nastupa u fuziji sa HC Kiskoros iz Mađarske u sklopu "B" prvenstva te države je odigrala dve utakmice (u subotu i u nedelju) i zabeležila polovičan uspeh - poraz od Ajkai Oriorsag 7:8 (2:5 2:2 3:1) i pobedu protiv Hatvan Titanok 7:0 (2:0 2:0 3:0). Ovoj selekciji je ostalo još 6 utakmica do kraja prvenstva.

Za ekipu su nastupali: Janković Ognjen, Kukaras Luka, Kuntić David, Vučinić Vasilije, Sekulić Elena, Milodanović Ana, Stantić Sara i Benčić Anastasija. Trener: Jaramazović Zoran.

Selekcija U12 koja takođe nastupa u fuziji sa HC Kiskoros u sklopu "B" prvenstva Mađarske je imala utakmicu u nedelju 01.03. u Segedinu i zabeležili su novu pobedu ubedljivim rezultatom 6:1 (1:0 2:0 3:1). Ovoj selekciji je ostalo još samo dve utakmice do kraja zvaničnog dela prvenstva gde se nalaze ubedljivo na prvom mestu sa svi pobedama i samo jednim nerešenim rezultatom. Posle toga ih očekuje još nekoliko jakih međunarodnih turnira u zemlji i inostranstvu. Za ekipu su nastupali: Bem Karlo, Gubičak Leon, Marton Leon, Temunović Vanja, Penava Ognjen, Brestovac Relja, Kujundžić Nikola, Milodanović Filip, Benčić Mihajlo, Popov Jovana i Rac Sabo Hanna.  
Novi Sad, 29.02. i 01.03.2020.
Selekcije U8 i U10 HK Spartak su prethodnog vikenda nastupali na velikom međunarodnom turniru u Novom Sadu pod nazivom "Future Stars", na kojem je učestvovalo ukupno 26 ekipa (U10 ukupno 14 ekipa, u U8 je bilo 12 ekipa), iz Hrvatske, Bugarske i Srbije. na ovom turniru su sve devojčice iz Subotice bile "prekomandovane" u ekipu Serbia Girls, koju su činile devojčice iz svih klubova u Srbiji i kao takve su imale svoju ekipu i takmičile se protiv svih ostalih klubova. Posle razigravanja po grupama, usledile su utakmice za plasman, gde se selekcija U10 nije baš najbolje snašla, naročito u samim završnicama svojih akcija i na kraju su zauzeli 10.mesto na turniru, dok je ekipa do 8 godina napravila pravo malo iznenađenje osvojivši 2.mesto u ukupnom plasmanu, i to samo zbog slabije gol razlike od direktnog konkurenta (HK Zagreb/HRV) jer se međusobni susret završio nerešenim rezultatom, dok su oni imali za jedan gol bolji odnos. I pored toga, ova deca su bila zaista fantastična i na najlepši mogući način predstavljali naš klub, ostvarivši pobede i protiv "večitih" iz Beograda (1:0 Vs Partizan i 2:0 Vs C.Zvezda).

Od dece iz Subotice na ovom turniru su nastupali: Poljaković Filip, Ponjavić Andrija, Milanko Danilo, Anđelković Luka, Popov Novak, Blažić Teodor, Budinčević Petar, Rajković Marjan, Boršoš Augustin, Iveljić Matija, Marko Filip, Stipić Relja, Lakićević Vidak, Mandić Petar, Kesejić Ivan, Nađ Strahinja, Trišić Lucien, Maravić Stefan, Tikvicki David, Kostić Vuk, Rajković Marin, Kujundžić Andrej, Čepela Teodora, Mandić Antonija, Lukić Dunja, Maravić Tijana, Tikvicki Martina, Simić Ljubinka, Šabić Iva, Kovač Nina, Brestovac Tara, Stanojević Jana i Mandić Marta. Treneri : Brestovac Uroš i Cox Michelle.
 
 


Delnice, 14.02. - 16.02.2020.
Selekcije U12 i U15 su za vikend (14.02. - 16.02.2020.) učestvovale na završnom turniru Junior Hokejaške Lige (JHL) koja je u organizaciji HK Siscia odigran u Delnicama (Hrvatska). Selekcija U12 je i pre ovog završnog turnira obezbedila prvo mesto i šampionski pehar, što je i potvrdila sa tri maksimalne pobede (Vukovi/Sarajevo 6:1, Siscia 3:0 i Vojvodina 9:0), dok je starija ekipa (U15) pored dve pobede (Vojvodina 9:0 i Siscia 11:0) imala i direktan okršaj za titulu sa ekipom Vukovi iz Sarajeva, jer su obe ekipe imale jednaki bod bodova. U izuzetno dinamičnom i uzbudljivom finalu hokejaši Spartaka su na žalost poklekli i izgubili taj meč rezultatom 2:3 (0:1 0:2 2:0), gde su imali nekoliko izuzetno povoljnih šansi za gol koje nisu iskorištene, dok su sa druge strane primili veoma jeftine golove i prosto nije se moglo do potpunog preokreta. Na kraju šampionata ova selekcija se okitila sa srebrnom medaljom. Selekcija U18 je ove sezone u JHL zauzela 3.mesto, iza HK Siscia i HK Vukovi, sa samo jednim osvojenim bodom tokom takmičenja.

Na JHL u Delnicama za HK Spartak su nastupili: Đukanović Luka, Penava Veljko, Kiš Matej, Šandor David, Vučić Aleksa, Balogh Mate, Fekete Kristof, Sekulić Elena, Benčić Anastasija, Milodanović Ana, Rajković Martin, Stantić Sara, Popov Jovana, Kukaras Luka, Janković Ognjen, Kuntić David, Poljaković Lana, Ponjavić Iva, Rac Sabo Hanna, Vučinić Vasilije, Temunović Vanja, Penava Ognjen, Gubičak Leon, Čepela Filip, Marton Leon, Brestovac Relja, Benčić Mihajlo, Milodanović Filip, Kujundžić Nikola, Mandić Antonija, Milanko Danilo, Bem Karlo i Husti Čonad. Treneri: Brestovac Uroš i Michelle Cox.
 
 
 
 
  
 
Kiskoros, 15. - 16.02.2020.
Selekcije U8 i U10 su u subotu i u nedelju učestvovale na turnirima u Kiškorošu (Mađarska), u sklopu njihovog B prvenstva Interesantan podatak je da je u starijoj selekciji U10 naš klub učestvovao sa dve ekipe, gde je i nekoliko dečaka i devojčica iz U8 dobilo šansu da se oproba u sledećem nivou takmičenja.

Za obe selekcije na ovim turnirima su nastupali: Poljaković Filip, Stipić Relja, Ponjavić Andrija, Popov Novak, Anđelković Luka, Rajković Marjan, Boršoš Augustin, Maravić Tijana, Budinčević Petar, Iveljić Matija, Lukić Dunja, Marko Filip, Tikvicki Martina, Blažić Teodor, Šabić Iva, Simić Ljubinka, Kovač Nina, Kesejić Ivan, Novak David, Nađ Strahinja, Lakićević Vidak, Maravić Stefan, Stanojević Jana, Brestovac Tara, Tikvicki David, Rajković Marin, Marko Mateo, Glogovac Momčilo, Vidaković Aleksa. Trener: Cindel Norbert. Vođa ekipe: Kovač Norbert.

Beograd, 26.01.20.
U nedelju 26.01. je svoj nastup na turniru Lige Budućih Šampiona u Beogradu imala i najmlađa takmičarska selekcija HK Spartak - U8. Na odigranih pet utakmica su ostvarili vrlo lepe rezultate i maksimalno se borili sa svim ekipama iz Beograda (Partizan, Crvena Zvezda i Red team) i Novog Sada (Vojvodina i NS Stars), čime su potvrdili kvalitetan i stručan rad u klubu, jer i pored svega tri meseca leda u Subotici igraju "rame uz rame" sa svim ostalim klubovima, koji imaju led 2 ili 3 puta duže.

Za U8 HK Spartak su nastupili: Stipić Relja, Lakićević Vidak, Simić Ljubinka, Kovač Nina, Šabić Iva, Kesejić Ivan, Novak David, Maravić Stefan, Nađ Strahinja, Kostić Vuk, Rajković Marin, Tikvicki David, Brestovac Tara. Trener: Cindel Norbert. Vođa puta: Kovač Norbert.
 
 
Sarajevo, 24.01. - 26.01.2020.
U Sarajevu je takođe od 24.01. - 26.01.2020. održan treći ovosezonski turnir Juniorske Hokejaške Lige (Junior Hockey League), na kojem je HK Spartak učestvovao sa svojim selekcijama U12, U15 i U18, a protivnici su im bili odgovarajuće selekcije HK Vukovi/Sarajevo, HK Siscia/Sisak i HK Vojvodina/Novi Sad.

Selekcija U12 je zabeležila maksimalne 3 pobede iz isto toliko utakmica (10:1 Vojvodina, 10:0 Vukovi i 13:0 Siscia), čime su na samo jednu pobedu od odbrane prošlogodišnje titule. Selekcija U15 je zabeležila 2 pobede (Siscia 8:0 i Vojvodina 7:2) ali i 1 poraz (Vukovi 0:2), čime su se na trenutnoj tabeli ove dve ekipe izjednačile u broju bodova, te će direktan okršaj na poslednjem turniru u Delnicama/Hrvatska sredinom februara doneti odluku o osvajaču titule u ovoj kategoriji. Selekcija U18 je na žalost zabeležila 2 poraza (Vukovi 2:8 i Siscia 4:5), čime su ostali i bez teoretske šanse da se domognu nekog višljeg plasmana na kraju takmičenja.

Za HK Spartak u sve tri kategorije su nastupili: Husti Csanad, Penava Ognjen, Ponjavić Iva, Bem Karlo, Temunović Vanja, Gubičak Leon, Kujundžić Nikola, Poljaković Lana, Milodanović Filip, Benčić Mihajlo, Milanko Danilo, Brestovac Relja, Popov Jovana, Rac Sabo Hanna, Mandić Antonija, Marton Leon, Penava Veljko, Đukanović Luka, Balogh Mate, Vučić Aleksa, Benčić Anastasija, Šandor David, Kukaras Luka, Janković Ognjen, Vučinić Vasilije, Rajković Martin, Kuntić David, Milodanović Ana, Đorđević Aleksandar, Distl Džuliano, Vereš Sintia, Vinčić Smiljana, Stantić Dario i Ilić Dana. Trener: Brestovac Uroš.
 

Subotica, 24.01. - 26.01.2020.
Grad Subotica i HK Spartak su od 24.01. - 26.01.2020. organizovali 15. tradicionalni međunarodni turnir za veterane "Winter Classic" koji je ove sezone okupio ukupno 14 ekipa u kategoriji 40+ , sa oko 200 učesnika. Na turniru je odigrano ukupno 28 utakmica (svaka ekipa je imala po 4 utakmice u 3 dana), da bi na kraju turnira zasluženo prvo mesto odnela ekipa Jesenica iz Slovenije, koja je u finalu tek posle penala uspela da slomi tvrd otpor HK Vojvodina iz Novog Sada (4:4 regularni deo, 6:4 posle penala). Treće mesto je osvojila ekipa Vancuver iz Kanade, dok je domaći HK Spartak zauzeo solidno 7.mesto.

Ono što je posebno interesantno jeste da je na turniru učestvovalo 14 ekipa iz Čak 7 različitih država - Kanada, Češka, Slovačka, Bugarska, Mađarska, Slovenija i Srbija , na šta smo posebno ponosni u klubu.

Za veterane HK Spartak na ovom turniru su nastupili: Vujković Davor, Roža Gabor, Toth Bagi, Basarić Igor, Dujmović Nikola, Ladocki Čaba, Kerleta Miodrag, Desnica Prvoslav, Popović Branko, Krstić Vanja, Fazekaš Đorđe, Šandor Žolt, Koso Mikloš, Prokec Čaba, Večić Vladimir, Basarić Dejan, Ižipac Dimitrije, Ižipac Ignjatije, Dakić Srđan, Skenderović Aleksandar, Janačković Slobodan, Popović Darko.
 

Jasbereny, 19.01.20
U nedelju 19.01.2020. selekcija U12 je imala utakmicu u Jaszbereny-u protiv ekipe HC Hatvan, u sklopu "B" prvenstva Mađarske, u kojem HK Spartak nastupa u fuziji sa HC Kiškoroš. Kombinovani sastav za koji nastupaju deca iz Subotice je odneo ubedljivu i zasluženu pobedu rezultatom 17:0 (4:0 7:0 6:0), u meču u kojem su kontrolisali sve segmente igre tokom svih 54 minuta i na kraju i više nego zasluženo slavili.

Za U12 Kiškoroš/Spartak na ovom meču su nastupili: Penava Ognjen, Popov Jovana, Rac Sabo Hanna, Temunović Vanja, Bem Karlo, Gubičak Leon, Brestovac Relja, Benčić Mihajlo, Milodanović Filip i Kujundžić Nikola. Trener: Jaramazović Zoran.

Subotica, 18.01.20.
Ovog vikenda HK Spartak je bio organizator i domaćin 10-og tradicionalnog međunarodnog turnira "SPARTANS" za selekcije U8 i U10 (do 8 i do 10 godina), koji je i ove godine bio maksimalno uspešan i na Gradskom klizalištu u Subotici okupno ukupno 15 ekipa u obe uzrasne kategorije.

U subotu 18.01.2020. su se okupile po dve ekipe iz klubova HK Crvena Zvezda, HK Vojvodina, HK NS Stars, HK Vukovi/Sarajevo, HK Medvjedi/Sarajevo, HK Serbia Girls (sastavljeno isključivo od devojčica iz SU, NS i BG) i domaćin HK Spartak koji je nastupio sa ukupno tri ekipe (1 x U10 i 2 x U8). Na turniru se nije vodila nikakva rezultatska evidencija, već su na kraju turnira sva deva učesnici dobili zaslužene nagrade, diplome i medalje, za dugu i lepu uspomenu za učešće na ovom turniru. Igralo se po principu "svako sa svakim", dok je posle svečanog otvaranja i predstavljanja ekipa, po prvi put na ovom turniru organizovan i "skills competition" na kojem su učestvovala po dva takmičara iz svake ekipe (ukupno 30 igrača/ica). U starijoj kategoriji U10 nagradu najboljeg je pokupio Jakub Silajdžić (HK Vukovi/Sarajevo), dok je u kategoriji U8 pobednički pehar podigao Milivojević Vid (HK Crvena Zvezda).

Roditelji dece iz HK Spartak su se svojski potrudili i za sve goste i njihove navijače u prostorijama kluba organizovali bogatu trpezu raznoraznih đakonija, kako bi se svi adekvatno okrepili u pauzama između utakmica (kojih je odigrano ukupno 49 na 3 terena u isto vreme) i kako bi se što prijatnije osećali tokom boravka u našem gradu. Što se igračkog dela tiče, izuzetno smo zadovoljni što je skoro 40 dece iz našeg kluba uzelo aktivno učešće na ovom turniru, kako bi svi oni osetili draž i čast igranja na domaćem terenu i pred svojim navijačima, dok je rezultat ovaj put nije bio toliki prioritet.

SPARTANS 2020 od igrača iz Subotice su predstavljali: Poljaković Filip, Mandić Antonija, Piuković Pavao, Maravić Tijana, Anđelković Luka, Budinčević Petar, Čepela Teodora, Iveljić Matija, Lukić Dunja, Marko Filip, Tikvicki Martina, Ponjavić Andrija, Popov Novak, Rajković Marjan, Boršoš Augustin, Blažić Teodor, Šabić Iva, Simić Ljubinka, Mandić Petar, Kovač Nina, Kesejić Ivan, Novak David, Nađ Strahinja, Mandić Marta, Lakićević Vidak, Maravić Stefan, Stanojević Jana, Piuković Roko, Stipić Relja, Ivanković Marjan, Tikvicki David, Rajković Marin, Kostić Vuk, Brestovac Tara, Mateo Marko, Glogovac Momčilo, Vidaković Aleksa, Trišić Lucien. Treneri: Cindel Norbert, Cox Michelle i Brestovac Uroš.

 
 
 
U sklopu ovog turnira odigrane su i dve kontrolne utakmice za mix selekciju U12/14 između domaćeg HK Spartak i HK Vukovi iz Sarajeva, za koju je nastupilo i nekoliko igrača iz HK Medvjedi iz istog grada. Utakmice su odigrane u terminu od 20:30h u petak 17.01. i u subotu 18.01., i na oba meča je pobedu odneo domaći sastav rezultatima 6:3 (3:1 0:2 3:0) i 6:2 (3:1 1:0 2:1). Ono što je takođe bilo bitno za naš klub na ovim utakmicama jeste da smo nastupili u punom sastavu sa 21 igračem i 2 golmana, kako bi svi dobili priliku da pokažu gde se nalaze otprilike na polovini sezone i koje aspekte je potrebno pojačati pred završnicu takmičenja i šampionata (Mađarska, JHL, Srbija).

Za HK Spartak U12/14 na ove dve utakmice su nastupili: Penava Veljko, Poljaković Filip, Benčić Anastasija, Milodanović Ana, Popov Jovana, Janković Ognjen, Kukaras Luka, Kuntić David, Poljaković Lana, Ponjavić Iva, Rac Sabo Hanna, Vučinić Vasilije, Bem Karlo, Gubičak Leon, Marton Leon, Penava Ognjen, Temunović Vanja, Čepela Filip, Benčić Mihajlo, Brestovac Relja, Kujundžić Nikola, Mandić Antonija, Milanko Danilo i Milodanović Filip. Treneri: Michelle Cox, Cindel Norbert i Brestovac Uroš.

Subotica, 29.12.19.
U nedelju 29.12. svoj nastup su imali i veterani HK Spartak u sklopu Prve "B" lige Srbije, u kojoj su na klizalištu u Subotici dočekali beogradsku ekipu Kraljevi/Partizan. Domaći sastav je na ovoj utakmici bio kvalitetniji rival i odneo zasluženu pobedu rezultatom 10:4 (3:1 2:2 5:1). Za HK Spartak su nastupili: Vujković Davor, Fazekaš Đorđe, Popović Branko, Večić Vladimir, Ižipac Dimitrije, Ižipac Ignjatije, Kerleta Miodrag, Brestovac Uroš, Dujmović Nikola, Dakić Srđan, Šandor Žolt, Desnica Prvoslav, Janačković Slobodan i Koso Mikloš.

Subotica, Beograd, 28. i 29.12.19.
Svoje nastupe u sklopu Prvenstva Srbije je imala i selekcije U16 HK Spartak, koja ove sezone nastupa u fuziji sa HK Vukovi iz Sarajeva. Odigran je dvomec sa ekipom HK Partizan iz Beograda, koji je do ovog momenta bio lider na tabeli, isped Crvene Zvezde i Vojvodine.

U subotu 28.12. utakmica između ovih ekipa je odigrana na Gradskom klizalištu u Subotici i posle velike borbe i neizvesne završnice, sva tri boda su ostala na domacem terenu, Spartak/Vukovi - Partizan 3:2 (0:0 1:1 2:1).

Već narednog dan, u nedelju 29.12., revanš mec je odigran u Beogradu, gde su opet domacini iskoristili prednost svog terena i zabeležili zasluženu pobedu Partizan - Spartak/Vukovi 9:3 (4:1 3:2 2:0), i ostao je još jedan susret ovih rivala u sklopu regularnog dela sezone.

Za U16 Spartak/Vukovi su nastupali: Penava Veljko, Đukanović Luka, Kiš Matej, Stantić Dario, Vučić Aleksa, Dizdarević Arman, Begović Bakir, Bajramović Afan, Viđen Emir, Smajlović Adnan, Drnda, Šačić Benjamin, Pleho Rijad, Mrkva Tarik, Memić Lut, Krehić Tarik i Šandor David. Treneri: Brestovac Uroš i Alić Nermin.
Subotica, 28. i 29.12.19.
U Subotici je organizovan turnir "Liga budućih šampiona" u sklopu Prvenstva Srbije za selekcije U8 (subota 28.12.) i za U10 (nedelja 29.12.), na kojem su pored domaćina, učestvovale i ekipe iz Novog Sada (Vojvodina i NS Stars) i iz Beograda (Partizan, Marbo i Crvena Zvezda). Igralo se po principu "svako sa svakim", a prema propozicijama takmičenja u ovim kategorijama se ove sezone ne beleže zvanični sportski rezultati. Za nas u klubu je najvažnije da su sva deca dobila priliku da igraju i da ukrste palice sa vršnjacima iz drugih klubova, i što je takođe bitno, ni malo ne zaostajemo u nivou igre za bilo kojom ekipom.

Za HK Spartak U8 i U10 su nastupali: Stipić Relja, Kovač Nina, Simić Ljubinka, Šabić Iva, Lakićević Vidak, Mandić Marta, Maravić Stefan, Nađ Strahinja, Piuković Roko, Marko Mateo, Rajković Marin, Tikvicki David, Brestovac Tara, Vidaković Aleksa, Poljaković Filip, Mandić Antonija, Maravić Tijana, Anđelković Luka, Iveljić Matija, Lukić Dunja, Marko Filip, Ponjavić Andrija, Popov Novak, Rajković Marjan, Tikvicki Martina, Čepela Teodora, Blažić Teodor, Mandić Petar, Kesejić Ivan, Bjelan Mitja. Treneri: Brestovac Uroš, Cindel Norbert i Cox Michelle.
 
 

Subotica, 13-15.12.19.
HK Spartak je prethodnog vikenda bio domaćin drugog ovosezonskog turnira u sklopu Juniorske Hokejaške Lige (JHL) na kojem nastupaju selekcije U12, U15 i U18 iz HK Vojvodina (Novi Sad/Srbija), HK Vukovi (Sarajevo/BIH), HK Siscia (Sisak/HRV) i domaći HK Spartak (Subotica/Srbija). Na svakom od turnira se igra po principu "svako sa svakim".

HK Spartak se još jednom pokazao kao odličan domaćin ovakve jedne manifestacije, a već posle desetak dana treniranja na ledu u svom gradu, primetan je veliki napredak u igri subotičkih hokejaša. Selekcije U12 i U15 su zabeležile po sve 3 pobede, dok je selekcije U18 posle ubedljivih poraza na startu takmičenja (polovinom novembra u NS) ovaj put bila tvrd orah na obe utakmice i na kraju čak "otkinula" 1 bod HK Siscia, koja je u prethodne dve sezone u ovim generacijama bila osvajač Lige.

Sve u svemu, viđen je poprilično kvalitetan hokej, sa nekoliko izuzetno uzbudljivih i neizvesnih utakmica, koje će zasigurno doprineti daljem sportskom napretku ovih generacija.

Za HK Spartak U12 su nastupili: Husti Csanad, Poljaković Filip, Penava Ognjen, Ponjavić Iva, Temunović Vanja, Bem Karlo, Popov Jovana, Poljaković Lana, Rac Sabo Hanna, Gubičak Leon, Marton Leon, Čepela Filip, Benčić Mihajlo, Brestovac Relja, Kujundžić Nikola, Milodanović Filip, Milanko Danilo, Mandić Antonija, Popov Novak i Ponjavić Andrija. Trener: Brestovac Uroš i Cox Michelle.
 
 
Za selekciju U15 HK Spartak su nastupili: Đukanović Luka, Penava Veljko, Sekulić Elena, Benčić Anastasija, Kiš Matej, Šandor David, Vučić Aleksa, Fekete Kristof, Balogh Mate, Milodanović Ana, Rajković Martin, Stantić Sara, Janković Ognjen, Kukaras Luka, Kuntić David i Vučinić Vasilije. Treneri: Brestovac Uroš i Cox Michelle.
 
 
Za selekciju U18 HK Spartak su nastupali: Sudarević Luka, Vereš Sintia, Katančić Erik, Distl Džuliano, Đorđević Aleksandar, Vinčić Smiljana, Žikić Emilija, Ilić Dana, Kiš Matej, Fekete Kristof, Balogh Mate i Šandor David. Treneri: Brestovac Uroš i Cox Michelle.
 
 

Beograd, 14.12.19.
Prethodnog vikenda svoje utakmice na turnirima u sklopu prvenstva Srbije u Beogradu su imale i selekcije U8 i U10 HK Spartak, koje su takođe zabeležile izuzetne sportske rezultate, te je i kod njih i te kako vidljiv svakodnevni trenaži proces na subotičkom klizalištu. Selekcija U8 je doživela samo jedan pomalo nesrećan poraz (od C.Zvezde 0:1) na 5 utakmica (pobede nad Partizanom 4:2, Marbom 5:0, Red team 9:0 i NS Stars 7:0), dok je selekcija U10 zabeležila 3 pobede (NS Stars 2:1, Marbo 2:0 i Vojvodina 2:0) i dva poraza (od C.Zvezde 1:5 i pomalo nesrećnih 0:1 od Red team-a, gde su plavo beli bili ubedljivo bolji protivnik, ali prosto nisu mogli da ubace pak u mrežu protivnika).

Za selekcije U8 i U10 HK Spartak su nastupali: Poljaković Filip, Stipić Relja, Maravić Tijana, Mandić Antonija, Anđelković Luka, Budinčević Petar, Iveljić Matija, Marko Filip, Ponjavić Andrija, Popov Novak, Rajković Marjan, Boršoš Augustin, Blažić Teodor, Šabić Iva, Simić Ljubinka, Mandić Petar, Kovač Nina, Kesejić Ivan, Mandić Marta, Lakićević Vidak, Maravić Stefan,Rajković Marin, Kostić Vuk, Brestovac Tara. Trener: Cindel Norbert. Vođa ekipe: Kovač Norbert.
 
Subotica, 08.12.19
U Srbiji je u organizaciji Erste banke pokrenut projekat "Baby Kids Hokej", na koji se prijavilo ukupno 5 klubova iz naše države (Spartak, Crvena Zvezda, NS Stars, Vojvodina i Partizan), i ideja je da na njemu svoje prve utakmice odigraju najmlađi članovi svakog od klubova, koji su još uvek u školici hokeja/školici klizanja, dečaci rođeni 2013. i devojčice rođene 2012., i mlađi. Koordinator i pokretač ovog takmičenja je Vojin Koljenšić iz Beograda, dugogodišnji hokejaški radnik i trener, a prvi turnir je bio zakazan za 08.12. (nedelja) u Subotici. Kako je po kalendaru takmičenja Crvena Zvezda bila slobodna, na našem Gradskom klizalištu se u zakazano vreme pojavila samo ekipa Vojvodine, dok Partizan i NS Stars nisu došli. I pored toga, organizovano je lepo sportsko druženje, deca su odigrala po 3 međusobne utakmice (domaćin je doveo nekoliko dodatnih igrača) i sigurno su najmlađi uživali u ovom danu.

Za selekciju U7 HK Spartak su nastupili: Stipić Relja, Mandić Marta, Marko Mateo, Rajković Marin, Piuković Roko, Ivanković Marijan, Ivanković Jakov, Brestovac Tara, Stanojević Jana i Glogovac Momčilo. Treneri: Cindel Norbert i Michelle Cox.
 

Kao šlag na tortu sportskog vikenda subotičkih hokejaša bila je utakmica sa ekipom iz Čikaga, čiji trener je Nenad Raković (bivši hokejaš C.Zvezde i reprezentacije Srbije), a koji tamo radi kao trener. Njegova kombinovana ekipa, sa igračima iz SAD, iz Slovačke i iz Novog Sada (NS Stars) je izašla na megdan subotičkim hokejašima (uzrast U14) u nedelju 08.12. od 20.30h. Tokom celog meća domaći hokejaši/ice su pokazali kvalitetniju igru i golovima u pravim trenucima prosto "oduvali" gostujuću ekipu, koja nije mogla da se snađe na "otvorenom" klizalištu u Subotici. Zaslužena pobeda je pripala HK Spartak rezultatom 8:1 (2:0 2:0 4:1). Sve u svemu, izuzetno lepo i zanimljivo druženje, fenomenalno sportsko iskustvo za sve učesnike.

HK Spartak je nastupio sa čak 4 pune postave i 2 golmana, a plavo beli dres su branili: Penava Veljko, Đukanović Luka, Vučinić Vasilije, Kukaras Luka, Milodanović Ana, Kuntić David, Janković Ognjen, Rajković Martin, Benčić Anastasija, Stantić Sara, Bem Karlo, Temunović Vanja, Penava Ognjen, Brestovac Relja, Milodanović Filip, Benčić Mihajlo, Popov Jovana, Kujundžić Nikola, Rac Sabo Hanna, Gubičak Leon i Marton Leon. Treneri: Michelle Cox i Cindel Norbert.
 
 
 
Budimpesta, 07. i 08.12.19
Selekcija U14 je u subotu 07.12. u Budimpešti odigrala važnu utakmicu protiv ekipe KMH Warriors u sklopu B prvensta Mađarske, u kojem nastupaju u fuziji sa HC Kiškoroš, i zabeležili važnu pobedu rezultatom 6:4 (2:1 3:2 1:1), čime su ostali na 9. mestu na tabeli (od ukupno 21 ekipe) i sa realnim šansama za ulazak u play off u drugom delu sezone. Za ekipu U14 od igrača iz Subotice su nastupili: Benčić Anastasija, Sekulić Elena, Janković Ognjen, Temunović Vanja, Milodanović Ana, Vučinić Vasilije, Stantić Sara, Bem Karlo i Kukaras Luka. Trener: Jaramazović Zoran.


Selekcija U12 je u nedelju 08.12. u Budimpešti odigrala utakmicu u sklopu B prvenstva Mađarske, u kojem takođe nastupamo u fuziji za HC Kiskoros, i zabeležili su novu prvenstvenu pobedu protiv ekipe Karpati Farkasok 7:0 (1:0 2:0 4:0), čime je nastavljen 100% niz u dosadašnjem delu takmičenja i prvo mesto na tabeli. Za U12 od igrača iz Subotice su nastupili: Penava Ognjen, Gubičak Leon, Marton Leon, Brestovac Relja, Benčić Mihajlo, Milodanović Filip, Kujundžić Nikola, Milanko Danilo, Popov Jovana, Rac Sabo Hanna, Temunović Vanja i Bem Karlo.

Novi Sad,07.12.19
Selekcija U8 je u subotu 07.12. odigrala turnir prvenstva Srbije u Novom Sadu na kojem su na pet utakmica ukrstili palice sa ekipama NS Stars (4:0), Partizan (1:1), Crvena Zvezda (7:0), Vojvodina (9:0) i Marbo (6:0) i uz skor od 4 pobede i 1 nerešen rezultat nastavili sa uspesima i na domacoj sceni.

Za U8 su nastupili: Stipić Relja, Lakićević Vidak, Kovač Nina, Mandić Petar, Maravić Stefan, Nađ Strahinja, Kesejić Ivan, Mandić Marta, Novak David, Rajković Marin, Šabić Iva i Tikvicki David. Trener: Brestovac Uroš.

Segedin, Budimpesta, 01.02.19.
Najmlađa takmičarska kategorija (U8) je u nedelju 01.12. imala turnir "C" kategorije u Segedinu (Mađarska) i na četiri utakmice zabeležila 100% učinak, te zasluženo osvojila prvo mesto. Redom su dobijene ekipe Segedin I (1:0), Kiskoros (7:0), Szigeti Bikak (3:0) i Segedin II (4:0). U nastavku sezone, naročito sad kad je postavljen led u Subotici, ova ekipa će "ukrstiti" palice na turnirima "B" kategorije. Za U8 Spartak su nastupili: Stipić Relja, Lakićević Vidak, Maravić Stefan, Marko Mateo, Kovač Nina, Rajković Marin, Tikvicki David, Stanojević Jana, Brestovac Tara i Glogovac Momčilo. Treneri: Brestovac Uroš i Michelle Cox.
 

Selekcija U12 je nastupila u Budimpešti, na utakmici "B" prvenstva Mađarske, gde nastupamo u fuziji sa HC Kiskoros, a domaćini nam je bila ekipa KMH Girls. Posle ravnopravne borbe u prvoj polovini utakmice, ekipa Spartak Kiskoros je uspela da slomi otpor vrlo sposobne (i godinu dana starije) ekipe devojčica i odnela pobedu 8:1 (1:1 3:0 4:0).

Za U12 od igrača iz Subotice su nastupili: Bem Karlo, Temunović Vanja, Penava Ognjen, Gubičak Leon, Marton Leon, Popov Jovana, Rac Sabo Hana, Brestovac Relja, Benčić Mihajlo, Kujundžić Nikola i Milodanović Filip. Trener: Jaramazović Zoran.
 

Novi Sad, 16.- 17.11.19
Treću sezonu za redom počela je sa svojim takmičenjem i Juniorska hokejaška liga (JHL - Junior Hockey League), ali ove godine "bogatija" za jednu selekciju, tako da sad imamo nastupe u U12, U15 i U18. Klubovi učesnici su pored subotičkog Spartaka još i HK Siscia (Sisak, Hrvatska), HK Vukovi (Sarajevo, BIH) i novosadska Vojvodina , koja je ujedno bila i domaćin prvog ovosezonskog okupljanja na SPENS-u u subotu i nedelju, 16.11.-17.11.2019.

Selekcija U12 je zabeležila sve 3 pobede (Siscia 12:0, Vukovi 10:1 i Vojvodina 13:0), selekcija U15 je imala 2 pobede i 1 poraz (Siscia 7:1, Vojvodina 1:0 i Vukovi 2:9), dok je U18 doživela 2 poraza (Siscia 1:6 i Vukovi 0:12).

Tačno su jasni preseci u selekcijama koje su već počele svoje nastupe u drugim takmičenjima i koje imaju popriličan broj radnih treninga na ledu u Mađarskoj i igrača/ica kojima je taj broj veoma limitiran, tj koji i dalje željno iščekuju što pre postavljanje ledene ploče na Gradskom klizalištu u Subotici.

Za HK Spartak su nastupali: Sudarević Luka, Vereš Sintia, Katančić Erik, Distl Džuliano, Đorđević Aleksandar, Ilić Dana, Vinčić Smiljana, Horvat Adam, Stantić Dario, Vučić Aleksa, Sekulić Elena, Đukanović Luka, Penava Veljko, Šandor David, Milodanović Ana, Rajković Martin, Stantić Sara, Benčić Anastasija, Janković Ognjen, Kukaras Luka, Kuntić David, Vučinić Vasilije, Popov Jovana, Rac Sabo Hanna, Poljaković Lana, Ponjavić Iva, Bem Karlo, Temunović Vanja, Penava Ognjen, Gubičak Leon, Marton Leon, Iršević Stefan, Čepela Filip, Benčić Mihajlo, Brestovac Relja, Kujundžić Nikola, Milodanović Filip, Milanko Danilo, Mandić Antonija i Husti Csanad. Treneri: Brestovac Uroš i Michelle Cox.
 
 
 
Segedin, 16.11.19
Selekcija U10 je u subotu 16.11. nastupila na turniru "C" kategorije u Segedinu/Mađarska, i to sa svoje dve ekipe - Spartak PLAVI i Spartak BELI. Ovo je bila prilika da se u starijoj selekciji oprobaju i po najbolji pojedinci iz mlađe selekcije (U8), zajedno sa igračima iz U10 koji pokušavaju da se nametnu za nastupe na turniruima b i A kategorije, koji nas očekuju u nekom narednom periodu tokom sezone. Svaka od ekipa je odigrala po 4 utakmice, zabeleženi su svi ishodi utakmica, ali je najzanimljivije bilo u međusobnom subotičkom okršaju "Plavi" Vs "Beli", gde su pobedu odneli stariji i "iskusniji" Plavi rezultatom 5:3.

Za obe ekipe HK Spartak U10 su nastupili: Poljaković Filip, Stipić Relja, Maravić Tijana, Lukić Dunja, Marko Filip, Rajković Marjan, Tikvicki Martina, Čepela Teodora, Blažić Teodor, Boršoš Augustin, Mandić Petar, Kesejić Ivan, Novak David, Simić Ljubinka, Šabić Iva, Lakićević Vidak, Mandić Marta, Maravić Stefan, Nađ Strahinja, Tikvicki David i Kostić Vuk. Vođe ekipa: Cindel Norbert i Kovač Norbert.
 
Segedin, Budimpesta 09-10.11.2019.
Selekcija U12 je gostovala u Segedinu i zabeležila zasluženu pobedu od 7:1 (2:0 1:0 4:1) čime je nastavljen 100% učinak u dosadašnjem toku prvenstva. Utakmica nije bila preterano kvalitetna, obe ekipe su bile pomalo nervozne jer su bila velika očekivanja sa obe strane, dodatno su se unervozili i zbog veoma lošeg suđenja, ali je na kraju isplivao kvalitet gostujuće ekipe sastavljenog od hokejaša i hokejašica iz Subotice i Kiškoroša.

Za zajedničku ekipu U12 od dece iz HK Spartak su nastupili: Penava Ognjen, Gubičak Leon, Popov Jovana, Marton Leon, Temunović Vanja, Bem Karlo, Brestovac Relja, Milodanović Filip, Kujundžić Nikola, Benčić Mihajlo i Milanko Danilo. Trener: Jaramazović Zoran.
 
 
 
 
 

Selekcija U14 je u subotu 09.11. gostovala ekipi HC Vasas "B" u Budimpešti i takođe odnela zasluženu pobedu od 6:4 (1:2 1:0 4:2) i time im se punom merom revanširala za poraz sa samog starta sezone, kada je ekipa iz glavnog grada Mađarske slavila 4:3. Utakmica je obilovala preokretima i obe ekipe su se smenjivale u naletima sa svojom dominacijom, ali su prisebnijom i boljom igrom naši igrači i igračice u poslednjoj deonici uspeli da se "odlepe" i na kraju osvoje izuzetno važne bodove za visoki plasman na tabeli.

Za zajedničku ekipa U14 od dece iz HK Spartak su nastupili: Vučinić Vasilije, Kuntić David, Milodanović Ana, Benčić Anastasija, Kukaras Luka, Bem Karlo, Janković Ognjen, Temunović Vanja i Rajković Martin. Trener: Jaramazović Zoran.
 
Beograd, 02-03.11.2019.
Proteklog vikenda (02-03.11.2019.) u Beogradu je održan 5. tradicionalni međunarodni turnir "Mirko Holbus" za selekcije U8 i U10, u organizaciji HK Partizan, na kojem je učestvovalo ukupno 24 ekipe (10 x U8 i 14 x U10) iz 4 države (Slovenija, Hrvatska, BIH i Srbija). Svoje učešće su uzeli i najmlađi takmičari HK Spartak i Serbia Girls (ekipa sastavljena samo od devojčica iz klubova iz SU, NS i BG). Na turniru se u obe selekcije igralo po sistemu "svako sa svakim".

Naši hokejaši i hokejašice su otišli u Beograd već dan ranije, u petak 01.11. i u večernjem terminu odradili jedan trening na ledu zajedno sa HK Partizan, kako bi deca "osetila" led pod nogama i što spremnije dočekali takmičarski deo turnira. I to se očigledno pokazalo kao jedan od boljih poteza, jer su rezultati zaista bili odlični.

Selekcije HK Spartak U8 je na devet odigranih utakmica zabeležila 5 pobeda (NS Stars 3:2, Vojvodina 5:0, Zagreb 2:0, KHL Sisak 3:0 i Partizan 5:0), 3 poraza (Serbia Girls 0:2, Medvjedi 0:4 i Olimpija 0:1) i 1 nerešen rezultat (2:2 Vs Vukovi), što je u ukupnom plasmanu bilo dovoljno za 4. mesto na turniru. U istoj konkurenciji je ekipa Serbia Girls, za koju je nastupalo ukupno 5 devojčica iz Subotice zauzela 3.mesto, i bili su jedina ekipa koja je uspela na ovom turniru da pobedi osvajača 1.mesta (HK Olimpija, rezultatom 2:1 za devojčice).

U selekciji U8 su nastupili: Stipić Relja, Šabić Iva, Simić Ljubinka, Kovač Nina, Mandić Marta, Brestovac Tara, Lakićević Vidak, Nađ Strahinja, Kostić Vuk, Tikvicki David, Mandić Petar, Kesejić Ivan, Rajković Marin i Maravić Stefan. Treneri: Brestovac Uroš i Cindel Norbert.

Selekcija U10 HK Spartak je na turniru odigrala ukupno 13 utakmica u dva dana i zabeležila skor od 8 pobeda (Vojvodina 4:2, Zagreb 1:0, Serbia Girls 3:0, Medvešćak2 6:0, Mladost2 4:0, KHL Sisak 6:3, Marbo 5:0 i NS Stars 6:0), zatim 3 poraza (Partizan 1:4, Madvešćak1 2:3 i Olimpija 3:6), kao i dva nerešena rezultata (Mladost1 3:3 i Vukovi 3:3), što je u ukupnom plasmanu bilo dovoljno za odlično 5.mesto na ovom jakom turniru, dok je u ovoj kategoriji ekipa Serbia Girls zauzela 7.mesto (za koju je nastupalo ukupno 5 devojčica iz Subotice).

U selekciji U10 od dece iz Subotice su nastupili: Poljaković Filip, Mandić Antonija, Maravić Tijana, Čepela Teodora, Lukić Dunja, Tikvicki Martina, Ponjavić Andrija, Iveljić Matija, Milanko Danilo, Budinčević Petar, Popov Novak, Rajković Marjan, Anđelković Luka i Blažić Teodor. Treneri: Brestovac Uroš i Cinel Norbert.
 
 
 
 
 
Budimpesta, 27.10.19.
Selekcija U12 je nastavila svoj pobednicki niz u "B" prvenstvu Mađarske, gde nastupamo u fuziji sa HC Kiškoroš, ovaj put sa ubedljivom pobedom u nedelju 27.10. u Budimpešti nad ekipom Sportorszag od 22:3 (9:0 7:1 6:2), cime su i dalje ostali neporaženi u dosadašnjem toku šampionata. Narednog vikenda su slobodni zbog praznika kod naših severnih suseda, dok ih za dve nedelje ocekuje regionalni derbi u Segedinu sa domacim klubom.

Za U12 od igraca iz Subotice su nastupili: Penava Ognjen, Temunović Vanja, Bem Karlo, Popov Jovana, Marton Leon, Brestovac Relja, Benčić Mihajlo, Kujundžić Nikola, Milodanović Filip. Trener: Jaramazović Zoran.

Kiskoros, 27.10.19.
Selekcija U8 je u nedelju 27.10. nastupila na turniru "C" kategorije u Kiškorošu (Mađarska), na kojem je ucestvovalo ukupno 3 ekipe i igralo se po principu svako sa svakim dva puta. HK Spartak je zabeležio sve cetiri pobede (HC Kiškoroš 8:0 / 4:0 i HC Szeged 4:1 / 9:0) cime je zasluženo osvojeno prvo mesto na turniru. Ove sezone je naša najmlađa takmicarska selekcija sastavljena od igraca veoma razlicitog nivoa trenutnog hokejaškog znanja, jer imamo dece koja su sa nama već 1-2 sezone i dece koja su tek pocela da treniraju.

Za U8 HK Spartak su nastupili: Stipić Relja, Šabić Iva, Kovač Nina, Lakićević Vidak, Maravić Stefan, Nađ Strahinja, Kostić Vuk, Rajković Marin, Tikvicki David, Stanojević Jana, Brestovac Tara, Vidaković Aleksa, Novak David i Glogovac Momčilo. Trener: Brestovac Uroš
 
Seged, 26.10.19
Selekcija U14 , koja nastupa u "B" prvenstvu Mađarske u fuziji sa HC Kiškoroš je u subotu 26.10. igrala sa domaćinom HC Szeged u Segedinu, i odnela zasluženo pobedu rezultatom 4:2 (3:2 1:0 0:0), u jednoj ne previše kvalitetnoj, ali uzbudljivoj i napetoj utakmici. Pobeda gotujuce ekipe je mogla biti i ubedljivija, ali nekoliko 100% šansi u situacijama "1 na 0" nisu iskorištene.

Za ekipu U14 od igraca iz HK Spartak su nastupili: Sekulić Elena, Milodanović Ana, Stantić Sara, Benčić Anastasija, Rajković Martin, Kuntić David, Janković Ognjen, Vučinić Vasilije, Kukaras Luka, Lulić Marko, Temunović Vanja i Bem Karlo. Trener: Jaramazović Zoran.

Kiskoros, 26.10.19.
Selekcija U10 je u subotu 26.10. nastupila na turniru "B" kategorije, takođe u mađarskom Kiškorošu, na kojem je zabeležila 3 ubedljive pobede u prvom delu turnira (HC Kiškoroš 6:3 / 8:0 i Szolnok 9:0), da bi u finalu pobedili HC Szeged sa 5:4, i takođe osvojili prvo mesto na turniru.

Za U10 HK Spartak su nastupili: Maravić Tijana, Anđelković Luka, Iveljić Matija, Marko Filip, Ponjavić Andrija, Popov Novak, Rajković Marjan, Blažić Teodor, Boršoš Augustin, Kovač Nina, Kesejić Ivan i Čepela Teodora. Trener: Kovač Norbert.
 
Novi Sad, 06.10.19.
U nedelju 06.10. u Novom sadu je održana manifestacija WGIHW (World Girls Ice Hockey Weekend) koji organizuju IIHF (International Ice Hockey Federation) u saradnji sa SHLS (Savez hokeja na ledu Srbije) i koji ima za cilj popularizaciju i omasovljavanje ovog sporta za devojčice, devojke, žene. Okupilo se ukupno 56 devojčica (52 igračice i 4 golmanke) uzrasta od 6 do 18 godina, iz svih pet klubova u Srbiji (Crvena Zvezda, Partizan, NS Stars, Vojvodina i Spartak), kao i 7 trenera, koji su vredno radili sa njima više od dva i po sata na ledu. Devojke su bil podeljene u tri "radne grupe" po uzrastu i trenutnom hokejaškom umecu, i imale najpre pokazni trening od 90 minuta kroz koji su prošli sve osnovne elemente igre, a posle male pauze novih 75 minuta za tzv "small area games", igre, mini takmičenja, šutiranje penala i slično.

Na ovom lepom skupu od devojčica iz Subotica su bile: Vereš Sintia, Sekulić Elena, Milodanović Ana, Benčić Anastasija, Poljaković Lana, Rac Sabo Hanna, Mandić Antonija, Maravić Tijana, Lukić Dunja, Tikvicki Martina, Čepela Teodora, Kovač Nina, Simić Ljubinka, Šabić Iva i Brestovac Tara, a pored toga još osam devojčica iz HK Spartak nije moglo da dođe iz raznih privatnih razloga. Trener: Brestovac Uroš.
 
Budimpesta, 06.10.19.
Selekcija U12 je u nedelju 06.10. krenula sa zvaničnim utakmicama u sklopu B prvenstva Mađarske, u kojem i ove nastupamo u fuziji sa HC Kiskoros (HUN) i u Budimpešti su odigrali utakmicu sa ekipom OHA koju su pobedili sa ubedljivih 13:1 (3:0 5:1 5:0). Sigurnom igrom od početka do kraja meča, sve konce su držali u svojim rukama i zasluženo su odneli prvu pobedu u ovogodišnjem prvenstvu.

Za U12 od dece iz Spartaka je nastupilo čak njih jedanaest: Penava Ognjen, Bem Karlo, Temunović Vanja, Gubičak Leon, Marton Leon, Popov Jovana, Benčić Mihajlo, Kujundžić Nikola, Milodanović Filip, Brestovac Relja i Milanko Danilo. Trener: Jaramazović Zoran.

Dunaujvaros, 05.10.19.
Selekcija U10 je u subotu 05.10. učestvovala na turniru B kategorije u Dunaujvarošu (Mađarska) na koje je odigrala četiri utakmice i zabeležila skor od po jedne pobede i nerešenog rezultata (DAB 7:0 i IFJOG 4:4), kao i dva minimalna poraza (FTC 1:2 i Jegoroszlanok 1:2). Ono što ohrabruje za sam početak sezone jeste činjenica da su mladi hokejaši Spartaka bili bolji protivnik na svim utakmicama, ali jednostavno nisu uspeli da realizuju tu kvalitetniju igru u samoj završnici, te su na kraju bili kažnjeni pomalo naivnim golovima iz nekih kontri i polukontri. Sve u svemu, ovakvih utakmica i turnira nam treba što više tokom sezone, i ovo je ekipa koja će nastaviti da ređa lepe rezultate u ovoj kategoriji.

Za U10 HK Spartrak su igrali: Poljaković Filip, Ponjavić Andrija, Rajković Marjan, Anđelković Luka, Budinčević Petar, Lukić Dunja, Popov Novak, Iveljić Matija, Blažić Teodor, Mandić Antonija i Kovač Nina. Trener: Brestovac Uroš.


Debrecen,05.10.19.
Selekcija U14 je u subotu 05.10. imala veoma nezgodno gostovanje u Debrecenu protiv istoimene ekipe i doživela čak treći poraz u ovogodišnjem prvenstvu B Mađarske (0:12), gde nastupamo u fuziji sa HC Kiskoros. Prosto su domaćini bili klizački mnogo dominantniji jer imaju led čak 10 meseci godišnje, a otpor gostiju su definitivno slomili u poslednjih 5 minuta utakmice, kada su na brzinu dali 5 golova. Ova ekipa je imala i vrlo nezgodan raspored na samom startu šampionata, jer su već ukrstili palice sa dve ekipe koje su realno po kvalitetu u "A" nivou takmičenja.

Za U14 su od subotičke dece nastupili: Milodanović Ana, Sekulić Elena, Rajković Martin, Benčić Anastasija, Janković Ognjen, Kukaras Luka, Kuntić David i Vučinić Vasilije. Trener: Jaramazović Zoran.


Madjarska, 21. i 22.09.19.
Proteklog vikenda, selekcija U14 koja i ove sezone nastupa u fuziji sa HC Kiskoros iz Mađarske je odigrala dve utakmice u sklopu "B" prvenstva Mađarske i na žalost pretrpela dva poraza (Vasas SC 3:4 i Miskolc 3:13). Nedovoljno "leda u nogama" se naročito osetilo u poslednjoj trećini utakmice, kada je ekipa "pala" protiv ekipa koje već uveliko treniraju na ledenoj površini jer u njihovim gradovima imaju hale sa po 9-10 meseci leda godišnje. Za zajedničku ekipu iz Subotice su nastupali: Sekulić Elena, Kuntić David, Milodanović Ana, Vučinić Vasilije, Rajković Martin, Benčić Anastasija, Janković Ognjen i Kukaras Luka. Trener: Jaramazović Zoran.
 

Selekcije U8 i U10 su u Budimpešti imale tradicionalan veliki međunarodni turnir otvaranja sezone na kojem su nastupili sa dve ekipe u U10 (po jedna ekipa u B i u C kategoriji) , kao i jedna ekipa U8 u C kategoriji. Na ovom turniru je u dva dana ucestvovalo oko 100 ekipa iz 50ak klubova, što na još jedan način potvrđuje popularnost i masovnost ovog sporta kod naših severnih suseda.

Selekcija U8 je u nedelju 22.09. odigrala na svom turniru ukupno 4 utakmice na kojma je zabeležila 3 pobede i 1 poraz (KESI 2:1, Oriasok Jegkorong SE 3:2, Debrecen 0:4 i Kazincbarcikai Ordogok 3:2),što je odličan rezultat za ekipu koja je u svojim redovima imala čak 6 dece koja po prvi put nastupaju na ovakvom jednom turniru, a dvojica najmlađih dečaka imaju tek napunjenih 5 godina. Za HK Spartak U8 su nastupili: Stipić Relja, Lakićević Vidak, Sagmajster Mia, Kostić Vuk, Nađ Strahinja, Glogovac Momčilo, Maravić Stefan, Mandić Marta, Rajković Marin, Brestovac Tara, Vidaković Aleksa, Stanojević Jana i Tikvicki David. Trener: Brestovac Uroš.
 
 
 
 

Selekcija U10 je svoje nastupe imala u subotu 21.09.2019., gde je ekipa U10C u svojoj kategoriji na tri utakmice zabeležila 2 pobede i jedan nerešen rezultat (Dunaujvaros 4:1, Csabai Farkasok 8:0 i KESI 2:2), dok je ekipa koja je nastupala u B kategoriji na 4 utakmice zabelećila 3 pobede i jedan nerešen rezultat (FC Hatvan 7:0, Varosgazda UP AK 4:0, Gyori ETO HC 7:2 i UTE 2:2), što zaista predstavlja lep uvod i nastavak uspešnih rezultata ovih selekcija u poslednjih nekoliko sezona na turnirima u Mađarskoj i u regionu.Za obe ekipe HK Spartak U10 su nastupili: Poljaković Filip, Maravić Tijana, Kesejić Ivan, Simić Ljubinka, Mandić Petar, Čepela Teodora, Lukić Dunja, Kovač Nina, Novak David, Šabić Iva, Tikvicki Martina, Budinčević Petar, Iveljić Matija, Marko Filip, Anđelković Luka, Ponjavić Andrija, Popov Novak, Blažić Teodor, Rajković Marjan i Mandić Antonija. Trener: Brestovac Uroš. 
 
 

Subotica,10.09.19
Ove sezone nije bilo nikakvog zvaničnog takmičenja u inline hokeju, jedino smo 1-2 puta u maju-junu otišli u Kiskoros i tamo odradili neke sparing treninge na rolerima. Izgleda da IIHF i SHLS nemaju trenutno previše interesovanja za ovaj sport, te postoji mogućnost prebacivanja preko Roler saveza Srbije.

Sto se tiče hokeja na ledu odradjene su letnje pripreme u mestu Brumov Bylnica (Češka) od 10.08.-18.08.2019., gde je bilo ukupno 32h rada na ledu, svaki dan po 1 ili 2 suva treninga plus bazen, i na sve to je odigrano još 7 utakmica/turnira sa domaćinima u selekcijama U10, U12, U14 i U16. Na pripremama je bilo ukupno 32 deteta iz Subotice, a kao i prethodnih sezona, sa nama su bili i HK Vukovi iz Sarajeva, sa njihovih 30 dece. O svima njima su vodili računa ukupno 6 trenera (4 iz SU i 2 iz Sarajeva) i sve je prošlo u najboljem redu, bez i najmanjeg problema ili incidenta. Postavljena je vrlo dobra osnova za takmičenja koja nas očekuju u sezoni 2019/2020.

HK Spartak ce u narednoj sezoni nastupati na nekoliko frontova: Veterani - Prva liga Srbije za seniore, grupa B
Seniori - BIHL (Balkan Ice Hockey League), kao pre 3-4 godine, sa Bugarima, Makedoncima i Sarajevo. Barem je takav plan i radimo na tome...
U16 - Prvenstvo Srbije
U14 i U12 - Prvenstvo Mađarske (u fuziji sa HC Kiskoros)
U10 i U8 - Prvenstvo Srbije i Prvenstvo Mađarske - samostalno, plus tradicionalni turniri
JHL (Junior Hockey League) - samostalno sa U12, U15 i U18 - takmičenje kao i prethodne 2 sezone, sa HK Vojvodina, HK Siscia i HK Vukovi, na 4 turnira, svaki put svako sa svakim...

U sledecoj sezoni za sada imamo potvrdjeno jednog ženskog trenera koji dolazi da bude sa nama (Michelle Cox), i čekamo potvrdu za jos 1 ili 2 muška trenera.