SEZONA 2012/2013


Zagreb 20.04.2013.
Zavrseno svetsko prvenstvo grupe u Zagrebu. Reprezentacija Srbije osvojila 5. mesto iza Hrvatske (odlazi u visi rang), Belgije, Islanda i Australije a ispred poslednje Spanije.

Beograd, 13. i 14.04.2013.
U Beogradu odrzan 12.memorijal "ŠILE 2013" , najveci i najjaci hokejaški turnir u regionu za kategorije U8 i U10 (igraci do 8 i do 10 godina starosti), na kojem je ucestvovalo ukupno 30 ekipa iz 4 države (Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina i Srbija).U kategoriji U8 takmicilo se ukupno 14 ekipa, dok je u selekciji U10 snage odmerilo 16 ekipa.

Posle celodnevnog programa puna 2 dana i ukupno odigranih 121 utakmice u obe kategorije, HK Spartak iz Subotice je postigao rezultate koji prevazilaze okvire sportske realnosti. Iako ne treniraju na ledu još od 06.marta kada je skinuta ledena ploca u Subotici, najmladi "ledeni oklopnici" popularno zvani Spartanci, otišli su na turnir bez 40 dana "leda u nogama",ali puni sampouzdanja i vere u svoje mogucnosti i znanje koje poseduju. Uz dirigentsku palicu dvojice trenera, Jaramazovic Zoran (ekipa U10) i Brestovac Uroš (ekipa U8) momci su pokazali svu borbenost i kvalitet, koji je na kraju i doveo do plasmana vrednog svake pažnje.

Ekipa U10 je u grupnoj fazi takmicenja ostvarila 1 pobedu i 2 nerešena rezulata, dovoljno za plasman na 2 mesto u svojoj grupi (u konkurenciji ekipa Red Team, Olimpija Ljubljana i Zagreb) i time stekla pravo da se bori za plasman od 1. - 8. mesta na turniru, sa ostalih 6 ekipa koje su zauzele prva dva mesta u ostale 3 grupe. Vec ovaj rezultat je bio fantastican ostvarenje, ali ono što su momci u nastavku odigrali zaista predstavlja mali sportski fenomen. Usledela su 3 casna poraza od realno najjacih i najspremnijih ekipa na turniru (Maribor, Crvena Zvezda i Bled) i potom 1 nerešen rezulat (2:2 sa Beostarom) i 2 pobede (1:0 sa Mladost iz Zagreba i 8:2 protiv ekipe NS Stars iz Novog Sada). U ukupnom poretku, 6 mesto od 16 ekipa - za svaku pohvalu. HK Spartak, ekipa U10 je nastupila u sledecem sastavu: Sudarevic Luka, Sigulinski Filip, Vaštag Mark, Burger Aleksa, Vidakovic Matej, Keceli Matyas, Dezsi Barnabas, Szanta Wiliam, Jaramazovic Maximilian, Sigulinski Mateja, Horvacki Igor, Pajic Miloš i Konkolj Šok Henrik. Trener: Jaramazovic Zoran.

Igraci koji takode nastupaju za navedene selekcija U8 i U10, ali iz razlicitih razloga nisu bili na završnom turniru u Beogradu, svakako zaslužuju da budu spomenuti jer svi zajedno predstavljaju buducnost subotickog hokeja: Mrvic Veljko, Domijan Mihajlo, Feher Balint, Horvat Adam, Janjic Miloš, Bašovic Vule, Feher Congor, Kovacevic Nikola, Šandor david, Sekulic Elena, Bukvic Nikita, Vaštag Ivett, Kukaras Luka, Lulic Marko, Marcikic Nemanja, Peceric Slaven, Rac Sabo Hanna, Stantic Dario, Rac Sabo Lilla, Kuntic David, Šarac Matija, Miklenovic Melanija, Halas Luka, Mirnic Valentin, Antonijevic Vanja i Ibraimovic Sara.

Ovim turnirom je spuštena zavesa na takmicarski deo sezone 2012/13 za HK Spartak, u kojoj su zapaženi zaista izuzetni rezultati sa svim selekcijama. Ukoliko se obistini obecanje i najava o pokrivanju Gradskog klizališta u Subotici tokom narednih nekoliko sezoni, bice to ogroman podstrek za dalji rad i razvoj hokeja u Subotici, prvenstveno mnogo boljim uslovima koji ce nam biti omoguceni i koji ce podici nivo hokeja našem gradu još koju stepenicu gore. Za buducnost ne treba da brinemo - ona je tu, samo treba da radimo na njoj!!!Levice (Slovacka), 18.- 22.03.2013.
Na zajednickom kampu u Levicama u Slovackoj, koji je održan u periodu od 18. do 22. marta 2013. Godine, a koji su zajednicki organizovali Hokej klub na ledu "Spartak" iz Subotice i HC Tisza Volan iz Segedina u okviru Projekta "ICESEHU", ucestvovalo je ukupno 31 dece iz Subotice uz pratnju dva trenera.

Projekat finansira Evropska unija u okviru IPA "Programa prekogranicne saradnje Madarska - Srbija".

Ovo je treci po redu kamp koji je održan u sklopu zajednickog projekta i nastupa zajednickih selekcija u kategorijama U12, U14 i U16 u Prvenstvu Madarske.

Na završnom kampu, na kojem su odradeni vrlo kvalitetni treninzi po specijalnom programu koji su zajednicki pripremili treneri obe ekipe, svi ucesnici su pokazali maksimalno zalaganje, trud i potencijal koji imaju. Pored hokejaškog aspekta, evidentan je bio i momenat socIjalizacije dece, lepog zajednickog druženja izmedu treninga, afirmacija dobrosusedskih odnosa, bilingvizam i ostalo.


Madjarska 22.03. - 24.03.2013.
Selekcija U8 je u nedelju 24 .03.2013. nastupila na turniru B kategorije u Szekesfehervaru (Madarska) gde je odigrala 4 utakmice i zabeležila sve 4 i više nego ubedljive pobede.

SPARTAK - JASZBERENY 6:1
SPARTAK - SPORTORSZAGI CAPAK B 8:0
SPARTAK - SAPA 19 B 7:0
SPARTAK - UTE B 6:0

Ako se postignutim rezultatima doda cinjenica da igraci iz Subotice ne treniraju na ledu vec 20-ak dana (mašine na Gradskom klizalištu u Subotici su ugašene 06.marta 2013.) postignuti uspeh dobija još više na znacaju. Cela ekipa je zaista pokazala karakter i ceo svoj kvalitet, i kroz timsku igru, veliko zalaganje i borbenost sa lakocom odnela zaslužene pobede, nad protivnicima koji imaju led sve do kraja aprila.

Ovim nastupom su još jednom potvrdili sav potencijal i kvalitet svoje generacije, ali i veliku potrebu i neophodnost pokrivanja klizališta u Subotici, kako bi se sezona leda u našem gradu produžila sa trenutnih 3,5 meseci na barem 5,5 - 6 meseci.

Za HK Spartak su nastupili: Đukanovic Luka, Kostic Luka, Mickoski Miloš, Herbatin Oliver, Bašic Palkovic Filip, Bašic Palkovic Andrej, Antonijevic Aleksandar, Horvat Marko, Kiš Matej, Peceric Petar, Fazekaš Luka i Dobo Armin. Trener: Brestovac Uroš

Selekcija U16 kombinovane ekipe Spartak Tisza Volan je u petak (22.03.) i u nedelju (24.03.) odigrala dvomec playoff-a B grupe u Prvenstvu Madarske, protiv ekipe Kapošvara i zabeležila 2 poraza - u Kapošvaru 4:21 i u Segedinu 4:5 . Jednostavno, predugacak period bez leda (20ak dana) u starijim uzrasnim kategorijama mnogo više dolazi do izražaja i momci i pored maksimalnog zalaganja, želje i truda nisu uspeli više do dostojanstvenog poraza u drugoj utakmici na domacem terenu, cime su se oprostili od daljeg takmicenja.

Za kombinovanu ekipu iz HK Spartak u dvomecu sa Kapošvarom su nastupili: Šljapic Igor, Popovic Nikola, Pavlovic Filip, Tancoš Tamaš, Tancoš Gabor, Katancic Denis i Subotic Srdan. Trener: Jaramazovic Zoran

Do samog kraja sezone HK Spartak je ostalo još 2 nastupa, i to selekcije U8 i U10 na tradicionalnom medunarodnom dvodnevnom turniru "Miodrag Šišic - Šile 2013" u Beogradu 13/14 April, i selekcija veterana na medunarodnom turniru "Drvene nogice 2013" u Beogradu 19 - 21.April.Sarajevo,Segedin, Budimpesta, 07.-10.03.2012.
Seniori i kombinovana ekipa U17 HK Spartak je gostovala u Sarajevu (Bosna i Hercegovina) od 07.03. - 10.03. na završnim aktivnostima za ove selekcije za sezonu 2012/13. gde su odigrali i po 2 prijateljske/kontrolne utakmice sa selekcijom Tim Sarajevo, koja prakticno predstavlja reprezentaciju njihove lige. Seniori su zabeležili 2 pobede, i to 2:0 i 6:4 (posle boljeg izvodjenja penala, regularni deo je bio 3:3), dok je selekcija U17 ostvarila takode 2 pobede, i to rezulatima 3:1 i 12:0! Rukovodstvo kluba i svi igraci su iskoristili cetvorodnevnu posetu Sarajevu i za obilazak ovog prelepog grada, kao i za odlazak na skijanje na Jahorinu (samo jedan dan) kako bi zao0kružili uspešnu sezonu za nama.

Za seniore HK Spartak su nastupili: Ber Alen, Bošnjak Luka, Dakic Srdan, Dulic Uglješa, Fehervari Akoš, Gergelj Daniel, Kerleta Dobrinko, Mešter Edvin, Peter Alen, Vereš Bruno, Zejak Nenad, Šljapic Bojan, Vidakovic Igor, Kolaric Aleksandar, Rudick Justin, Barkley Darcy i Šljapic Igor. Trener: Jaramazovic ZoranZa selekciju U17 HK Spartak su nastupili: Juric Vladan, Kolaric Aleksandar, Perišic Nikola, Popovic Marko, Farago Marko, Pavlovic Filip, Popovic Nikola, Vojnic Purcar Luka, Krsteski David, Petrik Popovic Miron. Trener: Jaramazovic Zoran

Selekcija U14 je u subotu 09.03.2013. imala 2. utakmicu doigravanja u play off-u C grupe u Budimpešti sa domacim Ferencvarošem. Posle pobede u prvom mecu u Segedinu prethodnog vikenda, ocekivala se veoma teška i kvalitetna utakmica sa izuzetno neugodnim protivnikom. U upravo takvoj utakmici gostujuca ekipa HK Spartak Tisza Volan je uspela da napravi odlucujuci brejk i pobedi sa 3:6 (0:0 0:5 3:1) i da zauzme trece mesto u odgovarajucoj kategoriji u Prvenstvu Madarske. Za kombinovanu ekipu iz HK Spartak su nastupali: Subotic Srdan, Tancoš Tamaš, Katancic Denis (2 gola), Lošonci Adam, Okulic Slobodan i Vojnic Hajduk Luka.

Selekcija U12 Spartak Tisza Volan je odigrala pretposlednje kolo u B Prvenstvu Madarske i na svom terenu docekala ekipu Dab Docler B iz Dunaujvaroša u nedelju 10.03.2013.godine, gde je zabeležila ubedljivu pobedu od 10:2 (3:1 4:1 3:0) cime se ucvrstila na gornjoj polovini tabele. Svi igraci su odigrali maksimalno skoncentrisano i kvalitetno na svakom delu terena, što je uz efikasnu završnicu bilo dovoljno za zasluženi trijumf. Za kombinovanu ekipu iz HK Spartak su nastupili: Katancic Erik (2 gola), Sigulinski Filip (1 gol), Đordevic Aleksandar, Burger Aleksa i Vidakovic Matej. Trener: Brestovac UrošSelekcija U10 HK Spartak je u subotu 09.marta imala turnir B kategorije koji je održan u Segedinu, a na kojem je klub iz Subotice nastupio sa 2 ekipe - jednu ekipu su cinili igraci koji vecinom pripadaju u navedenoj uzrasnoj kategoriji, dok su drugu ekipu HK Spartak cinili igraci koji još uvek imaju pravo nastupa i za selekciju U8, ali su svojim zalaganjem i znanjem zaslužili da odmere snage i sa ekipama i igracima koji su stariji od njih i za 2-3 godine. Nedostatak leda i otežano treniranje u prethodne 2 nedelje zbog lošeg leda u Subotici (kiša, sunce, ugašene mašine) usled cega je odradeno svega 4 treninga u prethodnih 15-ak dana jasno se videlo i u nastupu najmladih hokejaša HK Spartak. I pored toga, HK Spartak I je zabeležio 1 pobedu, 1 nerešen rezultat i 2 poraza, dok je ekipa HK Spartak II ostvarila 1 pobedu uz 3 poraza. Rezultat je na ovim turnirima u drugom planu i svi u klubi mogu biti prezadovoljni sa prikazanim i sa hoekjaškim potencijalom koji leži u ovim selekcijama.

Za HK Spartak I su nastupili: Sudarevic Luka, Horvacki Igor, Horvat Marko, Konkolj Šok Henrik, Sigulinski Mateja, Pajic Miloš, Bašovic Vule, Feher Balint, Jaramazovic Maximilian i Antonijevic Aleksandar. Trener: Brestovac Uroš i Wittmer Karl

Za HK Sparta II su nastupili: Sabo Rac Albert, Sabo Rac Maksim, Peceric Petar, Herbatin Oliver, Kostic Luka, Mickoski Miloš, Dobo Armin, Kiš Matej, Bašic Palkovic Filip i Bašic Palkovic Andrej. Trener: Brestovac Uroš i Wittmer Karl.Subotica, 06.03.2013.
Poslednji dan leda u ovoj sezoni, posto su veceras kompresori iskljuceni. Nadamo se i poslednji dan otvorenog klizalista, a da cemo sledecu sezonu docekati pod krovom, kako je i najavljeno od strane rukovodstva Grada Subotice.

Za kraj sezone stigao i poklon hokej saveza Vojvodine.  Predstavnik saveza, Imre Kern, predao je poklon saveza u vidu 9 hokejaskih palica i 9 kompleta (drske + lopatice). Ovaj poklon je namenjen mladjim kategorijama i predstavlja podrsku Saveza hokeju u Vojvodini a u ovom slucaju konkretno hokeju u Subotici.


Budimpesta, Subotica, 02. -03.03.2013.
Prvenstva i sezona se polako priblizavaju kraju, i na rasporedu su bile veoma vazne utakmice i turniri.Selekcija U-8 je ucestvovala na turniru "A" kategorije u Budimpešti u nedelju 03.marta gde je odmerila snage sa najboljim timovima u svom uzrastu u celoj Madjarskoj. HK Spartak je u najmanju ruku bio ravnopravan protivnik na svih 5 utakmica i jos jednom potvrdio kvalitetan i strucan rad u klubu. Odigrali su ukupno 5 utakmica na kojima su ostvarili 2 pobede, 2 nerešene i 1 poraz, i ostvareni su sledeci rezultati:

Spartak - MAC 2:1
Spartak - UTE 1:1
Spartak - Sportorszagi Csapak 0:1
Spartak - FTC 1:1
Spartak - Polus Pingvinek 4:1

Za HK Spartak su nastupali: Đukanovic Luka, Sabo Rac Albert, Peceric Petar, Sabo Rac Maksim, Horvat Marko, Herbatin Oliver, Kostic Luka, Mickoski Miloš, Antonijevic Aleksandar, Kiš Matej, Bašic Palkovic Filip, Bašic Palkovic Andrej. Trener: Brestovac Uroš i Wittmer Karl

Selekcija U12 je nastupala u Prvenstvu Madarske (kao ekipa Spartak Tisza Volan - fuzija sa ekipom iz Segedina) u nedelju 03.marta 2013.godine u Budimpešti protiv domacina KMHC B i ostvarila pobedu 0:6. Svi igraci su prikazali veliko umece i dobru igru, prvenstveno u odbrani, što im je i donelo izuzetan rezultat. Za zajednicku ekipu iz HK Spartak su nastupali: Katancic Erik, Sigulinski Filip, Rackov Viktor, Vaštag Mark i Papic Sergej. Trener: Barkley Darcy

Selekcija U14 je odigrala svoju utakmicu u Prvenstvu Madarske u subotu 02.marta 2013. u Segedinu, gde su docekali veoma neugodnu ekipu i velikog rivala - ekipu Ferencvaroš, u doigravanju za 3.mesto u play-off i ostvarili veoma važnu pobedu od 7:4. Izuzetan start kombinovane ekipe igraca iz Subotice i Segedina je odredio dalji tok meca i ukupnog pobednika kada je napravljena nedostižna razlika od 5:0 u prvoj trecini. Svojim zalaganjem i kvalitetom posebno se istakao Subotic Srdan, koji je bio strelac 4 pogotka za domacu ekipu.

Selekcija U16 je odigrala 2 utakmice tokom vikenda, i to po jednu u subotu i jednu u nedelju (02. i 03.mart 2013.) u Prvenstvu Madarske, u kombinovanoj ekipi sa Tisza Volan iz Segedina. Na žalost u obe utakmice su zabeleceni porazi, i to na domacem terenu u subotu od Dunaujvaroša sa 4:11 i u nedelju od ekipe UTE/Vašaš C - 2:7. Ekipa Spartak Tisza Volan je bila oslabljena neigranjem veceg dela standardnih igraca zbog bolesti. Ekipa seniora HK Spartak u narednom vikendu putuje u Sarajevo (Bosna i Hercegovina) gde ce odigrati 2 prijateljske utakmice sa njihovom nacionalnom reprezentacijom, u vidu nastavka saradnje svih selekcija oba kluba. Na put se krece u cetvrtak 07.marta doke je povratak predviden u nedelju. Istovremeno ce putovati i svoje sparing meceve odigrati i kombinovana ekipa U14/U16 sastavljena od igraca iz Subotice.

Regularni/ligaški deo Prvenstva Srbije za sezonu 2012/13 je završen prethodnog vikenda, i na kraju je HK Spartak zauzeo odlicno 3.mesto u konkurenciji 6 klubova. HK Spartak se plasirao iza HK Partizan i HK Vitez (oba iz Beograda), a ispred HK NS Stars, HK Crvena Zvezda i HK Beograd. Sada nastupa pauza pred play off zbog obaveza reprezentacije Srbije do 18 godina na Svetskom prvenstvu, koje se i odigrava u Beogradu. Na žalost, usled veoma toplog vremena i visokih temperatura za ovo doba godine, koje su prisutne u poslednjih nekoliko dana, HK Spartak ce na Gradskom klizalištu u Subotici imati ledenu površinu samo do srede (06.mart 2013.), tako da ce i ove, kao i svake prethodne sezone u samu završnicu prvenstva za sve kategorije uci bez "leda u nogama" što neprocenjivo umanjuje sve šanse za zapaženiji rezultat. Ipak, nada ostaje u obecanje Gradskih vlasti vezano za pokrivanje Stadiona malih sportova u Subotici u narednih nekoliko meseci, kako bi sportovo na ledu sledecu sezonu docekali sa "krovom nad glavom" što bi ujedno trebalo da znaci i produženje sezone leda na klizalištu za neka 2 meseca.


..

..


Subotica, 28.02.2013.
Zavrsen je regularni deo prvenstva Srbije u hokeju na ledu za sezonu 2012/2013. Nasa ekipa na zalost zbog bolesti igraca nije uspela da odigra utakmicu sa Partizanom, dok je utakmica sa ekipom HK Beograd (reprezentacija Srbije U18) otkazana ali odlukom direktora takmicenja niko nece dobiti negativne bodove

Sarajevo, 23., 24.02.2013.
U Sarajevu (Bosna i Hercegovina) je održan medunarodni turnir za selekcije U8 i U10 "HAPPY HOCKEY DAYS 2013" i to 23.-24.februara 2013.godine, na kojem je ucestvovalo ukupno 12 ekipa iz 3 države: Vukovi, Medvjedi, Divlje Macke, Ilidža (Sarajevo, Bosna i Hercegovina), Crvena Zvezda, NS Stars i Spartak (Srbija) i Sisak (Hrvatska).

Na turniru je odigrano ukupno 30 utakmica, po sistemu svako sa svakim u obe kategorije, i iako nije stavljen akcenat na rezultatsku evidenciju, jer su sva deca na svecanom zatvaranju dobila medalje i pehare, domacini turnira su na kraju izbacili konacan poredak, na kojem je HK Spartak iz Subotice u obe uzrasne kategorije zauzeo 2.mesto, sa ucinkom od 4 pobede i 1 poraz.

Najbitnije je da su sva deca podjednako igrala, da su dala svoj maksimum zalaganja, truda i znanja i da su uživala u sva tri dana provedena u Sarajevu, pošto je HK Spartak otišao u Sarajevo dan ranije (petak 21.02.2013.). Na ovakvu ideju i koncept organizacije se došlo u dogovoru sa domacinima i deca su spavala kod dece, kako bi se uspostavio još bliži kontakt i socijalizacija dece. Ljudi u Sarajevu su se maksimalno potrudili i zaista bili fenomenalni domacini u svakom mogucem smislu. Ovakav princip saradnje ce se zasigurno nastaviti i u buducnosti, a bice prenesen i na starije uzrasne kategorije, jer se pokazao kao veoma uspešan.

Za HK Spartak (ekipa U10) su nastupali: Sudarevic Luka, Sigulinski Filip, Vaštag Mark, Konkolj Šok Henrik, Jaramazovic Maximilian, Horvacki Igor, Pajic Miloš, Sigulinski Mateja, Mrvic Veljko i Feher Balint. Trener: Brestovac Uroš i Rudick Justin

Za HK Spartak (ekipa U8) su nastupali: Đukanovic Luka, Sabo Rac Albert, Kostic Luka, Peceric Petar, Mickoski Miloš, Bašic Palkovic Filip, Bašic Palkovic Andrej, Sabo Rac Maksim, Kiš Matej, Herbatin Oliver, Fazekaš Luka, Feher Csongor, Sekulic Elena, Vaštag Ivett, Horvat Marko, Antonijevic Aleksandar, Kovacevic Nikola. Trener: Brestovac Uroš

Vec sledeceg vikenda (nedelja 03.mart 2013.) ekipa U8 ide u Budimpeštu na turnir A kategorije, gde ce odmeriti snage sa najkvalitetnijim ekipama u Madarskoj u svom uzrastu.

Subotica, 16.02.2013.
Proteklog vikenda, u Subotici je održan turnir u hokeju na ledu "SPARTANS 2013" u kategoriji U8 i U10 na kome je ucestvovalo 13 ekipa iz 7 klubova i 3 države ...

Beograd, 29.01.2013.
Spartak kao gost pobedio ekipu Vitez rezultatom 3:2 golom Veresa u produzetku. Golove su pored Veresa postigli Bursac i Gergelj. U pravoj prvenstvenoj utakmici igraci Spartaka dostigli vodjstvo domacina od 2:0, da bi u produzetku golom Veresa izborili trecu uzastopnu pobedu od toga drugu uzastopnu u gostima.

Subotica, 25.-27.01.13.
Zavrsen 8. veteranski turnir "Winter classic". U kategoriji +30 ekipa Casino Tivoli (Slovenija) je osvojila prvo mesto, dok su veterani HK Spartak osvojili drugo mesto od 9 ekipa. U kategoriji +40 godina pobednici su ekipa Old Boys (Slovacka), dok su veterani HK Spartak osvojili 4. mesto od 4 ekipe...

Novi Sad, 18.01.13.
Seniori Spartaka ostvarili bodove na prvom gostovanju u ovoj sezoni. Ekipa NS Stars pobedjena posle boljeg izvodjenja penala sa 5:4. Nasa ekipa od pocetka jurila rezultat da bi izjednacujuci gol (4:4) postigla u poslednjim trenucima utakmice. U produzecima smo imali vise sansi ali rezultat ostaje nepromenjen, te se pristupa izvodjenju penala i to po tri penala. Alaker je odbranio dva udarca, treci sut igraca NS Stars je otisao pored gola, dok je Bursać postigao jedini ali i gol za pobedu. Za Spartak igrali Alaker, Jurić, Fehervari, Bosnjak, Dulić, Gergelj, Peter, Veres, Sljapic (2 gola), Mester, Bursać, Popović, Kolarić, Zejak (1 gol), Perisić (1 gol), Dakić, Bartus, Tolmaci, Farago, Kuco.

Subotica, 01.-06.01.2013.
Seniorima HK Spartaka je odlozena utakmica koja je trebala da se igra u petak 04.01.2013., na inicijativu gostujuceg tima HK Vitez iz Beograda zbog velikog broja povredjenih i bolesnih igraca. Datum odigravanja ove utakmice ce biti naknadno odredjen. U upraznjenom terminu, seniori su odigrali prijateljsku utakmicu sa Mladjim veteranima HK Spartak, gde su uvezbavali odredjene kombinacije i sisteme igre, kao i bacanje u vatru juniora koji nemaju punu minutazu u prvenstvenim utakmicama.

Subotica je prosirila svoju "kanadsku" koloniju. Darcy Barkley je stigao u Suboticu jos letos i odmah se ukljucio u rad sa mladjim selekcijama. Pred kraj decembra 2012. je stigao Karl Wittmer, dok je pocetkom januara 2013. stigao Justin Rudick. Dok Darcy radi kao asistent trenera, pre svega kod mladjih kategorija, poslednja dvojica bi trebali da se ukljuce i u seniorski pogon i da zaigraju na nasu seniorsku ekipu.
Selekcija U16 kombinovana ekipa HK Spartak Tisza Volan je odigrala utakmicu protiv vrsnjaka iz Kaposvara u Segedinu u nedelju 06.01.2013. i izgubila sa 7:11 (2:4 0:1 5:6). Za zajednicku ekipu iz redova HK Spartak su nastupili: Kojic Miloš, Pavlovic Filip, Kovac Kristijan, Lošonci Adam i Tancoš Gabor. Trener: Jaramazovic Zoran
Selekcija U14 koju zajedno cine igraci iz Subotice i Segedina odigrala je utakmicu u subotu 05.01.2013. kao domacin u Segedinu: HK Spartak Tisza Volan - HK Ferencvaros 2:7 (1:2 1:3 0:2). Za ekipu iz redova suboticana su nastupali: Subotic Srdan, Tancoš Tamaš, Lošonci Adam, Berenji Akoš i Vojnic Hajduk Luka. Trener: Jaramazovic Zoran
Selekcija U12 je omerila snage protiv svojih vršnjaka iz ekipe UTE 2002 u Budimpešti u nedelju 06.01.2013. i izgubila rezultatom 10:2. Treba istaci da u redovima ekipe Spartak Tisza Volan nisu nastupili nekoliko igraca zbog kazne sa prethosne utakmice i zbog prevelike guzve na granici, zbog cega nisu na vreme stigli na odigravanje utakmice. Za zajednicku ekipu su nastupili: Vojnic Hajduk Luka, Sigulinski Filip i Burger Aleksa. Trener: Barkley Darcy
Selekcija Spartaka U-10 (do 10 godina starosti) je nastupila na turniru "B" kategorije u Budimpesti u subotu 05.01.2013. na kojem su odigrali ukupno 4 utakmice i zabeležili skor od 1 nerešene (Miškolc B - 3:3) i 3 poraza (Vašaš - 1:6 FTC II - 2:3 i Gepard JE 4:11). I pored ovih rezultata treba istaci veliku borbenost subotickih hokejaša kojima još uvek fali "leda" u nogama kako bi podigli nivo igre na željeni nivo. Za HK Spartak na ovom turniru su nastupili: Sudarevic Luka, Horvacki Igor, Jaramazovic Maximilian, Konkolj Šok Henrik, Sigulinski Mateja, Pajic Miloš, Feher Balint, Kostic Luka, Bašic Palkovic Filip i Bašic Palkovic Andrej. Trener: Brestovac Uroš
Selekcija Spartaka U-8 (igraci do 8 godina - rodeni 2005. i mladi) su igrali na turniru "B" kategorije u Kiskorosu (Madarska) u nedelju 06.01.2013. i odigrali su 5 utakmica, na kojima su ostvarili 5 ubedljivih pobeda - Dab Docler 14:2, Kiskoros 19:0, Balu-T 8:2, Jaszbereny Fokak 12:1 i Tisza Volan Szeged 15:1 - cime je zasluženo osvojeno prvo mesto na ovom turniru. Najmladi ledeni oklopnici HK Spartak ce vec za 2 nedelje pokušati da ponove uspeh na turniru "A" kategorije gde ce ukrstiti palice sa najboljim hokejašima iz Madarske u svojoj uzrasnoj kategoriji. Za HK Spartak na ovom turniru su nastupili: Sabo Rac Albert, Mickoski Miloš, Peceric Petar, Antonijevic Aleksandar, Kostic Luka, Sabo Rac Maksim, Herbatin Oliver, Bašic Palkovic Filip, Bašic Palkovic Andrej, Kiš Matej i Dobo Armin. Treneri: Brestovac Uroš i Wittmer Karl.


U8 - turnir kiskoros
U10-turnir Budimpesta
Subotica, 30.12.12.
Seniorska ekipa HK Spartak u prvenstvenoj utakmici savladala ekipu Beograd, koja u stvari predstavlja reprezentaciju Srbije u kategoriji U20, a koja se u sklopu priprema za Svetsko prvenstvo takmici u prvenstvu Srbije, rezultatom 3:2 (1:1, 0:0, 2:1). Golove su postigli Bursać 2 i Popović 1. Utakmica je bila prava prvenstvena neizvesna do kraja, sa puno klizanja, gotovo bez prekida. Utakmica je odigrana pod idealnim vremenskim uslovima pred oko 100 gledalaca.

Beograd, 23.12.12.
Selekcija U8 HK Spartak je u nedelju 23.12.2012. nastupila na turniru u Beogradu na kojem je ucestvovalo ukupno 6 ekipa (Partizan, Crvena Zvezda, Beograd, Beostar, Taš i Spartak). Turnir se igrao po principu svako sa svakim, tako da su najmladji hokejaši svih timova kroz 5 utakmica mogli da uporede i ukrste svoje hokejaško znanje. Rezultat je bio u drugom planu, a najvažnije je bilo lepo druženje i popularizacija najbrže kolektivne igre na svetu medu decom. Za HK Spartak su nastupili: Sabo Rac Albert, Mickoski Miloš, Peceric Petar, Herbatin Oliver, Horvat Marko, Kostic Luka, Sabo Rac Maksim, Dobo Armin, Antonijevic Aleksandar, Bašic Palkovic Filip, Bašic Palkovic Andrej, Kiš Matej i Bašovic Vule. Trener: Brestovac UrošSubotica, 21.12.12.
Spartak : Partizan 4:9 (1:1 1:5 2:3).
Za Spartak igrali: Alaker Erih, Šljapic Bojan, Fehervari Akoš (1gol), Bošnjak Luka, Dulić Uglješa (1 gol), Bursać Nikola, Peter Alen (2 gola + 2 asistencije), Vereš Bruno, Šljapić Igor, Mešter Edvin, Ostrogonac Zlatko (1 asistencija), Kučo Kristijan, Bartuš Zoltan, Tolmači Branislav, Ber Alen, Farago Marko i Kolarić Aleksandar.
Ekipa Spartaka pruzila dobar otpor najboljoj ekipi u prvenstvu Srbije, mada su i igraci Partizana igrali pomalo "opusteno", sto ne umanjuje ostvaren rezultat ekipe Spartaka.

Subotica, 14.12.12.
Solidna hokejaška predstava na Gradskom klizalištu u Subotici, i zaslužena pobeda HK Spartak od 10:5 (6:3 2:0 2:2) i prvi bodovi u sezoni 2012/13 za hokejaše iz Subotice u Prvenstvu Srbije, pred skoro 100-tinak zadovoljnih gledalaca.
NS Stars doputovao u oslabljenom sastavu bez 4-5 kvalitetnih igraca, Spartak pružio šansu i igrao sa svim igracima na klupi, od cega 5-6 juniora. Za obe ekipe su branila po dva golmana. Najbolji igrac utakmice Akoš Fehervari, kapiten HK Spartak (postigao 4 gola).
Posle vrlo borbene i dinamicne utalmice protiv Crvene Zvezde u prošlom kolu, slobodna procena je da je ova utakmica bila nešto slabijeg intenziteta, ali sa dosta šansi i golova na obe strane. HK Spartak ce do sledeceg kola imati još nedelju dana leda i nadamo se još boljoj formi jer u narednom kolu bi po rasporedu trebali da gostujemo aktuelnom prvaku države HK Partizan u Beogradu.
Subotica, 07.12.2012.
Spartak - Crvena Zvezda 5:6 (2:3, 3:2, 0:1)
Hokejaši Spartaka poraženi su na svom ledu od beogradske Crvene Zvezde sa 6:5, u utakmici koja je bila dinamicna i rezultatski neizvesna.

Za Spartak igrali: Alaker Erik, Šljapic Bojan, Fehervari Akoš (1gol), Bošnjak Luka, Dulić Uglješa, Bursać Nikola (2 gola + 3 asistencije), Peter Alen (2 gola + 2 asistencije), Vereš Bruno, Šljapić Igor, Mešter Edvin, Dakić Srdjan, Kučo Kristijan, Bartuš Zoltan, Tolmači Branislav, Ber Alen, Farago Marko i Kolarić Aleksandar.

Levice, 19.-24.11.12.
Na zajednickom kampu u Levicama u Slovackoj koji je organizovao Hokej klub na ledu "Spartak" iz Subotice i Tisza Volan iz Segedina u okviru Projekta "ICESEHU", ucestvovalo je ukupno 39 dece iz Subotice uz pratnju dva trenera.Kamp je održan u periodu od 19. do 24. novembra 2012. godine. U sklopu kampa se radilo velikim intenzitetom, i sva deca su maksimalno kvalitetno i radno ispoštovala sve svoje obaveze i usavršila svoje hokejaško znanje, tako da je kamp veoma uspešno sproveden u delo. U sklopu kampa najviše se radilo na pripremnim elementima i uigravanju ekipe za predstojece takmicarske utakmice.
Projekat zajednickog kampa se finansira sredstvima iz Evropska unije u okviru IPA "Programa prekogranicne saradnje Madarska - Srbija". Ovo je drugi po redu kamp koji je održan u sklopu zajednickog projekta. Prvi je održan u avgustu 2012.
Pored usavršavanja svojih hokejaških sposobnosti i znanja, kamp je bio i odlican nacin i put za afirmaciju dobrosusedskih odnosa, zbližavanja dece kroz igru i svakodnevne zajednicke aktivnosti, bilingvizam, ucenje jezika i ostalo.

Budimpesta, 18.11.12.
Ekipa Spartak Tisza Volan do 8 godina (U-8) nastupila je na turniru C kategorije (najmladji igraci) u Budimpesti u nedelju 18.11.2012. i u konkurenciji 4 ekipe ostvarila 2 pobede i 1 nereseni rezultat.

Spartak Tisza Volan - KSI 2-2
Spartak Tisza Volan - Vasas 3-0
Spartak Tisza Volan - White Sharks 5-1

Za Spartak Tisza Volan su nastupali: Sabo Rac Albert, Horvat Marko, Sabo Rac Maksim, Antonijevic Aleksandar, Herbatin Oliver, Vaštag Ivett, Šandor David, Lulic Marko, Kiš Matej i Dobo Armin. Trener: Brestovac Uroš


Kiskoros, 03.11.2012.
Mladi hokejasi (U10) odigrali turnir u Kiskorosu (Madjarska). 2 utakmice su pobedili a jednu izgubili:Spartak - BALU (Baja) 7:2
Spartak - Kiskoros (Kiskoros) 13:1
Spartak - Tisza Volan (Segedin) 3:5
Za nas su igrali: Sudarevic, Horvacki, Jaramazovic, Pajic, Sigulinski M., Domijan, Sabo Rac M., Kostic, Peceric, Mickoski

U nedelju 21.10. u Segedinu (Madjarska) odigran je turnir u hokeju na ledu za igrace do 8 godina starosti (U-8, igraci rodjeni 2005. i mladji). HK Spartak iz Subotice je na ovom turniru nastupio sa dve ekipe, jer se turnir igrao i u B i u C kategoriji.

Najveca zanimljivost ovog turnira je podatak da nasi igraci jos uvek nemaju "leda u nogama" i nece ga imati jos najmanje mesec dana, dok sve ostale ekipe sa kojima smo se takmicili imaju led vec mesec ili dva dana.

Za HK Spartak I su nastupili: Đukanovic, Mickoski, Peceric Petar, Herbatin, Kostic, Sabo Rac Maksim, Dobo Armin, Bašic Palkovic Filip. Bašic Palkovic Andrej i Kiš.

Za HK Spartak II su nastupili: Sabo Rac Albert, Fazekaš, Antonijevic, Horvat Marko, Sekulic Elena, Bašovic, Šandor, Vaštag Ivett, Lulic i Peceric Slaven.

U B kategoriji turnira gde je nastupila naša prva ekipa ostvareno je svih 5 pobeda iz 5 utakmica, uz impresivnu igru, borbenost i zavidno hokejaško znanje najmladih "ledenih oklopnika" iz Subotice. Ovu ekipu cine deca koja su pre 3 godine prvi put došla u našu školu klizanja koja se svake zimske sezone organizuje u sklopu razvoja HK Spartak i koji su bukvalno od apsolutnih neklizaca, uz konstantan i kvalitetan rad sa trenerima u klubu došli do odlicnih hokejaških predizpozicija za takmicenje sa najboljima u svojoj uzrasnoj kategoriji sa svim ekipama u regionu.
Rezultati:
HK Spartak I - Gepard (Budimpešta) 7:2
HK Spartak I - UTE (Budimpešta) 13:0
HK Spartak I - Jazbareny I 11:0
HK Spartak I - Vašaš I (Budimpešta) 4:0
HK Spartak I - Tisza Volan (Segedin) 6:1

U C kategoriji turnira koju igraju deca koja su tek pocela da se bave hokejom na ledu naši igraci su zabeležili sva tri poraza, ali su sve prisutne oduševili svojom srcanošcu, željom za igrom i napredovanjem. Ovu ekipu cine nešto mladi igraci, za koju nastupaju i dve devojcice, i koji su tek pred kraj prošle sezone zadužili svoju prvu hokejašku opremu i poceli malo ozbiljnije da se bave ovim sportom.

HK Spartak II - Jazbareny II 0:5
HK Spartak II - Vašaš II (Budimpešta) 0:4
HK Spartak II - Jazbareny II 0:6


HK SPARTAK I: sede sa leva na desno: Kiš, Sabo Rac Maksim, Sabo Rac Albert, Đukanovic, Peceric Petar, Bašic Palkovic Filip. stoje sa leva na desno: Bašic Palkovic Andrej, Mickoski, Kostic, Dobo, Sekulic Herbatin.
Treneri: Barkley Darcy, Brestovac Uroš

Novi Sad, 05.10.2012.
Ekipa HK Vitez iz Beograda osvojila titulu prvog prvaka Srbije u inline hokeju. Na poslednjem turniru, odrzanom u Novom Sadu beogradska ekipa pobedila ekipu HK Spartak i NS Stars.

REZULTATI:
Vitez - NS Stars 8-4
NS Stars - Vitez 3-8
Spartak - NS Stars 5-2
NS Stars - Spartak 6-5
Vitez - Spartak 11-1
Spartak - Vitez 7-5

KONACNA TABELA
1.HK VITEZ    12  7  1  4  15  73:46
2.HK SPARTAK 12  6  2  4  14  63:58
3.HK NS STARS 12  2  3  7  7  42:74

LISTA STRELACA:
1. Nikolić Nemanja (Vitez) 27 golova
2. Ljutovac Vladimir (Vitez) 19 golova
3. Brestovac Uroš (SPARTAK) 15 golova

Za nasu ekipu su na poslednjem turniru nastupili: Brestovac, Fazekaš T., Janackovic S., Barkley, Vecic, Kerleta, Šandor, Salai

pehar za drugo mesto
hk spartak ekipa
spartak, vitez, nsstars


Budimpesta, 22. i 23.09.2012.
Najmladje selekcije HK Spartak, ekipe U8 (igraci do 8 godina - 2005. i mladji) i U10 (igraci do 10 godina - 2003/04) imale su proteklog vikenda veliki turnir otvaranja sezone u Budimpesti (Madjarska).

Treba napomenuti da su naša deca otišla na navedeni turnir bez dana leda "u nogama" dok pojedine ekipe u Madarskoj imaju led vec mesec-mesec i po dana. To ih nije sprecilo da dostojanstveno predstavljaju svoj grad i brane boje svog kluba.

Selekcija U10 je nastupala na turniru B kategorije u subotu, 22.09. i odigrali su ukupno 3 utakmice, i na zalost sve 3 su izgubili (Spartak - KMH 2:4, Spartak - Tisza Volan 0:6, Spartak - Vasas SC 0:3). Treba napomenuti da su se momci zaista svojski trudili, da su bili maksimalno borbeni i da su dali svoj maksimum u ovom trenutku. Za HK Spartak su natupili: Sudarevic, Horvacki, Jaramazovic, Konkolj Šok, Sigulinski M., Pajic, Horvat A., Feher B., Mickoski i Kostic.

Selekcija U8 je nastupala u nedelju 23.09., i pošto HK Spartak ima veliki broj dece u ovoj kategoriji, prijavili smo ekipu u dve kategorije turnira - "B" i "C". U obe kategorije deca su imala po 4 utakmice.

Na turniru B kategorije najmladi hokejaši Spartaka su i pored nepostojanja adekvatnih uslova za treniranje ubedljivo osvojili turnir ostvarivši sve 4 pobede: Vasas B - Spartak 0:7, Spartak - Debrecen B 12:0, Spartak - Alba Volan B 8:1, Spartak - Gyor B 7:0. Treba istaci da vecina ovih "ledenih oklopnika" trenira vec svoju 3 sezonu i da se kvalitetan rad u našem klubu tokom 12 meseci godišnje i te kako pokazuje - dominatno su odigrali sve utakmice i u svakom segmentu igre nadigrali svoje protivnike. Za HK Spartak su nastupali: Đukanovic, Mickoski, Peceric P., Herbatin, Kostic, Sabo Rac M., Dobo, Bašic P. Filip, Bašic P. Andrej, Kiš. Svojim kvalitetom ova deca su pokazala spremnost da u narednom periodu ucestvuju na turnirima A kategorije i da ukrste palice sa svim najboljim hokejašima u svom uzrastu u regionu.

Na turniru C kategorije koji igraju igraci koji se u hokejaškom smislu smatraju kao pocetnici, HK Spartak je odigrao 4 utakmice i zabeležio šarenoliki uspeh - 1 pobeda, 1 nerešena i 2 poraza. Pobedena je ekipa UTE C sa 2:1, odigrano je nerešeno 0:0 sa ekipom Vasas C, i porazi od KMH 1:3 i Jaszbareny Fokak 1:3. U ovoj ekipi specijalno treba naglasiti po prvi put u istoriji našeg kluba igranje dve devojcice (Sekulic Elena i Vaštag Ivett) na jednom medunarodnom zvanicnom turniru, pri cemu su njih dve bile medu istaknutijim igracima ekipe, a Elena je cak postigla i jedan od golova za HK Spartak. Za ovu ekipu HK Spartak su nastupili: Sabo Rac A., Fazekaš, Sabo Rac M., Antonijevic, Sekulic, Bašovic, Šandor, Horvat M., Vaštag I., Lulic.


Beograd, 01.09.2012.
U sklopu Prvenstva Srbije za 2012.godinu, u Beogradu u subotu 01.septembra 2012.godine je odrzan turnir na kojem su ucestvovali HK Vitez (Beograd), HK NS Stars (Novi Sad) i HK Spartak (Subotica).
Utakmice su se igrale dvokruzno kao i na turniru u Subotici (svako sa svakim dva puta na jednom turniru) i postignuti su sledeci rezultati:
Vitez - NS Stars 7-1
NS Stars - Vitez 1-7
Spartak - NS Stars 8-2
NS Stars - Spartak 4-9
Vitez - Spartak 6-4
Spartak - Vitez 3-6

HK Spartak: Janackovic, Vecic, Barkley, Brestovac, Fazekaš T., Fazekaš Đ., Šandor, Dakic
Osvajac drugog turnira je ekipa HK Vitez, drugo mesto je osvojio HK Spartak, a trece mesto HK NS Stars.
O ukupnom pobedniku i prvom prvaku drzave u inline hokeju ce se odlucivati na zavrsnom turniru koji ce se odrzati u Novom Sadu, 05. ili 06.oktobra. Prvenstvo Srbije ce osvojiti ekipa koja bude imala najbolji uspeh sa sva tri turnira ukupno.

Trenutni poredak u Prvenstvu Srbije:
1. HK Spartak 8 4 2 2 10 bodova
2. HK Vitez 8 4 1 3 9 bodova
3. HK NS Stars 8 1 3 4 5 bodova

U nastavku svojih aktivnosti, HK Spartak ce ucestvovati na medunarodnom turniru "TAPIR KUP 2012" u inline hokeju koji ce se održati u Zagrebu (Hrvatska) 08.septembra i na kojem ucestvuje ukupno 9 ekipa iz Slovenije, Hrvatske i samo HK Spartak (Subotica) iz Srbije. Ovo ce biti prvi put za nasu ekipu da igramo na specijalnoj poliuretanskoj podlozi za inline hokej (posto je trenutno nema u Srbiji) i nadamo se sto boljem izdanju i rezultatu. Ujedno ce ovo biti i prvi internacionalni nastup jedne ekipe inline hokeja iz Srbije na medunarodnoj sceni. Inline hokej se u Hrvatskoj i Sloveniji igra vec vise od 5-6 sezona i mnogo su bolji uslovi za razvoj ovog interesantnog sporta.

zajednicka slika

najstariji ucesnik turnira - Slobodan Janackovic ( >50)
Subotica, 20.08.2012.
HK Spartak iz Subotice i HK Tisza Volan iz Segedina i njihove najmlade selekcije (od U8 do U14) su u sklopu IPA Programa održali zajednicke pripreme u periodu od 13. - 18. avgusta 2012. godine u mestu Levice, u Slovackoj. Na pripremama je ukupno ucestvovalo 40-ak dece. Deca su bila podeljena u dve kategorije (po godistima), koje su imale po dva treninga dnevno na ledu, a takodje se radilo i na fizickoj pripremi, mada manje posto se ipak radi o mladjim kategorijama.
Povodom sprovedenih priprema sportski direktor HK Spartak, Zlatko Bošnjak je rekao: "Dva kluba su i u sezoni 2012/2013 nastavila uspešnu saradnju pod pokroviteljstvom IPA programa, pomocu kojih dobri susedi zajedno stvaraju buducnost. Obostrani interes i upucenost jednih na druge, koji daje izuzetne rezultate kako na sportskom planu tako i na polju razvijanja i negovanja dobrosusedskih odnosa, produžuju se vec trecu sezonu za redom, u kojoj hokejaši dva kluba zajednicki nastupaju u Prvenstvu Madarske sa svim mladim kategorijama. U Levicama su nam omoguceni odlicni uslovi za rad, i sva deca zajedno sa trenerima obavljaju pripreme na ledu za pocetak nove sezone".
U vezi priprema i jedan od trenera koji je vodio pripreme, Uroš Brestovac je rekao: "U Levicama smo imali fantasticne uslove za rad. Deca iz Subotice i iz Segedina su zajedno proveli nedelju dana, gde su po cele dane provodili zajedno, na treninzima na ledu, u restoranu, na igralištu, u hotelu, slobodno vreme. Sva deca su maksimalno ispoštovala sve svoje obaveze i ispunili sve zadatke koje smo moje kolege i ja postavili pred njih. Ovo su bile veoma uspešne i kvalitetne pripreme, koje ce puno znaciti pred pocetak Prvenstva u Madarskoj u oktobru mesecu".

Subotica, 04.08.2012.
Odigran prvi zvanicni turnir inline hokeja u Srbiji. Ucestvovale ekipe Viteza iz Beograda, NS Starsa iz Novog Sada i domacin Spartak. Spartak pobedio ispred ekipe NS Stars i Viteza

Subotica, 01.06.2012.
Zvanicni prelazni rok je zavrsen. U Spartaku nema promena. Niko nije dosao, niti je iko otisao iz Spartaka.