Beograd, 11.-12.04.2015.
Najmlade takmicarske selekcije HK Spartak (U8 i U10) imali su svoj završni turnir sezone koji se tradicionalno održava u Beogradu, u organizaciji KHK Crvena Zvezda, a na kojem su ucestvovale ukupno 22 ekipe (po 11 u obe uzrasne kategorije) iz 5 država (Slovenija, Hrvatska, BiH, Madarska i Srbija)

Novina na ovom turniru koji se ove sezone održavao tradicionalno po 14 put jeste bilo ucešce ekipe "GIRLS SERBIA" koje su se takmicile u kategoriji U8, a koju su zajednicki formirale devojcice iz HK Spartak (Subotica) i HK Partizan (Beograd). Ovaj podatak predstavlja novo poglavlje u srpskom hokeju.

Postignuti rezultati:

U-8 :
Spartak - Olimpija (Ljubljana) 0:3
Spartak - Sarajevo (BiH) 3:0
Spartak - Red Team (BG) 2:0
Spartak - Partizan 0:2
Spartak - NS Stars 1:3
Spartak - Girls Serbia 2:0
Spartak - Mladost (ZG) 1:0
Spartak - Zagreb 0:1
Spartak - Crvena Zvezda 0:4
Spartak - Beostar 1:4

U - 10 :
Spartak - Olimpija 1:3
Spartak - Sarajevo 2:1
Spartak - Red Team 3:0
Spartak - Partizan 1:2
Spartak - NS Stars 6:1
Spartak - Tisza Volan 1:3
Spartak - Mladost (ZG) 0:3
Spartak - Zagreb 3:1
Spartak - Crvena Zvezda 1:4
Spartak - Beostar 0:0

GIRLS SERBIA:
Girls Serbia - Zagreb 0:4
Girls Serbia - Crvena Zvezda 0:9
Girls Serbia - Olimpija 0:4
Girls Serbia - Sarajevo 2:1
Girls Serbia - NS Stars 0:2
Girls Serbia - Spartak 0:2
Girls Serbia - Beostar 0:1
Girls Serbia - Red Team 0:0
Girls Serbia - Partizan 0:1
Girls Serbia - Mladost (ZG) 0:1

Sastav ekipe HK Spartak U10: Đukanovic Luka, Bašic Palkovic Filip, Bašic Palkovic Andrej, Kostic Luka, Kiš Matej, Peceric Petar, Herbatin Oliver, Šandor David, Kovacevic Nikola i Ujhelji Hunor. Trener: Brestovac Uroš

Sastav ekipe HK Spartak U8: Konakov Novak, Peceric Slaven, Lulic Marko, Kukaras Luka, Bencic Mihajlo, Kuntic David, Vucinic Vasilije, Sabo B. Mate, Prcic David, Hajdu Mark, Jankovic Ognjen, Nimcevic Nemanja i Miladinovic Stefan. Trener: Šandor Žolt

Sastav ekipe GIRLS SERBIA: Sekulic Elena, Vaštag Ivett, Miklenovic Mellanija, Rac Sabo Hanna, Stantic Sara, Varga Adam (HK Spartak) i Bodiš Ivona, Acimovic Sofija, Cizmic Katarina, Vasiljevic Katarina i Radovic Tea (HK Partizan). Treneri: Brestovac Uroš i Komazec Dragan

U konacnom plasmanu, od ukupno po 11 ekipa u obe kategorije, HK Spartak U10 je zauzeo 7.mesto, što ne neki nacin predstavlja i realan plasman ove ekipe, koja je uz nedostatak neke sportske srece, koncentracije, kao i ne treniranja na ledu punih 40 dana pre ovog turnira, ostala uskracena za koje eventualno malo bolje mesto. Realno, ekipe Mladost (Zagreb), Olimpija (Ljubljana) i domacin Crvena Zvezda su za nijansu bile kvalitetnije i spremnije ekipe (i zauzele prva 3 mesta na turniru), dok su u nekom sledecem stepeniku išle ekipe Partizana, Tisza Volanam Beostara i Spartaka, i u tom nekom cetvorokrugu, suboticka ekipa je bila "poslednja" iako je bukvalno bila u najmanju ruku egal protivnik u direktnim susretima sa ovim ekipama, ako ne i ekipa sa vecim brojem 100% šansi, sa vecim posedom paka, sa kvalitetnijom igrom. Na žalost, realizacija je zakazala i plasman je takav kakav jeste.

Ekipa U8 je tokom celog turnira odigrala u nekom grcu, sa nedovoljno klizanja, i realno je na ovim najmladim hokejašima taj nedostatak treninga na ledu ostavio i najveci uticaj, jer nisu mogli da se snadu od pocetka i prikažu sav svoj talenat i znanje, kao na brojnim turnirima tokom sezone. U konacnom poretku su zauzeli 8. mesto i ostaje veliki žal za ispuštenim pobedama u utakmicama sa NS Starsom, Partizanom, Zagrebom i Beostarom jer se narocito u tim utakmicama osetila potreba "za onim malo" što treba da se utakmica prelomi u svoju korist.

Ekipa GIRLS SERBIA je bila apsolutni hit i osveženje ovogodišnjeg turnira ŠILE 2015 koji važi za jedan od najvecih i najjacih u regionu. Sve ove devojcice su na neki nacin po prvi put "izašle iz senke" svojih dojucerašnjih saigraca (decaka) i sada su samostalno morale da se izbore sa svim elementima igre, jer su one bile te koje su morale da preuzmu kompletnu odgovornost i realizaciju na sebe. U pocetku pomalo "zbunjene i izgubljene" tokom turnira su se sve više i više oslobodile, da bi na kraju ostvarile sasvim zadovoljavajuce rezultate uz veoma kvalitetnu igru, u utakmicama koje su mogle da se završe i nerešenim rezultatima, kao i pobedama devojcica. Na kraju, u konacnom plasmanu, 10.mesto što je lep pocetak ovog novog poglavlja srpskog hokeja.

Na kraju treba dodati da su apsolutno sva deca iz HK Spartak koja su nastupila u 3 razlicite ekipe pružila svoj maksimum, kao i neverovatnu energiju, borbenost, trud i zalaganje, jer su u svim utakmicama dali 100% sebe, uz fenomenalnu i fanaticnu borbenost, koja je bila na vrhunskom nivou.


Budimpesta, 28.03.2015.
I pored toga sto su nasi hokejasi bez leda skoro mesec dana, hokejasi nisu zavrsili ovogodisnju sezonu. Selekcija U10 uz 4 pobede i bez izgubljene utakmice osvojila turnir B kategorije u Budimpesti.

Rezultati:

Ferencvaros - HK Spartak 4:9
KSI Budapest - HK Spartak 3:12
HK Spartak - Jaszbereny Fokak 6:1
HK Spartak - Jegkert 4:2

Za HK Spartak U10 na ovom turniru su nastupili: Đukanovic Luka, Kostic Luka, Peceric Petar, Sekulic Elena, Kiš Matej, Bašic Palkovic Andrej, Bašic Palkovic Filip, Herbatin Oliver, Kovacevic Nikola i Vucic Aleksa. Treneri: Jaramazovic Zoran i Morris Nolan.

Nastup na ovom turniru u Budimpešti je ujedno bio i poslednja provera pred završni turnir sezone "ŠILE 2015" za selekcije U8 i U10 koji ce se održati u Beogradu 11.04./12.04.2015. u organizaciji HK Crvena Zvezda, kao jedan od najjacih turnira u regionu.


Kiskoros, 21.03.15
HK Spartak bio ucesnik medjunarodnog turnira "B" kategorije (selekcija U8) u subotu 21.03.2015. u Kiškorošu (Madarska), a u sklopu završne svecanosti njihovog kluba za sezonu 2014/15.

HK Spartak je odigrao ukupno 4 utakmice i ostvario maksimalan ucinak od isto toliko pobeda, iako su za protivnike ekipe koji i dalje treniraju na ledu, dok suboticki "ledeni oklopnici" treniraju "na suvom" od 04.marta. Odigravši na svežinu, organizovano i podredivši sav individualni doprinos kolektivnom ucinku, najmlada takmicarska selekcija HK Spartak je bukvalno dominirala na turniru. Izmedu ostalih, posebno treba istaci (jedinu) devojcicu u ovoj ekipi, Hanna Rac Sabo (2007 godište) koja je bila jedna od najboljih na turniru, ostvarivši ucinak od ukupno 3 gola i 5 asistencija.

Postignuti rezultati:

HK Spartak - HC Kiškoroš 6:1
HK Spartak - IFJ Ocskay Gabor B2 5:2
HK Spartak - IFJ Ocskay Gabor B1 5:1
HK Spartak - IFJ Ocskay Gabor B2 2:0 (finale)

Za HK Spartak U8 su nastupili: Konakov Novak, Hajdu Mark, Jankovic Ognjen, Kukaras Luka, Kuntic David, Lulic Marko, Nimcevic Nemanja, Peceric Slaven, Rac Sabo Hanna, Sabo Mate, Vucinic Vasilije, Prcic David, Bencic Mihajlo. Trener: Brestovac Uroš

Dunaujvaroš, 14.03.2015.
Na turniru u Dunaujvarošu U10 "C" turnir HK Spartak je nastupio sa 2 selekcije, koje su obe ostvarile polovican uspeh (po 2 pobede i 2 poraza).

HK Spartak - Devojcice su imale svoj treci ovosezonski nastup kao samostalna ekipa, a po prvi put su nastupile u Madarskoj, na medunarodnom turniru. Novoformirana selekcija HK Spartak - Devojcice beleže sve više i više nastupa i boljih rezultata, kroz koje dobijaju dodatnu sigurnost i samopouzdanje, a za narednu sezonu uz dobar plan moci ce da se ode i korak dalje. Devojcice su postigle sledece rezultate:

HK Spartak Devojcice - Pecsi Skacok 5:3
HK Spartak Devojcice - Balu-T Baja 9:1
HK Spartak Devojcice - Egerszegi Titanok 3:5
HK Spartak Devojcice - Dab Docler II 1:8

Za HK Spartak Devojcice su nastupile: Kiss kamilla, Sekulic Elena, Vaštag Ivett, Velcek Milica, Miklenovic Mellanija, Kiss Tamara, Baku Sara , Rac Sabo Hanna, Rac Sabo Lilla i Stantic Sara. Trener: Brestovac Uros

Na istom turniru nastupio je i HK Spartak (decaci) sa svojom U10 ekipom, koja je nastupila bez svojih petorice ponajboljih igraca. U kvalitetnim nastupima jasno je došlo do izražaja koji od njih su spremni i za nastup na finalnom turniru sezone (Memorijal Miodrag Šišic ŠILE 2015 - u Beogradu 11/12.april) a na kojem ce HK Spartak tradicionalno nastupiti u svom najjacem sastavu. Decaci su postigli sledece rezultate:

HK Spartak - Veszpremi Jeglovagok 3:0
HK Spartak - Ifj Ocskay Gabor JA 2:3
HK Spartak - Dab Docler I 4:2
HK Spartak - Egerszegi Titanok 2:3Budimpesta, 13. i 14.03.2015.
MIX ekipa HK Spartak (U12/U14/U16) je u petak i subotu imala dve utakmice u Budimpešti (Madarska) u sklopu priprema i samog završnog turnira VUB Prvenstva Madarske.
U petak 13.03.2015. odigrana je prijateljska utakmica sa ekipom Jaszbereny Fokak, cije selekcije su se ove sezone takmicile u regularnom Prvenstvu Madarske, a kao priprema za HK Spartak pred finalni nastup dan kasnije, jer poslednjih 10-ak dana naši hokejaši treniraju "na suvom". HK Spartak je u ovoj utakmici zabeležio pobedu (6:3)!

U subotu 14.03.2015. je odigrano finale VUB Prvenstva Madarske u kojem su se, u reprizi prošlogodišnjeg finala, sastale dve ekipe iz Srbije (HK Spartak i HK NS Stars), koje su ujedno i pokazale i najviše tokom regularnog dela Prvenstva.

HK Spartak - HK NS Stars 2:8 (1:2 0:1 1:5)

HK Spartak je veoma dobro otvorio utakmicu, poveo sa 1:0 i sve do pred kraj 1/3 imao prednost i kontrolisao utakmicu. Neshvatljive i pocetnicke greške "u malim stvarima" skupo su, do kraja utakmice, koštale suboticke hokejaše, koji uz nekoliko nerealizovanih 100% šansi, nisu uspeli da održe prikljucak sa ekipom iz Novog Sada, koja je disciplinovanijom igrom zasluženo, i ove sezone, osvojila 1. mesto. Borbenost i želja igraca HK Spartak je zaista bila na potrebnom nivou, ali je splet okolnosti i više faktora doveo do konacnog rezultata i plasmana.

Za HK Spartak MIX (II mesto) su nastupali: Velaševic Miloš, Sudarevic Luka, Horvacki Igor, Kiš Matej, Jaramazovic Maximilian, Peceric Petar, Kostic Luka, Sigulinski Mateja, Katancic Erik, Rackov Viktor, Đordevic Aleksandar, Burger Aleksa, Sigulinski Filip, Vidakovic Matej, Vaštag Mark, Tancoš Tamaš, Pejovic Nemanja, Okulic Slobodan, Katancic Denis, Brcan Ljubomir i Nešic Mate. Za ovu selekciju u sezoni 2014/15 su još nastupali: Konkolj Šok Henrik, Feher Balint i Horvat Adam. Treneri: Jaramazovic Zoran i Brestovac Uroš.


Subotica, 03.03.2015.
Zavrsetak sezone u Subotici. U utorak 03.03.2015. odigrana je i prijateljska utakmica izmedu seniora i mladih veterana HK Spartak, koji su na ovaj nacin stavili tacku na sezonu leda u Subotici, i još jednom pokazali da se hokej na ledu u Subotici igra u svim kategorijama.

Iako leda u Subotici više nema, to ne znaci da su takmicarske obaveze naših selekcija gotove, baš naprotiv - selekcija MIX (U12/14/16) ima u petak i subotu (13.03. i 14.03.2015.) dve utakmice u Budimpešti, gde nastupa u finalu VUB Prvenstva Madarske, ekipa U10 i Ekipa Devojcica u subotu 14.03.2015. nastupaju na medunarodnom turniru u Dunaujvarošu (Madarska), a selekcija U8 ima turnir u Kiškorošu (21.03.). Posle toga sledi veliki turnir u InLine hokeju u zagrebu (Hrvatska), kao i nastup na najvecem i najjacem turniru u regionu za selekcije U8 i U10 u Beogradu ("Šile 2015" u organizaciji HK Crvena Zvezda).

Subotica, 27. i 28.02.2015.
HK Spartak je organizovao svecano zatvaranje sezone, revijalnim utakmicama svojih selekcija, dok je kao centralno dešavanje bila prijateljska utakmica izmedu juniora HK Spartak i ekipe "Hockey Without Borders" iz Montreala (Kanada).
Malo više od 70-ak decaka i devojcica, plus gosti iz Kanade su taj dan prikazali svo svoje umece i znanje, u kojem su mogli da uživaju njihovi roditelji, prijatelji kao i svi ljubitelji hokeja na ledu u našem gradu. Pre završne utakmice, najinteresantije je bilo na utakmici izmedu ekipe "Devojcice HK Spartak" i ekipe U-10 B, koja je zasluženo pripala novoformiranoj selekciji u HK Spartak - devojcice su pobedile 9:7!

Petak 27.02., U17: HK Spartak - HWB Kanada 2:11 (1:3 0:3 1:5)
Subota, 28.02., U17: HK Spartak - HWB Kanada 4:8 (2:3 1:3 1:2)

HK Spartak U17 je nastupio u sledecem sastavu: Velaševic Miloš, Kojic Miloš, Pavlovic Filip, Popovic Nikola, Popovic Marko, Tancoš Gabor, Tancoš Tamaš, Katancic Denis, Katancic Erik, Brcan Ljubomir, Pejovic Nemanja, Nešic Mate, Rackov Viktor, Subotic Srdan i Lošonci Adam. Trener: Jaramazovic Zoran, Brestovac Uroš.

Ekipa iz Kanade je jednostavno na obe utakmice bila kvalitetniji protivnik, a selekcija U17 HK Spartak je na neki nacin i pregorela u svojoj prevelikoj želji da se posebno dokaže i pokaže na jednoj ovakvoj proveri, sa rivalom iz zemlje gde je hokej na ledu ubedljivo najpopularniji sport. Prva polovine druge utakmice je donela delimicnu neizvesnost i rezultatski veoma interesantnu utakmicu, ali su opet neke pocetnicke greške skupo placene, i gostujuca ekipa je odnela dve zaslužene pobede.

HK Spartak i grad Subotica treba da budu ponosni na cinjenicu da je ova ekipa iz Montreala (Kanada) po drugu sezonu za redom izabrala baš naš klub i grad kao svoje domacine na svom proputovanju po Evropi i odigravanju nekoliko utakmica u regionu. Kvalitetan i strucan rad je dobio svoje prepoznavanje i u ovom obliku, kao i uz veliki broj novih clanova HK Spartak u selekcijama U6 i U8, koji od sledece sezone krecu punom parom sa svojim utakmicama i turnirima.

Ekipe U12/U14 HK Spartak: Sudarevic Luka, Đukanovic Luka, Burger Aleksa, Đordevic Aleksandar, Sigulinski Filip, Vaštag Mark, Vidakovic Matej, Horvat Adam, Peceric Petar, Bašic Palkovic Filip, Bašic Palkovic Andrej, Herbatin Oliver, Horvacki Igor, Konkolj Šok Henrik, Jaramazovic Maximilian, Sigulinski Mateja, Feher balint, Feher Congor, Kiš Matej, Kostic Luka, Šandor David. Treneri: Nolan Morris i Schroeder Donald.

Ekipa "Devojcice": Rac Sabo Lilla, Sekulic Elena, Velcek Milica, Vaštag Ivett, Hajdu Nikolett, Rac Sabo Hanna, Miklenovic Mellanija, Stantic Sara, Vincic Smiljana i Kujundžic Ena.

Ekipa U10 B: Varga Adam, Fazekaš Luka, Vucic Aleksa, Bukvic Nikita, Mirnic Valentin, Ujhelji Hunor, Stantic Dario, Hajdu Mark, Kuntic David i Peceric Slaven.

Ekipa U8: Konakov Novak, Nimcevic Nemanja, Sabo Mate, Vucinic Vasilije, Miladinovic Stefan, Bencic Mihajlo, Prcic David, Jankovic Ognjen, Kukaras Luka, Lulic Marko, Merkovic Bojan, Bulatovic Danilo i Bem Karlo.

Pored ovih nastupa, pocetnici HK Spartak iz selekcija U6 i U8 su odigrali svoje revijalne utakmice u sklopu Završnog dana sezone u organizaciji Udruženja "Sport za sve" koja je održana na Gradskom klizalištu u nedelju 01.03.2015. godine, gde su zajedno sa clanovima kluba umetnickog klizanja i rekreativnog klizanja demonstrirali svoju mladost i ogromnu ljubav prema sportu.

Na ovoj svecanosti su, izmedu ostalih još i nastupili igraci i igracice koji su ove sezone iz Škole klizanja prešli u Školu hokeja, gde su zadužili svoju kompletnu hokejašku opremu i poceli vredno da treniraju sa svojim "iskusnijim" kolegama: Kujundžic Nikola, Krnajski Jovan, Rajkovic Martin, Savic Dalibor, Vincic Teodora, Nimcevic Andrej, Kovacevic Iva, Pavlovic Melanija, Brestovac Relja, Nad Mateja, Milodanovic Filip, Gubicak Leon, Vecic Saša, Temunovic Vanja, Marton Leon, Milovanovic Vuk i Milodanovic Ana.Kiskoros (Madjarska), 22.02.2015.
U nedelju 22.02.2015. je selekcija U8 imala svoj turnir B kategorije u Kiškorošu (Madarska) na kojem su odigrali ukupno 4 utakmice, i gde su ostvarili 3 pobede i 1 nerešen rezultat, što je bilo dovoljno za zasluženo 1.mesto na ovom turniru. Posle malo više od 2 meseca provedenih na ledu, ekipa je sazrela i pocela da koristi veci deo svojih sposobnosti i kapaciteta, a u svakom slucaju, uz kontinuirani rad, može se ocekivati i te kako napredak u igri.

Postignuti su sledeci rezultati:

Spartak - Kiškoroš 3:0
Spartak - Sapa 19 4:0
Spartak - Vašaš 2:2
Spartak - Tisza Volan 9:0

Za HK Spartak U8 su nastupili: Hajdu Mark, Kukaras Luka, Jankovic Ognjen, Kuntic David, Nimcevic Nemanja, Peceric Slaven, Prcic David, Rac Sabo Hanna, Vucinic Vasilije, Miladinovic Stefan i Bencic Mihajlo. Trener: Brestovac Uroš


Subotica, 22.02.2015.
Selekcije U12 i U16 u okviru prvenstva Srbije su u nedelju 22.02.2015. docekale ekipe HK Partizan (Beograd) na Gradskom klizalištu u Subotici. Zbog velikog pljuska koji je poceo oko 16h u Subotici, na žalost selekcija U12 je morala da otkaže svoju utakmicu (previše vode na ledu), dok su se padavine oko 19h smanjile, led je osposobljen i selekcija U16 je imala svoj nastup:

HK Spartak/NS Stars - HK Partizan 4:8 (0:4 2:3 2:1)

HK Spartak/NS Stars U16: Velaševic Miloš, Kojic Miloš, Pavlovic Filip, Okulic Slobodan, Brcan Ljubomir, Katancic Denis, Tancoš Tamaš, Nešic Mate, Pejovic Nemanja, Katancic Erich, Subotic Srdan, Lošonci Adam, Kastel Viktor, Mirkov Petar i Racic Andrija. Trener: Jaramazovic Zoran i Brestovac Uroš.

Subotica, 21.02.2015.
U subotu 21.02.2015. selekcije U12 i U16 su imale svoje utakmice Prvenstva Srbije protiv ekipe HK Crvena Zvezda (Beograd) koje su odigrane na Gradskom klizalištu u Subotici, sa pocetkom u 17.20h, odnosno u 19.00h.

Selekcija U12 je posle velike borbe i utakmice visokog tempa na kraju ipak izgubila mec od lidera šampionata sa 2:3 (0:1 1:1 1:1), iako je domacin poslednji gol primio samo 4 minuta pre kraja utakmice. Svi igraci su pokazali maksimalni trud i želju za sportskim nadmetanjem, a na golu je izuzetno raspoložen bio Luka Sudarevic, koji je odbranio veliki broj šuteva gostujucih hokejaša.

Sastav HK Spartak U12: Sudarevic Luka, Burger Aleksa, Konkolj Šok Henrik, Sigulinski Filip, Vaštag Mark, Vidakovic Matej, Feher Balint, Sigulinski Mateja, Bašic Palkovic Filip, Bašic Palkovic Andrej, Herbatin Oliver, Kiš Matej, Kostic Luka, Peceric Petar i Šandor David.

Selekcija U16 kombinovane ekipe HK Spartak/NS Stars je posle preokreta i takode veoma kvalitetne utakmice uspela da savlada svoje vršnjake iz Beograda rezultatom 4:2 (1:1 2:1 1:0) iako su u prvoj polovini utakmice bili slabiji protivnik. Pred kraj 2/3 i u 3/3 domaci hokejaši su preuzeli inicijativu i uz poboljšanu efikasnost savladali Crvenu Zvezdu.

Novi Sad, 21.02.2015
U subotu 21.02.2015. u Novom Sadu održana su 2 mini turnira u dve uzrasne kategoriej, na kojem su ucestvovale po dve ekipe iz HK Spartak i iz HK NS Stars (Novi Sad). Ono što je najinteresantnije oko ovih nastupa jesu cinjenice da su svoj prvi nastup na jednom turniru imali najmladi hokejaši, koji su ove sezone iz Školice klizanja prešli u Školu hokeja, zadužili svoje kompletne hokejaške opreme i poceli vredno da treniraju "najbrži kolektivni sport na svetu". Odigrali su ukupno 3 utakmice i maksimalno uživali sa svojim vršnjacima iz Novog Sada. Rezultat je bio u drugom planu, i sva deca su svojim zalaganjem i prikazanim znanjem zaslužili sve pohvale i pobedu. HK Spartak U6 BELI: Bulatovic Danilo, Nimcevic Andrej, Kujundžic Nikola, Brestovac Relja, Prcic David i Merkovic Bojan. HK Spartak U6 PLAVI: Nad Mateja, Milodanovic Filip, Gubicak Leon, Vecic Saša, Bem Karlo i Temunovic Vanja.

Isti dan u Novom Sadu svoj nastup su imali i ekipe U10 (B ekipa) i TIM Devojcica (HK Spartak), koji su takodje sa 2 ekipe iz Novog Sada odigrale svoj mini turnir. Opet jedna zanimljivost jeste cinjenica da je ovo prvi put u istoriji HK Spartak da je jedna selekcija, sastavljena samo od devojcica, nastupila na jednom turniru i odigrala sve svoje utakmice samostalno. Da bi podatak bio još interesantniji, dokaz je da su devojcice uspele da izvojevaju sve tri pobede iz isto toliko utakmica.

HK Spartak U10 B: Đukanovic Luka, Varga Adam, Feher Congor, Kovacevic Nikola, Vucic Aleksa, Mirnic Valentin, Bukvic Nikita, Fazekaš Luka i Stantic Dario. Trener: Morris Nolan.

HK Spartak - TIM DEVOJCICE: Pavlovic Melanija, Miklenovic Mellanija, Vincic Smiljana, Sekulic Elena, Velcek Milica, Hajdu Nikolett, Stantic Sara, Kovacevic Iva, Vaštag Ivett, Rac Sabo Hanna, Rac Sabo Lilla, Kujundžic Ena. Trener: Brestovac Uroš i Schroeder Donald.

Subotica, 14.02.2015.
U subotu 14.02.2015. HK Spartak je sa svojom MIX ekipom (U12/U14/U16) nastupio u poslednja dva kola regularnog dela VUB Prvenstva Madarske i ostvario dve pobede protiv ekipe Veszprem, direktnog konkurenta za drugo mesto na tabeli pred play off, odnosno završni turnir sezone koji ce se održati u Budimpešti sredinom marta meseca. Iako je led na Gradskom klizalištu, zbog previsoke dnevne temperature, bio u dosta lošem stanju, to nije sprecilo domace hokejaše da maksimalno motivisano izadu na teren i u obe utakmice dokažu da im je mesto u finalu ovog Prvenstva, i ove sezone. Rezultati:

Spartak - Veszprem 14:1
Veszprem - Spartak 1:3

Sa ovim postignutim rezultatima HK Spartak je u ukupnom plasmanu u toku regularnog dela Prvenstva zauzeo drugo mesto, i na završnom turniru u Budimpešti ga ocekuje finalni mec protiv ekipe NS Stars (još jedna ekipe iz Srbije koja nastupa u ovom prvenstvu), i kojoj ce pokušati da se revanširaju za poraz u prošlogodišnjem finalu.

Sastav ekipe VUB: Velaševic Miloš, Sudarevic Luka, Tancoš Tamaš, Tancoš Gabor, Okulic Slobodan, Pejovic Nemanja, Brcan Ljubomir, Nešic Mate, Rackov Viktor, Sigulinski Filip, Burger Aleksa, Feher Balint, Sigulinski Mateja, Vaštag Mark, Jaramazovic Maximilian, Horvacki Igor, Đordevic Aleksandar, Katancic Erich i Vidakovic Matej. Trener: Jaramazovic Zoran.Sarajevo, 13.-15.02.2015.
Selekcije U8 i U10 su u petak 13.02.2015. otputovale u Sarajevo (BiH) na dvodnevni 3.medunarodni turnir "Happy Hockey Days" koji je okupio ukupno 22 ekipe (po 11 u obe selekcije) iz Slovenije, Hrvatske, BiH i Srbije. Turnir je održan u ledenoj dvorani Zetra, istoj onoj u kojoj su 1984.godine održane Zimske Olimpijske Igre.
HK Spartak je sa obe selekcije pokazao visok nivo hokeja, i u svakoj utakmici dao svoj maksimum, što se na kraju manifestovalo i kroz postignute rezultate. Kvalitetan i kontinuiran rad tokom cele godine (a opet iako samo 3 meseca na ledu) drži ove selekcije rame uz rame sa bilo kojom ekipom u regionu, što je dodatni dokaz ali i motiv za nastavak ovakvog treniranja i rada.

HK Spartak, U10 - postignuti rezultati:

Spartak - Partizan (Beograd) 2:2
Spartak - NS Stars (Novi Sad) 4:0
Spartak - Ajkule (Sarajevo) 7:0
Spartak - Bled (Slovenija) 9:0
Spartak - Crvena Zvezda (Beograd) 1:1
Spartak - Lisjaki Maribor (Slovenija) 3:2
Spartak - Celje (Slovenija) 5:4
Spartak - Vitezovi Sisak 3:4

HK Spartak, U8 - rezultati:

Spartak - Partizan (Beograd) 5:0
Spartak - NS Stars (Novi Sad) 8:1
Spartak - Ajkule (Sarajevo) 11:0
Spartak - Bled (Slovenija) 2:5
Spartak - Crvena Zvezda (Beograd) 4:4
Spartak - Lisjaki Maribor (Slovenija) 7:5
Spartak - Celje (Slovenija) 2:3
Spartak - Vitezovi Sisak 6:0

Iako na ovom turniru nije vodena zvanicna rezultatska statistika, HK Spartak je u obe kategorije završio medu prva tri mesta, što predstavlja fenomenalan uspeh najmladih selekcija HK Spartak, ciji igraci ce u buducnosti predstavljati stub i oslonac kluba u svim stariji kategorijama.

HK Spartak U10, sastav ekipe: Đukanovic Luka, Varga Adam, Peceric Petar, Bašic Palkovic Filip, Sekulic Elena, Vucic Aleksa, Kostic Luka, Bašic Palkovic Andrej, Kovacevic Nikola, Miklenovic Mellanija, Ujhelji Hunor, Kiš Matej, Herbatin Oliver i Bukvic Nikita. Trener: Brestovac Uroš i Morris Nolan.

HK Spartak U8, sastav ekipe: Konakov Novak, Kuntic David, Vucinic Vasilije, Sabo Mate, Vaštag Ivett, Peceric Slaven, Lulic Marko, Rac Sabo Hanna, Prcic David, Hajdu Mark, Kukaras Luka, Nimcevic Nemanja i Bencic Mihajlo. Trener: Brestovac Uroš i Schroeder Donald.Novi Sad, 08.02.2014.
U nedelju 08.02.2015. ekipa U12 HK Spartak je gostovala u Novom Sadu gde su odigrali utakmicu protiv domacina HK NS Stars i gde su uspeli da im se revanširaju za poraz sa pocetka sezone:

U12: HK NS Stars - HK Spartak 3:4 (2:1 1:0 0:3).

HK Spartak U12 je nastupio u sledecem sastavu: Sudarevic Luka, Horvacki Igor, Jaramazovic Maximilian, Horvat Adam, Sigulinski Mateja, Peceric Petar, Kiš Matej, Feher Balint, Feher Congor, Kostic Luka, Herbatin Oliver, Šandor David, Sekulic Elena, Peceric Slaven, Kuntic David i Bukvic Nikita. Trener: Brestovac Uroš

HK Spartak je tokom celog susreta bio kvalitetniji protivnik, koji je imao više pak u svom posedu i koji je stvorio veci broj 100% šansi za gol, ali je realizacija u prva dva perioda igre bila veoma slaba. Posle pauze izmedu 2/3 i 3/3 i dogovora u svlacionici, usledio je totalni rezultatski preokret i HK Spartak je sa 3 postignuta gola uspeo da odnese zasluženu pobedu sa ukupnih 3:4!

Još jedna zanimljivost je vezana za ovu utakmicu - naime prvi put u istoriji HK Spartak, na jednoj zvanicnoj prvenstvenoj utakmici Prvenstva Srbije, za klub iz Subotice je nastupila i jedna devojcica (Elena Sekulic, 2005.god), cime je otvorena nova stranica kluba, jer trenutno u Subotici u HK Spartak trenira ukupno 8-9 devojcica, u kompletnoj hokejaškoj opremi, koje su do sada imale svoje utakmice samo u mladim kategorijama (U8 i U10), na turnirima i prijateljskim utakmicama. Ukljucivanje devojcica u hokej na ledu je jedna od najvažnijih tacaka na kojoj insistira Svetska hokejaška federacija (IIHF - International Ice Hockey Federation) i o kojoj se puno prica i potencira na svim medunarodnim simpozijumima i seminarima.

Takode u nedelju 08.02.2015. ekipa U16 je nastupila u Novom Sadu gde su odigrali utakmicu sa domacom ekipom HK NS Stars i postignut je sledeci rezultat:

U16: HK NS Stars - HK Spartak 7:2 (2:0 2:2 3:0).

HK Spartak U16 je nastupio u sledecem sastavu: Velaševic Miloš, Okulic Slobodan, Tancoš Tamaš, Pejovic Nemanja, Brcan Ljubomir, Katancic Denis, Nešic Mate, Rackov Viktor, Katancic Erich, Burger Aleksa, Vaštag Mark, Sigulinski Filip i Vidakovic Matej. Trener: Brestovac Uroš Loš sam pocetak utakmice i na brzinu primljena jeftina 2 gola uzrokovala su rezultatsku jurnjavu, narocito tokom prvog perioda igre. Sredinom 2/3 HK Spartak je uspeo da izjednaci sa dva lepa gola, i taj rezultat je ostao sve do par minuta pre kraja 2/3. Nedostatak koncentacije i snage gostujuce ekipe, doveo je do pada u tempu i ritmu igre, što je dovelo do konacnih 7:2 za domacina. U svakom slucaju, kvalitetan nastup, i uz dobro isplaniran i odraden kraj sezone i treniranja na ledu u Subotici, može se ocekivati dobra utakmica u finalu VUB lige Madarske, na kojoj bi po svim procenama opet trebala da se sastanu ova dva rivala.


Subotica, 07. i 08.02.15.
U subotu i nedelju (07.02. i 08.02.2015.) na Gradskom klizalištu u Subotici održan je III medunarodni turnir u hokeju na ledu u kategoriji seniora "KUP SUBOTICE 2015" , uz podršku Gradskog veca za sport, omladinu i turizam. Na turniru su ove sezone ucestvovali HK NS Stars (Novi Sad), Reprezentacija Bosne i Hercegovine i domaci HK Spartak, dok je ekipa IHK Kune (Zagreb, Hrvatska) u poslednjem momentu otkazala svoj dolazak zbog velikih snežnih padavina tokom vikenda u Hrvatskoj.

U novonastaloj situaciji, pristupilo se improvizovanom sistemu turnira, gde je ukupno odigrano 5 utakmica, i gde su postignuti sledeci rezultati:

SUBOTA, 07.02.2015.:
HK Spartak - HK NS Stars 7:0
HK Spartak - Reprezentacija BiH 8:3

NEDELJA, 08.02.2015.:
HK Spartak - Reprezentacija BiH 5:3
Reprezentacija BiH - HK NS Stars 2:1 (1:1) penali
HK Spartak - HK NS Stars 1:2

Plasman:
1. HK Spartak
2. HK NS Stars
3. Reprezentacija BiH

Za HK Spartak su nastupili: Alaker Erich, Vidakovic Igor, Juric Vladan, Kolaric Aleksandar, Šljapic Igor, Gergelj Danijel, Peter Alen, Dulic Uglješa, Brestovac Uroš, Popovic Nikola, Bursac Nikola, Mešter Edvin, Morris Nolan, Kojic Miloš, Tolmaci Branislav, Subotic Srdan, Ber Alen, Popovic Marko, Perušic Ivan i Katancic Denis. Trener: Jaramazovic Zoran i Schroeder Donald.

U pre svega prijateljskoj i fer plej atmosferi, prethodni vikend je bio pun kvalitetnog i zanimljivog hokeja u Subotici, gde su odigrane utakmice tradicionalnog medunarodnog turnira za seniore "KUP SUBOTICE 2015", na kojem su igraci domaceg kluba uspeli pre svega strpljivom i kontrolisanom igrom da zasluženo osvoje prvo mesto na turniru. Svi ljubitelji hokeja na ledu su uživali u lepim akcijama, a celokupan program je još jednom potvrdio potrebu pokrivanja Gradskog klizališta i produženja "ledene sezone" u Subotici.
otvaranje turnira


Subotica, 24.01.2015.
U subotu, 24.01.2015.godine, u period od 10.00 do 18.00h, na Gradskom klizalištu u Subotici je održan 5. medunarodni turnir "SPARTANS 2015" za igrace do 8 i do 10 godina starosti (selekcije U8 i U10) na kojem je ucestvovalo ukupno 16 ekipa iz 7 klubova i 3 države. Ponosni smo na cinjenicu das u aktivni ucesnici našeg turnira bili sledeci klubovi:
1. KHK CRVENA ZVEZDA - BEOGRAD, SRBIJA
2. HK RED TEAM - BEOGRAD, SRBIJA
3. HK NS STARS - NOVI SAD, SRBIJA
4. HK PARTIZAN - BEOGRAD, SRBIJA
5. HK VITEZOVI - SISAK, HRVATSKA
6. HK STARI GRAD - SARAJEVO, BOSNA I HERCEGOVINA
7. HK SPARTAK - SUBOTICA, SRBIJA

Na turniru "SPARTANS 2015" je ucestvovalo ukupno blizu 200 dece. Najveca pobeda celokupne organizacije turnira i ujedno glavni cilj je bilo fantasticno druženje i socijalizacija dece kao i njihovih roditelja koji su zajednicki bodrili svoje klubove sa tribina. Svi ucesnici su otišli svojim kucama prepuni pozitivnih utisaka i prezadovoljni gostropimstvom i organizacijom domacina, gde su najveci deo posla izneli sami roditelji najmladih subotickih hokejaša, uz punu podršku rukovodstva HK Spartak.
Specificnost i dodatnu zanimljivost turnira je cinjenica das u apsolutno sve utakmice odigrane u maksimalno fer plej duhu i sportskom nadmudrivanju, bez obzira na nacionalnost i versku pripadnost.

U obe uzrasne kategorije, na turniru "SPARTANS 2015" je ukupno odigrano 32 utakmice na kojima su najmladi hokejaši pokazali svoje veliko znanje, talenat i ljubav prema najbržoj kolektivnoj igri na svetu, iako je tokom veceg dela turnira padala slaba kiša, koja je donekle otežavala uslove za igru. Na turniru nije vodena nikakva rezultatska evidencija jer su svi ucesnici turnira istovremeno i pobednici samog turnira, te su sva deca prilikom svecanog zatvaranja turnira dobila medalje i diplome za dugu uspomenu na ovogodišnji turnir. Na svecanom otvaranju turnira, pored pozdravne poruke svim ucesnicima, još jednom je istaknuta potreba i nužnost realizacije Projekta pokrivanja klizališta u Subotici, kako bi u nekoj od skorašnjih sezona naš klub i sve selekcije HK Spartak imale kvalitetniji led, i to u duplo dužem vremenskom periodu.

Tokom celog trajanja turnira o bezbednosti i zdravstvenoj sigurnosti dece se maksimalno vodilo racuna, te su tako bili obezbedeni redarska služba, kao i vozilo Hitne pomoci sa medicinskim tehnicarem i doktorom.

Sportska saradnja i prijateljstvo našeg kluba sa gostima iz Sarajeva je i na ovogodišnjem turniru došla do izražaja, te su deca i roditelji iz Sarajeva su došli u Suboticu dan ranije (u petak, 23.01.2015.) i ostali naši gosti i dan posle turnira (do nedelje 25.01.2015.), a sve u cilju još boljeg druženja, razvoja omladinskog sporta, uspostavljanja sportske saradnje i zajednickog razvoja hokeja na ledu u regionu.

U subotu 24.01.2015. posle završetka turnira odigrana je još jedna revijalna prijateljska utakmica izmedu selekcija U11 HK Spartak i HK Stari grad - Vukovi (Sarajevo), ali na ceo teren, kako bi se nastavila saradnja i druženja generacija od prethodnih turnira.

Organizacija turnira ovog i slicnog tipa otvara široku mogucnost za uzvratne posete i nastupe na turnirima koje organizuju drugi klubovi/domacini, a kroz ta putovanja i veliki broj utakmica stvara se dodatni motiv kod same dece za bavljenje hokejom na ledu i sportom uopšteno. Na žalost, sezona od svega 5-6 meseci u Srbiji nije dovoljna, a kroz gostovanja u BiH, Sloveniji i Madarskoj dobijamo još nekoliko meseci produženja sezone, jer u tim državama, neki od klubova, drže sezonu/led i po 10-11 meseci. Ovo predstavlja jedan od planskih ciljeva kluba i Saveza.

Iskreno se nadamo se da cemo sledece sezone, uz pomoc lokalne samouprave, Saveza hokeja i klizanja na ledu Vojvodine i Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, uspeti da organizujemo dvodnevni turnir, na koje ce ucestvovati još više ekipa i gde ce se odigrati još više utakmica.

Za selekcije domacina nastupili su sledeci igraci:

SPARTAK PLAVI (U10) SPARTAK BELI (U10) SPARTAK (U8) PLAVI SPARTAK (U8) BELI
Djukanović Luka Varga Adam Konakov Novak Đuka / Varga
Bašić P. Andrej Fazekaš Luka Hajdu Mark Miladinović Stefan
Bašić P. Filip Kovačević Nikola Kukaras Luka Prčić David
Feher Čongor Vaštag Ivett Kuntić David Sabo Mate
Herbatin Oliver Vučić Aleksa Lulić Marko Kujundžić Nikola
Kiš Matej Bukvić Nikita Vučinić Vasilije Bulatović Danilo  
Kostić Luka Miklenović Mellanija Nimčević Nemanja Merković Bojan   
Šandor David Mirnić Valentin Pećerić Slaven Janković Ognjen
Pećerić Petar Rac Szabo Lilla Benčić Mihajlo Bem Karlo
Sekulić Elena Ujhelji Hunor Rac Szabo Hanna Stantić Sara
  Hajdu Nikolett   Kujundžić Ena
  Stantić Dario    
       
TRENER: TRENER: TRENER: TRENER:
BRESTOVAC UROŠ JARAMAZOVIĆ ZORAN NOLAN MORRIS DONALD SCHROEDER

Budimpesta, 11.01.2015.
Selekcija MIX (U12/U14/U16) je u nedelju 11.01. nastupila na 2 utakmice u sklopu VUB Prvenstva Madarske u Budimpešti, protiv ekipe "White Sharks", gde su ostvarene 2 znacajne pobede.

White Sharks - HK Spartak 3:7 (1:3 0:3 2:1)
HK Spartak - White Sharks 13:3 (4:1 4:1 5:1)

Iako je HK Spartak nastupio u oslabljenom sastavu zbog odsustva nekoliko igraca, prikazana je veoma disciplinovana i kvalitetna igra od strane HK Spartaka, te ništa osim pobede ni jednog momenta nije dolazilo u pitanje. Do kraja regularnog dela prvenstva ostalo je još 2 utakmice (sa ekipom Veszprem Jeglovagok) i ukoliko se i tu ostvari maksimalan ucinak, u Play off ce se uci sa druge pozicije, uz dobre izglede da se opet nastupi u finalu.

Za HK Spartak MIX su nastupili: Velaševic Miloš, Đukanovic Luka, Katancic Denis, Okulic Slobodan, Brcan Ljubomir, Nešic Mate, Pejovic Nemanja, Katancic Erich, Rackov Viktor, Burger Aleksa, Đordevic Aleksandar, Vidakovic Matej, Jaramazovic Maximilian, Konkolj Šok Henrik, Feher Balint, Horvat Adam i Peceric Petar. Trener: Jaramazovic Zoran.

Seksard, 10.01.2015.
Selekcija U10 je u subotu 10.01.2015. nastupila na turniru B kategorije u Szekszardu, gde su iz 4 utakmice ostvarili 3 pobede i 1 poraz.

HK Spartak - Szekszard 5:0
HK Spartak - Kaposvar 15:3
HK Spartak - Szekszard 5:3
HK Spartak - Vasas SC 6:7

Iako su suboticki hokejaši i u poslednjoj utakmici na turniru bili na terenu kvalitetniji i bolji protivnik, koji je više imao pak u posedu, i koji je mnogo više napadao i šutirao, jednostavno nisu uspeli na kraju to i rezultatski da materijalizuju, vec su pretrpeli minimalni poraz. Ovako ostaje "obaveza" za revanš i još jaci i kvalitetniji rad, do sledeceg turnira, na kojem cemo pokušati i pokazati svoj maksimum.
HK Spartak U10 je nastupila u sledecem sastavu: Varga Adam, Bašic Palkovic Andrej, Bašic Palkovic Filip, Feher Congor, Kiš Matej, Kostic Luka, Šandor David, Peceric Petar, Sekulic Elena, Vucic Aleksa, Miklenovic Mellanija i Ujhelji Hunor. Trener: Brestovac UrošNovi Sad, Seksard (HUN), 04.01.2015.
Selekcija MIX (U12/U14/U16) je u nedelju 04.01.2015. nastupila na 2 utakmice u sklopu VUB Prvenstva Madarske u Novom Sadu, ali na žalost u oslabljenom sastavu bez nekoliko igraca koji su bili povredeni ili na godišnjim odmorima/zimovanju, te su protiv domacina HK NS Stars postignuti sledeci rezultati:

HK NS Stars - HK Spartak 5:2 (3:0 1:0 1:2)
HK Spartak - HK NS Stars 4:13 (1:1 0:9 3:3)

Sastav ekipe HK Spartak: Velaševic Miloš, Sudarevic Luka, Okulic Slobodan, Tancoš Tamaš, Brcan Ljubomir, Pejovic Nemanja, Rackov Viktor, Đordevic Aleksandar, Sigulinski Filip, Vaštag Mark, Vidakovic Matej, Horvacki Igor, Jaramazovic Maximilian, Feher Balint, Sigulinski Mateja, Kiš Matej, Peceric Petar i Kostic Luka. Trener: Jaramazovic Zoran i Hennelly Yul

Selekcija U8 je u nedelju 04.01.2015. nastupila na turniru C kategorije u Szekszard-u (Madarska), na kojem su ostvarili sve 4 ubedljive pobede i još jednom dokazali da su "prerasli" turnire ove kategorije i da ubuduce, u ovom sastavu, treba da nastupaju na jacim turnirima B kategorije, uz eventualni pokušaj pred kraj sezone okušati se i na turniru A kategorije, sa najboljim ekipama iz cele Madarske. Na tunriru u Szekszardu postignuti su sledeci rezultati:

HK Spartak - Szigeti Bikak 4:0
HK Spartak - Balu-T 10:1
HK Spartak - Szekszard JE 13:0
HK Spartak - Szigeti Bikak 11:4

Za HK Spartak U8 su nastupili: Konakov Novak, Hajdu Mark, Jankovic Ognjen, Kukaras Luka, Kuntic David, Lulic Marko, Nimcevic Nemanja, Peceric Slaven, Rac Szabo Hanna, Szabo Mate, Vucinic Vasilije i Bencic Mihajlo. Trener: Brestovac Uroš
Beograd, 03.01.2015.
Selekcija U12 je u subotu 03.01.2015. odigrala 2 utakmice u Beogradu, u kojima je postigla sledece rezutlate:
HK Partizan II - HK Spartak 4:3 (1:2 1:0 1:1 0:0 1:0) na penale
HK Red Team - HK Spartak 2:4 (2:0 0:3 0:1)

Najmlada takmicarska selekcija koja igra na ceo teren je prvog vikenda u januaru gostovala beogradskim klubovima HK Partizan II i HK Red Team (Crvena Zvezda II) sa kojima je odigrala veoma dinamicne i kvalitetne utakmice, koje su do samog kraja bile neizvesne i interesantne. Iako se ne može biti nezadovoljan sa osvojena 4 boda (od ukupno 6) ostaje žal jer su naši momci i na prvoj utakmici imali više od igre, veci broj izglednih šansi, ali je realizacija bila na najvišem nivou, što je uz 1 nesrecan pocetnicki gol odvelo utakmicu u penal završnicu, gde su posle 4 serije ipak pobedu odneli domaci hokejaši. Na utakmici sa HK Red Team, koja je prakticno ekipa HK Crvene Zvezde , posle lošeg i uspavanog pocetka utakmice gde su domacini poveli sa 2:0, usledio je totalni preokret uz mnogo bolju i ofanzivniju igru u druge dve trecine, što je rezultiralo konacnim rezultatom 2:4!

HK Spartak U12 je nastupio u sledecem sastavu: Sudarevic Luka, Konkolj Šok Henrik, Burger Aleksa, Herbatin Oliver, Sigulinski Filip, Vaštag Mark, Horvacki Igor, Jaramazovic Maximilian, Feher Balint, Horvat Adam, Sigulinski Mateja, Bašic Palkovic Filip, Bašic Palkovic Andrej, Kiš Matej, Kostic Luka, Šandor David, Peceric Petar. Trener: Brestovac Uroš i Morris Nolan


Subotica, 31.12.14 i 06.01.2015.
U skladu sa božicnim i novogodišnjim praznicima, u HK Spartak-u je organizovan FUN HOCKEY DAY, koji su održani 31.12.2014. i 06.01.2015., kada su selekcije U8/U10 odigrali revijalni mini turnir/utakmice sa ekipom "Mame HK Spartak", kao i MIX selekcija U12/U14/U16 koji su ukrstili palice sa ekipom "Tate HK Spartak".Kompletna organizacija i same utakmice su zamišljene kao "team building" u sklopu kluba, i kao aktivnost koja ce samim roditeljima malo približiti i dodatno "objasniti" da sport kojim se njihova deca bave nije uopšte tako "jednostavan", i da je potrebno uložiti mnogo truda i znanja kako bi se dostigao nivo potreban za zvanicne prventsvene utakmice i turnire.

Iako je rezultat bio u drugom planu, treba istaci da su 31.12.2014. obe selekcije U8 i U10 bile uspešnije od ekipa koje su bile sastavljene od "Mama", dok su 06.01.2015. ekipe MIX i "Tate" odigrale nerešeno 6:6, a u penal završnici uspešnije su bili roditelji (koji su bili pojacani sa 2-3 igraca iz Mladih veterana HK Spartak i 2 kanadana iz seniorske ekipe), koji su odneli "vrednu i zasluženu" pobedu.

Treba istaci sastave ekipe roditelja, koji su svojom pozitivnom energijom i voljom izmamili mnogobrojne osmehe na licu sve dece kao i navijaca, cija podrška nije izostala za sve ucesnike obe manifestacije.

Ekipa "Mame HK Spartak" (pojacana sa dvojicom tata): Vaštag Dijana, Tancoš Marija, Sigulinski Andreja, Rac Sabo Hermina, Stantic Marina, Peceric Marijana, Hajdu Sandra, Herbatin Agika, Merkovic Dajana, Nimcevic Tijana, Šandor Silvija, Rackov Silvija, Mackovic Tanja, Kuntic Tibor i Konakov Aleksandar.

Ekipa "Tate HK Spartak": Konakov Aleksandar, Šandor Žolt, Juric Jovan, Burger Bojan, Fazekaš Đorde, Hennelly Yul, Morris Nolan, Bašic Palkovic Vojislav, Vaštag Zoltan, Đordevic Dragoljub, Feher Silard i Vidakovic Dragan.


Subotica, Novi Sad 27.12.2014
Prethodnog vikenda HK Spartak je imao nastupe na Gradskom klizalištu u Subotici, gde je gostovala ekipa HK Crvena Zvezda iz Beograda sa selekcijama U16 i seniori, dok je ekipa U14 nastupala u Novom Sadu, gde je kombinovana ekipa docekala HK Partizan (Beograd).

U subotu, 27.12.2014. selekcija U16 je igrala sa HK Crvena Zvezda i posle jedne vrlo dinamicne utakmice sa visokim ritmom na kraju ipak doživela poraz posle produžetaka i izvodenja penala. Svega 2 minuta pre kraja domaca ekipa je bila u prednosti 3:2, ali sa igracem manje, i u ovoj situaciji gosti su izvadili golmana i zaigrali sa 6 igraca na terenu, da bi posle 30-ak sekundi uspeli da izjednace rezultat. Do kraja regularnog dela utakmice i u produžecima nije više bilo golova, a u penal seriji gostujuca ekipa je bila spretnija i srecnija te odnela pobedu. Našim momcima se nema šta zameriti jer su pre samo 3 nedelje, posle svega 2 treninga odradena na ledu, od iste ove ekipe izgubili u Beogradu sa 0:14, te su trenažni procesi u proteklom periodu i te kako imali efekta i doveli do ogromnog napretka u igri.

HK Spartak/NS Stars - HK Crvena Zvezda 3:4 (1:2 1:0 1:1 0:0 0:1).

Za HK Spartak/NS Stars su nastupili: Velaševic Miloš, Kojic Miloš, Pavlovic Filip, Tancoš Gabor, Okulic Slobodan, Brcan Ljubomir, Katancic Denis, Tancoš Tamaš, Pejovic Nemanja, Subotic Srdan, Kastel Viktor, Bugarski Ognjen i Uzunovic Srdan. Treneri: Jaramazovic Zoran i Brestovac Uroš

Selekcija Seniora je takode u subotu 27.12.2014.godine ugostila takode ekipu iz Beograda, i posle jedne zanimljive i izuzetno sportski fer i korektne utakmice krajnji ishod je bio:
HK Spartak - HK Crvena Zvezda 4:7 (1:1 1:2 2:4), iako je svega 5 minuta pre kraja utakmice bilo 4:5, u samoj završnici je ponestalo snage i koncentracije, te su primljena 2 pomalo nesrecna gola za konacan rezultat na mecu.

Za HK Spartak su nastupili: Alaker Erich, Vereš Vedran, Morris Nolan, Plavšic Dominik, Sabadoš Robert, Ber Alen, Bursac Nikola, Dulic Uglješa, Mešter Edvin, Peter Alen, Vereš Bruno, Tolmaci Branislav, Farago Marko, Šljapic Igor i Popovic Nikola. Trener: Jaramazovic Zoran i Brestovac Uroš.

U subotu 27.12.2014. ekipa U14 je nastupila u kombinovanom sastavu u Novom Sadu gde su docekali HK Partizan (BG), gde je takode odigrana jedna vrlo kvalitetna i do samog kraja neizvesna utakmica, a domaci sastav se bolje snašao i posle penala uspeo da osvoji pobedu i prve bodove u Prvenstvu.

HK NS Stars/Spartak - HK Partizan 7:6 (6:6) penali

Za zajednicku ekipu iz Subotice su nastupili Vidakovic Matej i Đordevic Aleksandar.

Subotica, 19.12. i 20.12.2014
Pocelo prvenstvo u VUB Prvenstvu Madarske. Spartak uspesno startovao, pobedio u prve 4 utakmice protiv ekipa iz Kiskorosa i Baje i ostvario rekordni skor od 103: 0. Ovo takmicenje je specificno, sa obzirom da ekipu cine MIX selekcije, po jedna postava iz U12, iz U14 i iz U16, i svaka uzrasna kategorija igra sa svojom, na vremenski period/izmene (bez letecih izmena). U svakom slucaju, dobra prilika za sve igrace da osete malo više slobode u igri, da preuzmu inicijativu i odgovornost, za mnogo jace i kvalitetnije utakmice u nastavku sezone, kako u Prvenstvu Madarske, tako i u Prvenstvu Srbije.

U petak 19.12.2014. u Subotici je gostovala ekipa Szabolcsi JE iz Nyiregyhaze, sa kojom je domaci sastav odigrao dve utakmice:
HK Spartak - Szabolcsi JE 16:0 (4:0 5:0 7:0)
Szabolcsi JE - HK Spartak 0:17 (0:10 0:5 0:2)

Za HK Spartak su nastupili: Sudarevic Luka, Velaševic Miloš, Horvacki Igor, Jaramazovic Maximilian, Sigulinski Mateja, Feher Balint, Horvat Adam, Kostic Luka, Peceric Petar, Kiš Matej, Sigulinski Filip, Katancic Erich, Rackov Viktor, Đordevic Aleksandar, Vaštag Mark, Burger Aleksa, Vidakovic Matej, Pejovic Nemanja, Nešic Mate, Katancic Denis, Tancoš Tamaš, Okulic Slobodan. Treneri: Jaramazovic Zoran, Brestovac Uroš.

U subotu 20.12.2014. u Subotici je gostovala ekipa iz Baje, Madarska (Balu-T) i postignuti su sledeci rezultati:
HK Spartak - Balu-T 31:0 (7:0 12:0 12:0)
Balu-T - HK Spartak 0:39 (0:9 0:15 0:15)

Za HK Spartak su nastupili: Sudarevic Luka, Velaševic Miloš, Horvacki Igor, Jaramazovic Maximilian, Sigulinski Mateja, Feher Balint, Horvat Adam, Konkolj Šok Henrik, Kostic Luka, Peceric Petar, Kiš Matej, Sigulinski Filip, Rackov Viktor, Đordevic Aleksandar, Vaštag Mark, Burger Aleksa, Vidakovic Matej, Pejovic Nemanja, Nešic Mate, Katancic Denis, Tancoš Tamaš, Okulic Slobodan. Treneri: Jaramazovic Zoran, Brestovac Uroš.

Protivnici na ovim utakmicama možda nisu bili adekvatni sparing partneri, ali u nekim specificnim momentima za naše igrace je potrebno da osete i dodatnu slobodu u igri, da pokušaju sa odredenim taktickim elementima kada otpor nije previše jak, jer ima još mnogo da se igra, na nekoliko frontova, i svakim zvanicnim nastupom sve više i više napreduju.

U VUB Prvenstvu Madarske ucestvuje ukupno 6 ekipa, a na kraju dvokružnog sistema takmicenja, cetiri najbolje plasirane ekipe ce izboriti plasman na završni turnir u Budimpešti (mart 2015.).


Subotica, Novi Sad, 12.12., 13.12. i 14.12.14.
U petak 12.12.2014. selekcija HK Spartak (40+) je nastupila u Prvoj B ligi Srbije i kao domacin docekala ekipu GentlmeNS iz Novog Sada, koju su posle rutinske igre uspeli ubedljivo da savladaju sa 9:0 (3:0 4:0 2:0). Za HK Spartak su nastupili: Vaštag Zoltan, Fazekaš Đorde, Janackovic Slobodan, Krstic Vanja, Ladocki Caba, Kiraly Jene, Desnica Prvoslav, Skenderovic Aleksandar, Sakala Zoltan, Evetovic Zlatko i Dujmovic Nikola.

U subotu 13.12.2014. selekcija HK Spartak U14 (igraci do 14 godina) je nastupila na utakmici Prvenstva Srbije u Novom sadu, gde su nastupili u zajednickoj ekipi NS Stars/Spartak kao domacin ekipi Red Team (Beograd) i posle neizvesne utakmice sa mnogo šansi ispred oba gola ipak pretrpeli poraz od 0:3. Za zajednicku ekipu su nastupili: Katancic Erich, Rackov Viktor, Sigulinski Filip, Burger Aleksa i Đordevic Aleksandar. Trener: Jaramazovic Zoran.

U nedelju 14.12.2014. selekcije U12 i U16 su bili domacini ekipi HK Partizan (Beograd) na gradskom klizalištu u Subotici i postignuti su sledeci rezultati:

U12 , HK Spartak - HK Partizan 2:5 (0:2 0:2 2:1)
U16 , HK Spartak/NS Stars - HK Partizan 6:7 (3:2 1:2 2:3)

Za U12 su nastupili: Sudarevic Luka, Sigulinski Filip, Konkolj Šok Henrik, Peceric Petar, Kiš Matej, Horvacki Igor, Sigulinski Mateja, Jaramazovic Maximilian, Kostic Luka, Peceric Slaven, Kuntic David, Feher Balint, Feher Congor i Horvat Adam. Trener: Brestovac Uroš

Za U16 (zajednicku ekipu) su nastupili: Velaševic Miloš, Tancoš Tamaš, Tancoš Gabor, Katancic Denis, Pejovic Nemanja, Nešic Mate, Brcan Ljubomir, Subotic Srdan. Trener: Jaramazovic Zoran

I pored velike želje i ogromnog uloženog truda, maksimalne borbenosti i zalaganja, kratak period na ledu (svega 10-ak dana) još nije bio dovoljan da se izbore pozitivni rezultati u mecevima Prvenstva Srbije za navedene uzrasne kategorije. Predstoji period sa još više treninga i maksimalnih odricanja, kako bi se forma svakim danom sve više i više podizala i kako bi u drugom delu sezone uspeli da se izborimo za play-off, a potom i nadamo se povoljnom rezultatu kada se budu igrale kljucne utakmice u sezoni 2014/2015.
Novi Sad, Beograd, Kiskoros, 06.12., 07.12.14.
Iako je led na Gradskom klizalištu u Subotici postavljen u cetvrtak (04.12.2014.) kada je HK Spartak odradio prve treninge, vecina takmicarskih selekcija je vec samo posle 2 "radna" dana nastupila na nekoliko utakmica/turnira u Srbiji i Madarskoj.

SELEKCIJA U10 - je u subotu 06.12.2014. nastupila na turniru "C" kategorije u Madarskoj (Kiškoroš), na kojem je odigrala ukupno 4 utakmice, i na kraju uspela da osvoji turnir. Posle poraza u prvoj utakmici od ekipe Dab Docler C, usledili su pobede protiv domacina (HC Kiškoroš) i ekipe Balu-T iz Baje, a potom je usledilo finale turnira i ponovni susret sa ekipom Dab Docler C, gde je ovaj put izvojevana tesna pobeda, posle preokreta u poslednjih 5 minuta utakmice.

Rezultati:
Dab Docler C - HK Spartak 5:3
HC Kiškoroš - HK Spartak 3:5
HK Spartak - Balu-T 4:1
Dab Docler C - HK Spartak 2:3

Za HK Spartak su nastupili: Đukanovic Luka, Bukvic Nikita, Kovacevic Nikola, Vaštag Ivett, Kuntic David, Stantic Dario, Stantic Sara, Miklenovic Mellanija, Mirnic Valentin, Vucic Aleksa i Ujhelji Hunor. Trener: Brestovac Uroš.

Još nekoliko zanimljivih detalja vezano za nastup na ovom turniru jesu i cinjenice da je u ekipi HK Spartak nastupilo i 3 (tri) devojcice (Ivett, Sara i Mellanija), kao i to da na ovom turniru nije nastupilo 8-9 najboljih igraca iz ove selekcije jer su isti dan nastupali za selekciju U12 na utakmici Prvenstva Srbije u Novom Sadu.

SELEKCIJA U12 - je u subotu 06.12.2014. nastupila na utakmici Prvenstva Srbije u Novom Sadu gde je posle tesne i veoma neizvesne završnice meca pretrpela poraz od domacina HK NS Stars rezultatom 5:4 (2:0 1:0 2:4). Selekcija U12 je nastupila sa cak 9 igraca koji po svom uzrastu imaju pravo nastupa i u selekciji U10, i posle grca u prve 2/3 utakmice uspeli su da se raspucaju pred kraj meca i da rezultatski stignu protivnika, ali nisu imali dovoljno snage i vremena za potpuni preokret.

Za HK Spartak U12 su nastupili: Sudarevic Luka, Horvacki Igor, Jaramazovic Maximilian, Konkolj Šok Henrik, Pajic Miloš, Horvat Adam, Feher Balint, Bašic Palkovic Filip, Bašic Palkovic Andrej, Kiš Matej, Kostic Luka, Peceric Petar, Feher Congor, Šandor David, Herbatin Oliver i Peceric Slaven. Trener: Jaramazovic Zoran.

SELEKCIJA U14 - je u subotu 06.12.2014. cetiri igraca iz Subotice nastupili su za zajednicku ekipu NS Stars/Spartak na utakmici Prvenstva Srbije u Novom Sadu gde su docekali ekipu HK Beostar iz Beograda, i posle velike borbe pretrpeli poraz 4:7 (2:3 1:3 1:1). Iz HK Spartak su nastupili: Burger Aleksa, Vidakovic Matej, Vaštag Mark i Rackov Viktor. Ovu selekciju ocekuje naporan rad na treninzima u narednom periodu, a kada se prikljuce i preostali igraci iz Subotice (Katancic Erich, Sigulinski Filip i Đordevic Aleksandar) nadamo se da ce i sami rezultati krenuti da se popravljaju.

SELEKCIJA U16 - je u nedelju 07.12.2014. nastupila na dve utakmice Prvenstva Srbije u Beogradu gde su postignuti sledeci rezultati:

Beostar - Spartak/NS Stars 11:2 (4:0 6:1 1:1)
Crvena Zvezda - Spartak/NS Stars 14:0 (2:0 8:0 4:0)

Posle samo 2 dana treninga na ledu teško je bilo ocekivati da ce zajednicka ekipa igraca iz Spartaka i NS Starsa moci da parira ekipama iz Beograda koje su na ledu još od septembra. Nedostatak snage i klizacke "kondicije" je jednostavno uzeo svoj danak, narocito u drugoj polovini druge utakmice. I pored toga, pokazali su veliku želju, karakter i borbenost, što je dovoljno kvalitetna osnova za dalji rad i napredak, a sa istim protivnicima nas ocekuju i utakmice u Subotici tokom januara/februara 2015 kada ce imati priliku za revanš.

Za zajednicku ekipu iz redova HK Spartak su nastupili: Velaševic Miloš, Tancoš Gabor, Tancoš Tamaš, Kojic Miloš, Brcan Ljubomir, Katancic Denis, Pejovic Nemanja i Nešic Mate. Trener: Jaramazovic Zoran.

Vec sledeceg vikenda ocekuju se nove utakmice i turniri za HK Spartak u Prvesntvu Srbije, a od 19.12.2014. za MIX selekciju HK Spartak (U12/U14/U16) krece i VUB Prvenstvo Madarske u kojem brane vicešampionsku titulu iz prošle sezone.

U12
U10

Kiskoros, Segedin, 22. i 23.11.2014.
U subotu, 22.11.2014. MIX selekcija HK Spartak (U12/U14/U16) je održala 2.5h trening na ledu u Kiškorošu (Madarska), kao pripremu za takmicarske nastupe koji ih ocekuju vec sledeceg vikenda u Debrecenu, protiv ekipe Szabolcsi JE, u sklopu VUB Prvenstva Madarske. Prvih 1.5h treninga na ledu je odraden mini program sa svim baznim elementima igre, a narednih sat vremena je odraden medusobni sparing/utakmica, kako bi se "osvežile" pozicije u igri i osecaj. Na treningu su pored trenera iz Subotice radili i dva trenera iz Severne Amerike, Marc Andre Nantais (Kanada) i Nolan Morris (SAD) koji ce u sezoni 2014/15 biti clanovi našeg kluba, a preko nastavka cetvorogodišnje saradnje sa organizacijom "Hokej Bez Granica" iz Montreala.

U nedelju 23.11.2014. selekcija U8 je nastupila na turniru "B" kategorije u Segedinu (Madarska) na kojem su odigrali ukupno 4 utakmice i ostvarili 3 pobede i 1 poraz. I pored igre koja nije bila na najboljem nivou, ostvaren je lep rezultatski uspeh, a ima još puno prostora za napredak.

Spartak - Sportaszagi Capak 6:0
Spartak - Polus Pingvinek 3:2
Spartak - Kiškoroš 3:1
Spartak - Ferencvaroš 1:2

Za HK Spartak U8 na ovom turniru su nastupili: Konakov Novak, Peceric Slaven, Lulic Marko, Nimcevic Nemanja, Kuntic David, Vucinic Vasilije, Prcic David, Bencic Mihajlo, Hajdu Mark, Rac Szabo Hanna, Szabo B. Mate, Miladinovic Stefan. Trener: Brestovac Uroš.


Kiskoros, 16.11.2014.
Najmladja takmicarska selekcija HK Spartak (igraci do 8 godina, 2007. i mladi) su nastupili na turniru "B" kategorije u Kiškorošu (Madarska), gde su odigrali ukupno 4 utakmice, i kod ove selekcije je napredak najevidentniji, jer su od pocetka sezone na svakom svom nastupu popravljali rezultate, i još važnije svoju igru i odnos prema istoj.
Spartak - Veszprem 6:0
Spartak - Vašaš 1:4
Spartak - Dab Docler 2:2
Spartak - Kiškoroš 7:1

Za HK Spartak U8 su nastupili: Konakov Novak, Peceric Slaven, Lulic Marko, Bencic Mihajlo, Kuntic David, Vucinic Vasilije, Prcic David, Hajdu Mark, Rac Szabo Hanna i Sabo Mate. Trener: Brestovac Uroš.

Skopje, 16.11.2014.
Seniori Spartaka u svom prvom nastupu na ledu u ovoj sezoni, bez i jednog dana treninga na ledu (da budemo iskreni u petak posle celodnevnog puta su igraci izasli na trening na led u dvoranu "SC Boris Trajkovski" gde se odrzavao turnir), osvojili drugo mesto na medjunarodnom turniru "SKOPJE ICE FESTIVAL 2014" izgubivsi u finalu u poslednjih 40 sekundi meca. Ekipa Spartaka je u prvom mecu pobedila ekupu Red Star iz Sofije sa 7:3 (3:1, 1:0, 3:1), dok je u drugoj utakmici domacin pobedio ekipu Iraklisa sa 16:1. Nasi igraci su u finalu porazeni od domacina turnira HK Metalurg sa 4:5 (1:0, 1:2, 2:3). Domacini su izjednacili rezultat 2 minuta pre kraja da bi pobedonosni gol postigli 40 sekundi pre kraja meca. U utakmici za 3. mesto ekipa Red Star iz Sofije pobedila ekipu HC Iraklis iz Soluna sa 11:0.

Za Spartak su na turniru igrali: Veres Vedran, Juric, Vidakovic, Dulic, Mester, Tolmaci, Sabados, Sljapic, Nanatis Marc Andre, Dakic, Pavlovic, Kojic i Popovic.

KONACAN PLASMAN:
1. HK METALURG SKOPJE
2. HK SPARTAK SUBOTICA
3. HC RED STAR SOFIJA
4. HC IRAKLIS SOLUNInteresantna slika je "SC Boris Trajkovski" iz Skoplja, gde je do pre 2 godine klizalište takode bilo otkriveno, a potom je postavljen (samo) "krov" kako bi se ledena proca zaštitila od direktnih spoljašnjih atmosferskih uticaja, dok je sa strane klizalište i dalje otvoreno - led je postavljen iako je temperatura bila slicna kao i u Subotici ovih dana (oko +15 C) i Turnir je održan bez ikakvih problema!!
Dunaujvaros, 15.11.2014.
U10 selekcija HK Spartak nastupila na turniru "C" kategorije u Dunaujvarosu u Madjarskoj. U sastavu HK Spartak se nisu našli 5-6 najboljih igraca iz ove generacije, kako bi igraci koji imaju nešto malo manje "iskustva" još više osetili igru i preuzimanje odgovornosti, i kako bi dobili na samopouzdanju, a uz pocetak rada na ledu u Subotici, još više doprineli kvalitetnijim nastupima na utakmicama i turnirima.

Spartak - Vašaš SC 1 0:6
Spartak - Dab Docler C2 1:2
Spartak - Vašaš SC 2 2:5
Spartak - Dab Docler C1 0:5

Za HK Spartak U10 su nastupili: Đukanovic Luka, Herbatin Oliver, Feher Congor, Šandor David, Bukvic Nikita, Vucic Dalibor, Vaštag Ivett, Miklenovic Mellanija, Ujhelji Hunor, Stantic Sara i Sekulic Elena. Trener: Brestovac UrošSubotica, 14.11.2014.
U Subotici se jos uvek (na zalost) ne igra hokej na ledu, ali suboticki hokejasi putuju na sever i jug da bi igrali utakmice. Seniori su danas otputovali u Skopje na medjunarodni turnir, dok ce najmladji suboticki hokejasi za vikend putovati u Madjarsku na dva turnira za selekcije U8.

Na turniru u Skopju pored nase ekipce ucestvuju HC Iraklis iz Soluna (GRE), HC Red Star iz Sofije (BUL) i domacin HK Metalurg. Na put su posli Veres Vedran, Juric, Vidakovic, Dulic, Mester, Tolmaci, Sabados, Sljapic, Nanatis Marc Andre, Dakic, Pavlovic, Kojic i Popovic. Prema dogovoru sa domacinom nas tim bi trebalo da pojacaju jos dva igraca iz Skopja. Sa igracima je posao i Zoran Jaramazovic. Najmladji hokejasi nastavljaju sa igranjem u Madjarskoj. Dve selekcije U8 HK Spartaka ovog vikenda ucestvuju na turnirima u Madjarskoj.

Segedin, 08.11.2014.
U subotu 08.11.2014. u Segedinu (Madarska) održan je turnir "B" kategorije za kategoriju U10 na kojem je svoje ucešce uzeo i HK Spartak (Subotica)

Odigrane su ukupno 4 utakmice i ostvarena su 2 pobede i 2 poraza, ali igraci, treneri i rukovodstvo kluba trebaju i mogu biti veoma zadovoljni sa pokazanom igrom, neospornim kvalitetom, a posebno sa trudom, borbenošcu i zalaganjem svih igraca, posebno ako su uzmu u obzir sve "okolnosti" oko leda.

Ostvareni su sledeci rezultati:

HK Spartak - Tisza Volan Seged 4:6
HK Spartak - Dab Docler Dunaujvaros 9:11
HK Spartak - Budai Bocsok Budapest 17:2
HK Spartak - Tati Tigrisek Budapest 11:2

Za HK Spartak su nastupili: Đukanovic Luka, Kostic Luka, Peceric Petar, Sekulic Elena, Herbatin Oliver, Kiš Matej, Bukvic Nikita, Feher Congor, Šandor David i Miklenovic Mellanija. Trener: Brestovac Uroš.

Kiškoroš, 26.10.2014.
U8 selekcija HK Spartak (igraci do 8 godina) nastupila na turniru B kategorije u madjarskom gradu Kiškorošu i ostvarila pored 2 poraza i prvu pobedu ove sezone iako jos uvek trenira na "suvom". Ostvareni su sledeci rezultati:

HK Spartak - Vašaš SC 1:5
HK Spartak - HC Kiškoroš 6:1
HK Spartak - Dab Docler B1 0:2
HK Spartak - Dab Docler B2 2:2

Za HK Spartak su nastupili: Konakov Novak, Peceric Slaven, Kuntic David, Nimcevic Nemanja, Vucinic Vasilije, Miklenovic Mellanija, Rac Szabo Hanna, Bencic Mihajlo, Hajdu Mark i Lulic Marko. Trener: Jaramazovic Zoran

Posle prošlonedeljnog nastupa u Dunaujvarošu, takode na turniru B kategorije na kojem su suboticki "ledeni oklopnici" pretrpeli sva cetiri poraza, istina veoma tesna na gol razlike, vec ove nedelje su uspeli da zabeleže i prvu pobedu u sezoni na turnirima B kategorije, kao i jedan nerešen rezultat, uz dva poraza. Napredak u igri je evidentan, a prvenstveno se treba istaci njihova borbenost, trud i zalaganje, sa kojom u velikoj meri nadoknaduju nedostatak treninga na samom ledu.


Budimpesta, Dunaujvaros, Zagreb, 18.10.2014.
Selekcija U-10 (igraci do 10 godina) je u subotu 18.10.2014. nastupila na turniru B kategorije u Budimpešti i ostvarili polovican uspeh odigravši ukupno 4 utakmice (2 pobede i 2 poraza). Na ovom turniru ekipa iz Subotice je nastupila u oslabljenom sastavu, bez 2-3 standardna igraca, zbog bolesti i privatnih obaveza.

Za HK Spartak su igrali: Đukanovic Luka, Bašic Palkovic Filip, Kiš Matej, Peceric Petar, Peceric Slaven, Kostic Luka, Sekulic Elena, Bukvic Nikita i Feher Congor. Trener: Jaramazovic Zoran.

KMH Budapest - HK Spartak 2:4  youtube
HK Spartak - Vasas SC 0:5  youtube
HK Spartak - Tisza Volan Szeged 1:5  youtube
HK Spartak - Jegkert SE 7:4  youtube

Selekcija U-8 (igraci do 8 godina) je nastupila na turniru B kategorije u Dunaujvarošu (Madarska), gde su takode odigrali 4 utakmice, na kojima su pokazali veliku borbenost i požrtvovanje, i u svakoj od njih, u neizvesnoj i kvalitetnoj završnici, izgubili sa tesnim rezultatom.

Za HK Spartak su nastupili: Konakov Novak, Peceric Slaven, Lulic Marko, Nimcevic Nemanja, Hajdu Mark, Kuntic David, Bencic Mihajlo, Vaštag Ivett, Ujhelji Hunor i Rac Sabo Hanna. Trener: Brestovac Uroš.

HK Spartak - Ifj Ocskaj Gabor 0:3
HK Spartak - Dab Docler B1 3:4
HK Spartak - Polus Pingvinek 0:1
HK Spartak - Dab Docler B2 2:3

Svi ostvareni rezultati dobijaju dodatno na težini ako se uzme u obzir cinjenica da su sve ekipe koje su bili rivali našim igracima vec minimum 1,5 - 2 meseca na ledu, dok HK Spartak i dalje željno išcekuje postavljanje ledene površine na Klizalištu u Subotici.

U kategoriji seniora HK Spartak je u subotu 18.10.2014. imao svoje predstavnike na utakmicama u InLine hokeju (hokej na rolerima) u Prvenstvu Hrvatske, gde nastupaju za ekipu IHK Partizan (Beograd). Za sezonu 2014/2015 prijavljeni su: Alaker Erich, Vecic Vladimir, Sabadoš Robert, Bursac Nikola, Plavšic Dominik i Brestovac Uroš. Postignuti su sledeci rezultati:

IHK Srake (Zagreb) - IHK Partizan 1:11
IHK Partizan - IHK Sisak 12:0
IHK Dinamo (Zagreb) - IHK Partizan 6:5

Budimpesta, 27. i 28.09.2014.
Nekoliko selekcija našeg kluba, U8 (igraci do 8 godina) i U10 (igraci do 10 godina) nastupilo na velikom turniru otvaranja sezone u Budimpešti 27.09. i 28.09.2014.godine, na kojem je ucestvovalo ukupno oko 50 ekipa (oko 600 dece).

Iako ce led u Subotici biti postavljen tek u drugoj polovini novembra, najmladi takmicari HK Spartak su prethodnog vikenda bili u Kiškorošu (Madarska), gde smo iznajmili led na 2,5 sata i odradili dobre treninge, kako bi igraci pred prvi zvanican nastup u sezoni barem donekle osetili "led u nogama". Ovakav potez se ispostavio kao dobra pretpostavka, narocito na osnovu postignutih rezultata.

Selekcija U10 je nastupila sa dve ekipe, na turniru B kategorije i na turniru C kategorije, u subotu 27.09.2014., a u sastavu "C" ekipe našla su se i 4 debitanta, kojima je ovo bilo "vatreno krštenje" i prvi nastup na turnirima. Postignuti su sledeci rezultati:

HK Spartak "B" - UTE "B" 4:3
HK Spartak "B" - Gyor "B" 4:4
HK Spartak "B" - Tati Tigrisek "B" 7:3

HK Spartak "C" - Ifj Ocskay Gabor JA "C" 1:5
HK Spartak "C" - Gepard JE 0:0
HK Spartak "C" - UTE "C" 1:4

Sastav igraca HK Spartak U10 "B": Đukanovic Luka, Kostic Luka, Peceric Petar, Herbatin Oliver, Bašic Palkovic Filip, Bašic Palkovic Andrej, Kiš Matej, Šandor David, Sekulic Elena i Bukvic Nikita. Trener: Brestovac Uroš

Sastav igraca HK Spartak U10 "C": Đukanovic Luka, Feher Congor, Stantic Dario, Varga Adam, Vucic Aleksa, Miklenovic Mellanija, Mirnic Valentin, Stantic Sara, Ujhelji Hunor i Vaštag Ivett. Trener: Jaramazovic Zoran

Selekcija U8 je na turniru nastupila u nedelju 28.09.2014., u "C" kategoriji i ostvarila ubedljive 4 pobede iz isto toliko utakmica, bez primljenog gola, cime je sama sebi postavila zadatak tokom sezone za nastupe na turnirima "B" kategorije, na kojem ce u svakom slucaju još više napredovati, narocito po dobijanju leda i na Gradskom klizalištu u Subotici. Bitno je napomenuti da je u sastavu ove generacije bilo ukupno 7 igraca koji su po prvi put zaigrali na jednom zvanicnom turniru, pošto su tek pred kraj prošle sezone zadužili svoju prvu hokejašku opremu i iz Škole klizanja prešli u Školu hokeja/takmicarski pogon. Postignuti rezultati:

HK Spartak U8 "C" - Debrecen "C" 7:0
HK Spartak U8 "C" - Ifj Ocskay Gabor JA "C2" 5:0
HK Spartak U8 "C" - MAC Budapest "C" 5:0
HK Spartak U8 "C" - Ifj Ocskay Gabor JA "C1" 3:0

Sastav igraca HK Spartak U8 "C": Konakov Novak, Peceric Slaven, Lulic Marko, Nimcevic Nemanja, Prcic David, Hajdu Mark, Rac Szabo Hanna, Miladinovic Stefan, Kuntic David, Kukaras Luka, Vucinic Vasilije i Bencic Mihajlo. Trener: Brestovac Uroš

HK Spartak nastavlja sa svojim treninzima "na suvom" uz rad na rolerima, sa što je više moguce ukljucenih elemenata iz same igre na ledu, i uz povremene odlaske u Kiškoroš na led, a starije kategorije U12/U14/U16 takode uskoro ocekuju prva takmicenja i nastupi na ledu.Budimpesta, 18.08.-24.08.2014
Clanovi HK Spartak boravili u Budimpesti na trening kampu na kojem su u organizaciji Hockey Without Borders iz Kanade ucestvovali pored nasih igraca i igraci HK NS Stars (Novi Sad) i HK Vukovi (Sarajevo).

Na pripremnom kampu pred pocetak aktivnosti i nastupa na turnirima i utakmicama u Srbiji i Madarskoj, ucestvovalo je ukupno 34 dece iz tri gore navedena kluba/grada, koji su vredno trenirali pod strucnim nadzorom trenera iz Kanade (Matthew Robins i Craig Klinkhoff) i još 4 trenera iz klubova ucesnika. Na kampu je sproved mini program koji je obuhvatio sve osnovne i napredne elemente u igri, i ukupno je odradeno 20-ak sati na ledu (od toga i jedna prijateljska utakmica i jedan mini turnir, kao i jedan specijalizovani golmanski trening), zatim 7 sati treninga "na suvom", kao i 4 sata "teorijske" nastave.

Pored izuzetno potrebnih hokejaških elemenata, deca iz tri grada/kluba su imala priliku da puno vremena provedu i u zajednickom druženju i obilasku zanimljivosti u samoj Budimpešti, cime je dodatno unapredena i do sada uspešna saradnja ovih klubova.

Što se tice nastavka akcija prema planu i programu HK Spartak, seniori našeg kluba 13/14 septembra ucestvuju na III medunarodnom turniru u InLine hokeju "Tapir Kup 2014" u Zagrebu (Hrvatska) gde ce ucestvovati 12 ekipa iz 5 država, dok selekcije U8 i U10 imaju svoj prvi zvanicni nastup na velikom turniru otvaranja sezone 2014/15 u Budimpešti (Madarska) 27/28 septembra, na kojem ce ucestvovati preko 50 ekipa. Odmah potom, vec polovinom oktobra sa nastupima krece i MIX ekipa HK Spartak u VUB Prvenstvu Madarske, dok se u klubu nadamo da ce ledena ploca na Gradskom klizalištu u Subotici biti postavljena polovinom novembra meseca, kako bi se što pre ukljucili u takmicarski ritam.Montreal, 23.07.- 11.08.2014.
Od 23.07.-11.08.2014. u Montrealu (Kanada) boravila je delegacija HK Spartak (trener Brestovac Uroš, Dakic Srdan i igraci: Kolaric Aleksandar, Pavlovic Filip, Velaševic Miloš i Pejovic Nemanja) na trening kampu "SISU HOCKEY TEK", gde je intenzivno trenirala pune 2 nedelje sa svojim vršnjacima iz "zemlje hokeja".

Kao instruktori na kampu su se pojavili veoma cenjeni i priznati treneri hokeja na ledu, od kojih su Dzon i Andelo Esposito prošle sezone nastupali u Evropi za ekipu Bolzano Foxes (Italija) sa kojima su osvojili šampionski prsten u EBEL ligi. Treninzi su se održavali svakim radnim danom, i to 2 sata na ledu i 1,5 sata na suvom (off ice), cime se izvlacio maksimum iz svih ucesnika.

Igraci i treneri iz HK Spartak su imali priliku da iz prve ruke i na licu mesta razmene svoja iskustva, kao i da pokupe što više novina i aktuelnosti u savremenom hokeju, što nam je želja da implementiramo kroz rad i tokom zimskih meseci kada je led postavljen i u Subotici.

Podrška i saradnja HK Spartak sa organizacijom Hockey Without Borders iz Kanade se i ovom prilikom pokazala kao pravi put zajednickog rada, jer su tokom boravka u Kanadi svima obezbedili smeštaj u lokalnim porodicama, sa decom koja se takode bave "najbržom kolektivnom igrom na svetu".

Pored aktivnosti i treninga vezano za sam Kamp, veliko iskustvo je bila i poseta i kompletan obilazak fabrike hokejaške opreme BAUER koja važi za najpoznatiju i najkvalitetniju, kao i sparing/trening utakmica na kojoj je ucestvovao i Kolaric Aleksandar, zajedno sa igracima koji nastupaju u NHL-u (Michalek i Havlat), kao i nekoliko igraca koji su ove sezone draftovani za najjacu hokejašku ligu na svetu.

Vec od 18.08.-24.08.2014. deo igraca HK Spartak (selekcije U10 U12 i U14) odlazi na pripreme na led u Budimpeštu, gde ce nedelju dana trenirati zajedno sa svojim vršnjacima iz Sarajeva i Novog Sada pod strucnim nadzorom trenera iz Kanade, dok ce ostali deo igraca nastaviti sa treninzima u Subotici.

Sofija, 04.-06.07.14.
U Sofiji (Bugarska), od 04-06.07.2014. održale su se Kvalifikacije za IIHF Svetsko prvenstvo u InLine hokeju (hokej na rolerima), na kojem su ucestvovale 4 reprezentacije - Bugarska, Izrael, Makedonija i Srbija.

Nastup reprezentacije Srbije na ovom IIHF takmicenju predstavlja istorijski korak, kao prvi zvanican nastup našeg nacionalnog tima na ovakvoj jednoj sportskoj smotri.

Za reprezentaciju Srbije su nastupili: Belic Ivan, Nikolic Marko, Komazec Dragan, Nikolic Nemanja, Brkušanin Marko, Bogdanovic Ivan, Aleksic Uroš (C), Kolaric Aleksandar, Sibinovic Luka, Ignjatovic Božidar i Plavšic Dominik. Trener: Brestovac Uroš

Rezultati svih utakmica:

Israel - Serbia 10-8 (1-1, 4-1, 0-5, 5-1)
Bulgaria - FYR Macedonia 6-3 (2-0, 1-0, 1-1, 2-2)
Israel - FYR Macedonia 14-6 (5-3, 2-1, 1-2, 6-0)
Serbia - Bulgaria 3-4 (2-0, 0-0, 1-2, 0-1) OT
FYR Macedonia - Serbia 4-16 (2-4, 1-3, 0-4, 1-5)
Bulgaria - Israel 8-1 (0-0, 1-0, 3-0, 4-1)

Konacan plasman:

1. Bulgaria 3 2 1 0 0 18-7 8
2. Israel 3 2 0 0 1 25-22 6
3. Serbia 3 1 0 1 1 27-18 4
4. FYR Macedonia 3 0 0 0 3 13-36 0

kompletan izvestaj selektora (sa slikama i zapisnicima)

Kiskoros, 28.06.14.
U Madjarskom mestu Kiskoros odrzan medjunarodni turnir u inline hokeju "SPARTAK OPEN 2014" ,a u organizaciji HK Spartak Subotica uz ucesce 8 ekipa iz Slovenije, Hrvatske i Srbije.

Na turniru je odigrano ukupno 18 utakmica. Pobednici turnira su IHK Kune iz Zagreba koje su u borbi za prvo mesto pobedile ekipu HK Prevojne iz Slovenije. U borbi za trece mesto ekipa "domacina" Spartak je porazena od Partizana Beograd. Sam turnir je istovremeno poslužio kao izborni za odabir selekcije Reprezentacije Srbije, koja sledeceg vikenda (03.-06.jula 2014.) u Sofiji (Bugarska) ucestvuje na Kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, i gde u konkurenciji sa reprezentacijama Bugarske, Makedonije i Izraela traži prvo mesto i plasman na Svetsko prvenstvo 2015. u Finsku.

HK Spartak, Subotica je nastupio sa dve ekipe, i uz malo više snage i srece starija ekipa (seniori) mogli su da zauzmu 3.mesto, dok je ekipa Spartak Mladi (momci 15-17 godina) uz veliku borbu i zalaganje odlicno parirala mnogi starijim i iskusnijim igracima, i uz 3 poraza i 1 nerešen rezultat su zauzeli poslednje, osmo mesto na turniru.

Za HK Spartak su nastupili: Alaker Erick, Fazekaš Đorde, Šandor Žolt, Dakic Srdan, Zwick Andrej, Plavšic Dominik, Kolaric Aleksandar i Sabadoš Robert.

Za HK Spartak Mladi su nastupili: Pavlovic Filip, Tancoš Gabor, Tancoš Tamaš, Subotic Srdan, Pejovic Nemanja i Lošonci Adam.

"SPARTAK OPEN 2014" - rezultati i tabela


IHK KUNE


HK PREVOJEhk PARTIZAN


HK SPARTAK


Kiskoros, 24. i 25.05.14.
Spartakovi inline hokejasi odigrali 3 turnira u Kiskorosu i ostvarili odlicne rezultate.

U kategoriji U-8 (do 8 godina) odigrane su 2 utakmice i ostvarene isto toliko pobeda:
HK Spartak - Balu-t Baja 2:0
HK Spartak - HC Kiškoroš 9:1

Za HK Spartak U-8 su nastupili: Konakov Novak, Sekulic Elena, Vaštag Ivett, Miklenovic Mellanija, Peceric Slaven, Kukaras Luka i Ujhelji Hunor. Trener: Brestovac Uroš

U kategoriji U-10 su odigrane takode 2 utakmice i zabeležen je polovican uspeh, 1 pobeda i 1 poraz:
HK Spartak - Balu-T Baja 1:4
HK Spartak - HC Kiškoroš 17:0

Za HK Spartak U-10 su nastupili: Konakov Novak, Peceric Petar, Kostic Luka, Feher Congor, Feher Balint, Kiš Matej i Herbatin Oliver. Trener: Brestovac Uroš

U kategoriji U12/U14 su odigrane 3 utakmice, i ostvarene su sve 3 pobede, cime su zasluženo osvojili 1.mesto na turniru:
HK Spartak - HC Kiškoroš 6:3
HK Spartak - HC White Sharks 7:1
HK Spartak - Balu-T Baja 3:2 (penali, 2:2)

Za HK Spartak U12/U14 su nastupili: Sudarevic Luka, Pejovic Nemanja, Lošonci Adam, Katancic Erik, Petrik Popovic Miron, Vaštag Mark, Horvacki Igor, Đordevic Aleksandar, Burger Aleksa i Pajic Miloš. Trener: Brestovac Uroš

Po završetku svih utakmica u mladim kategorijama, odigrana je prijateljska sparing utakmica sa igracima HK Spartak U16, U20 i mladi veterani, zajedno sa nekoliko domacih igraca iz Kiškoroša. Ova "provera" je poslužila kao uigravanje ekipe i navikavanje na igru na podlozi, za predstojece turnire koji ocekuju i starije selekcije HK Spartak u sezoni 2014 u InLine hokeju. Na ovoj proveri su još bili: Vecic Vladimir, Alaker Erik, Katancic Denis, Brcan Ljubomir, Tancoš Tamaš, Tancoš Gabor, Krsteski David, Zwick Andrej, Plavšic Dominik i Kolaric Aleksandar. Trener: Brestovac Uroš