Beograd,26.-27.03.2016.
u Beogradu (Ledena hala Pionir) u organizaciji KHK Crvena Zvezda održan je XV tradicionalni medunarodni turnir za selekcije U8 i U10 - "Miodrag Šišic - Šile 2016" koji je okupio ukupno 20 ekipa (10 klubova) iz Slovenije, Hrvatske, Bugarske i Srbije. Ovaj turnir tradicionalno predstavlja završetak sezone za navedene kategorije i jedan od najjacih turnira u regionu.I ove sezone, svoje aktivno ucešce su uzeli i najmlade takmicarske selekcije HK Spartak, koje su posle ukupno 9 odigranih utakmica (po selekciji) zauzeli odlicno V odnosno VI mesto u ukupnom plasmanu.

Na zatvaranju turnira svojim prisustvom i podelom medalja ovu manifestaciju je uvelicao i Vanja Udovicic, Ministar za Sport u Vladi RS.

Na turniru su ucestvovale i ekipe Girls Serbia U9 i U11 (ekipa sastavljena samo od devojcica iz Subotice, Novog Sada i Beograda), koje su samostalno igrale svoje utakmice sa svim ostalim ekipama, sastavljene od decaka. Osnovu ovih ekipa su cinile devojcice iz HK Spartak, i one su takodje ostvarile solidan plasman, na VI i VIII mesto u konacnom plasmanu. Jedini decak koji je nastupio i bio velika ispomoc ekipi devojcica je golman Sabo Rac Albert, koji im je doneo dodatnu sigurnost i stabilnost u odbrani.

Za HK Spartak U8 su nastupili: Konakov Novak, Bem Karlo, Gubicak Paris Leon, Nad Mateja, Dvornic Stevan, Temunovic Vanja, Bencic Mihajlo, Brestovac Relja, Kujundžic Nikola, Milodanovic Filip i Nimcevic Andrej. Trener: Temunovic Ivan i Brestovac Uroš

HK Spartak U10 je nastupio u sledecem sastavu: Konakov Novak, Bukvic Nikita, Jankovic Ognjen, Kukaras Luka, Kuntic David, Lulic Marko, Nimcevic Nemanja, Peceric Slaven, Vucinic Vasilije i Rajkovic Martin. Trener: Brestovac Uroš

Za selekciju GIRLS SERBIA iz redova HK Spartak/Subotica su nastupile: Rac Sabo Hanna, Gladic Petra, Bencic Anastasia, Miklenovic Mellanija, Milodanovic Ana, Stantic Sara, Sekulic Elena i Vaštag Ivett. Trener: Brestovac UrošSofia, 11.03.13.03.2016.
Proteklog vikenda, 11.03.-13.03.2016. u Sofiji (Bugarska) održan je završni turnir "Balkan Ice Hockey League", regionalne amaterske lige u hokeju na ledu , sa utakmicama od 10 do 12 kola , na kojem su ucestvovali HK Slavia (Bugarska), HK Vukovi (BiH), HK Metalurg (Makedonija) i HK Spartak (Subotica).

Iako je HK Spartak teoretski vec i pre pocetka ovog Turnira obezbedio šampionsku titulu, suboticki hokejaši su do kraja uspeli da održe visok nivo nastupa, i zabeleže tri nove pobede, za maksimalan ucinak u Ligi - 12 pobeda iz 12 utakmica! Ovaj podatak dodatno dobija na težini ako se uzme u obzir cinjenica da je HK Spartak poslednjih desetak dana bio bez ledene površine u Subotici.

Rezultati:

Petak 11.03.2016. HK Spartak - HK Metalurg/Skoplje 9:2 (2:1 5:0 2:1)
Subota 12.03.2016. HK Spartak - HK Slavia/Sofija 5:3 (2:0 1:3 2:0)
Nedelja 13.03.2016. HK Spartak - HK Vukovi/Sarajevo 5:3 (2:1 2:0 1:2)

Samim tim, HK SPARTAK (SUBOTICA) JE POBEDNIK "BIHL" (BALKAN ICE HOCKEY LEAGUE) ZA SEZONU 2015/2016. Drugo mesto je osvojila ekipa HK Metalurg/Skoplje, trece mesto HK Slavia/Sofija i cetvrto mesto HK Vukovi/Sarajevo.

Pored zasluzenog ekipnog trijumfa, dodeljene su i individualne nagrade ponajboljim pojedincima:

PLAVSIC DOMINIK - NAJBOLJI STRELAC LIGE
PETER ALEN - NAJBOLJI IGRAC (MVP) HK SPARTAK-a

Na turniru u Sofiji su nastupili: Vidakovic Igor, Pejovic Nemanja, Kojic Miloš, Tolmaci Branislav, Brestovac Uroš, Duhamel Nick, Peter Alen, Gergelj Danijel, Plavšic Dominik, Tancoš Gabor, Le Sieur Maximilian, Ducharme Justin, Perušic Ivan. Trener: Brestovac Uroš.

Pored ovih igraca, za seniore HK Spartak u sezoni 2015/2016 su nastupili: Vereš Vedran, Velaševic Miloš, Ber Alen, Bursac Nikola, Dulic Uglješa, Šljapic Igor, Pavlovic Filip, Popovic Nikola, Mešter Edvin, Katancic Denis, Okulic Slobodan, Tancoš Tamaš, Lošonci Adam, Nešic Mate, Subotic Srdan i Jaramazovic Zoran (trener)Subotica,28.02.2016.
Iskljucene masine u Subotici. Dok se svuda u okolini tek zahuktavaju takmicenja Suboticki hokejasi zavrsili ovogodisnju sezonu barem sto se tice treninga i utakmica na domacem ledu. Kao sto je bilo i prethodnih godina sezona u Subotici se zavrsava revijalnim utakmicama sa gostima iz Kanade. Ove godine su gosti stigli sa dve selekcije i to U15 i U18. U petak (26.02.) i subotu (27.02.) odigran je dupli program u kome su prema ocekivanju gosti bili uspesniji. U nedelju (28.02) je odigrana revijalna prijateljska utakmica izmedu ženskog selekcije Spartak i ženske ekipe HK Siscia iz Siska, kojom je prakticno i zatvorena sezona hokeja na domacem ledu.

U nastavku sezone mladje selekcije ocekuje zavrsetak prvenstva Srbije, najmladji idu na tradicionalni turnir "Sile" u Beogradu i turnire u Madjarskoj, dok seniori treba da sredinom marta u Sofiji zavrse uspesnu prvu sezonu u takmicenju u okviru "BIHL" ozvanicenjem vec osvojenog prvog mesta. Selekcija 40+ takodje jos nije zavrsila takmicenje u prvenstvu Srbije. Sve u svemu jos dosta utakmica ali na zalost vise ne u Subotici.


Sarajevo 12.02. - 14.02.16.
Mladi hokejaši našeg kluba nastupili u Sarajevu, na tradicionalnom medjunarodnom turniru "HAPPY HOCKEY DAYS 2016". Na turniru smo nastupili sa svojim selekcijama U9 i U11, kao i sa devojcicama u sklopu ekipe GIRLS SERBIA U10, odnosno U12.

"HAPPY HOCKEY DAYS 2016" za najmlade hokejaše i hokejašice je okupio ekipe iz Slovenije, Hrvatske, BiH i Srbije, a u pratecem programu HK Spartak je sa svojom selekcijom U12 odigrao 2 prijateljske utakmice sa domacinom, a održan je i tzv GIRLS JUMBEREE , revija ženskog hokeja na kojem je ucestvovalo ukupno oko 45-50 igracica iz Slovenije, Hrvatske, BiH i Srbije, a koje su bile podeljene u tri ekipe, i koje su odigrale po principu svako sa svakim po jednu utakmicu, u subotu i u nedelju.

Selekcija U9 (igraci do 9 godina, rodeni 2007. i mladi) su na turniru u Sarajevu odigrali ukupno 8 utakmica i zabeležili cak 6 pobeda i 2 nerešena susreta (2:2 Vs Partizan I , odnosno 0:0 Vs NS Stars), što je na kraju bilo dovoljno za 2 mesto na turniru u konkurenciji 9 ekipa. Ova generacija je konacno ušla u pravu takmicarsku formu i još jednom potvrdila svoj kvalitet, jer je i utakmicama koje su završene bez pobednika bila dominantna, ali jednostavno nije mogla da do kraja slomi otpor protivnika. Na kraju je gol razlika bila ta koja je odlucivala o konacnom plasmanu.

Za HK Spartak U9 su nastupili: Konakov Novak, Lulic Marko, Vucinic Vasilije, Kuntic David, Peceric Slaven, Hajdu Mark, Bem Karlo, Kukaras Luka, Jankovic Ognjen, Prcic David, Nad Mateja i Bencic Mihajlo. Trener: Le Sieur Maximilian i Brestovac Uroš.

Selekcija U11 je zabeležila ukupno 5 pobeda, 3 nerešene i samo 1 poraz na ukupno 9 utakmica odigranih u 2 dana, što je na kraju bilo dovoljno za plasman na 3.mesto, što takode predstavlja izuzetan uspeh još jedne generacije hokejaša, a koji vec duži niz godina pariraju rame uz rame sa najjacim klubovima u regionu, bez obzira na drasticne uslove za treniranje izmedu klubova. Velika požrtvovanost i zalaganje svih igraca tokom celog turnira je doprinela zasluženoj medalji i pobednickom postolju.

Za HK Spartak U11 su nastupili: Đukanovic Luka, Kostic Luka, Peceric Petar, Kiš Matej, Bašic Palkovic Filip, Bašic Palkovic Andrej, Vucic Aleksa, Bukvic Nikita i Rajkovic Martin. Trener: Brestovac Uroš i Le Sieur Maximilian.

Na pomenutom turniru su takode još jednom imali svoje okupljanje i nastup ekipa GIRLS SERBIA, i to u selekcijama U10 i U12, a koje su nastupile sa godinu dana mladim decacima u konkurenciji. Ovaj potez, ciji je inicijator HK Spartak se još jednom pokazao kao pun pogodak, jer je ekipa devojcica predstavljala pravi hit i oduševljenje na celom turniru, a dodatno su zabeležile i lepe rezultatske uspehe. Ove dve ekipe su bile sastavljene od devojcica ciji su maticni klubovi HK NS Stars, HK Vojvodina, HK Partizan i HK Spartak, a kao treneri sa njima na ovom turniru su radili Brestovac Uroš (HK Spartak) i Viktor Cengeri (HK Vojvodina).

Iz HK Spartak za ekipu GIRLS SERBIA su nastupili: Vereš Sintia, Rac Sabo Lilla, Vincic Smiljana, Hajdu Nikolett, Sekulic Elena, Stantic Sara, Milodanovic Ana, Vaštag Ivett, Miklenovic Mellanija i Rac Sabo Hanna. Kao "ispomoc" za ekipu devojcica su nastupili i dva golmana iz Subotice, Varga Adam i Sabo Rac Albert.

Pored svojih utakmica na turniru, ekipa HK Spartak U12 (sastavljena od igraca iz U11 i U9) je odigrala i 2 prijateljske utakmice sa domacinima, HK Vukovi/Sarajevo, i zabeležila jedan nerešen rezultat (2:2) i jednu pobedu (0:3). U obe utakmice HK Spartak je stvarao veci broj kvalitetnijih prilika za gol, ali u prvom mecu, posle dugackog puta, nije mogao do konacne pobede, dok su u drugom mecu svo vreme kontrolisali utakmicu i zasluženo pobedili. Ono što posebno treba istaci sa ove dve utakmice jeste nastup 5 igraca (Kuntic David, Peceric Slaven, Lulic Marko, Vucinic Vasilije i Hajdu Mark) iz selekcije U9 (igraci rodeni 2007.godine) koji su bez ikakvog respekta i sa punim srcem izašli na teren sa 3 godine starijim protivnikom, i maksimalnom borbenošcu, kolektivnom igrom i izgaranjem na terenu pobrali simpatije svih prisutnih u Olimpijskoj hali ZETRA.

Za HK Spartak U12 su nastupili: Đukanovic Luka, Kostic Luka, Peceric Petar, Kiš Matej, Bašic Palkovic Filip, Bašic Palkovic Andrej, Sekulic Elena, Miklenovic Mellanija, Stantic Dario, Bukvic Nikita, Vucic Aleksa, Rajkovic Martin, Kukaras Luka, Kuntic David, Peceric Slaven, Lulic Marko, Vucinic Vasilije i Hajdu Mark. Trener: Brestovac Uroš i Le Sieur Maximilian.


Subotica, 05.02. - 07.02.16.
Ekipa HK Spartak je pobedila Metalurg (Skopje) sa 12:6, Vukove (Sarajevo) 9:4 i Slaviju (Sofija) sa 9:4) i ubedljivo vodi na tabeli regionalne lige BIHL sa maksimalnim brojem bodova . Iz 9 utakmica osvojeno je 27 bodova. U tri predivna dana vidjeno je ukupno 6 utakmica, vrlo neizvesnih (cak i one koje su dobijene sa vecom razlikom uglavnom su dobijene u poslednjoj trecini), jedna utakmica je resena posle izvodjenja penala. Veliki broj gledalaca, pogotovu na utakmicama koje su igrali domaci igraci, uzivao je u pre svega borbenom ali fer i korektnom hokeju, velikom broju golova, lepih poteza i akcija.

Beograd, 30 i 31.01.2016
Selekcija U12 HK Spartak je nastupila u Beogradu na Turniru Prvenstva Srbije, na kojem je odmerila snage sa svim ekipama u navedenoj kategoriji u Srbiji i na kojem je zauzela ukupno 3.mesto (od 6 ekipa), uz skor od 3 pobede i 2 poraza.

Postignuti rezultati:

KHK Crvena Zvezda - HK Spartak 4:1
HK Spartak - HK NS Stars 3:2
HK Partizan II - HK Spartak 0:9
HK Red Team - HK Spartak 2:5
HK Partizan I - HK Spartak 2:9

Za HK Spartak su nastupili: Đukanović Luka, Bašić Palković Filip, Bašić Palković Andrej, Kostić Luka, Pećerić Petar, Kiš Matej, Sekulić Elena, Kovačević Nikola, Vučić Aleksa, Herbatin Oliver, Šandor David, Pećerić Slaven i Kuntić David. Trener: Jaramazović Zoran

Na ukupnoj tabeli Prvenstva Srbije U12, HK Spartak trenutno zauzima objektivno 3.mesto, a pred sledeci turnir za sve selekcije koji ce se održati u Subotici 20-21.02.2016.Kiskoros, 17.01.2016.
Selekcija U8 je u nedelju 17.01.2016. nastupila na turniru "C" kategorije u Kiskorosu/HUN, gde je zabelezila 3 pobede i 1 neresen rezultat, sto je bilo dovoljno za prvo mesto na turniru!

Spartak - Szigeti Bikak 1:0
Spartak - Vasas 1:1
Spartak - Kiskoros 3:1
Spartak - Szigeti Bikak 4:1 (finale)

Nastupili su: Konakov Novak, Bem Karlo, Bencic Mihajlo, Brestovac Relja, Temunovic Vanja, Gubicak Leon, Kujundzic Nikola, Milodanovic Filip, Nimcevic Andrej i Kovacevic Iva. Trener: Jaramazovic Zoran.


Beograd,16.01.2016.
Selekcija U14 je u subotu 16.01.2016. imala dve utakmice u sklopu Prvenstva Srbije u Beogradu, protiv ekipa HK Partizan (0:15) i HK Red Team (0:4). Iako su na ovo tesko gostovanje otisli u oslabljenom sastavu, bez nekoliko starijih igraca koji su bili odsutni iz privatnih razloga i sa cak petoricom igraca iz selekcije U11 (tri godine mladji), ekipa je pokazala izuzetnu borbenost, trud i zalaganje tokom obe utakmice, ali protiv realno u ovom momentum kvalitetnijeg i boljeg protivnika, vise se nije moglo ocekivati.

Za HK Spartak U14 su nastupili: Sudarevic Luka, Djukanovic Luka, Nesic Mate, Rackov Viktor, Vidakovic Matej, Jaramazovic Maximilian, Konkolj Sok Henrik, Horvacki Igor, Sabo Rac Maksim, Kis Matej, Peceric Petar i Kostic Luka. Trener: Jaramazovic Zoran.


Sarajevo, 15. - 17.01.2016
Odigran 2. turnir u okviru BIHL u kome su opet dominirali nasi hokejasi i ostvareni sledeci rezultati:

HK Spartak - HK Vukovi/Sarajevo 6:3 (1:1 3:1 2:1)
HK Spartak - HK Metalurg/Skoplje 8:2 (1:0 4:1 3:1)
HK Spartak - HK Slavija/Sofija 7:3 (2:0 4:0 1:3)

I posle sestog kola, HK Spartak bez poraza u dosadasnjem delu Prvenstva zauzima prvo mesto na tabeli.

Za HK Spartak su nastupili: Vidakovic Igor, Veres Vedran, Sljapic Igor, Pejovic Nemanja, Perusic Ivan, Plavsic Dominik, Maximilian Le Sieur, Justin Duchamre, Brestovac Uros, Kojic Milos, Tolmaci Branislav, Dulic Ugljesa, Pavlovic Filip i Peter Alen. Trener: Brestovac Uros.Subotica, 03.01.2016.
HK Spartak i grad Subotica su imali tu cast da po prvi put organizuju i ugoste ekipu GIRLS SERBIA, na mini jednodnevnom kampu, koji se održao na Gradskom klizalištu u našem gradu u nedelju 03.01.2016.godine.

Izuzetno smo ponosni i zadovoljni cinjenicom da se ovoj akciji odazvalo cak 25 devojcica, iz 4 kluba, iz 3 grada (HK Spartak - Subotica, HK NS Stars - Novi Sad, HK Vojvodina - Novi Sad i HK Partizan - Beograd), i cak 5 trenera koji su sa njima radili izuzetno strucno (Vladan Drozdik, Marina Jovanovic, Merima Kulic, Max Le Sieur i Uroš Brestovac).

Satnica i nacin realizacije Kampa je u potpunosti sproveden, devojcice su odradile kvalitetan trening od 12:30 - 14:00h, podeljene po "radnim stanicama", u grupama od po 8-9 devojcica (dodavanje i kontrola paka; power skating/tehnika klizanja; šutiranje, završnica, 1 na 1). Posle malog odmora i predaha uz voce i caj, najmladih 12 devojcica je odigralo mini utakmicu (3 na 3 u jednoj trecini, 2 ekipe po 6 devojcica) u period 14:15-15:00h, a posle pripreme leda/rolbe usledila je utakmica HK Spartak U12 Vs Girls Serbia U14 u terminu 15:30-17:00h, koja je predstavljala najbolji deo celodnevnog programa i smisao, cilj i ideju ovakvih okupljanja. Iako je rezultat bio u drugom planu, treba istaci da su posle zaista kvalitetne, dinamicne i interesantne utakmice kao pobednici iz ovog duela izašle devojcice, rezultatom 5:4 (0:2 2:1 3:1). U revijalnom delu posle utakmice, u izvodenju penala (po 3 igraca/ice, iz svake postave po 1 igra/ica) bolji su bili decaci HK Spartak U12 sa 2:1.

Spisak devojcica: RAC SABO LILLA, HAJDU NIKOLETT, VINCIC SMILJANA, SEKULIC ELENA, MIKLENOVIC MELLANIJA, VEREŠ SINTIA, MILODANOVIC ANA, STANTIC SARA, PAVLOVIC MELANIJA, VAŠTAG IVETT, RAC SABO HANNA, KOVACEVIC IVA (HK SPARTAK), VELCEK MILICA, VOJINOVIC ANĐELA, VOJINOVIC ANDREA (HK NS STARS), RADOVIC JANA, VRACARIC MIA, IVANOV IVA (HK VOJVODINA), VRHOCI VALENTINA, RADOVIC TEA, ILIC DANA, ŽIKIC EMILIJA, BODIŠ IVONA, BATANJAC UNA, VASILJEVIC KATARINA (HK PARTIZAN).

Iskorištena je prilika da se postavi generalni okvirni plan aktivnosti nastupa i okupljanja u narednom periodu (turniri u Subotici, Sarajevu, eventualno u Beogradu i Madarskoj), kako bi kroz zajednicki rad i nastupe na raznim oblicima takmicenja i turnira što više unapredili nivo ženskog hokeja u Srbiji i samim tim dodatno povisili svest i popularizovali hokej na ledu kod devojcica u Srbiji.

Odlican utisak je pokvarila cinjenica (sa njom su se slozili svi ucesnici okupljanja) da ostaje žal što je izostala bilo kakva pomoc i/ili podrška od strane SHLS, koji bi realno trebao da bude nosilac i "glavni motor" uopšte razvoja ženskog hokeja u Srbiji. Do pre mesec-dva dana, kada se održala Izborna Skupština SHLS svima su bila "puna usta" o svim mogucim razvojnim Projektima, obecavane su i kule i gradovi, a cim se to završilo, sve se vratilo na "stari kolosek", i izgleda da ce tako biti sve do nekih narednih izbora i Skupštine. Žalosno, ali je tako (svidelo se to nekome ili ne).


još slika


Subotica, 27.12.2015.
U Subotici, na Gradskom klizalištu, u subotu 26.12.2015., gostovala je ekipa HK NS Stars iz Novog Sada sa svojim selekcijama U12 i U14. U utakmicama su ostvareni sledeci rezultati

U12: HK SPARTAK - HK NS STARS 5:1 (0:0 1:0 4:1)
U14: HK SPARTAK - HK NS STARS 5:9 (2:2 3:3 0:4)

Na obe utakmice presudan period utakmice je bila poslednja trecina, kada je u oba slucaja trenutno kvalitetniji protivnik prevagnuo i prelomio utakmicu u svoju korist. U selekciji U12 to je bio HK Spartak, dok su na žalost u selekciji U14 pobedu uspeli da odnesu gosti, jer domaca selekcija nije imala dovoljno snage da napravi malo iznenadenje. Obe utakmice su bile prave prvenstvene, sa dobrim tempom igre, a neiskorišcene 100% šanse (narocito u utakmici U14) na kraju su skupo koštale našu ekipu.

Sastav U12 HK Spartak: Đukanovic Luka, Kiš Matej, Bašic Palkovic Filip, Bašic Palkovic Andrej (1 asistencija), Kostic Luka (2 gola), Peceric Petar, Šandor David, Kovacevic Nikola (1 gol), Herbatin Oliver, Feher Balint, Feher Congor, Vucic Aleksa (1 gol), Sekulic Elena, Sigulinski Mateja (1 gol), Kuntic David i Peceric Slaven. Trener: Jaramazovic Zoran, Brestovac Uroš

Sastav U14 HK Spartak: Sudarevic Luka, Rackov Viktor, Katancic Erik, Sigulinski Filip, Vaštag Mark, Sigulinski Mateja, Vidakovic Matej, Horvacki Igor, Jaramazovic Maximilian, Konkolj Šok Henrik, Kiš Matej, Peceric Petar i Kostic Luka. Treneri: Jaramazovic Zoran, Brestovac Uroš

HK Spartak U14HK Spartak U12

Jaszbereny, 13.12.2015
Najmladja selekcija HK Spartak U8 je nastupila na turniru C kategorije u madarskom gradu Jaszbereny, na kojem je odigrala ukupno 4 utakmice i ostvarila 2 pobede i po 1 nerešen rezultat i poraz:

HK Spartak - UTE 1:1
HK Spartak - MAC C1 0:2
HK Spartak - MAC C3 6:0
HK Spartak - Jaszberenyi fokak 3:1

Za U8 su nastupili: Konakov Novak, Bem Karlo, Miladinovic Stefan, Vecic Aleksandar, Bencic Mihajlo, Temunovic Vanja, Gubicak Paris Leon, Marton Leon, Brestovac Relja, Kujundžic Nikola, Milodanovic Filip i Nimcevic Andrej. Trener: Brestovac Uroš

Subotica, 12.12.2015
Selekcije U12 i U14 su u Subotici docekale ekkipu HK Partizan/Beograd i zabeležili su dva ubedljiva poraza protiv gostiju koji su trenutno bili kvalitetniji protivnik:

U12: HK Spartak - HK Partizan 1:12 (0:3 0:4 1:5)
U14: HK Spartak - HK Partizan 0:10 (0:3 0:4 0:3)

Za U12 su nastupili: Đukanovic Luka, Varga Adam, Kostic Luka, Peceric Petar, Kiš Matej, Vucic Aleksa, Bukvic Nikita, Feher Balint, Feher Congor, Horvat Adam, Šandor David, Sekulic Elena, Kovacevic Nikola, Herbatin Oliver, Stantic Dario, Peceric Slaven, Kuntic David. Trener: Brestovac Uroš

Za U14 su nastupili: Đukanovic Luka, Burger Aleksa, Pejovic Nemanja, Sigulinski Filip, Sigulinski Mateja, Vaštag Mark, Vidakovic Matej, Horvacki Igor, Rackov Viktor, Jaramazovic Maximilian, Konkolj Šok Henrik, Peceric Petar, Kostic Luka i Kiš Matej. Trener: Brestovac Uroš

Skopje, 11. - 13.12.2015
Seniori HK Spartak su krenuli sa takmicenjem u sklopu regionalne lige "BALKAN ICE HOCKEY LEAGUE" (skraceno BIHL) koja se igra turnirskog tipa, i u kojoj ucestvuju 4 kluba iz 4 države: HK Metalurg (Skoplje/Makedonija), HK Vukovi (Sarajevo/BiH), HK Slavija (Sofija/Bugarska) i HK Spartak (Subotica/Srbija).

Za Spartak su igrali: Veres Vedran, Gergelj Danijel, Peter Alen, Bursac Nikola, Plavsic Dominik, Dulic Ugljesa, Kojic Milos, Sljapic Igor. Trener: Jaramazovic Zoran.

Na turniru su postignuti sledeci rezultati:

Metalurg - Spartak 2:3  (2:1 0:0 0:2)
Spartak - Slavija 8:2  (1:1 4:1 3:0)
Vukovi - Spartak 2:6  (1:2 0:2 1:2)

Tabela posle 3 odigrana kola(takmicenje se odvija turnirski) izgleda ovako:Subotica, 06.12.2015
u Subotici su gostovale ekipe KHK Crvena Zvezda i HK Red Team iz Beograda sa svojim selekcijama U12, koje su odigrale prijateljske pripremne utakmice sa odgovarajucim selekcijama HK Spartak na Gradskom klizalištu u Subotici. u Subotici su gostovale ekipe KHK Crvena Zvezda i HK Red Team iz Beograda sa svojim selekcijama U12, koje su odigrale prijateljske pripremne utakmice sa odgovarajucim selekcijama HK Spartak na Gradskom klizalištu u Subotici. Postignuti su sledeci rezultati:

HK Spartak - KHK Crvena Zvezda 0:4 (0:2, 0:1, 0:1)
HK Spartak - HK Red Team 2:3 (1:0, 1:1, 0:1, 0:1) *penali

Iako su domace selekcije pretrpele oba poraza, posle svega 8-9 dana na ledu (u poredenju sa beogradska 2,5-3 meseca) nije se moglo puno više ni ocekivati. Predstoji još puno rada, uigravanja, podizanja individualnih i tehnickih sposobnosti, "hokejaške" snage i kondicije, kako bi se u drugom delu Prvenstva Srbije i u playoff-u postigli što bolji rezultati.

Za HK Spartak (U13) u utakmici protiv KHK Crvene Zvezde su nastupili: Sudarevic Luka, Đukanovic Luka, Konkolj Šok Henrik, Kovacevic Nikola, Vaštag Mark, Horvacki Igor, Jaramazovic Maximilian, Kiš Matej, Bašic Palkovic Filip, Kostic Luka, Peceric Petar, Bašic Palkovic Andrej, Šandor David, Feher Balint, Herbatin Oliver, Feher Congor i Kuntic David. Treneri: Brestovac Uroš i Jaramazovic Zoran.

Za HK Spartak (U12) u utakmici protiv HK Red Team su nastupili: Đukanovic Luka, Varga Adam, Kovacevic Nikola, Vucic Aleksa, Kiš Matej, Bašic Palkovic Filip, Kostic Luka, Peceric Petar, Bašic Palkovic Andrej, Šandor David, Feher Balint, Herbatin Oliver, Feher Congor, Kuntic David, Peceric Slaven, Stantic Dario, Vucinic Vasilije i Hajdu Mark. Treneri: Brestovac Uroš i Jaramazovic Zoran.


Novi Sad, 05.12.2015.
Prvi put u istoriji hokeja na ledu u Srbiji formirana je ekipa GIRLS SERBIA U12, koja je nastupila na mini turniru u Novom Sadu gde je odigrala 2 kontrolne utakmice sa domacinima HK NS Stars i sa ekipom HK Vukovi iz Sarajeva/BIH. Prvenstveni cilj i želja ove akcije jeste bilo okupljanje devojcica iz svih klubova u Srbiji, koje su an neki nacin formirale žensku reprezentaciju Srbije, vec u ovom uzrastu, da se i te same devojcice malo bliže upoznaju, da postanu svesnije važnosti razvoja ženskog hokeja u Srbije, narocito jer se na tome izricito insistira na svim seminarima Svetske Hokejaške Federacije (IIHF) i da upravo one predstavljaju pionire i osnovu ovog Projekta u našoj državi.

Iako je rezultat bio u drugom planu, devojcice su pretrpele oba poraza, od domacina 1:9 i od gostiju iz Sarajeva 3:7, ali su po prvi put osetile "hemiju" medu njima samima, a vecina ovih devojcica je i o prvi put nastupila/igrala na velikom terenu, po pravilima za selekciju U12.

Okupile su se devojcice iz HK Partizan/Beograd (Radovic Tea, Ilic Dana i Žikic Emilija), HK Vojvodina/Novi Sad (Vracaric Mia i Radovic Jana), HK NS Stars/Novi Sad (Velcek Milica i Jankov Lena) i HK Spartak/Subotica (Vaštag Ivett, Vincic Smiljana, Hajdu Nikolett, Rac Sabo Lilla, Rac Sabo Hanna, Miklenovic Mellanija, Stantic Sara i Milodanovic Ana). Trener ekipe: Brestovac Uroš.

Baja, Kiskoros, 28. i 29.11.2015.
Ekipa U10 sastavljena od igraca koji su trenutno u boljoj formi je u subotu 28.11.2015. nastupila na turniru u Baji (Madarska) i na njemu zabeležila ubedljivo sve cetiri pobede iz isto toliko utakmica, i to sa ubedljivom gol razlikom 25:0!

HK SPARTAK - Pecsi Skacok 3:0
HK SPARTAK - BALU-T SE 9:0
HK SPARTAK - Szekszardi JE 8:0
HK SPARTAK - Pecsi Skacok 5:0 (finale)

Za HK Spartak su nastupili: Konakov Novak, Kuntic David, Lulic Marko, Vucinic Vasilije, Jankovic Ognjen, Kukaras Luka, Nimcevic Nemanja, Vaštag Ivett, Miklenovic Mellanija i Sekulic Elena. Trener: Brestovac Uroš

Ekipa U10 za koju su nastupili igraci koji su uglavnom tek na pocetku svoje "karijere" imali su vatreno krštenje na turniru u nedelju 29.11.2015. u Kiškorošu (Madarska) na kojem su odigrali ukupno cetiri utakmice i na žalost zabeležili isto toliko poraza. Ova ekipa, kao i svi ostali, imaju još puno pred sobom napornih i kvalitetnih treninga, koje moraju da odrade 100% i da im posvete maksimalnu pažnju i zalaganje, kako bi što brže napredovali i sustigli svoje drugare iz generacije, koji istina za volju i duže treniraju od njih.

HK Spartak - HC Kiškoroš 0:5
HK Spartak - Dab Docler 2:6
HK Spartak - KMH Budapest 1:5
HK Spartak - HC Kiškoroš 1:4

Za HK Spartak na ovom turniru su nastupili: Konakov Novak, Bukvic Nikita, Prcic David, Merkovic Bojan, Rajkovic Martin, Nad Mateja, Bencic Mihajlo, Milodanovic Ana, Stantic Sara i Rac Sabo Hanna. Trener: Brestovac Uroš

U nedelju 29.11.2015. u vecernjem terminu odigrana je i jedna prijateljska sparing utakmica izmedu selekcija U18 HK Spartak i Mladi veterani HK Spartak, kako bi se osetila igra, linije kretanja, pozicije na terenu i slicno, narocito za juniore subotickog kluba, koji sve više i više pretenduju na svoja mesta u prvom timu seniora. Iako je rezultat bio u drugom planu, treba reci da je pobedu u ovom duelu odnelo iskustvo, te su tako Mladi veterani slavili sa 8:6!

Subotica, 26.11.15
Suboticki hokejasi konacno na svom ledu. Prvi treninzi odrzani u vecernjem terminu 29.11.2015. godine na postavljenoj ledenoj ploci na Stadionu malih sportova. Posle Beograda, Novog Sada, Skopja, Segedina, Budimpeste, Kiskorosa nasi hokejasi docekali da prvi put ove sezone izadju na domaci led.

Novi Sad, 22.11.2015
U subotu 21.11.2015. u Novom Sadu su odigrane dve utakmice izmedu selekcija U12 i U14 domaceg HK NS Stars i HK Spartak (Subotica). Utakmice su poslužile kao "generalna proba" za oba kluba pred zvanican pocetak Prvenstva Srbije za mlade kategorije za sezonu 2015/2016.

Postignuti su sledeci rezultati:
U12: HK NS Stars - HK Spartak 3:5 (2:1, 0:2, 1:2)
U14: HK NS Stars - HK Spartak 8:4 (6:2, 0:0, 2:2)

Sastav HK Spartak U12: Đukanovic Luka, Kiš Matej, Kovacevic Nikola, Kostic Luka, Peceric Petar, Peceric Slaven, Feher Balint, Šandor David, Feher Congor, Horvat Adam, Herbatin Oliver, Sekulic Elena, Vucic Aleksa, Stantic Dario, Lulic Marko i Kuntic David. Trener: Brestovac Uroš

Sastav HK Spartak U14: Sudarevic Luka, Pejovic Nemanja, Burger Aleksa, Vaštag Mark, Nešic Mate, Katancic Erik, Rackov Viktor, Kiš Matej, Jaramazovic Maximilian, Horvacki Igor, Peceric Petar i Kostic Luka. Trener: Brestovac Uroš

Obe selekcije su na svojim utakmicama pokazale solidnu borbenost i trud, ali evidentan je nedostatak "leda u nogama" i svakodnevni rad na svim elementima igre, koji jednostavno ne mogu da se realizuju "na suvom". Kondicija i opšta fizicka sprema je koliko-toliko bila zadovoljavajuca, ali opet problem predstavljaju razlicite grupe mišica koje se aktiviraju pri trenažnim procesima, a koji ce paralelno morati da se poboljšaju vec za 7-10 dana kada se ocekuje izlazak na led na Gradskom klizalištu u Subotici. Sve u svemu, realna i prihvatljiva slika tj rezultat uzimajuci u obzir sve cinjenice i okolnosti.Segedin, 14.11.2015
U subotu 14.11.2015.godine u Segedinu (Madarska) je održan vrlo jak turnir B kategorije za igrace do 10 godina, a na kojem su ucešce uzeli i HK Spartak, kao i ekipa Girls Serbia U11, koju su cinile po 6 devojcica iz HK Spartak i iz HK Partizan.

Apsolutni hit turnira i najvecu pažnju je privukao "istorijski" mec koji je odigran izmedu ekipa Girls Serbia U11 i MAC Girls (Budapest), kao prva takva utakmica u tom uzrastu, a na kojoj su nastupale samo devojcice. Iako su ove utakmice bez rezultatske evidencije, treba istaci da su pobedu odnele devojcice iz Srbije rezultatom 3:1. Razvojni program ženskog hokeja u Srbiji je na samom pocetku i u sezoni 2015/16 ce se nastojati pokrenuti dodatni konkretni koraci u nastavku popularizacije, više samostalnih nastupa/utakmica/turnira, kao i razvojnih zajednickih kampova za devojcice.

U ostalom delu turnira, ekipa Girls Serbia U11 je zabeležila još jednu pobedu kao i dva poraza, dok su decaci HK Spartak U10 doživeli sva 4 poraza na turniru. Na žalost, kako odmice sezona, sve ekipe sve više i više napreduju zbog konstantnih i kontinuiranih treninga na ledu, dok naše selekcije još uvek treniraju "na betonu", i samim tim ta razlika sve više i više dolazi do izražaja. Kao i svaki put do sada, kako je turnir odmicao, naši decaci su podizali formu i u svakoj narednoj utakmici pružili kvalitetniji nastup, što dokazuje visoke mogucnosti ove ekipe i ove generacije. Još jedan detalj jeste i cinjenica da je 90% ekipe HK Spartak U10 tzv "ulazna desetka" i da ce oni i sledece sezone nastupati u istoj kategoriji, a da se sada nadmecu sa igracima koji su godinu dana stariji od njih, a u tom uzrastu to može da bude znacajna razlika.

Za HK Spartak U10 su nastupili: Konakov Novak, Peceric Slaven, Kuntic David, Kukaras Luka, Vucinic Vasilije, Lulic Marko, Jankovic Ognjen, Bukvic Nikita, Hajdu Mark, Prcic David i Nimcevic Nemanja.

Girls Serbia U11: Sekulic Elena, Miklenovic Mellanija, Vaštag Ivett, Rac Sabo Hanna, Stantic Sara i Milodanovic Ana (iz HK Spartak), Vrhoci Valentina, Radovic Tea, Acimovic Sofija, Bodiš Ivona, Katarina Milosavljevic i Batanjac Una (iz HK Partizan).


Vec sledeceg vikenda selekcije HK Spartak U12 i U14 putuju u Novi Sad na prijateljske/sparing utakmice sa ekipom HK NS Stars, kako bi sve selekcije HK Spartak imale kontrolne utakmice i aktivnosti do postavljanja leda u Subotici i pocetka zvanicnih utakmica u Prvenstvu Srbije, u kojem ce u sezoni 2015/2016 nastupati selekcije U12, U14 i U18!

Skopje, 13. - 15.11.2015
Protekli vikend odrzan " Skopje Ice Festival 2015" medjunarodni seniorski turnir na kome je pored nase ekipe ucestvovalo jos 8 ekipa iz SLovenije, BIH, Bugarske, Grcke i domacina Makedonije i to: Blejski vitezi, Bled, Slavija (SLO), Vukovi Sarajevo (BIH), Crvena Zvezda i Slavija (BUL), Iraklis (GRE), Metalurg (MKD).

Iako još uvek bez leda na Gradskom klizalištu u Subotici, i nastupu za kombinovanim sastavom jer je put glavnog grada Makedonije krenulo cak 7 juniora HK "Spartak", a osvajanjem 4. mesta u ukupnom plasmanu zabeležen je lep rezultatski uspeh.

Ekipe su bile podeljene u 3 grupe, a Spartak je u svojoj grupi uspeo da izbori obe pobede i samim tim 1. mesto u grupi i direktan plasman u polufinale. U nastavku suboticki hokejaši su pretrpeli dva minimalna poraza (u polufinalu i u borbi za 3. mesto) od trenutno kvalitetnijih i pre svega iskusnijih protivnika, ali su obe utakmice do pred sam kraj bile veoma neizvesne i uzbudljive, a svojom borbenošcu i zalaganjem hokejaši HK Spartak-a su uspeli da nadomeste nedostatak "leda u nogama".

Za HK "Spartak" na ovom turniru su nastupali: Vereš Vedran, Vidakovic Igor, Šljapic Igor, Tancoš Tamaš, Bursac Nikola, Plavšic Dominik, Dulic Uglješa, Vecic Vladimir, Lošonci Adam, Dakic Srdan, Tancoš Gabor, Katancic Denis, Brestovac Uroš, Pejovic Nemanja, Ber Alen, Pavlovic Filip i Kojic Miloš. Trener: Brestovac Uroš


Na ovom turniru dogovorena je saradnja i pokretanje "Balkan ice hockey lige" (BIHL) koja ce u sezoni 2015/2016 obuhvatiti cetiri kluba iz cetiri države - HK "Vukovi" Sarajevo, HK "Slavija" Sofija, HK "Spartak" i HK "Metalurg").

Liga ce se igrati po turnirskom sistemu u kojem ce svaki od gradova biti domacin po jednog takvog trodnevnog turnira na kojem ce se igrati svako sa svakim. Kompletna organizacija, utakmice i pravila lige su uskladena sa Pravilnikom Svetske Hokejaške Federacije (IIHF). Samim tim HK Spartak je za svoju seniorsku ekipu obezbedio nastup na medunarodnoj sceni, i 12 kvalitetnih utakmica (+ play off), a Subotica ce najverovatnije biti domacin 05.02.-07.02.2016.godine.

Kiskoros, 08.11.2015
HK Spartak je ucestvovao sa dve svoje ekipe u kategoriji U8 na turniru "C" kategorije u Kiškorošu (Madarska), na koje su odigrali po 4 utakmice i zabeležili sledece rezultate:
HK Spartak II - HK Kiškoroš 0:3
HK Spartak I - HK Dunaujvaroš 1:2
HK Spartak I - HK Kiškoroš 0:1
HK Spartak II - HK Dunaujvaroš 2:0
HK Spartak II - HK Spartak I 2:0
HK Spartak II - HK Kiškoroš 1:0
HK Spartak I - HK Dunaujvaroš 2:1

Iako na ovim turnirima nema zvanicnog proglašenja pobednika i vodenja rezultatske evidencije, treba istaci da je prvo mesto na turniru osvojila ekipa HK Spartak II, dok je HK Spartak I zauzeo 3.mesto. Posle pocetnog grca i faze privikavanja, koja je normalna za decu u ovom uzrastu, prvenstveno zbog nedovoljno "leda u nogama", najmladi suboticki hokejaši su u drugoj polovini turnira zaigrali mnogo efikasnije, opuštenije i borbenije, što je donelo i pozitivne pomake, i u rezultatskom smislu.

HK Spartak I: Konakov Novak, Bem Karlo, Marton Leon, Bencic Mihajlo, Gubicak Paris Leon, Vecic Aleksandar, Temunovic Vanja, Kujundžic Nikola, Milodanovic Filip i Nimcevic Andrej. Trener: Brestovac Uroš

HK Spartak II: Prcic David, Nad Mateja, Nimcevic Nemanja, Merkovic Bojan, Rajkovic Martin, Milodanovic Ana, Kovacevic Iva i Stantic Sara. Trener: Brestovac Uroš


Sledeceg vikenda, ekipa seniora HK Spartak ce ucestvovati na velikom tradicionalnom medunarodnom turniru u Skoplju (Makedonija) "SKOPJE ICE FESTIVAL 2015" koji ce se održati od 13.11.-15.11.2015., što ce ujedno biti i debi naše ekipe u ovoj sezoni. Ekipa putuje u glvni grad Makedonije u mešovitom sastavu, jer ce se prvotimcima prikljuciti i 6-7 igraca iz našeg juniorskog pogona, koji polako treba da se kale, da steknu preko potrebno iskustvo i da preuzimaju liderske pozicije u narednom periodu. Posle ovog turnira krece se i sa takmicenjem u sklopu Balkan Hokej Lige, koju ce pored HK Spartaka ciniti i HK Vukovi (Sarajevo), HK Slavija (Sofija) i HK Metalurg (Skoplje). Liga ce se igrati po turnirskom sistemu gde ce svako od klubova/gradova biti domacin jednom od njih, i gde se u tri dana igra svako sa svakim.Takode sledeceg vikenda, ali u Segedinu (Madarska) bice održan turnir "B" kategorije za selekciju U10, na kojem ce ucestvovati HK Spartak (Subotica), ali i ekipa Girls Serbia U11 (koju ce ciniti po 6 devojcica iz HK Spartak i HK Partizan) , uz specijalnu dozvolu madarskog hokejaškog saveza na ledu.

Beograd, 31.10. i 01.11.2015
U subotu 31.10.2015. i u nedelju 01.11.2015. u Beogradu je održan I medjunarodni turnir "Mirko Holbus" u organizaciji HK Partizan za selekcije U-9 (rodjeni 2007. i mladji) i U-11 (rodeni 2005/2006)

HK Spartak je na pomenutom turniru ucestvovao sa obe svoje selekcije, plus novoformirana ekipa GIRLS SERBIA koja je nastupala u kategoriji U-9, a koja je bila sastavljena od devojcica iz HK Spartak (6 devojcica), HK Partizan (5 devojcica) i HK NS Stars (1 devojcica). *NAPOMENA: devojcicama je bio dozvoljen nastup sa starijim godištem (2005-2008 godište).

Zbog cinjenice da suboticki "ledeni oklopnici" na žalost još uvek svoje treninge sprovode "na suvom", u saradnji sa klubovima iz Beograda, ekipa je vec u petak otišla u glavni grad, kako bi u Hali Pionir odradili barem jedan trening na ledu i koliko-toliko osetili led u nogama i što spremnije docekali takmicarski vikend.

Postignuti su sledeci rezultati:

SELEKCIJA U-11:
HK SPARTAK - HK PARTIZAN BLACK 0:5
HK SPARTAK - HK MARBO 3:2
HK SPARTAK - HK NS STARS 8:0
HK SPARTAK - HK OLIMP I (RUS) 1:6
HK SPARTAK - HK PARTIZAN WHITE 2:4
HK SPARTAK - HK RED TEAM 0:1
HK SPARTAK - HK CRVENA ZVEZDA 0:7
HK SPARTAK - HK OLIMP II (RUS) 2:9 HK SPARTAK - HK VUKOVI (SARAJEVO) 4:0

SELEKCIJA U-9:
HK SPARTAK - HK MARBO 8:0
HK SPARTAK - HK PARTIZAN WHITE 0:0
HK SPARTAK - GIRLS SERBIA 2:5
HK SPARTAK - HK RED TEAM 7:0
HK SPARTAK - HK TAŠ 6:0
HK SPARTAK - HK VUKOVI (SARAJEVO) 3:0
HK SPARTAK - HDD BLED (SLOVENIJA) 4:4
HK SPARTAK - HK SLAVIJA (SOFIJA) 1:4
HK SPARTAK - HK NS STARS 4:3
HK SPARTAK - HK PARTIZAN BLACK 0:5
HK SPARTAK - HK CRVENA ZVEZDA 2:0

SELEKCIJA "GIRLS SERBIA":
GIRLS SERBIA - HK CRVENA ZVEZDA 6:0
GIRLS SERBIA - HK PARTIZAN BLACK 1:1
GIRLS SERBIA - HK SPARTAK 5:2
GIRLS SERBIA - HK PARTIZAN WHITE 3:1
GIRLS SERBIA - HK MARBO 5:0
GIRLS SERBIA - HK RED TEAM 7:1 GIRLS SERBIA - HK TAŠ 5:1
GIRLS SERBIA - HK VUKOVI (SARAJEVO) 1:0
GIRLS SERBIA - HDD BLED (SLOVENIJA) 1:4
GIRLS SERBIA - HK SLAVIJA (SOFIJA) 3:2
GIRLS SERBIA - HK NS STARS 3:1

U veoma pozitivnoj i sportskoj atmosferi i ambijentu, najmlade takmicarske kategorije HK Spartak (Subotica) su ostvarile fenomenalne rezultate, posebno imajuci u vidu cinjenicu da osim ekipa iz Sarajeva i Novog Sada, sve ostale ekipe imaju led vec minimum mesec i po dana, što dodatno podiže znacaj i uspeh ovih igraca/igracica. Svojom izuzetnom borbenošcu, srcanosti i disciplinovanoj igri uspeli su da stanu rame uz rame sa svom ekipama u regionu i da dostojanstveno reprezentuju svoj klub i grad.

Sastav ekipa: HK Spartak U-11: Đukanovic Luka, Peceric Petar, Kostic Luka, Kiš Matej, Bašic Palkovic Filip, Bašic Palkovic Andrej, Herbatin Oliver, Feher Congor, Kovacevic Nikola, Vucic Aleksa i Šandor David. Trener: Brestovac Uroš

HK Spartak U-9: Konakov Novak, Lulic Marko, Kuntic David, Jankovic Ognjen, Bem Karlo, Kukaras Luka, Vucinic Vasilije, Peceric Slaven, Prcic David, Bencic Mihajlo i Nimcevic Nemanja. Treneri: Zwick Andrej i Šandor Žolt

GIRLS SERBIA: Sekulic Elena, Miklenovic Mellanija, Vaštag Ivett, Rac Sabo Hanna, Milodanovic Ana, Stantic Sara (HK Spartak), Velcek Milica (HK NS Stars), Valentina, Tea, Katarina, Ivona i Una (HK Partizan), dok je jedini decak ove ekipe bio golman iz HK Spartak (Varga Adam).

Iako su postignuti rezultati odnosno plasman na turnirima ovog tipa u drugom planu, treba istaci da je selekcija U11 zauzela 7 mesto (od 10 ekipa), dok su u kategoriji U-9 decaci zauzeli 5. mesto, a GIRLS SERBIA fenomenalno 2. mesto (od 12 ekipa) u konacnom poretku.


Budimpesta, 03.10. i 04.10.2015.
Proteklog vikenda, 03.10. i 04.10.2015. u Budimpešti je održan veliki tradicionalni medunarodni turnir otvaranja sezone 2015/16 za selekcije U8 i U10, na kojima je HK Spartak (Subotica) ucestvovao sa svoje 2 ekipe u uzrastu U10 i sa 1 ekipom u uzrastu U8.

HK Spartak U10 "B" je odigrao ukupno 3 utakmice i postigao sledece rezultate:

HK Spartak - UTE Budapest 1:7
HK Spartak - Gyor HC 6:1
HK Spartak - Egerszegi Titanok 3:4

Ekipa U10 B je sastavljena od cak 8 igraca koji su tzv "ulazna desetka" i za njih je sam nastup na turniru B kategorije bio na neki nacin "veliki zalogaj". Medutim, osim u prvoj utakmici, u kojoj je sam prvi nastup i izlazak na led uzeo svoj danak, protiv realno kvalitetnijeg protivnika, ova ekipa je pokazala zavidan kvalitet, a narocito borbenost, koja ce im i te kako biti potrebna u nastavku sezone.

Za HK Spartak U10 B su nastupili: Konakov Novak, Peceric Slaven, Lulic Marko, Kuntic David, Vucinic Vasilije, Hajdu Mark, Jankovic Ognjen, Miklenovic Mellanija, Sekulic Elena i Kukaras Luka. Trener: Brestovac Uroš

HK Spartak U10 "C" je takode odigrao 3 utakmice i zabeležio skor 2:1 u odnosu pobeda i poraza:

HK Spartak - ifj Ocskay Gabor JA 3:4
HK Spartak - Hatvani Gigaszok 5:0
HK Spartak - Gepard JA 2:0

U ekipi U10 C koja je nastupila na ovogodišnjem turniru imali smo cak 3 debitanta, koja po prvi put nastupaju na nekom turniru, jer su malo kasnije krenuli da se bave sa hokejom na ledu. Ipak, zajedno sa ostalim igracima napravili su jednu homogenu celinu, koja je ostvarila lep rezultatski uspeh, ali ostaje cinjenica da vecina iz ove ekipe mora još puno da trenira, kako bi dostigli željeni i potrebni nivo, za kvalitetnije nastupe.

Za HK Spartak U10 C su nastupili: Varga Adam, Kuntic David, Prcic David, Nad Mateja, Vucinic Vasilije, Milodanovic Ana, Stantic Sara, Jankovic Ognjen, Rajkovic Martin i Rac Szabo Hanna. Trener: Brestovac Uroš

HK Spartak U8 je nastupio na turniru "C" kategorije iz prostog razloga što su od "starosedelaca" iz prošle sezone ostala samo 3 igraca, a komplet ostali deo ekipe su "neki novi klinci" koji su tek pri kraju prošle sezone zadužili svoju opremu i krenuli da se bave hokejom na ledu. Ipak, vredno i redovno treniranje tokom letnjeg perioda na elementima igre koje je koliko toliko moguce sprovesti i bez rada na ledenoj ploci dalo je rezultata, te su postignuti sledeci rezultati:

HK Spartak - Debrecen HK 4:2
HK Spartak - ifj Ocskay Gabor JA 5:0
HK Spartak - Godi Betyarok 13:0
HK Spartak - HC Kiškoroš 6:1
Sa sve 4 pobede u 4 odigrane utakmice, najmladi hokejaši su zasluženo osvojili 1.mesto na turniru i jasno poslali poruku da posle postavljanja leda na Gradskom klizalištu u Subotici mogu i trebaju da ukrste palice sa ekipama koje nastupaju na turnirima "B" kategorije. Ovaj lep uspeh su ostvarili: Konakov Novak, Nimcevic Nemanja, Bem Karlo, Marton Leon, Bencic Mihajlo, Temunovic Vanja, Gubicak Leon, Brestovac Relja, Nimcevic Andrej, Kujundžic Nikola i Milodanovic Filip. Trener: Brestovac Uroš


Beograd, 19.09.2015.
U subotu 19.09.2015. u Beogradu odigrane su utakmice od 9 do 12 kola Prvenstva Srbije u InLine hokeju (hokej na rolerima), na kojem je svoje aktivno ucešce uzeo i suboticki HK Spartak ostvarujuci 3 pobede uz 1 poraz

Postignuti rezultati:

HK Spartak - HK GentlmeNS 5:1 (1:0 2:0 1:1 1:0)
HK Spartak - IHK Partizan 4:2 (2:0 0:0 1:1 1:1)
HK Spartak - HK Vitez BG 1:6 (0:1 1:1 0:1 0:3)
HK Spartak - KHK C.Zvezda 5:0 (službeni rezultat)

Za HK Spartak su nastupili: Vidakovic Igor, Fazekaš Đorde, Fazekaš Tibor, Vecic Vladimir, Brestovac Uroš, Popovic Darko, Šandor Žolt, Dakic Srdan i Plavšic Dominik.

HK Spartak je odlicno otvorio turnir, samouverenom i lepom igrom došao do sigurnih 5:1 protiv ekipe HK Gentlmens iz Novog Sada. Potom je usledio duel sa liderom Prvenstva, ekipom IHK Partizan iz Beograda, koja je verovatno najkvalitetnija utakmica ove sezone HK Spartak-a, a koja je posle velike borbe završena malim iznenadenjem i pobedom 4:2. Poslednji mec dana je bio zakazan sa ekipom HK Vitez iz Beograda, koja je sastvaljena od nekoliko vrlo kvalitetnih pojedinaca, koji u poslednjih nekoliko meseci veoma puno treniraju na podlozi za inline u Beogradu i koji su znacajno podigli svoju takmicarsku formu. Na žalost, usled nedostatka snage i malo srece, ova utakmica je bila "neizvesna" do pocetka 4/4, kada su se hokejaši iz Beograda odlepili na nedostižnih 4:1, a konacan ishod je bio 6:1. Ekipa KHK crvena Zvezda se nije pojavila na turniru, te su svi mecevi sa ovim protivnikom registrovani službenim rezultatom (5:0)!TABELA

 IHK PARTIZAN  12  10  2  30  82:26
 HK VITEZ  12  9  3  27  58:32
 HK SPARTAK  12  8  4  24  46:44
 HK GENTLEMANS  12  3  9  9  31:61
 KHK C.ZVEZDA  12  0  12  -8  14:67
NAPOMENA - KHK Crvena Zvezda je kažnjena oduzimanjem 4 boda zbog nedolaska na utakmice 9-12 kola PS. (na osnovu Tacke 5. Propozicija PS u InLine hokeju u sezoni 2015)

Medju prvih 11 na listi strelaca Uros Brestovac zauzima 3. mesto, dok je Dominik Plavsic 10 a Zwick Andrej 11.

Sledeci, poslednji turnir u sezoni 2015, sa utakmicama od 13 do 16 kola je zakazan za 24.10.2015. u Beogradu.

Zagreb, 12.09.2015
Proteklog vikenda, u subotu 12.09.2015.godine u Zagrebu (Hrvatska) održan je 4. medunarodni turnir u InLine hokeju (hokej na rolerima) - "TAPIR KUP 2015" , koji spada medu najvece turnire ovog sporta u regionu, sa definitivno najboljom organizacionom strukturom.HK Spartak (Subotica) je i ove godine, kao i svake prethodne, bio ucesnik na ovom prestižnom turniru, kao jedini predstavnik klubova iz Srbije, a zajedno sa još 14 klubova iz Ceške, Slovenije i Hrvatske.

Prema izvucenom žrebu, HK Spartak je u kvalifikacionoj fazi upao u veoma jaku grupu sa ekipama IHK Munje ZG (3:7) i IHK Dinamo ZG (0:6) i više od dva casna poraza od realno kvalitetnijih protivnika se nije moglo ni ocekivati. O kvalitetu grupe dovoljno govori i podatak da su te dve ekipe u konacnom plasmanu zauzele 2.mesto (IHK Munje) i 6.mesto (IHK Dinamo), najbolja moguca po daljim razigravanjima za plasman.
HK Spartak je u razigravanju za plasman odigrao utakmicu protiv još jedne ekipe iz Zagreba - IHK Kune 2 protiv kojih je zabeležena i jedina pobeda na turniru rezultatom 4:2!Vec naredne subote, 19.09.2015. godine u Beogradu se održava poslednji turnir regularnog dela Prvenstva Srbije u InLine hokeju gde ce na utakmicama od 9 do 12 kola formirati konacan plasman ekipa. HK Spartak ocekuju utakmice protiv IHK Partizan, KHK Crvena Zvezda, HK Vitez i HK GentlmeNS. HK Spartak se trenutno nalazi na trecoj poziciji, sa istim brojem bodova kao i drugoplasirani HK Vitez, ali uz lošiju gol razliku.


Subotica, 25.08.2015
U periodu od 17.08.-23.08.2015.godine u gradicu Brumov-Bylnica (Rep. Ceška) održan je "Youth Hockey Development Camp 2015" na kojem su ucestvovali igraci HK Spartak (Subotica), zajedno sa svojim vršnjacima iz Novog Sada i iz Sarajeva.

Uslovi za treniranje su fenomenalni, jer se u jednom sportskom kompleksu, u precniku od 300 metara nalazi pansion/smeštaj, restoran, ledena hala, tereni za suve treninge, zgrada sa pratecim aktivnostima (teretana, pokretna traka za tehniku klizanja, poligon za šutiranje), bazen i sve ostalo potrebno za vrhunski rad na kampu.

I ove sezone su glavni treneri na kampu bili dvojica kanadana (Casey Cook i Daniel Baslyk) koji su u saradnji HK Spartak-a i organizacije Hockey Without Borders (Montreal, Kanada) došli da prenesu barem deo svog znanja na naše hokejaše, dok su trojica pomocnih trenera bili treneri iz svojih klubova. Sa ukupno petoricom golmana na kampu, koji su deo priprema imali po posebnom programu, izuzetno kvalitetno je radio trener iz HK Spartak, Vaštag Zoltan.

Na 7-dnevnom kampu odradeno je ukupno 17 treninga na ledu, a pored toga su odigrane i 4 kontrolne prijateljske utakmice u kategoriji U12 i U14 sa lokalnim timom, kao i 1 mini turnir za igrace U8 i U10. Pored treninga/programa koji se odvijao na ledu, svakodnevno su odradivani i treninzi "na suvom" i to šutiranje na specijalnom poligonu (veštacki led), tehnika klizanja na pokretnoj traci, kao i vežbe brzine, okretnosti, snage, koordinacije i ostalo na atletskoj stazi.

U toku kampa održan je "skills challenge" takmicenje, u kojem se ukupno 18 takmicara, od 2006-2008 godišta, nadmetalo u ukupno 6 razlicitih vežbi, sa razlicitim elementima igre, i kako bi postigli što bolje rezultate. U ukupnom plasmanu, igrac HK Spartak-a Vucinic Vasilije (2007.godište) zauzeo je 2.mesto i potvrdio svoj kvalitet i lep potencijal u hokejaškom smislu, a njegov doprinos tek treba da ispliva.

Iz HK Spartak su ucestvovali: Vaštag Mark, Sudarevic Luka, Peceric Petar, Kostic Luka, Sekulic Elena, Đukanovic Luka, Vaštag Ivett, Kukaras Luka, Vucinic Vasilije, Konakov Novak, kao i trojica trenera (Vaštag Zoltan, Brestovac Uroš i Zwick Andrej).

Ovaj kamp predstavlja lepu uvertiru i kvalitetnu osnovu pred pocetak sezone 2015/16 u kojoj HK Spartak sa svojim selekcijama U8 i U10 nastupa na turnirima u Madarskoj, Srbiji i regionu, sa selekcijama U12, U14, U16 i U18 ce samostalno nastupati u Prvenstvu Srbije, dok ce u selekciji seniora najverovatnije ucestvovati u Balkan ligi i Prvenstvu Srbije.Beograd, 15.08.2015.
U Beogradu je održan drugi turnir Prvenstva Srbije u InLine hokeju za seniore, sezona 2015, na kojem su odigrane utakmice od 5 do 8 kola.

HK Spartak je imao polovican uspeh na ovom turniru, pošto je zabeležio 2 pobede i 2 poraza.

HK Spartak - HK Vitez 1:8 (0:2 1:1 0:4 0:1)
HK Spartak - HK GentlmeNS 4:2 (1:1 2:1 1:0 0:0)
HK Spartak - IHK Partizan 4:5 (0:2 3:0 0:2 1:1)
HK Spartak - KHK Crvena Zvezda 5:0 (službeni rezultat)

Za HK Spartak su nastupili: Vidakovic Igor, Kolaric Aleksandar, Zwick Andrej, Plavšic Dominik, Dakic Srdan, Brestovac Uroš, Katancic Denis, Lošonci Adam i Subotic Srdan. Trener: Brestovac Uroš

HK Spartak je, na žalost, veoma loše otvorio ovaj turnir, pretrpevši ubedljiv poraz (1:8) od najveceg rivala za 2 poziciju (HK Vitez iz Beograda), ali je u nastavku uspeo da podigne nivo i kvalitet igre i da zabeleži pobedu protiv ekipe iz Novog Sada (4:2).

Odmah zatim protiv lidera Prvenstva (IHK Partizan) uspeo je da odigra verovatno i najbolju utakmicu na ovom turniru, koja je posle nekoliko preokreta ipak završena pobedom ekipe iz Beograda od 4:5! HK Spartak je imao prednost od 3:2 na poluvremenu, zatim i 4:4 na svega 3 minuta do kraja utakmice, da bi posle primljenog petog kola svim snagama krenuli u napad, pritisnuli protivnika, imali nekoliko 100% šansi za gol, ali pak jednostavno nije hteo u mrežu. Zanimljiva cinjenica sa ove utakmice jeste podatak da je 3 gola za HK Spartak postigao Srdan Subotic (2000.godište), najmladi igrac na turniru koji je i ovom prilikom pokazao svoj potencijal. Takode, izuzetno kvalitetan nastup imala su još 2 mlada igraca HK Spartak (Katancic Denis 1999.god i Lošonci Adam 2000.god) koji su ravnopravno i bez imalo straha ulazili u svaki duel sa starijim, iskusnijim i jacim protivnicima.

TABELA

 IHK PARTIZAN  8  8  0  24  60:17
 HK VITEZ  8  5  3  15  38:27
 HK SPARTAK  8  5  3  15  31:35
 HK GENTLEMANS  8  2  6  6  23:39
 KHK C.ZVEZDA  8  0  8  -4  14:47
NAPOMENA - KHK Crvena Zvezda je kažnjena oduzimanjem 4 boda zbog nedolaska na utakmice 5-8 kola PS. (na osnovu Tacke 5. Propozicija PS u InLine hokeju u sezoni 2015)

Medju prvih 10 na listi strelaca Uros Brestovac zauzima 5. mesto, dok je Zwick Andrej 9.

U nastavku takmicenja u InLine hokeju ekipu HK Spartak ocekuje veliki turnir TAPIR KUP 2015 u Zagrebu (Hrvatska) koji ce se održati 12.09.2015. i na kojem ce ucestvovati rekordnih 16 ekipa, i odmah zatim 19.09. u Beogradu treci turnir Prvenstva Srbije sa utakmicama od 9 do 12 kola.

Od oktobra sve selekcije HK Spartak se prebacuju na svoju "osnovnu delatnost" jer pocinju nastupi i treninzi na ledu u gradovima u regionu, gde ce HK Spartak držati deo svojih treninga i sparing utakmica do pocetka zvanicnog Prvenstva i sezone leda na Gradskom klizalištu u Subotici (druga polovina novembra)

Beograd, 27.06.2015.
Proteklog vikenda, u subotu 27.06.2015. u Beogradu je održan prvi turnir Prvenstva Srbije (sezona 2015) u InLine hokeju (hokej na rolerima), na kojem je ucestvovalo ukupno 5 klubova: IHK Partizan, KHK Crvena Zvezda, HK Vitez, HK Gentlmens i HK Spartak.

Posle poraza na startu turnira od domacina i najveceg favorita u ovogodišnjem Prvenstvu (1:10 od IHK Partizan) suboticki hokejaši na rolerima su konsolidovali svoje redove, na neki nacin dodatno "osetili podlogu" i u nastavku turnira zabeležili tri vredne i tesne pobede nad ostalim ucesnicima, što je bilo dovoljno za trenutno 2. mesto na tabeli Prvenstva Srbije, sezona 2015.

Iako zasluge za postignuti rezultat idu na racun celog tima, treba istaci golmana Vidakovic Igora koji je po prvi put branio na ovoj vrsti podloge, najefikasnijeg igraca HK Spartak na ovom turniru Zwick Andrej i dvojicu najmladih clanova ekipe (Lošonci Adam i Subotic Srdan) koji su maksimalno iskoristili ukazanu šansu i sasvim korektno odigrali sve utakmice u seniorskoj konkurenciji (iako su igraci selekcije u16).

Za HK Spartak su nastupili: Vidakovic Igor, Fazekaš Đorde, Vecic Vladimir, Brestovac Uroš, Lošonci Adam, Zwick Andrej, Plavšic Dominik, Šandor Žolt, Dakic Srdan i Subotic Srdan. Trener: Brestovac Uroš

Pre 3 nedelje je takode održan jedan turnir, ali je zbog naknadnog prikljucivanja KHK Crvena Zvezda u Prvenstvo Srbije 2015, u dogovoru sa Savezom i svim klubovima ucesnicima dogovoreno da se taj turnir evidentira kao "prijateljski", a da zvanicno državno prvenstvo staruje od ovog vikenda/turnira.

U Beogradu su u vrlo kratkom vremenskom periodu, u prethodnih mesec dana, postavljene dve specijalne podloge (specijalna vrsta plastike) u dve razlicite hale na kojima mogu da se igraju i zvanicne medunarodne utakmice, što je klubovima u glavnom gradu u mnogome olakšalo sprovodenje trenažnih procesa i zasigurno brži napredak u igri, dok klubovi iz Novog Sada i Subotice i dalje svoje treninge održavanju na asfaltnim terenima.

REZULTATI:

HK SPARTAK - IHK PARTIZAN BEOGRAD 1:10 (0:4 1:2 0:2 0:2)
HK SPARTAK - KHK CRVENA ZVEZDA BEOGRAD 6:4 (1:0 3:0 1:1 1:3)
HK SPARTAK - HK VITEZ BEOGRAD 5:3 (1:0 2:1 0:1 2:1)
HK SPARTAK - GENTLMENS BEOGRAD 5:3 (1:1 1:1 1:0 2:1)
IHK PARTIZAN - GENTLMENS BEOGRAD 7:2 (1:0 1:1 2:1 3:0)
KHK CRVENA ZVEZDA - GENTLMENS BEOGRAD 5:7 (0:2 1:2 1:2 3:1)
GENTLEMENS - HK VITEZ BEOGRAD 1:7 (0:0 0:4 1:2 0:1)
IHK PARTIZAN - KHK CRVENA ZVEZDA BEOGRAD 11:3 (2:0 3:1 3:2 3:0)
IHK PARTIZAN - HK VITEZ BEOGRAD 12:1 (3:1 5:0 2:0 2:0)
KHK CRVENA ZVEZDA - HK VITEZ BEOGRAD 2:3 (0:0 0:1 1:0 1:2)

TABELA:

1. IHK PARTIZAN 4 4 0 0 0 12 40:7
2. HK SPARTAK 4 3 1 0 0 9 17:20
3. HK VITEZ 4 2 2 0 0 6 14:20
4. HK GENTLMENS 4 1 3 0 0 3 13:24
5. KHK CRVENA ZVEZDA 4 0 4 0 0 0 14:27

Na listi strelaca medju prvih 10 igraca nalaze se i Zwick Andrej (4.) sa 9 poena (7+2) i Brestovac Uroš (10.) sa 7 poena (3+4).

Beograd, 06.06.2015.
U subotu 06.06.2015. seniorska ekipa HK Spartak je nastupila na prvom ovogodišnjem turniru Prvenstva Srbije, koji se odigrao u Beogradu, gde su nabavili i postavili podlogu za InLine hokej. Na turniru su postignuti sledeci rezultati:

HK Spartak - IHK Partizan 3:6
HK Spartak - HK Vitez BG 7:2
HK Spartak - HK GentlemeNS 5:1

U konacnom plasmanu na ovom turniru HK Spartak je zauzeo odlicno 2.mesto, a u nastavku Prvenstva uz nekoliko igraca koji treba da se prikljuce ekipi, možemo se nadati i napadu na 1.mesto na kraju Prvenstva, jer se svi bodovi tokom turnira prenose u finalni zbir.

Za HK Spartak su nastupili: Nikolic Marko, Brestovac Uroš, Fazekaš Đorde, Fazekaš Tibor, Dakic Srdan, Vecic Vladimir, Kolaric Aleksandar i Zwick Andrej.

U nastavku aktivnosti tokom letnje sezone, narednog vikenda (19/20.jun 2015.) u Beogradu ce gostovati reprezenacija Hrvatske u InLine hokeju, koja igra u I Diviziji, i koja ce u sklopu priprema odigrati 2 kontrolne utakmice sa reprezentacijom Srbije, a u cijem sastavu ce se sigurno naci i barem 3-4 igraca iz HK Spartak.
Budimpesta 30.05.2015.
Selekcija U10 HK Spartak ucestvovala na turniru u Budimpešti, na kojem su odigrali ukupno 5 utakmica, na kojima je u konacnom plasmanu zauzela 4 mesto. Za HK Spartak su nastupili: Varga Adam, Konakov Novak, Peceric Petar, Kostic Luka, Kiš Matej, Herbatin Oliver, Miklenovic Mellanija, Sekulic Elena, Rac Sabo Hanna, Ujhelji Hunor, Kuntic David, Vucic Aleksa i Vaštag Ivett. Trener: Brestovac Uroš.Subotica, 20.05.2015.
Pocetak nove sezone 2015/2016. Po starom obicaju prvi novu sezonu zapocinji najmladji. Nekoliko puta nedeljno dolaze na stadion, oblace rolere i vredno treniraju sa zeljom da nastave tamo gde su stali prosle sezone. Novina koja je uvedena je da se posecuju treninzi drugih sportova.