Budimpesta, 08. i 09.04.2017.
Prethodnog vikenda, takmicarske selekcije HK Spartak U8 i U10 su nastupile na turniru u Budimpesti, i zabeležili su zaista lepe sportske rezultate.

Selekcija U10 je nastupala u subotu 08/04 i zabeležili su polovican uspeh, sa 2 pobede i sa 2 poraza, zauzeli su solidno 3.mesto u ukupnom plasmanu na turniru. Zbog prevelike gužve u saobracaju i nesrece na autoputu u odlasku za Budimpeštu, naša ekipa je bukvalno iz automobila izašla na led i to je dodatno uticalo na malo slabije izdanje ove talentovane generacije.

Sastav: Konakov Novak, Jankovic Ognjen, Peceric Slaven, Nimcevic Nemanja, Kuntic David, Nad Mateja, Temunovic Vanja, Bem Karlo, Gladic Petra, Rac Sabo Hanna, Penava Ognjen i Prcic David. Trener: Brestovac Uroš.

Ekipa U8 je svoj turnir odigrala u nedelju 09/04, takode u Budimpešti, i oni su na sve cetiri utakmice izašli kao pobednici, što je u konacnom plasmanu rezultiralo sa 1.mestom i osvojenim turnirom. Ova ekipa je odigrala zaista fantastican turnir na svim utakmicama, veoma disciplinovano, požrtvovano i borbeno, što je bilo kljucno za njih same kao ekipu da se izdignu iznad svih "poteškoca" i da dokažu još jednom i sami sebi i svima da je pokrivanje klizališta u Subotici i produžavanje sezone leda u našem gradu zaista potreba sa osnovom, cemu cela sportska zajednica našeg grada treba da teži.

Sastav: Vojnic Nemanja, Bencic Mihajlo, Brestovac Relja, Milodanovic Filip, Gubicak Leon, Kujuncic Nikola, Nimcevic Andrej, Popov Novak, Andelkovic Luka i Sabo Rac Emil. Trener: Brestovac Uroš.

Sledeci vikend su Uskršnji praznici, a vec posle toga krecu nastupi selekcija U12 i seniora HK Spartak u Prvenstvu Srbije, sezona 2017, u InLine hokeju (hokej na rolerima), koji ce se igrati po turnirskom principu, u toku aprila, maja i juna ove godine, a u kojem ce ucestvovati po 6 odnosno 7 klubova.
     
Beograd, 01. i 02.04.2017.
U subotu i nedelju (01/02.04.2017.) u ledenoj hali "Pioniru" u Beogradu, KHK Crvena Zvezda je bila domacin i organizator jednog od najvecih i najjacih turnira u regionu za selekcije U8 i U10 - "Miodrag Šišic - Šile 2017", koji se ove godine održao po 16-ti put i na kojem je ucestvovalo ukupno 24 ekipe (po 12 u obe selekcije). Svoje ucešce na ovom turniru su uzele i obe selekcije HK Spartak, kao i ekipe "Girls Serbia" za koje su nastupale cak 10 devojcica iz Subotice.

Selekcija U8 HK Spartak je u razigravanju po grupama, na utakmicama koje su se igrale u subotu 01/04 zauzela trece mesto (3 pobede i 2 poraza) u grupi i obezbedila ucešce u borbi za plasman od 1 do 6 mesta na turniru. Drugog dana turnira je zabeležila skor od 2 pobede i 1 poraz, što je u ukupnom plasmanu bilo dovoljno za odlicno 4 mesto (od 12 ekipa).

HK Spartak U8: Vojnic Nemanja, Kujundžic Nikola, Brestovac Relja, Bencic Mihajlo, Milodanovic Filip, Nimcevic Andrej, Marton Leon, Gubicak Leon, Popov Novak, Andelkovic Luka i Sabo Rac Emil. Treneri: Kolaric Aleksandar i Brestovac Uroš.

Ekipa U10 HK Spartak se posle pomalo "cudnog žreba" od strane organizatora turnira našla u grupi za razigravanje sa 3 najjace ekipe na turniru (HK Partizan, HK Slavia/Sofija i HK Zagreb), i posle svih utakmica u grupi, falio im je bukvalno 1 gol ili 1 bod za prolazak u TOP 6, jer je doživeo minimalne poraze od Partizana (0:1) i Slavie (1:2), dve ekipe koje su na kraju zauzee 1 i 2 mesto na turniru, dok su dobili Zagreb (1:0), ali su preostale tri ekipe medusobno odigrale nerešene rezultate (0:0 1:1 2:2), i uz sve pobede nad preostale 2 ekipe u grupi, HK Spartak je na žalost morao da igra za plasman od 7 do 12 mesta. U nedelju, u borbi za plasman, U10 HK Spartak je bez problema obezbedio još 3 pobede i tako u ukupnom plasmanu zauzeo 7 mesto, iako po kvalitetu spada u prve 3 ekipe na ovom turniru. Deluje komicno podatak da je naša ekipa sa 6 pobeda i samo 2 minimalna poraza zauzela 7 mesto na turniru, dok je npr ekipa NSA iz Bugarske, sa obrnutim skorom (2 pobede i 6 poraza na turniru) zauzela 6 mesto.

Sastav HK Spartak U10: Konakov Novak, Vucinic Vasilije, Jankovic Ognjen, Kuntic David, Lulic Marko, Peceric Slaven, Temunovic Vanja, Bem Karlo, Kukaras Luka, Nimcevic Nemanja, Nad Mateja, Prcic David i Penava Ognjen. Treneri: Brestovac Uroš i Kolaric Aleksandar.

Na sve ovo treba napomenuti i podatak da je HK Spartak bila jedina ekipa na ovom turniru koja vec mesec dana ne trenira na ledu vec sve svoje treninge sprovodi na "suvom", dok su sve ostale ekipe svaki dan na ledu. Ova cinjenica dodatno ukazuje na sav talenat, trud, želju i borbu koju su najmlade takmicarske selekcije našeg kluba pokazale na ovom turniru, kao i sav respect i "strah" ekipe Crvena Zvezda, koja je cak i poznavajuci ovu okolnost, u obe selekcije pokušala da izbegne direktnu borbu za plasman u grupi sa našom ekipom.

Ubedeni smo da ce pokrivanjem klizališta u Subotici i produžavanjem sezone klizanja sa trenitnih 3 meseca na nekih 5-6 meseci, što predstavlja jedan od ciljeva i planova Grada Subotice u najbližoj buducnosti, ovi rezultati biti još bolji, odnosno da ce sva ova deca i svi gradani Subotice dobiti još bolje uslove za zimske sportove i rekreaciju u našem gradu.

Neverovatno požrtvovanje, borbenost i ostavljanje "srca na terenu" je ono što je u prvom redu krasilo naše ekipe na ovogodišnjem izdanju "Šileta", i samim tim svi smo preponosni na njihov uspeh i ostvareni rezultat.

Na ovom turniru su ucestvovale i ekipe "Girls Serbia", koja je bila sastavljena iskljucivo od devojcica iz Subotice, Novog Sada i Beograda, i koje su igrale rame uz rame sa decacima, i još jednom dokazale da ovaj Projekat i te kako ima smisla i buducnost u Srbiji. Mlade devojcice, selekcija U9 je u ukupnom plasmanu zauzela 6 mesto, dok su starije devojcice zauzele odlicno 8 mesto na turniru. Još veci napredak i ekspanzija ženskog hokeja u Srbiji se ocekuje u narednih 5-10 godina, dok vec u HK Spartak imamo 15-16 devojcica koje redovno i svakodnevno treniraju i napreduju u svojim sportskim karijerama.

Za ekipu "Girls Serbia" od devojcica iz Subotice su nastupale: Vereš Sintia, Sekulic Elena, Bencic Anastasija, Stantic Sara, Milodanovic Ana, Vaštag Ivett, Rac Sabo Hanna, Popov Jovana, Gladic Petra i Mandic Antonija. Trener: Brestovac Uroš
       

Novi Sad, 26.02.17.
Selekcija U12 HK Spartake je u nedelju 26.02.2017. odigrala 2 utakmice u sklopu Prvenstva Srbije u Novom Sadu protiv ekipa HK Vojvodina i ekipe HK NS Stars i zabeležila 2 vredne pobedei to bez primljenog pogotka, pred kraj ovogodišnjeg šampionata.

HK Vojvodina - HK Spartak 0:15
HK NS Stars - HK Spartak 0:4

Disciplinovana i požrtvovana igra pre svega u odbrani je donela važne bodove subotickim hokejašima do 12 godina sa uvek nezgodnog gostovanja u Novom Sadu, dok su strpljivo i takticki zrelo gradili i cekali svoje šanse u napadu i konkretizovali ih za ukupan i maksimalan trijumf.

Sastav HK Spartak U12: Đukanovic Luka, Feher Balint, Vucic Aleksa, Herbatin Oliver, Feher Congor, Šandor David, Vucinic Vasilije, Bencic Anastasija, Kuntic David, Peceric Slaven, Kukaras Luka, Dvornic Stevan, Rajkovic Martin, Vaštag Ivett, Bukvic Nikita i Distl Dominik. Treneri: Kolaric Aleksandar, Parker Alex i Jacqueline Leclerc.


Budimpesta, 25.02.17
Ekipa U10 HK Spartak je u subotu 25.02.2017. nastupila na turniru "A" kategorije u Budimpešti (Madarska), na najjacem nivou hokeja u ovoj kategoriji, i na 4 odigrane utakmice ostvarila skor od 2 pobede i 2 poraza.

HK SPARTAK - UTE A WHITE 2:5
HK SPARTAK - UTE A BLUE 5:8
HK SPARTAK - KMH A 4:3
HK SPARTAK - UTE A WHITE 4:3

Posle malo slabijeg starta na pocetku turnira gde je i trema ucinila svoje jer su se suboticki hokejaši U10 po prvi put našli na ovom rangu turnira u Bidimpešti i dva poraza, usledilo je tzv "budenje" i dve pobede u dva naredna susreta, koji su ulili i te kako sigurnost i uverenje u kvalitetan rad u našem klubu, kao i u kvalitet ove generacije, koja ako ostane na okupu i ako se dobiju još bolji infrastrukturni uslovi u Subotici (najavljeno pokrivanje klizališta u naredne 2 godine), sigurno je da možemo ocekivati još lepih vesti i rezultata sa svih takicenja na kojima bude ucestvovao HK Spartak.

Sastav U10: Konakov Novak, Vucinic Vasilije, Kuntic David, Bem Karlo, Jankovic Ognjen, Peceric Slaven, Rac Sabo Hanna, Nimcevic Nemanja, Kukaras Luka, Nad Mateja, Prcic David i Temunovic Vanja. Trener: Kolaric Aleksandar.
 

Sisak, 25. i 26.02.17.
Selekcija GIRLS SERBIA je nastupila na prvom medunarodnom turniru u Sisku (Hrvatska) 25.02. i 26.02.2017., zajedno sa ekipama HK Siscia koja je bila domacin turnira i ekipom HK Lavice iz Sarajeva/BiH. U sastavu nezvanicne reprezentacije Srbije u ženskom hokeju našlo se i cak 6 devojcica iz HK Spartak.VEREŠ SINTIA, VINCIC SMILJANA, RAC SABO LILLA, SEKULIC ELENA, MILODANOVIC ANA I STANTIC SARA, dok je kao trener ove ekipe išao Uroš Brestovac, takode clan HK Spartak. Pored navedenih, za ekipu su još igrale i ŽIKIC EMILIJA I ILIC DANA (HK Partizan), VELCEK MILICA (HK Crvena Zvezda) i RADOVIC JANA i RADOVIC TAMARA (HK Vojvodina).

Na turniru se igralo po principu "svako sa svakim" u oba dana, i na ukupno 4 utakmice naša ekipa je zabeležila skor 3 pobede - 1 poraz. Postignuti rezultati:

Subota, 25.02.2017.:

GIRLS SERBIA - HK Lavice 8:0
GIRLS SERBIA - HK Siscia 4:1

Nedelja, 26.02.2017.:

GIRLS SERBIA - HK Siscia 3:5
GIRLS SERBIA - HK Lavice 5:2

Iako nije bilo zvanicnog proglašenja pobednika na ovom turniru, zahvaljujuci boljoj gol razlici u medjusobnim duelima izmedu ekipa HK Siscia i Girls Serbia koje su imale jednak skor, prvo mesto su odnele hokejašice iz Srbije. Lep i zaslužen uspeh pred kraj sezone 2016/2017.
    

Beograd, 19.02.17.
u Beogradu je odigran cetvrti ovosezonski turnir u sklopu U8 Erste bank - Liga buducih šampiona, na kojem je najmlada takmicarska selekcija HK Spartak zauzela trece mesto posle 2 pobede, 2 nerešena rezultata i 1 poraza.

Rezultati:
Spartak - Partizan 0:3
Spartak - Red Team 5:0
Spartak - Vojvodina 7:0
Spartak - NS Stars 3:3
Spartak - Crvena Zvezda 1:1

Sastav HK Spartak: Vojnic Nemanja, Kujundžic Nikola, Brestovac Relja, Bencic Mihajlo, Marton Leon, Miladinovic Stefan, Gubicak Leon, Popov Jovana, Popov Novak, Sabo Rac Emil, Andelkovic Luka i Mandic Antonija. Trener: Brestovac Uroš

Spartakova "osmica" je posle poraza na samom startu turnira od realno komletnije ekipe Partizana, nastavila niz sa dve pobede i potom u dve poslednje utakmice koje su i odlucivale o konacnom plasmanu na turniru, u oba susreta bila bolji protivnik, stvarali više šansi pred golom suparnika, imali rezultatsku prednost, ali u oba susreta su u poslednjoj minuti utakmice primili gol i završili sa nerešenim rezultatom. Ovo je u svakom slucaju lepo i potrebno sticanje iskustva za one mlade igrace u ovoj selekciji, koji i sledece sezone ostaju u U8, i to je jednostavno proces koji mora da se prode, bez obzira na ostvareni rezultat i plasman.Novi Sad, 18.02.17.
U subotu 18.02.2017. sa pocetkom u 13:00h u Novom Sadu je bio zakazan pocetak utakmice izmedu ekipa Girls Serbia Plavi i Girls Serbia Beli, dve ekipe sastavljene iskljucivo od devojcica iz Srbije (Subotica, Novi Sad i Beograd), a u sklopu globalne manifestacije koju je organizovao IIHF (Svetska hokejaška federacija).

HK Spartak je na ovoj manifestaciji predstavljalo cak 10 devojaka/devojcica. Devojke iz HK Spartak koje su bile deo ovog dešavanja su: VEREŠ SINTIA, RAC SABO LILLA, VINCIC SMILJANA, SEKULIC ELENA, BENCIC ANASTASIJA, VAŠTAG IVETT, STANTIC SARA, MILODANOVIC ANA, GLADIC PETRA I RAC SABO HANNA. Trener: Brestovac Uroš
      
Inace, u okviru ove globalne manifestacije organizovane pod pokroviteljstvom IIHF utakmice su pored Srbije odigrane i na Novom Zelandu, Japanu, Kineskom Tajpehu, Australiji, Kazahstanu, Rusiji, Bugarskoj, Finskoj, Poljskoj, Litvaniji, Rumuniji, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Juznoj Africi, Slovackoj, Holandiji, Letoniji, Belgiji, Velikoj Britaniji, Irskoj, Ukrajni, Svajcarskoj, Hrvatskoj, Sloveniji, Austriji, Ceskoj, Svedskoj, Islandu, Norveskoj, Argentini, Danskoj, Nemackoj, Madjarskoj, Francuskoj, Meksiku, USA i Kanadi. Iako rezultat uopste nije bio primaran samo da navedemo da su "plave" pobedile "bele" sa 135 : 128 (zbir svih utakmica)
Sarajevo 10. - 12.02.17.
HK Spartak je sa svojim selekcijama U8, U10, U12 i seniori, kao i sa devojcicama u sklopu ekipe Girls Serbia ucestvovao na velikom 7. medunarodnom turniru "HAPPY HOCKEY DAYS 2017" koji se održao u Sarajevu/BIH, od 10/02-12/02/2017.

Vec tradicionalno uzvratno druženje sa ekipom HK Vukovi iz Sarajeva je ove godine okupilo oko 60 hokejaša i hokejašica iz Subotice koji su prethodni vikend demonstrirali svoje hokejaško znanje u odmeravanju snaga sa klubovima iz regiona, u Olimpijskoj zimskoj dvorani Zetra, gde su 1984.godine održane ZOI.

Najmladi hokejaši Spartaka su osvojili visoko drugo mesto na turniru, u konkurenciji 7 ekipa, sa samo jednim porazom, i to u finalu protiv ekipe HK Mladost iz Zagreba. Ovi mališani su oduševili svojim trudom i zalaganjem, kao i pravom kolektivnom igrom, koja im je na kraju i donela zaslužene srebrne medalje na turniru.

Sastav HK Spartak: Konakov Novak, Kujundžic Nikola, Brestovac Relja, Bencic Mihajlo, Milodanovic Filip, Gubicak Leon, Batanjac Uroš, Popov Novak, Sabo Rac Emil i Nimcevic Andrej. Treneri: Alex Parker i Kolaric Aleksandar.

Selekcija U10 je posle nešto slabijeg izdanja prvi dan turnira, gde su zabeležili po 2 pobede i 2 poraza, drugi dan dodala gas i sa 3 pobede i 1 porazom zauzela 4.mesto u konkurenciji 9 ekipa, što je možda za nijansu slabiji rezultat od onoga što ova talentovana generacija može i treba da pruži.

Sastav HK Spartak: Konakov Novak, Vucinic Vasilije, Jankovic Ognjen, Kuntic David, Peceric Slaven, Nimcevic Nemanja, Lulic Marko, Bem Karlo, Penava Ognjen, Nad Mateja, Temunovic Vanja, Prcic David i Kukaras Luka. Treneri: Parker Alex i Kolaric Aleksandar.

Selekcija U12 je nastupila na turniru sa ukupno 3 ekipe (HK Siscia iz Siska, HK Vukovi iz Sarajeva i HK Spartak), gde se igralo svako sa svakim po dva puta, u subotu i u nedelju. HK Spartak je zabeležio sve cetiri pobede (od cega po jednu nad obe ekipe posle nerešenog rezultata u regularnom delu meca, te posle boljeg izvodenja penala), što je bilo dovoljno za, pomalo iznenadujuce, 1.mesto na ovom turniru.

Sastav HK Spartak: Đukanovic Luka, Vereš Sintia, Vucic Aleksa, Sabo Rac Maksim, Bukvic Nikita, Vincic Smiljana, Rac Sabo Lilla, Sekulic Elena, Vucinic Vasilije, Lulic Marko, Kuntic David, Peceric Slaven, Milodanovic Ana, Stantic Sara, Stantic Dario, Vaštag Ivett, Bem Karlo i Kukaras Luka. Trener: Brestovac Uroš. Devojcice iz HK Spartak su zauzele svoje mesto i imale znacajne uloge, bile nosioci igre u svojim ekipama GIRLS SERBIA U9 i U11, koje su u obe kategorije igrale protiv decaka, i obe su zauzele zlatnu sredinu u ukupnom plasmanu. Ovo je za njih svakako odlican nacin za sticanje samopouzdanja i iskustva, za dalje nastupe u sklopu samostalnih nastupa i regionalne ženske hokejaške lige koja planira da se pokrene u skoroj buducnosti.

Devojcice iz HK Spartaka: Vereš Sintia, Rac Sabo Lilla, Vincic Smiljana, Sekulic Elena, Milodanovic Ana, Stantic Sara, Vaštag Ivett, Miklenovic Mellanija, Bencic Anastasija, Gladic Petra, Rac Sabo Hanna, Gladic Ramona, Mandic Antonija i Popov Jovana. Trener: Jacqueline Leclere

Seniori Spartaka su u sklopu nastavka BIHL odigrali dve utakmice sa ekipom HK Vukovi iz Sarajeva, i zabeležili 2 poraza (1:3 i 3:6), pošto su otišli u oslabljenom sastavu u odnosu na prethodni vikend i nastupa na turniru u Subotici, dok je sa druge strane domaca ekipa bila silno motivisana i pojacana sa nekoliko iskusnijih i starijih igraca.

Sastav HK Spartak: Alaker Erik, Vidakovic Igor, Kolaric Aleksandar, Kojic Miloš, Tancoš Tamaš, Rackov Viktor, Pejovic Nemanja, Zwick Andrej, Subotic Srdan, Dulic Uglješa, Parker Alex, Gergelj Danijel, Peter Alen, Pavlovic Filip i Nešic Mate. Trener: Brestovac Uroš.
                  

Subotica 03. - 05.02.2017
U Subotici se od 03.02. do 05.02.2017. održao tradicionalni 5.medunarodni turnir u hokeju na ledu za seniore - "KUP SUBOTICE 2017", na kojem su ucestvovale ekipe: HK Metalurg (Skoplje/Makedonija), HK Vukovi (Sarajevo/BiH), HK Vojvodina (Novi Sad) i HK Spartak (Subotica).

Postignuti rezultati:
PETAK, 03.02.2017.:
HK Spartak - HK Vukovi 8:2 (2:1 3:1 3:0) 
HK Vojvodina - HK Metalurg 9:3 (4:0 2:1 3:2) 

SUBOTA, 04.02.2017.:
HK Vojvodina - HK Vukovi 5:1 (3:0 1:1 1:0) 
HK Spartak - HK Metalurg 4:3 (2:1 1:2 1:0) 

NEDELJA, 05.02.2017.:
HK Metalurg - HK Vukovi 5:2 (1:1 2:1 2:0) - u borbi za trece mesto 
HK Spartak - HK Vojvodina 3:4 (0:1 1:1 2:1 0:1) - finale (na penale) 

KONACAN PLASMAN:

1. HK VOJVODINA
2. HK SPARTAK
3. HK METALURG
4. HK VUKOVI

SASTAV HK SPARTAK: Vidakovic Igor, Velaševic Miloš, Parker Alex, Kolaric Aleksandar, Kojic Miloš, Popovic Nikola, Tancoš Tamaš, Šljapic Igor, Tolmaci Branislav, Rackov Viktor, Peter Alen, Gergelj Danijel, Plavšic Dominik, Pavlovic Filip, Lošonci Adam, Katancic Denis, Dulic Uglješa, Barašic Tomislav, Perušic Ivan, Mešter Edvin, Nešic Mate. Trener: Brestovac Uroš

Subotica, 27. - 29.01.2017.
Odrzan tradicionalni veteranski turnir "Winter clasic 2017" na kome je ucestvovalo 13 ekipa iz 7 drzava (Finska, Bugarska, Slovacka, Slovenija, Madjarska, Bosna i Hercegovina i Srbija). Igraci su bili podeljeni u 2 grupe: od 30 - 40 godina (+30) i stariji od 40 godina (+40). U grupi "mladjih" pobedila ekipa Jesenice (Slovenija) dok je kod "starijih" pobedila ekipa Jormas (Finska).

Rezultati (+30)

Spartak–Drvene nogice 5:2
Jesenice–Kiskorös 17:2
Spartak–Panters 5:2
Jesenice–Panters 9:1
Drvene nogice–Panters 3:6
Jesenice–Drvene nogice 10:1
Spartak–Kiskorös 4:0
Kiskorös–Drvene nogice 1:6
Spartak–Jesenice 2:5

Tabela (+30)

1. Jesenice
2. Spartak
3. Panters
4. Drvene nogice
5. Kiskorös.

Rezultati (+40)

A grupa:             B grupa:
Spartak–Drvene nogice 5:1       I. D. Play For Fun–Vojvodina 0:12
Old School–Jormas 0:3       Old Boys–Prevoje 8:1
Spartak–Jormas 1:5       Vojvodina–Prevoje 2:1
Old School–Drvene nogice 5:0       Old Boys–I. D. Play For Fun 9:2
Spartak–Old School 0:1       Vojvodina–Old Boys 0:1
Jormas–Drvene nogice 0:0      Prevoje–I. D. Play For Fun 3:1

Utakmice za plasman:
za 7 mesto : Drvene nogice–I. D. Play For Fun 6:1.
za 5 mesto: Spartak–Prevoje 5:0.
za 3 mesto: Old School–Vojvodina 5:0.
Finale: Jormas–Old Boys 1:1, posle penala 2:1.

Tabela (+40)

1. Jormas
2. Old Boys
3. Old School (Bugarska)
4. Vojvodina
5. Spartak
6. Prevoje
7. Drvene nogice
8. I. D. Play For Fun


Subotica, 17.01.2017.
U utorak 17.01.2017. gosti u našem gradu i u HK Spartak je bila ekipa Oxford Univerziteta iz Engleske, koja je i ove godine, u sklopu svoje sportske promotivne turneje po Evropi odlucila da poseti naš klub, da odradi jedan zajednicki trening sa našim selekcijama U8 i U10, kao i da odigra jedan prijateljski mec sa seniorima HK Spartak.

Trening je održan u terminu 17:00 - 18:00h, na kojem je bilo preko 40 mališana, zajedno sa svojim "standardnim" trenerima, kao i sa gostima sa Oxford Uvinerziteta, koji su trenirali zajedno sa njima, prenosili deo svog iskustva i znanja, i generalno napravili odlicnu uvertiru vred vecernju utakmicu.

Seniori: HK SPARTAK - OXFORD UNIV. 3:5 (1:2 1:1 1:2)

Sastav HK Spartak: Vidakovic Igor, Velaševic Miloš, Vereš Vedran, Kolaric Aleksandar, Parker Alex, Gergelj Danijel, Peter Alen, Dulic Uglješa, Tolmaci Branislav, Kojic Miloš, Pavlovic Filip, Katancic Denis, Lošonci Adam, Tancoš Tamaš, Rackov Viktor, Okulic Slobodan, Cindel Norbert, Barašic Tomislav, Perušic Ivan i Nešic Mate. Treneri: Brestovac Uroš i Leclerc Jacqueline.

U jednoj lepoj i kvalitetnoj hokejaškoj predstavi koja je prošla u prijateljskom tonu, suboticka publika je mogla da vidi i da uživa u pravoj sportskom mecu, koji je obilovao sa šansama na obe strane, i u kojima je možda domaca ekipa bila za nijansu u prednosti. Na žalost, kako to obicno biva, kazna je stigla u poslednjih 5-6 minuta utakmice, sa vezana dva pogotka u mreži Spartaka, a gosti iz Engleske su iskusno priveli utakmicu kraju i zasluženo slavili ukupnim rezultatom 5:3.

    

Beograd,14.01.2017.
U subotu 14.01.2017. u Ledenoj hali "Pionir" u Beogradu odrzan je III turnir Erste bank - Liga buducih sampiona, turnir za selekcije U8 koji se vodi kao nezvanicno Prvenstvo Srbije, na kojem je nasa selekcija U8 zauzela zasluzeno 2.mesto sa skorom od 3 pobede, 1 neresen rezultat i 1 poraz.

U subotu 14.01.2017. u Ledenoj hali "Pionir" u Beogradu odrzan je III turnir Erste bank - Liga buducih sampiona, na kojem je nasa selekcija U8 zauzela zasluzeno 2.mesto sa skorom od 3 pobede, 1 neresen rezultat i 1 poraz.

Postignuti rezultati:

Spartak - Partizan 1:4
Spartak - Vojvodina 8:0
Spartak - Crvena Zvezda 3:3
Spartak - NS Stars 2:0
Spartak - Red Team 7:0

Sastav HK Spartak: Vojnic Nemanja, Kujundžic Nikola, Brestovac Relja, Bencic Mihajlo, Milodanovic Filip, Nimcevic Nemanja, Nimcevic Andrej, Gubicak Leon, Marton Leon, Mandic Antonija, Popov Novak, Sabo Rac Emil i Andelkovic Luka. Treneri: Brestovac Uroš i Kolaric Aleksandar. Cestitke svim malisanima na prikazanoj igri i borbi za svoj klub, i posebna zahvalnost svim roditeljima koji su jos jednom pokazali svoj pozitivan karakter i pravi sportski duh, i koji su ispostovali sve svoje "obaveze", posle proslonedeljnog bezrazloznog otkazivanja istog ovakvog turnira od strane ekipa iz Beograda, a koji je trebao da se odrzi u Subotici.
        

Subotica, 18.12.2016.
Na subotickom ledu odigrane prve zvanicne utakmice u novoj sezoni. Selekcija U12 u prvenstvu Srbije protiv ekipa iz Novog Sada ostvarila skor 1:1. Pobedjena je ekipa Vojvodine sa velikih 20:1, dok smo od ekipe NS Stars porazeni minimalnim rezultatom 1:2

Skopje, 09. - 11.12.2016.
Prvi ovogdisnji nastup seniorske ekipe obavljen na medunarodnom turniru u Skoplju - "SKOPJE ICE FESTIVAL 2016" na kojem su nastupile cetiri ekipe iz cetiri razlicite države: Metalurg (Skoplje/Makedonija), Slavija (Ljubljana/Slovenija), Slavia (Sofija/Bugarska) i Spartak (Subotica/Srbija).

Igralo se po principu svako sa svakim, u tri dana, i naša ekipa koja je put glavnog grada Makedonije otišla u podmladenom sastavu i sa samo dva treninga odradena na ledu, nije uspela da zabeleži više od 3 casna poraza, od kojih je poslednji, u borbi za trece mesto na turniru, bio na penale posle nerešenog ishod u regularnih 60 minuta utakmice.

Ekipa Metalurga, koja je i osvojila turnir, je u svojim redovima imala po nekoliko stranaca iz Slovenije, Hrvatske i Srbije, od kojih je najzvucnije ime u svakom slucaju bivši reprezentativac i igrac Medvešcaka (Švigir), dok je u ekipi Slavije iz Ljubljane nastupio i bivši reprezentativac njihove države i igrac italijanske extra lige (Ciglinecki).

Rezultati:
Metalurg - Spartak 8:1 (2:0 4:1 2:0)
Slavija/Ljubljana - Spartak 5:0 (2:0 0:0 3:0)
Slavia/Sofija - Spartak 6:5 penalima (5:5 - 1:3 2:2 2:0)

Sastav HK Spartak: Vidakovic Igor, Velaševic Miloš, Gergelj Danijel, Peter Alen, Dulic Uglješa, Kolaric Aleksandar, Nešic Mate, Kojic Miloš, Pavlovic Filip, Okulic Slobodan, Dakic Srdan i Rackov Viktor. Trener: Parker Alex.
   

Delnice, 11.12.2016.
Selekcije U12 i U14 su odigrale po 2 utakmice u sklopu Regionalne lige, u Delnicama (Hrvatska) u nedelju 11.12.2016., u kojoj nastupaju u fuziji sa HK NS Stars iz Novog Sada.

Posle dugackog celonocnog puta, stariji pocetnici i pioniri su uspeli da nadu snagu i da prikažu veliku želju i borbenost, koja im je donela po jednu pobedu i po jedan dostojanstven poraz, od realno kvalitetnijeg protivnika u ovom momentu.

U12: Mladost/ZG - Spartak/NS Stars 13:1
U12: Zagreb/ZG - Spartak/NS Stars 1:2

U14: Zagreb/ZG - Spartak/NS Stars 6:7
U14: Mladost/ZG - Spartak/NS Stars 6:3

Iako su svoje treninge na ledu poceli tek 3 dana pre odigravanja ovih utakmica, i to im je pomoglo da koliko toliko osete led i da pokažu da mogu da pariraju i igraju sa svim ekipama u regionu. Ostalo je još puno rada, jer je veliki broj golova, narocito na prvoj utakmici, primljen iz pocetnickih grešaka individualaca, zbog nedovoljne sigurnosti i rutine u rukama i pregledu igre.

Za obe ekipe su nastupili sledeci igraci iz HK Spartak: Đukanovic Luka, Sekulic Elena, Vucic Aleksa, Bukvic Nikita, Peceric Slaven, Vucinic Vasilije, Feher Congor, Feher Balint, Šandor David, Sudarevic Luka, Vidakovic Matej, Đordevic Aleksandar i Horvacki Igor. Trener: Brestovac Uroš
  

Subotica, 07.12.2016.
NAPOKON. Posle skoro 80 dana od prvog ovogodisnjeg izlaska na led, u sredu 07.12.2016. godine hokejasi prvi put u novoj sezoni izasli na domaci led. Istovremeno otpocinje rad i tradicionalna Skolica klizanja

    

Kiskoros, 27.11.2016.
U Kiskorosu (Madarska) odrzan turnir za najmladje hokejaše našeg kluba koji su odigrali ukupno 4 utakmice i zabeležili 2 poraza i 2 neresena rezultata.

Rezultati:
HK Spartak - White sharks 3:3
HK Spartak - HC Kiskoros 0:6
HK Spartak - Szigeti Bikak 3:5
HK Spartak - White sharks 3:3 (u borbi za 3.mesto na turniru)

Sastav U8 HK Spartak: Bencic Mihajlo, Milodanovic Filip, Kujundžic Nikola, Brestovac Uroš, Nimcevic Andrej, Mandic Antonija, Andjelkovic Luka, Gubicak Leon, Popov Novak, Vojnic Nemanja, Gladic Ramona i Sabo Rac Emil. Treneri: Brestovac Uroš i Parker Alex.

Jednostavno, sve veca i veca razlika u dužini vremena provedenoj u trenažnim procesima na ledu, koje imaju sve ekipe u Madarskoj vec 2-3 meseca donele su objektivnu razliku u igri i formi u odnosu na sve mlade selekcije HK Spartak, koje na žalost još uvek treniraju "na suvom" i željno išcekuju da zakližu na ledenoj površini na Gradskom klizalištu u Subotici.

Kiskoros, 26.11.2016.
U subotu 26.11.2016. selekcija U12/14 ucestvovala na mini turniru na kojem su ucestvovale 3 ekipe, pored domacina i HK Spartak, kao gost je došla i ekipa HK Vukovi iz Sarajeva/BiH, i igralo se po principu "svako sa svakim".

Postignuti su sledeci rezultati:
HK Spartak - HC Kiskoros 3:6
HK Spartak - HK Vukovi/BiH 9:1
HC Kiskoros - HK Vukovi/BiH 11:2

Za HK Spartak su nastupili: Đukanovic Luka, Vereš Sintia, Burger Aleksa, Đordevic Aleksandar, Horvacki Igor, Jaramazovic Maximilian, Rac Sabo Lilla, Feher Balint, Feher Congor, Herbatin Oliver, Šandor David, Vucic Aleksa, Sekulic Elena, Rajkovic Martin, Rac Sabo Hanna, Bukvic Nikita i Milodanovic Ana. Treneri: Brestovac Uroš i Parker Alex.
    

Novi Sad, 20.11.2016.
U nedelju 20.11.2016. pocela je "Erste bank - Liga buducih šamiona" u okviru Saveza hokeja na ledu Srbije, za takmicarsku selekciju U8, koja je okupila svih 6 ekipa iz Srbije na turniru u Novom Sadu i na kojem su odigrane ukupno 15 utakmica, odnosno svako sa svakim. Iako su suboticki hokejaši jedina ekipa koja još uvek nema led na svom klizalištu (Beograd od pocetka septembra, Novi Sad od kraja oktobra), njihov rezultatski ucinak je i više nego impozantan - 4 pobede i samo 1 poraz! Disciplina u igri, ogromna želja, trud i zalaganje su se pokazali kao njihovo najjace oružje i uspeh nije mogao da izostane - 2 mesto na turniru od 6 ekipa.

Spartak - Partizan 0:5
Spartak - Vojvodina 6:1
Spartak - Crvena Zvezda 2:1
Spartak - NS Stars 3:0
Spartak - Red Team 9:1

Sastav HK Spartak U8: Spalevic Alek, Bencic Mihajlo, Milodanovic Filip, Kujundžic Nikola, Brestovac Relja, Nimcevic Nemanja, Gubicak Leon, Nimcevic Andrej, Mandic Antonija, Popov Novak, Andelkovic Luka, Vojnic Nemanja, Sabo Rac Emil i Gladic Ramona. Trener: Brestovac Uroš.

Ovo nezvanicno prvenstvo Srbije za selekciju U8 se nastavlja u toku cele sezone sa još 5 turnira, jer svaka od ekipa ce po jednom biti domacin ovakvog dešavanja i promocije hokeja.

  

Dunaujvaroš, Kiškoroš (Madarska),19.11.2016
Selekcije HK Spartak U10 i Girls Spartak U11 su nastupile kao dve odvojene ekipe na turniru "B" kategorije u Dunaujvarošu (Madarska) i tamo su zabeležili sledece rezultate:

HK Spartak - Girls Spartak 3:2
HK Spartak - Szekszard 13:0
HK Spartak - Vasas SC 5:4
HK Spartak - KMH 7:3

Girls Spartak - HK Spartak 2:3
Girls Spartak - Vasas SC 3:4
Girls Spartak - Szekszard 11:0
Girls Spartak - Dab Docler B 2:0

Obe ekipe su pružile nastup koji je možda za nijansu ispod njihovog ocekivanog maksimuma u ovom momentu, ali i to je bilo dovoljno da decaci iz 4 utakmice izadu sa maksimalnim ucinkom, dok su devojcice odigrale 3 tvrde utakmice koje su obe odlucene na gol-razliku, što je njima narocito potrebno za dalji napredak i razvoj.

Sastav HK Spartak U10: Konakov Novak, Penava Ognjen, Prcic David, Nad Mateja, Marton Leon, Peceric Slaven, Lulic Marko, Kukaras Luka, Temunovic Vanja, Kuntic David, Vucinic Vasilije, Bem Karlo i Jankovic Ognjen. Trener: Vaštag Zoltan i Brestovac Uroš.

Sastav Girls Spartak U11: Vereš Sintia, Radovic Jana, Popov Jovana, Gladic Petra, Rac Sabo Hanna, Vaštag Ivett, Miklenovic Mellanija, Stantic Sara, Milodanovic Ana i Sekulic Elena. Trener: Brestovac Uroš.

      

Takode u subotu 19.11.2016. ekipe HK Spartak U12 i U14 su se pomešale i formirale 2 ekipe, koje su odigrale po 2 prijateljske sparing utamice u Kiškorošu (Madarska) zajedno sa domacinom, a sve pred turnir za U12 i 14 koji ce se sledeceg vikenda održati u istom gradu, a na kojem ce još ucestvovati i odgovarajuca selekcija HK Vukovi iz Sarajeva (BiH). Postignutu rezultati:

Spartak PLAVI - HC Kiškoroš 5:3
Spartak BELI - HC Kiškoroš 7:2
Spartak PLAVI - Spartak BELI 3:3

Spisak HK Spartak: Sudarevic Luka, Đukanovic Luka, Đordevic Aleksandar, Rackov Viktor, Rac Sabo Lilla, Vincic Smiljana, Vidakovic Matej, Horvacki Igor, Feher Balint, Distl Džuliano, Rajkovic Martin, Vucic Aleksa, Stantic Dario, Bukvic Nikita, Feher Congor, Šandor David, Herbatin Oliver i Distl Dominik. Treneri: Parker Alex i Kolaric Aleksandar.

Novi Sad, 13.11.16. godine
U nedelju 13.11.2016. u Novom Sadu, u sklopu Regionalne lige za selekcije U12 i U14, odigrane su utakmice protiv zagrebackog HK Zagreb, a u zajednickoj ekipi HK Spartak/NS Stars. Mnogo duži vrmeenski period na ledu koji imaju zagrebacki hokejaši (još od jula ove godine) doneo je ociglednu i ocekivanu "prednost" nad kombinovanim sastavom ekipe iz Subotice i Novog Sada, i trenutno se više od casnog poraza nije moglo.

U12: HK Spartak/NS Stars - HK Zagreb 0:6
U14: HK Spartak/NS Stars - HK Zagreb 2:6

Za U12 iz HK Spartak su nastupili: Đukanovic Luka, Sekulic Elena, Vucic Aleksa, Feher Balint, Feher Congor, Šandor David, Bukvic Nikita, Rajkovic Martin. Trener: Brestovac Uroš i Kolaric Aleksandar.

Za U14 iz HK Spartak su nastupili: Sudarevic Luka, Horvacki Igor, Đordevic Aleksandar, Vidakovic Matej i Rac Sabo Lilla. Trener: Brestovac Uroš i Kolaric Aleksandar.

Segedin, 12.11.2016. godine
U Segedinu (Madarska) održan je turnir B kategorije u sklopu madarskog Saveza hokeja na ledu na kojem je ucestvovalo ukupno 8 ekipa, a medu njima i suboticki HK Spartak.
Posle uspešnog nastupa vikend ranije u Beogradu na "Memorijalu Mirko Holbus" usledio je nastavak lepih rezultata ove vrlo talentovane generacije, koja je na turniru u Segedinu na prve tri utakmice ostvarila isto toliko pobeda, da bi u nezvanicnom "finalu" turnira, u susretu dve do tada ne poražene ekipe, suboticki desetogodišnjaci posle jedne tvrde, neizvesne i prave hokejaške predstave ipak doživeli poraz od Obudai Gepard iz Budimpešte.

Rezultati U10:
HK Spartak - DHK Debrecin B 9:0
HK Spartak - Szigeti Bikak 11:2
HK Spartak - HC Kiskoros 4:2
HK Spartak - Obudai Gepard 2:5

Sastav HK Spartak U10: Konakov Novak, Vucinic Vasilije, Kuntic David, Jankovic Ognjen, Bem Karlo, Peceric Slaven, Hajdu Mark, Temunovic Vanja, Kukaras Luka, Nad Mateja, Lulic Marko, Nimcevic Nemanja i Rac Sabo Hanna. Trener: Brestovac Uroš
         

Beograd, 06.11.2016.
Na II. memorijalnom medjunardonom turniru "Mirko Holbus" za selekcije U8 i U10 koji je okupio ukupno 24 ekipe u obe kategorije iz cak 6 država (Slovenija, Hrvatska, BiH, Bugarska, Madarska i Srbija), sa ukupno oko 300 dece ucesnika, i na kojem je u dva takmicarska dana odigrano cak 138 utakmica ucesce su uzele i selekcija HK Spartak.

Na pomenutom turniru su svoje aktivno ucešce uzeli i hokejaši i hokejašice (u sklopu ekipe Girls Serbia) iz HK Spartak, koji su zabeležili fenomenalne rezultate i uspeh vredan svakog poštovanja i pomena, iako su bili jedina ekipa, pored ekipe Vukovi iz Sarajeva, koja još uvek trenira "na suvom" i koja svakim danom išcekuje što pre postavljanje ledene ploce u svom gradu. Neverovatna doza borbenosti, želje i snage kolektiva jedne ekipe gde svi zajedno rade za isti cilj i veruju u isti rezultat su ono što je od prvog do poslednjeg momenta turnira krasilo ove ekipe.

Najpre su najmlade takmicarske selekcije HK Spartak otišle put Beograda jedan dan ranije, u petak 04.11. kako bi odradili jednocasovni trening u terminu sa HK Crvena Zvezda, i kako bi deca koliko-toliko "osetila led", pred veliki i veoma kvalitetan turnir.

Selekcija U8 HK Spartak je na turniru odigrala ukupno 9 utakmica (ucestvovalo je 10 ekipa) i na njima zabeležila po 3 pobede, nerešena rezultata i poraza, što je u ukupnom plasmanu bilo dovoljno za 6.mesto. Ono što je interesantno jeste da je HK Spartak na ovom turniru remizirao sa sva tri kluba iz Srbije (Partizan 1:1, NS Stars 1:1 i Crvena Zvezda 0:0).

HK Spartak U8: Milodanovic Filip, Bencic Mihajlo, Kujundžic Nikola, Brestovac Relja, Penava Ognjen, Gubicak Leon, Marton Leon, Popov Novak i Andelkovic Luka. Trener: Brestovac Uroš

Selekcija U10 HK Spartak je na turniru odigrala 13 utakmica (ucestvovalo je 14 ekipa) i bila je pravi hit i najvece iznenadenje turnira sa osvojenim 4.mestom i skorom od 9 pobeda, 1 nerešenim i samo 3 minimalna poraza (1:2 Mladost ZG, 1:2 Partizan I i 2:3 Slavija Sofija). Ova tri poraza su vrlo lako mogli i da se okrenu u obrnutu korist jer su te utakmice bile napete i neizvesne do samog kraja, a došle su od ekipa koje imaju led u svojim gradovima 8 do 10 meseci godišnje i koji imaju neuporedivo kvalitetnije uslove za rad, što dodatno podiže znacaj postignutog plasmana i rezultata. Sama cinjenica da su desetogodišnjaci HK Spartak cak 8 od 9 pobeda zabeležili "sa nulom" dovoljno govori o kolikom talentu se radi, a medu njima su cak i ekipe kao što su Bled/Slovenija (7:0) i Crvena Zvezda (3:0).

HK Spartak U10: Konakov Novak, Kuntic David, Prcic David, Bem Karlo, Jankovic Ognjen, Vucinic Vasilije, Hajdu Mark, Temunovic Vanja, Nad Mateja, Peceric Slaven, Lulic Marko i Kukaras Luka. Trener: Brestovac Uroš

Ekipa SERBIA Girls je nastupila u kombinovanom sastavu sa devojcicama iz Subotice, Novog Sada i Beograda, u obe takmicarske selekcije i još jednom potvrdile da je ženski hokej krenuo nezaustavljivim korakom u svoj razvoju u Srbiji i da devojcice i te kako imaju svoju buducnost i svoje mesto u hokeju na ledu. Devojcice do 8 godina su osvojile 8.mesto u konacnom plasmanu od 10 ekipa sa skorom od 2 pobede, 1 nerešen i 6 poraza, dok su devojcice do 10 godina zauzele 9.mesto u konacnom plasmanu, sa skorom od 3 pobede, 5 remija i 5 poraza. Ono na šta smo najponosniji u HK Spartak jeste cinjenica da je skoro 50% od ukupnog broja devojcica u obe ekipe upravo iz našeg grada, koje su svoje prve korake na ledu naucile na Gradskom klizalištu u Subotici i koje su pionirke razvoja i uspeha.

Za ekipe SERBIA Girls nastupile su sledece suboticanke: Sekulic Elena, Stantic Sara, Milodanovic Ana, Vaštag Ivett, Miklenovic Mellanija, Bencic Anastasija, Rac Sabo Hanna, Gladic Petra i Popov Jovana. Trener: Brestovac Uroš i Kolaric Aleksandar.

                 

Dunaujvaroš 29-30.10.2016.
Devojke, ekipa Girls Serbia U12+ je ucestvovala na dvodnevnom medunarodnom turniru "Angels Cup 2016" u Dunaujvarošu, kao prvi zvanican nastup ovakve ženske ekipe hokejašica iz Srbije na ovakvom turniru pri cemu su osvojile 3. mesto i bronzanu medalju uz skor od 2 pobede i 2 poraza. Podršku za odlazak i ucešce na ovom turniru je stigla direktno od kancelarije Saveza hokeja na ledu Srbije i njenog predsednika Marka Milovanovica, što je u mnogome olakšalo i sam odlazak na turnir.

U prvoj utakmici ekipa Girls Serbia je naletela na ekipu KMH "A" iz Budimpešte, prošlogodišnjih vicešampiona Madarske koje u svojim redovima imaju i nekoliko clanica reprezentacije, tako da je vatreno krštenje naših hokejašica završeno porazom od 2:9. I pored toga, devojke su pokazale veliku želju i borbu do samog kraja, što je ohrabrivalo za nastavak turnira. U naredne dve utakmice usledile su dve pobede (Angels "B" 8:4 i KMH "B" 12:1) što je znacilo da utakmica drugog dana Vs Angels "A" (domacina turnira) direktno odlucuje za 2.mesto na turniru. U jednoj vrlo neizvesnoj i tvrdoj utakmici, pobedu je ipak odnela ekipa iz Madarske rezultatom 5:2 (1:0 2:1 2:1) cime su naše devojke zauzele realno i objektivno 3.mesto i bronzanu medalju, sa 2 pobede i 2 poraza na turniru.

Naši severni susedi su bili izuzetno prijatno iznenadeni kvalitetom i igrom naše ekipe Girls Serbia, te su automatski usledili pozivi i za naredne turnire tokom sezone, u Budimpešti i u Austriji. Tu treba dodati i podatak da je naša ekipa bila ubedljivo najmlada na ovom turniru, i uz još dosta kvalitetnijih mladih devojcica u godištima 2006-2009 cije vreme tek dolazi, imamo prostora za lepu sportski buducnost ženskog hokeja u Srbiji.

Za ekipu Girls Serbia U12+ na ovom turniru su nastupili: Vereš Sintia, Kulic Merima, Cvijanovic Bem Ines, Sekulic Elena, Vincic Smiljana, Rac Sabo Lilla (sve iz HK Spartak), Radovic Jana (HK Vojvodina), Žikic Emilija i Ilic Dana (HK Partizan), Vrhoci Valentina i Velcek Milica (KHK Crvena Zvezda). Trener: Brestovac Uroš.

U dodeli pojedinacnih nagrada, golman ekipe Girls Serbia i HK Spartak (Vereš Sintia) ponela je nagradu najboljeg golmana na turniru.

Vec narednog vikenda ekipe U9 i U11 Girls Serbia ocekuje ucešce na velikom medunarodnom turniru "Mirko Holbus" u Beogradu
      

Kiškoroš, 29.10.2016.
U subotu 29.10.2016. u Kiškorošu je održan medunarodni turnir "B" kategorije u selekciji U10 sa ukupno 7 ekipa, na kojem su nastupili i HK Spartak, ali i ekipa Girls Serbia U11, sastavljena iskljucivo od devojcica iz Subotice, Novog Sada i Beograda.

HK Spartak U10 je posle nešto slabijeg starta i tesne pobede protiv domacina 2:1 probudio svoje pune kapacitete i u naredna tri meca zabeležio isto toliko pobeda. Redom su padali Hatvani gigatok 9:1, Girls Serbia 8:1 i u finalu ekipa KMH iz Budimpešte (4:2), što je u ukupnom plasmanu bilo dovoljno za ubedljivo prvo mesto.

Ekipa Girls Serbia, za koju je nastupilo cak 7 devojcica iz HK Spartak je u svojim utakmicama dolazala izuzetnu borbenost i neverovatnu želju u takmicenju sa decacima, te su te utakmice imale neverovatnu energiju koju su osetili cak i gledaoci na tribinama. Girls Serbia je prvu utakmicu izgubio sa 1:2 od domacina (HC Kiškoroš) u jednoj neizvesnoj završnici, da bi potom izgubili i od trenutno kvalitetnijeg HK Spartak U10 sa 1:8. Posle ove utakmice usledila je pauza koja je iskorišcena za predah i dogovor što je i urodilo plodom u njihovoj poslednjoj utakmici u kojoj su devojcice savladale beogradski HK Partizan rezultatom 4:1.

Za HK Spartak U10 su nastupili: Konakov Novak, Jankovic Ognjen, Kukaras Luka, Kuntic David, Lulic Marko, Nimcevic Nemanja, Peceric Slaven, Vucinic Vasilije, Bem Karlo, Temunovic Vanja, Nad Mateja, Prcic David i Bencic Mihajlo. Trener: Temunovic Ivan.

Za Girls Serbia U11 su nastupili: Milodanovic Ana, Stantic Sara, Miklenovic Mellanija, Vaštag Ivett, Rac Sabo Hanna, Gladic Petra, Bencic Anastasija (sve iz HK Spartak) , Vasiljevic Katarina, Batanjac Una, Bodiš Ivona, Stefanovic Katarina i Markovic Sofija (iz HK Partizan). Trener: Kolaric Aleksandar.

    
Beograd, 16.10.2016.
U Beogradu je u nedelju 16.10.2016. održan drugi ovogodišnji turnir za kategorije 12 i U14 u sklopu Regionalne lige, a za cije potrebe su HK Spartak/Subotica i HK NS Stars/Novi Sad fuzionisali svoje "snage" u cilju formiranja lige (bilo je msta samo za 6 ekipa, tj za 3 iz Srbije) i postignuti su sledeci rezultati:

U12: Partizan - Spartak/NS Stars 3:2 (1:0 1:2 1:0)
U14: Partizan - Spartak/NS Stars 3:2 (1:1 0:1 2:0)
U12: Crvena Zvezda - Spartak/NS Stars 19:0 (7:0 5:0 7:0)

Za zajednicku ekipu U12 iz redova HK Spartak su nastupili: Đukanovic Luka, Vucic Aleksa, Šandor David, Feher Congor, Bukvic Nikita, Rajkovic Martin, Vucinic Vasilije, Peceric Slaven i Kuntic David. Treneri: Brestovac Uroš i Kolaric Aleksandar

Za zajednicku ekipu U14 iz redova HK Spartak su nastupili: Vereš Sintia, Đordevic Aleksandar, Vidakovic Matej, Horvacki Igor, Rac Sabo Lilla i Feher Balint. Treneri: Brestovac Uroš i Kolaric Aleksandar.

Iako su na ovaj turnir otisli bez ijednog dana leda u nogama odradjenog na klizalištu u svom gradu (dok u Beogradu led stoji vec mesec i po dana), selekcije U12 i U14 su sasvim solidno odigrali svoje prve ovosezonske utakmice, i dok su imali snage i svežine, uspeli su da pariraju i tesno izgube od ekipe Partizana (obe selekcije rezultatom 2:3) iako je nedostajalo malo sportske srece i snage, pa je rezultat mogao da bude i obrnut. Utakmica sa daleko kvalitetnijom, uigranijom i spremnijom ekipom Crvene Zvezde u selekciji do 12 godina ne daje realnu sliku stanja i kvaliteta, jer su naši igraci totalno pali, i na psihološkom i na fizickom planu i nisu bili u stanju da pruže jaci otpor, u zasluženoj, ali prevelikoj pobedi beogradskih crveno-belih.

Tu još treba posebno istaci cinjenicu da su HK Spartak i HK NS Stars udružili svoje ekipe samo za nastupe u regionalnoj ligi, dok ce u utakmicama Prvenstva Srbije obe ekipe nastupati samostalno.

  

Dunaujvaros, 09.10.16.
Selekcija HK Spartak U8 je u nedelju 09.10.2016. nastupila na turniru C kategorije u Dunaujvarosu na kojem je na 4 utakmice ostvarila sve 4 pobede, cime je takode zasluženo i ubedljivo osvojila I mesto na turniru. Najmlada takmicarska kategorija u klubu je time još jednom potvrdila pretpostavku od pre dve nedelje sa Turnira otvaranja sezone, da im je mesto u rangu više i da ce ubuduce nastupati na turnirima B kategorije.

Postignuti rezultati U8:

HK Spartak - KMH 7:0
HK Spartak - Ferencvaros 11:0
HK Spartak - Sombathelyi Eskimo 8:0
HK Spartak - Dab Docler 2:1

Za HK Spartak U8 su nastupili: Bencic Mihajlo, Milodanovic Filip, Nimcevic Nemanja, Brestovac Relja, Kujundžic Nikola, Marton Leon, Penava Ognjen, Popov Novan, Andelkovic Luka i Sabo Rac Emil. Trener: Kolaric Aleksandar.


Beograd, 08. i 09.10.2016.
U sklopu planetarne akcije koju je pokrenula Svetska hokejaška federacija (IIHF) u Beogradu u subotu i u nedelju (08-09.10.2016.) održan "Girls Hockey Weekend" koji je okupio sve devojcice koje treniraju hokej u Srbiji, a medu njima se našlo i cak 15 devojcica koje vredno treniraju u HK Spartak.

Cilj ove manifestacije koju je podržao Savez hokeja na ledu Srbije (SHLS) u saradnji sa svim klubovima jeste bilo budenje svesti kod samih tih devojcica da se o njima i te kako vodi racuna, da one imaju svoje mesto i buducnost u hokeju kao sportu u Srbiji, kao i da se putem medija približi hokej na ledu svim zainteresovanim devojcicama koje bi volele da probaju kako to izgleda.

U subotu 08.10. devojcice su odradile zajednicki trening u trajanju od 1,5 h, a potom su sve zajedno sa tribina pružile podršku ekipi HK Beograd u sklopu MOL Lige, na utakmici Vs rumunska Ciksereda Sportklub, na kojem je zabeležena istorijska prva pobeda u najjacem regionalnom Prvenstvu.

U nedelju 09.10. je starija grupa devojcica odradila jutarnji trening, a potom su poslepodne organizovani mini turnir zajedno sa decacima iz HK Partizan za mlade devojcice (U8 i U10), dok su starije devojcice U12/14 odigrale sparing prijateljsku utakmicu protiv odgovarajuce selekcije HK Partizan, koja je završena pobedom decaka od 7:3.

Pri svemu ovome treba imati u vidu cinjenicu da ove utakmice za ekipu Girls Serbia prvenstveno služe za uigravanje, da je svega 4-5 devojcice od ukupno 16 aktivno na ledu sa trenažnim procesom (jer na žalost u NS i SU još uvek nema leda), da su neke od njih prvi put stale na led posle pauze od 5-6 meseci itd.

Još jedna od ideja i želja SHLS jeste da se upravo za ovu ekipu pokrene svojevrsna EX-YU liga za devojke U18, u kojoj bi pored Girls Serbia nastupile i ekipe Girls Bosnia kao i ekipa HK Siscia iz Siska (Hrvatska), dok se još ceka konacan odgovor od jedne ekipe iz Zagreba. Ova liga bi se igrala po turnirskom sistemu, vikendom jednom mesecno, kako bi se još više podigao nivo kvaliteta i aktivnosti za ženski hokej u Srbiji.

Devojcice iz HK Spartak nastupile na GHW su: Vereš Sintia, Rac Sabo Lilla, Vincic Smiljana, Hajdu Nikolett, Sekulic Elena, Bencic Anastasija, Milodanovic Ana, Vaštag Ivett, Stantic Sara, Miklenovic Mellanija, Rac Sabo Hanna, Popov Jovana, Gladic Petra, Mandic Antonija i Gladic Ramona. Trener Brestovac Uroš.
Budimpesta, 08.10.16.
Selekcija HK Spartak U10 je u subotu 08.10.2016. nastupila na turniru B kategorije u Budimpešti, na kojem je još jednom potvrdila svoj izuzetan talenat i kvalitet, osvajajuci I mesto, iako još uvek svoje treninge sprovodi "na suvom", cekajuci da vremenski uslovi dozvole da se ledena površina postavi i na Gradskom klizalištu u Subotici.

Naime, ova izuzetna generacija rodenja 2007 i 2008 godine je na 4 odigrane utakmice u ledenoj hali UTE u glavnom gradu Madarske zabeležila 3 pobede i 1 nerešen rezultat, što je bilo dovoljno za zasluženo 1 mesto na turniru:

HK Spartak - UTE B 7:0
HK Spartak - Ferencvaros 6:2
HK Spartak - Hatvani Gigaszok 12:0
HK Spartak - KMH 3:3

Za HK Spartak U10 su nastupili: Konakov Novak, Kuntic David, Vucinic Vasilije, Jankovic Ognjen, Peceric Slaven, Lulic Marko, Temunovic Vanja, Bem Karlo, Nad Mateja, Kukaras Luka, Prcic David i Nimcevic Nemanja. Treneri: Kolaric Aleksandar i Temunovic Ivan.
       kratak snimak

Budimpesta, 24. i 25.09.16
U subotu i nedelju (24.09. i 25.09.2016.) najmlade takmicarske selekcije HK Spartak (U8 i U10) imali su nastup na velikom turniru otvaranja sezone u glavnom gradu Madarske - Budimpešti, na kojem su u 2 dana nastupili sa ukupno 3 svoje selekcije, po dve u U10 i sa jednom u U8

Najpre su u subotu 24/09 nastupili U10 u C selekciji, sa igracima koji su tzv "ulazna desetka" i koji su na 3 odigrane utakmice zabeležili sva tri skora - po jedna pobeda, poraz i nerešen rezultat.

HK Spartak C - Tatabanya 13:0
HK Spartak C - Ifj Ocskay Gabor 1:5
HK Spartak C - Tati Tigrisek 3:3

Za HK Spartak C su nastupili: Konakov Novak, Nad Mateja, Prcic David, Marton Leon, Bem Karlo, Temunovic Vanja, Gubicak Leon, Penava Ognjen, Gladic Petra i Popov Jovana. Treneri: Brestovac Uroš i Kolaric Aleksandar.

Odmah posle njih na teren su izašle "jace i iskusnije desetke" HK Spartak, koje su nastupile u B selekciji, i koji su još jednom potvrdili da se radi o veoma talentovanoj i kvalitetnoj generaciji, koja sigurno može jako puno da ostvari, pod uslovom da ostanu na okupu zajedno i da im se omoguce još bolji uslovi za treniranje, pri cemu se prvenstveno misli na produžavanje sezone sa ledenom površinom u Subotici, odnosno pokrivanje Gradskog klizališta.

Ova ekipa je na tri utakmice ostvarila isto toliko pobeda, od cega su u "malom finalu" pobedili najjacu ekipu iz Dunaujvaroša, koji imaju led u svom gradu još od 01.avgusta i cija seniorska ekipa nastupa u MOL ligi. Ova utakmica je zasigurno bila odigrana na "A" nivou, a naša deca su to postigla i bez leda u svom gradu, odnosno sa nekoliko organizovanih odlazaka i zakupljenih termina u madarskom Kiškorošu, odnosno sa odradenim sedmodnevnim letnjim pripremama na ledu u Ceškoj u avgustu mesecu.

HK Spartak B - KMH B 7:0
HK Spartak B - Kapošvar 5:0
HK Spartak B - Dunaujvaroš 6:3

Za HK Spartak B su nastupili: Konakov Novak, Kuntic David, Vucinic Vasilije, Jankovic Ognjen, Peceric Slaven, Hajdu Mark, Rac Sabo Hanna, Lulic Marko, Kukaras Luka i Nimcevic Nemanja. Trener: Brestovac Uroš i Kolaric Aleksandar.

U nedelju 25.09.2016. svoj nastup je imala selekcija U8, koja je za pocetak sezone nastupila na "C" selekciji, ali su cak i bez leda pokazali da im je mesto u "B", gde ce krenuti da igraju odmah po pocetku rada na ledu u Subotici. Ova ekipa je u svojim redovima imala i nekoliko igraca kojima je ovo bilo "vatreno krštenje", odnosno prvi put na ucestvuju na nekom turniru, ali su i pored toga dali puni doprinos lepom rezultatskom uspehu od tri ubedljive pobede na isto toliko odigranih utakmica.

HK Spartak C - Egersegi Titanok 8:1
HK Spartak C - Tati Tigrisek 9:0
HK Spartak C - White Sharks 8:1

Za HK Spartak U8 C su nastupili: Bencic Mihajlo, Popov Jovana, Nimcevic Andrej, Brestovac Relja, Milodanovic Filip, Kujundžic Nikola, Sabo Rac Emil, Popov Novak i Andelkovic Luka. Trener: Brestovac Uroš.

HK Spartak i dalje nastavlja sa "suvim treninzima" u svom gradu, uz povremene odlaske na zakupljene termine na led u Madarskoj, a sa nastupima nastavlja vec za 2 nedelje kada ce U8 imati turnir u Dunaujvarošu, dok ce ekipa U10 imati turnir u Budimpešti. Isti taj vikend (08/09.oktobar 2016.) sledi okupljanje svih devojcica iz Srbije na IIHF akciji "Girls Hockey Weekend" kada ce svih 10-15 devojcica iz HK Spartak u Beogradu odraditi nekoliko zajednickih treninga sa devojcicama iz drugih klubova, zatim odigrati jedan sparing mec/turnir sa odgovarajucim selekcijama HK Partizan, ali i gledati uživo sa tribina utakmicu seniorske MOL lige izmedu HK Beograd i rumunske Cikserede.
Subotica, 08.09.2016.
HK Spartak je veoma ponosan na ostvaren rezultat i plasman na 3.mesto na Državnom prvenstvu, u konkurenciji 6 ekipa, koje sve imaju bolje uslove za održavanje specificnih treninga za hokej na rolerima (podloga za inline).

Posle puno uspona i padova, ova ekipa je pokazala svoj kvalitet i dokazala da može ravnopravno da se bori i da igra sa svim klubovima u zemlji. HK Spartak je ispoštovao sve svoje obaveze, ucestvovao na svim turnirima i na kraju osvojio zasluženo i realno 3.mesto.

Pored ovoga, HK Spartak je iz svojih redova izbacio 4 reprezentativca (Brestovac Uroš, Vecic Vladimir, Zwick Andrej i Kolaric Aleksandar) koji su sa najboljom državnom selekcijom ucestvovali na Kvalifikacijama za Svetso prvenstvo, koje su održane u Austriji, u junu 2016.godine, gde je osvojeno 5. mesto u konkurenciji 8 reprezentacija.

Za HK Spartak, selekcija inline hokej, u sezoni 2016 su nastupili: Vidakovic Igor, Velaševic Miloš, Vecic Vladimir, Brestovac Uroš, Kolaric Aleksandar, Zwick Andrej, Kojic Miloš, Pejovic Nemanja, Subotic Srdan, Fazekaš Tibor, Fazekaš Đorde, Popovic Darko, Šandor Žolt, Dakic Srdan, Katancic Denis, Lošonci Adam, Tancoš Tamaš, Tancoš Gabor, Šljapic Igor i Futo Damir. Trener: Brestovac Uroš


Aktivnosti HK Spartak se od 01/09 polako preusmeravaju na svoju "originalnu" površinu, krece se sa treninzima na ledu (u susednoj Madarskoj), a selekcije U8 i U10 ce svoj prvi nastup na velikom turniru otvaranja sezonu u Madarskoj imati vec za dva vikenda, 24 i 25.09. u Budimpešti. Ostale selekcije HK Spartak-a krecu sa svojim nastupima u oktobru i novembru, a svi u klubu se najiskrenije nadaju da ce i ledena površina na Gradskom klizalištu u Subotici ove godine biti postavljena što pre, makar polovinom novembra.

Brumov-Bylnice (Ceška) 15.08.-21.08.2016.
Drugu godinu za redom hokejaši Spartaka u saradnji sa HK Vukovi iz Sarajeva svoj letnji kamp/pripreme za predstojecu sezonu 2016/2017 sprovode u ovom malom gradicu u Ceškoj, prvenstveno zbog fantasticnih infrastrukturnih uslova koje tamo imaju. Na kampu je ucestvovalo ukupno 39 dece (35 igraca i 4 golmana) koji su 7 dana naporno i vredno trenirali 3 puta dnevno.

U isto vreme na pripremama su bili i HK Siscia iz Siska (HRV) i HK NS Stars iz Novog Sada, tako da je pored samih treninga odigrano i nekoliko kontrolnih utakmica i turnira.

Sa decom su radila 2 internacionalna trenera iz Kanade (Daniel Portelance i Jonathan Marsolais) koji su došli kao mentori/treneri preko organizacije "Hockey Without Borders" ("Hokej Bez Granica"), a sa kojima HK Spartak ima vec 5 godina dugu saradnju. Pored pomenute dvojice trenera, sa golmanima je radio prvi trener Reprezentacije Srbije za golmane Milan Lukovic iz Beograda, i još po 2 trenera iz Subotice i Sarajeva. Sa ovolikim brojem trenera ceo program je dodatno dobio na kvalitetu, jer su mogle da se obrate pažnje na najsitnije detalje i na rad u malim grupama, što je prventsveno neophodno pred sam pocetak sezone.

Pored treninga na ledu, deca su imale i specijalizovane suve treninge, na poligonu za šutiranje kao i na traci za poboljšanje tehnike klizanja.

Vec od septembra ce u komšiluku u Madarskoj biti postavljena ledena ploca gde ce naši hokejaši ici na treninge vikendom (zbog obaveza u školi), a od kraja septembra krecu i turniri u Budimpešti i celoj Madarskoj, za naše selekcije U8 i U10.Vierumaki (Finska) 09.07.-16.07.2016.
Trener HK Spartak Uroš Brestovac ucestvovao na IIHF (International Ice Hockey Federation) Seminaru u Vierumakiju (Finska) koji se održao od 09.07.-16.07.2016. godine.

Ovogodišnji kamp je bio posvecen daljem razvoju, popularizaciji i unapredenju ženskog hokeja u svetu, a ispred Srpskog Hokejaškog Saveza na ovaj strucni skup je poslat trener HK Spartak-a, kao zasluga za dosadašnje aktivnosti, odnosno kao podstrek za dalje organizacije.

Na kampu WGIHW (World Girls Ice Hockey Weekend) je ucestvovalo ukupno 16 trenera iz razlicitih zemalja (Ceška, Slovacka, Nemacka, Japan, Austrija, Madarska, Rumunija, Meksiko, Tapei i ostali), dok su kao instruktori na Kampu bili dugogodišnji iskusni IIHF mentori iz USA, Finske i Belgije. Na kampu u svojstvu "ucenika" je izmedju ostalog ucestvovao i David Moravec (Ceška) osvajac zlatne medalje na Zimskim Olimpijskim Igrama 1998. u Naganu, zatim Teruhiko Okita (Japan) trener U20 muške reprezentacije Japana, i još nekoliko ucesnika Zimskih OI (u svojstvu trenera i igraca).

Kamp je bio objedinjenje razlicitih aktivnosti, dva puta dnevno rad na ledu (sa instruktorima i sa decom), rad na "suvim" treninzima, predavanja u ucionicama, organizacija "Ženskog dana hokeja" sa razlicitim poligonima, organizacija turnira za decu i ostalo.

HK Spartak ce zajedno u saradnji sa ostalim klubovima u Srbiji i pod pokroviteljstvom SHLS organizovati GHW (Girls Hockey Weekend) 08/09.10.2016. u sklopu svetske akcije promocije ženskog hokeja, najverovatnije u Beogradu, jer ce tamo jedino biti postavljena ledena površina tog datuma. Na manifestaciji ce se pored popularizacije i omasovljanja ženskog hokeja organizovati i nekoliko aktivnosti/utakmica za devojcice koje vec treniraju hokej, a kojih u HK Spartak trenutno ima 16.

HK Spartak pocinje sa pripremama za narednu sezonu od 01.08.2016. svakodnevnim treninzima, a od 15.08.-21.08.2016. se odlazi na letnje pripreme na led u Cešku (Brumov Bylnica) gde ce se na sedmodnevnim pripremama raditi 2 x dnevno na ledu, plus specijalizovani treninzi na "suvom".Beograd, Budimpesta, 22.05.2016.
Proteklog vikenda, u nedelju 22.05.2016. selekcije HK Spartak U12 (igraci do 12 godina) i seniori su imali svoje nastupe na turnirima u Budimpešti (HUN) i u Beogradu.

U nedelju 22.05.2016. selekcija U12 HK Spartak je nastupila na medunarodnom turniru "BAUER INLINE MAGYAR KUPA 2016" u InLine hokeju (hokej na rolerima) u Budimpesti (HUN), gde je na 5 utakmica zabelezila 4 pobede i samo 1 poraz, što je u ukupnom plasmanu bilo dovoljno za 2.mesto i srebrnu medalju! Redom su padali Vasas SC II (3:1), Vasas SC I (3:2), Gepard JE (3:2), White Sharks HC (2:1), dok je jedini poraz pretrpljen u mecu sa Pesterzsebeti HC (1:4)!

Rezultat i uspeh vredan svake pohvale i ponosa!

Sastav: Đukanovic Luka, Sabo Rac Albert, Kostic Luka, Kiš Matej, Peceric Petar, Sabo Rac Maksim, Sekulic Elena, Velcek Milica, Herbatin Oliver, Feher Balint, Feher Congor i Šandor David. Trener Zoran Jaramazovic!

HK Spartak je sa svojom ekipom seniora takode u nedelju 22.05.2016. nastupio na drugom ovosezonskom turniru u InLine hokeju u Beogradu, na kojem su u utakmicama od 4 do 6 kola Prvenstva Srbije na zalost pretrpeli sva 3 poraza, i trenutno se nalaze na 4 mestu na tabeli, iza Partizana, C.Zvezde i Viteza, a ispred Vojvodine i NS Starsa.

Sastav: Vidakovic Igor, Fazekaš Tibor, Subotic Srdan, Brestovac Uroš, Kojic Miloš, Fazekaš Đorde, Vecic Vladimir, Pejovic Nemanja, Kolaric Aleksandar, Tancoš Tamaš, Katancic Denis, Futo Damir i Dakic Srdan. Trener: Brestovac Uroš

Sledeci turnir za seniore u Prvenstvu Srbije je zakazan za 05.06.2016. u Beogradu.

Beograd, 14.05.2016.
U Beogradu odrzan Medjunarodni turnir za selekcije U10 i U12 na kojem je ucestvovalo ukupno 11 ekipa (u obe kategorije). Na turniru su pored subotickog HK Spartak ucestvovali i HK Vukovi iz Sarajeva (BIH), kao i ekipe Girls Serbia (u selekciji U12), kao i ekipe HK NS Stars (Novi Sad) i ekipe domacina HK Partizan (po dve ekipe u obe kategorije)

Ukupno je odigrano 25 utakmica na turniru (10 utakmica u selekciji U10 i 15 utakmica u selekciji U12), a na njima je HK Spartak odigrao 9 utakmica i uspeo da zabeleži cak 8 pobeda, što je bilo dovoljno za 2.mesto u selekciji U10 (igraci do 10 godina) odnosno 1.mesto u selekciji U12 (igraci do 12 godina). Ovo zaista predstavlja fenomenalan rezultat i potvrdu kontinuiranog i kvalitetnog rada u klubu.

Ekipa Girls Serbia (sastavljena od devojcica iz Subotice, Novog Sada i Beograda) je nastupila samo u "starijoj" kategoriji (U12) i na 5 odigranih utakmica je uspela da zabeleži 3 pobede i 2 poraza, što je bilo dovoljno za odlicno 3.mesto u konkurenciji 6 ekipa. Više od polovine ekipe su cinile devojcice iz HK Spartak.

Sve utakmice su bile vrlo interesantne i protkane kvalitetnim potezima svih ucesnika, a najbolju partiju smo mogli da gledamo na samom kraju turnira, kada su se u selekciji U12 sastale do tada neporaženi HK Spartak i Partizan I. U izuzetno neizvesnoj i dramaticnoj utakmici na kraju su pobedu uspeli da izvojevaju suboticki plavo-beli rezultatom 3:2, cime su zasluženo osvojili 1.mesto na ovom turniru.

Sastav HK Spartak U10: Sabo Rac Albert, Kuntic David, Peceric Slaven, Kukaras Luka, Rac Sabo Hanna, Bem Karlo i Bencic Mihajlo. Trener: Brestovac Uroš.

Sastav HK Spartak U12: Đukanovic Luka, Peceric Petar, Kostic Luka, Kiš Matej, Sabo Rac Maksim, Herbatin Oliver, Šandor David i Feher Congor. Treneri: Brestovac Uroš i Šandor Žolt

Girls Serbia: Vereš Sintia, Rac Sabo Lilla, Sekulic Elena, Vaštag Ivett, Miklenovic Mellanija (iz HK Spartak), Radovic Jana (HK Vojvodina), Velcek Milica i Vrhoci Valentina (HK C.Zvezda) i Ilic Dana (HK Partizan). Trener: Brestovac Uroš

Vec narednog vikenda HK Spartak ce imati nove nastupe sa svojim selekcijama u hokeju na rolerima, ovaj put ekipa U12 na medunarodnom turniru u Budimpešti, dok ce seniori HK Spartak otputovati u Beograd na turnir u sklopu Prvenstva Srbije (sezona 2016.).

U10 rezultati:

Partizan 1 - Partizan 2 1:0
Spartak - Vukovi Sarajevo 2:0
NS Stars - Partizan 1 1:6
Partizan 2 - Spartak 0:1
Vukovi Sarajevo - NS Stars 0:2
Partizan 1 - Spartak 3:0
Partizan 2 - Vukovi Sarajevo 1:0
NS Stars - Spartak 1:3
Partizan 1 - Vukovi Sarajevo 4:2
NS Stars - Partizan 2 3:2

U10 TABELA:

   Team    GP W WP WL L GF:GA DIFF PTS
1. Partizan 1 4 4 0 0 0 14:3 11 12
2. Spartak   4 3 0 0 1 6:4 2 9
3. NS Stars   4 2 0 0 2 7:11 -2 6
4. Partizan 2 4 1 0 0 3 3:5 -2 3
5. Vukovi Sarajevo   4 0 0 0 4 2:9 -7 0

U12 rezultati:

NS Stars - Partizan 2 2:3 pen.
Spartak - Girls Serbia 2:0
Partizan 1 - Vukovi Sarajevo 4:0
Partizan 2 - Spartak 0:3
Vukovi Sarajevo - Girls Serbia 1:2 pen.
Partizan 1 - Partizan 2 2:1 pen.
Girls Serbia - NS Stars 1:0
Vukovi Sarajevo - Partizan 2 3:1
Partizan 1 - NS Stars 3:0
Spartak - Vukovi Sarajevo 5:0
NS Stars - Vukovi Sarajevo 1:2
Partizan 1 - Girls Serbia 4:0
Spartak - NS Stars 5:0
Partizan 2 - Girls Serbia 0:2
Partizan 1 - Spartak 2:3

U12 TABELA:

   Team    GP W WP WL L GF:GA DIFF PTS
1. Spartak   5 5 0 0 0 18:2 16 15
2. Partizan 1 5 3 1 0 1 15:4 11 11
3. Girls Serbia   5 2 1 0 2 5:7 -2 8
4. Vukovi Sarajevo    2 0 1 2 6:13 -7 7
5. Partizan 2 5 0 1 1 3 5:12 -7 3
6. NS Stars   5 0 0 1 4 3:14 -11 1


Beograd, 08.05.2016.
U nedelju 08.05.2016. i zvanicno je pocelo Prvenstvo Srbije za seniore u InLine hokeju (hokej na rolerima), u kojem pored subotickog HK Spartak još ucestvuju i HK NS Stars i HK Vojvodina (iz Novog Sada) i IHK Partizan, SHKL Crvena Zvezda i HK Vitez (iz Beograda). Organizator takmicenja je Savez hokeja na ledu Srbije (SHLS), a sve se održava u skladu sa pravilima i propozicijama Svetske hokejaške federacije (IIHF).
Hokej na rolerima (InLine hokej) je sport koji se sve više i više razvija u svetu, i sport koji predstavlja optimalnu "zamenu" za hokejaše u periodu van leda (van sezone). Velikoj popularnosti pripomogli su i mnogo jednostavniji uslovi za odigravanje, a o napretku ovog sporta i u Srbiji dokaz je i zakazani nastup na kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, na kojem ce naša reprezentacija ucestvovati od 21-25.juna u Austriji.

Prvenstvo Srbije ce se igrati turnirskog tipa, u sklopu cega ce biti održano ukupno 5 ovakvih turnira, i na kojem ce se odigrati trokružni sistem (svako sa svakim 3 puta). Sve utakmice se igraju u Beogradu, iz razloga što jedino tamo ima odgovarajuci teren, odnosno podloga za InLine hokej (specijalna vrsta plastike) na kojoj se ove utakmice odigravaju.

Na prvom turniru koji je odigran u nedelju 08.05.2016. u Beogradu ekipa HK Spartak je ostvarila 2 pobede i 1 poraz (HK Vojvodina 5:4, HK NS Stars 5:0 i HK Vitez 3:5), što je sasvim solidan start Prvenstva. HK Spartak brani trecu poziciju iz prošlogodišnje sezone.

Sledeci turnir se održava vec za 2 nedelje, 22.05.2016.na kojem ce suboticki hokejaši na rolerima ukrstiti svoje palice sa Partizanom, Crvenom Zvezdom i opet Vitezom.

Sastav ekipe: Velaševic Miloš, Brestovac Uroš, Kojic Miloš, Fazekaš Tibor, Subotic Srdan, Fazekaš Đorde, Pejovic Nemanja, Popovic Darko, Šandor Žolt, Vecic Vladimir, Kolaric Aleksandar, Dakic Srdan i Futo Damir. Trener: Brestovac Uroš