Beograd, 14. i 15.04.2018.
Prethodnog vikenda, u organizaciji HK crvena Zvezda, u Ledenoj hali Pionir u Beogradu je održan u naslovu navedeni turnir koji je okupio ukupno 28 ekipa (oko 350 dece) u dve uzrasne kategorije (U8 i U10) iz Bugarske, Madarske, BIH, Hrvatske i Srbije, a na kojem je svoje ucešce uzeo i suboticki HK Spartak u obe uzrasne kategorije, kao i team Girls Serbia, takode u obe kategorije, a koji su cinile zajedno devojcice iz Novog Sada, Beograda i Subotice.

U saradnji sa klubom domacinom i sa HK Partizan, suboticka deca su otišla dan ranije u Beograd i trenirali na ledu puna 2 sata zajedno sa svojim vršnjacima iz pomenutih klubova, kako bi koliko toliko osetili led u nogama i što spremniji docekali takmicarski deo koji ih je ocekivao za dane vikenda.

U selekciji U10 je ucestvovalo ukupno 15 ekipa koje su bile podeljene u tri grupe po 5 ekipa, igralo se svako sa svakim, a prve dve ekipe su obezbedile prolaz u grupu za plasman od 1 do 6 mesta, a ostali su igrali za plasman od 7 do 15 mesta. HK Spartak je sa 2 pobede, 1 nerešen i 1 poraz zauzeo 2 mesto u svojoj grupi i prošao dalje, isto kao i Girls Serbia, ali sa skorom od 3 pobede i 1 poraz. Samim tim je ostvaren i primarni cilj koji je postavljen pre turnira, da bi narednog dana U10 Spartak odigrao fantasticne 4 utakmice i sa skorom od dodatne 3 pobede (NS Stars 2:1, Medvešcak 1:0 i Girls Serbia 3:0) i nerešenog ishoda sa domacinom Crvenom Zvezdom (0:0) cime su obezbedili plasman medu prva 3 mesta na turniru (iako nije postojalo zvanicno proglašenje na kraju turnira), dok je ekipa Girls Serbia drugog dana zabeležila 3 poraza (Partizan 0:2, Medvešcak 0:1 i Spartak 0:3) te nerešeno sa NS Stars-om (1:1), što je na kraju bilo dovoljno za šesto mesto od ukupno 15 ekipa.

Selekcija U8 je okupila 13 ekipa koje su bile podeljene u 2 grupe, i opet su po 3 ekipe obezbedivale prolaz drugog dana u grupu za plasman od 1 do 6 mesta, odnosno od 7 do 13 za ostale ekipe. HK Spartak je prvog dana zabeležio 3 pobede i po jedan poraz i nerešen ishod, cime su sa trece pozicije otišle u tzv "gornji dom", dok su devojcice sa 2 pobde i 3 poraza ostale u toj "slabijoj" grupi. Drugog takmicarskog dana HK Spartak je zabeležio 1 pobedu (Vukovi/BIH 1:0) i 2 poraza (C.Zvezda 1:3 i Medvešcak 1:2), cime su u ukupnom plasmanu zauzeli odlicno 5.mesto, dok su Girls Serbia imale jednu pobedu (Vojvodina 1:0) i dve nerešene (Marbo 0:0 i Kiškoroš 1:1), što ih je smestilo na vrlo dobro 9 mesto u ukupnom poretku.

Za sve navedene selekcije, od suboticke dece su nastupili: Penava Ognjen, Marton Leon, Miladinovic Stefan, Gubicak Leon, Bem Karlo, Temunovic Vanja, Brestovac Relja, Milodanovic Filip, Kujundžic Nikola, Bencic Mihajlo, Nimcevic Andrej, Poljakovic Filip, Milanko Danilo, Bjelan Mitja, Andelkovic Luka, Budincevic Petar, Iveljic Matija, Ponjavic Andrija, Popov Novak, Rajkovic Marjan, Sabo Rac Emil, Mandic Antonija, Rac Sabo Hanna, Popov Jovana, Lukic Dunja, Ponjavic Iva i Poljakovic Lana. Treneri: Brestovac Uroš i Kolaric Aleksandar.

Kad se podvuce crta, u ukupnom plasmanu, gledajuci obe selekcije, HK Spartak je po uspešnosti bio odmah iza domacina turnira, što je zaista fantastican rezultat ako se uzmu u obzir sve okolnosti kao i spisak ekipa koje su igrale na ovom turniru, cime je stavljena kruna na jednu izuzetno uspešnu, dinamicnu i dugacku sezonu takmicenja na ledu, dok se sada trenažni procesi i sistem rada polako prebacuje na tzv "suve pripreme" i takmicarski deo sezone u hokeju na rolerima (inline hokej)
      
Segedin, 08.04.2018.
Selekcija U12 je nastupila na turniru u Segedinu, na kojem je osvojeno odlicno drugo mesto. Posle odlicnih nastupa u preliminarnoj fazi turnira i ostvarene 3 pobede nad ekipama Dunaujvaros B (12:0), Segedin (7:3) i Gepard (5:0), u finalu su se susreli sa izuzetno nezgodnom ekipom Ferencvaroša/Budimpešta i u jednoj izuzetno tvrdoj i pravoj hokejaškoj utakmici pretrpeli poraz rezultatom 6:1.

Samim tim na ovom odlicnom turniru osvojeno je 2.mesto i srebrne medalje, dok su i neke pojedinacne nagrade otišle u ruke igraca iz redova subotickog Spartaka, te je tako za najboljeg strelca na ovom turniru proglašen Aleksandar Antonijevic, dok je u programu izvodenja penala na celom turniru za najboljeg golmana proglašen Albert Sabo Rac.

Za HK Spartak U12 su nastupili: Sabo Rac Albert, Antonijevic Aleksandar, Kuntic David, Vaštag Ivett, Stantic Sara, Peceric Slaven, Rajkovic Martin, Popov Jovana, Nadj Mateja, Vucinic Vasilije, Kukaras Luka, kao i 5 igraca koji su bili pozajmljeni iz HC Kiškoroš. Treneri: Kolaric Aleksandar i Vaštag Zoltan.   
Kranj, 07. - 08.04.2018.
Selekcija U10 je 7-8 aprila nastupila na VII medunarodnom turniru "FOX TROPHY" koji je održan u bivšoj jugoslovenskoj republici gde je hokej na ledu izuzetno popularan, a na kojem su nastupile izuzetno jake ekipe iz Slovenije, Slovacke, Ceške, Austrije i Srbije.

Mladi hokejaši Spartaka su dan ranije otputovali za Sloveniju kako bi u petak odradili jedan sparing trening na ledu sa ekipom HDD Bled i kako bi se što bolje pripremili za pomenuti turnir.

Sam nastup na turniru je u najmanju ruku bio fenomenalan, i suboticka deca su odigrala verovatno najbolji turnir od pocetka sezone, izuzetno požrtvovano, pametno, disciplinovano i hrabro, što im je donelo neverovatan uspeh i svih 8 pobeda iz isto toliko utakmica na celom turniru. Redom su padali HO Hamikovo/SVK (4:0), HK Triglav Kranj/SLO (3:2), Junior Capitals/AUST (4:0), EHC Lions/AUST (4:0), HC Byci Karvina/CZE (2:1), te u grupi za razigravanje od 1 do 6 mesta HC Frydlant/CZE (3:1), Be The Best/SVK (6:0) i u velikom finalu cuveni HC Grazz 99ers (5:1), cime je zasluženo osvojen šampionski pehar, zlatne medalje i 1.mesto na turniru (od ukupno 12 ekipa ucesnica).
 
Možda i najbolji pokazatelj koliko je ostvaren rezultat vredan pažnje govori i cinjenica da su redom svi treneri ostalih ekipa i sam organizator prilazili našoj ekspediciji i sa cudenjem se raspitivali kako je ovo moguce, jer su upoznati sa našim "problemom" po pitanju infrastrukture, dodatno tražili na uvid sportske legitimacije naših igraca, da bi na kraju jednostavno pružili ruku i sportski cestitali najboljoj ekipi na ovom turniru.

Ovaj neverovatan uspeh, jedan od najvecih u bogatoj istoriji HK Spartak, narocito za mlade kategorije su izborili: Feind Peter, Penava Ognjen, Temunovic Vanja, Bem Karlo, Brestovac Relja, Milodanovic Filip, Bencic Mihajlo, Gladic Petra, Kujundžic Nikola i Rac Sabo Hanna. Trener: Brestovac Uroš.
    
Novi Sad, 31.03.2018.
Selekcija HK Spartak, najmladi pocetnici, koji su ove sezone zadužili svoju opremu i krenuli da se bave ovim sportom, ekipa U6 (tzv "šetaci") imali turnir u Novom Sadu, a pored suboticke dece koja je formirala dve ekipe (Spartak PLAVI i Spartak BELI), isto su ucinili i HK Vojvodina i HK NS Stars, tako da je ucestvovalo ukupno 6 ekipa i igralo se po principu "svako sa svakim". Ovo je bila poslednja prilika da pvi decaci i devojcice osete led "pod nogama" u ovoj sezoni, a sada krecu sa suvim pripremama i trenažnim procesom za ovaj period godine.

Na turniru u NS od igraca U6 su nastupili: Poljakovic Filip, Gladic Ramona, Mandic Petar, Rajkovic Marjan, Rajkovic Martin, Marko Filip, Blažic Teodor, Boršoš Augustin, Maravic Stefan, Tikvicki Martina, Tikvicki David, Šabic Iva, Lakicevic Vidak, Nad Strahinja, Kostic Vuk, Simic Ljubinka i Ezgeta Teodor. Trener: Kolaric Aleksandar.

     
Narednog vikenda selekcija U10 putuje u Kranj (Slovenija) na jedan izuzetno jak dvodnevni turnir "Fox Trophy 2018" na kojem ce ucestvovati ekipe iz Slovenije, Austrije, Slovacke, Ceške, Madarske i Srbije, dok selekcija U12 ucestvuje na dvodnevnom medunarodnom turniru u Segedinu (Madarska). Budimpesta 31.03.2018.
Devojcice/devojke, u sklopu ekipe "Girls Serbia" ucestvovale na III tradicionalnom medunarodnom turniru "Meri Janka 2018" u Budimpešti (Madarska), na kojem je ucestvovalo ukupno 8 ekipa iz Slovacke, Ceške, Madarske i Srbije, i osvojile 2. mesto.

Na samom turniru, naše devojke su uspele da se izbore za prvo mesto u svojoj grupi ostvarivši 3 pobede iz isto toliko meceva (Hatvan/HUN 9:1 , Angels/HUN 3:0 i KMH/HUN 3:1) cime su se plasirale u veliko finale turnira. Tamo ih je docekala iskusna ekipa Zvolena iz Slovacke, gde je doživljen poraz sa 3:1 (1:1 1:0 1:0). U jednoj izuzetno neizvesnoj i dinamicnoj utakmici, prevagu je donela "duža klupa" favorizovanog velikana iz Slovacke, gde je hokej na ledu medu tri najpopularnija sporta u državi, i iskustvo koje su materijalizovali postigavši sva tri pogotka u situaciji sa igracem više.

Na kraju, zasluženi pehar za drugo mesto i srebrna medalja, kao dodatni podstreh za dalji razvoj ženskog hokeja u Srbiji. Suboticke hokejašice koje su bile deo ove ekipe su: Vereš Sintia, Rac Sabo Lilla, Vincic Smiljana, Sekulic Elena, Milodanovic Ana i Vaštag Ivett, kao i trener Brestovac Uroš koji je oformio i vodio ovu ekipu.
      

Miskolc, 31.03.2018.
Selekcija U14 je u subotu 31.03. imala poslednju ovosezonsku utakmicu u sklopu B prvenstva Madarske gde su nastupali u fuziji sa HC Kiškoroš, i to na gostovanju u Miškolcu, gde je pretrpljen poraz od domace ekipe posle produžetka sa 4:3. Ovim je zaokružena sezona 2017/2018 u oba prvenstva (Srbije i Madarske), a ovoj selekciji je ostalo još jedno ucešce na medunarodnom turniru u Segedinu 21/04-22/04/2018.

Za zajednicku ekipu od igraca iz Subotice na ovoj utakmici su nastupili: Sabo Rac Albert, Vucic Aleksa, Kostic Luka, Peceriš Petar, Sabo Rac Maksim, Peceric Slaven, Feher Congor i Feher Balint. Trener: Jaramazovic Zoran.

Zagreb, 24.3.18.
U Zagrebu je u subotu 24.03.2018. pocelo Svetsko prvenstvo Div IIB za U18 (igraci do 18 godina) na kojem pored reprezentacije Srbije i domacina Hrvatske ucestvuju još i najbolje selekcije Španije, Holandije, Islanda i Kine. Poziv na pripreme koje su održane u Novom Sadu od 13.03-22.03.2018. su dobili i igraci iz Subotice - Lošonci Adam, Nešic Mate, Pejovic Nemanja, Subotic Srdan i Burger Aleksa, kao i trener Brestovac Uroš koji je bio jedan od pomocnika kanadskom strucnjaku Fred Perown-u. Cast nastupa u dresu sa državnim grbom je pripala dvojici subotickih momaka - Pejovic Nemanja i Subotic Srdan, koji je ujedno izabran i za kapitena ove reprezentacije. Po konacnoj tabeli reprezentacija Srbije osvojila trece mesto i bronzanu medalju.

Sekesfehervar, Seksard, 24.03.18
Selekcija U10 je u subotu 24.03. nastupala sa dve svoje ekipe na dva turnira u Madarskoj. Turnir "A" kategorije u Szekesfehervaru (ciji seniori nastupaju u EBEL austrijskom šampionatu) je doneo okršaj sa ponajboljim ekipama iz Madarske, na kojima su suboticki hokejaši zabeležili 3 pobede (Nyugati Eszkimok 12:1, Ajkai Oriasok 10:2 i Gyor HC 12:0) dok je pretrpljen i 1 poraz od domacina (0:7), što je na žalost bila i prva utakmica na samom otvaranju turnira, i dok se naša ekipa snašla i malo osetila led u nogama, vec je bilo kasno. Ova utakmica je realno bio i okršaj dve najbolje ekipe na turniru i prava je šteta što nije bila poslednja na rasporedu, jer bi se odlucivalo na gol-dva razlike.
    
Turnir "C" kategorije u Szekszardu je doneo ujednacene utakmice i 2 pobede (Szekszard 7:3 i Pecsi Skacok 5:2), 1 nerešen ishod (Kapošvar 4:4) te 1 poraz u ponovnom susretu sa domacinima (4:8). Ovaj turnir je bio prilika da i nekoliko momaka iz U8 oseti igru u starijoj kategoriji, a sve u cilju pripreme za veliki medjunarodni turnir u Beogradu "Šile 2018" koji se igra 14-15.aprila.

Za HK Spartak U10 na oba ova turnira su nastupali: Bem Karlo, Temunovic Vanja, Penava Ognjen, Brestovac Relja, Bencic Mihajlo, Milodanovic Filip, Rac Sabo Hanna, Gladic Petra, Kujundžic Nikola, Poljakovic Filip, Popov Jovana, Gubicak Leon, Nimcevic Andrej, Popov Novak, Andelkovic Luka, Ponjavic Andrija, Krstin Ognjen, Milanko Danilo i Bjelan Mitja. Treneri: Brestovac Uroš i Kolaric Aleksandar.

Selekcija U14 je imala utakmice i u subotu i u nedelju u sklopu "B" prvenstva Madarske gde nastupaju u fuziji sa ekipom HC Kiškoroš i na žalost pretrpljena su dva poraza od ekipa Szportorsag Csapak (5:8) i od Jaszbereny Fokak (1:2).

Posle 3 meseca leda na klizalištu u Subotici kada su ova deca imala svakodnevne treninge, poslednjih mesec dana bez leda, odnosno sa svega 1-2 treninga (odlazak u halu u Kiškoroš) je rezultiralo padom forme i nešto slabijim izdanjima na utakmicama.

HK Spartak U14: Đukanovic Luka, Sabo Rac Albert, Peceric Petar, Sabo Rac Maksim, Kip Matej, Kostic Luka, Antonijevic Aleksandar, Vucic Aleksa, Šandor David, Feher Balint, Feher Congor, Peceric Slaven, Vucinic Vasilije i Kuntic David. Trener: Jaramazovic Zoran i Fabec Joseph.
Beograd, 18.03.18.
Selekcija U14 HK Spartak je u nedelju 18/03 u Beogradu gostovala na dve utakmice u sklopu Prvenstva Srbije na kojima su na žalost pretrpljena dva poraza (Crvena Zvezda 1:6 i Partizan 4:6), cime ce ova generacija HK Spartaka u konacnom plasmanu ovosezonskog prvenstva zauzeti drugo ili trece mesto, što je i trenutna realnost, najviše zbog cinjenice da je više od 90% ove ekipe prakticno "ulazno" godište i da ce velika vecina ove dece i sledece sezone nastupati u istoj takmicarskoj kategoriji.

Kompletna ekipa je na obe utakmice u Beogradu igrala sasvim solidan hokej, do samog kraja bila aktivna u utakmicama, ali je nedostajalo snage u završnici i možda malo "duža klupa". Sve svemu, dobro iskustvo i jake utakmice iz kojih ce se nauciti za naredne okršaje i takmicenja.

Za HK Spartak U14 su nastupali: Sabo Rac Albert, Đukanovic Luka, Kiš Matej, Kostic Luka, Sabo Rac Maksim, Peceric Petar, Antonijevic Aleksandar, Feher Balint, Feher Congor, Šandor David, Kuntic David, Peceric Slaven, Sekulic Elena, Vucic Aleksa. Trener: Jaramazovic Zoran.
Novi Sad, 17.03.18.
Selekcija U11 (decaci 2007. i devojcice 2006. i mladi) su u subotu 17/03 ucestvovali na veoma jakom medunarodnom turniru "Future Stars 2018" u Novom Sadu na kojem je ucestvovalo ukupno 8 ekipa iz 4 razlicite države (Madarska, BIH, Bugarska i Srbija).

Posle razigravanja u grupama gde je Spartak zauzeo drugo mesto sa 2 pobede (protiv Vukova/BIH 2:0 i Crvene Zvezde 3:0 , te poraza od Slavije/BUG 1:2) u polufinalu su se susreli sa domacinom turnira HK NS Stars i zabeležili pobedu 2:0. U velikom finalu je videna izuzetno tvrda i kvalitetna utakmica, neizvesna do samog kraja, a u kojoj su se suboticki hokejaši/ice opet sastale sa vrlo jakom ekipom HK Slavia iz Sofije. Cisto napomena da ova ekipa ima led u svojoj hali punih 10 meseci godišnje, naspram suboticka 3 meseca.

Posle regularnog toga utakmice finala rezultat je bio 1:1, ali su u penal završnici uspešniji su ipak bili hokejaši iz glavnog grada Bugarske i ukupnim rezultatom 3:2 zasluženo odneli pobednicki pehar, dok je HK Spartak osvojio izuzetno respektabilno drugo mesto na ovom prestižnom turniru. Opšti je utisak svih koji su bili na ovom turniru da ne bi bilo nezasluženo da je plasman bio obrnut i da su odlucivale nijanse i sportska sreca, a u našem klubu smo prezadovoljni fantasticnom igrom, trudom i zalaganjem celokupne ekipe, i zaslužuju apsolutne pohvale, narocito kada se uzmu u obzir sve okolnosti.

HK Spartak U11: Konakov Novak, Milodanovic Ana, Gladic Petra, Kuntic David, Jankovic Ognjen, Kukaras Luka, Nad Mateja, Bencic Anastasija, Peceric Slaven, Nimcevic Nemanja, Penava Ognjen, Temunovic Vanja, Rac Sabo Hanna, Vaštag Ivett, Stantic Sara, Popov Jovana, Bem Karlo i Lulic Marko. Trener: Vaštag Zoltan.
     
Novi Sad, 04.03.18.
Selekcija U14 HK Spartak je nastupila u Novom Sadu na utakmici Prvenstva Srbije protiv domaceg sastava HK NS Stars, gde su izvojevali važnu pobedu rezultatom 9:3 (1:1 5:0 3:2). U prvom delu utakmice su se suboticki hokejaši "pronalazili", da bi pocetkom druge trecine slomili otpor domacina i sigurnom igrom priveli utakmicu kraju. Za ekipu U14 HK Spartak nastupili: Đukanovic Luka, Vereš Sintia, Sabo Rac Albert, Kostic Luka, Vucic Aleksa, Peceric Petar, Sabo Rac Maksim, Antonijevic Aleksandar, Peceric Slaven, Sekulic Elena, Feher Balint, Kiš Matej, Feher Congor, Rac Sabo Lilla, Šandor David, Vincic Smiljana, Stantic Dario. Treneri: Brestovac Uroš, Jaramazovic Zoran i Kolaric Aleksandar.
  
Dunaujvaros, 04.03.18.
Selekcija U12 je nastupila u B Prvenstvu Madarske u fuziji sa HC Kiškoroš, u nedelju 04.03. u Dunaujvarošu, gde su docekali ekipu Vašaš SC iz Budimpešte, i u izuzetno tvrdoj utakmici na kraju pretrpeli poraz sa 0:2 (0:0 0:1 0:1), delom i zbog cinjenice da su nastupili u oslabljenom sastavu, bez nekoliko standardnih igraca, a od suboticke dece su nastupili: Kuntic David, Vucinic Vasilije, Kukaras Luka, Peceric Slaven, Jankovic Ognjen, Nimcevic Nemanja i Nad Matej. Trener: Jaramazovic Zoran.
Budimpesta, Novi Sad 03.03.18.
U subotu 03.03.18. selekcija U14 u B Prvenstvu Madarske, u fuziji sa HC Kiškoroš, zabeležila izuzetno važnu pobedu tek posle produžetaka protiv ekipe KSI iz Budimpešte posle velike borbe, puno preokreta i neizvesne završnice sa 6:5 (1:1 2:3 2:1 1:0).

Sastav U14 HK Spartak: Đukanovic Luka, Vereš Sintia, Sabo Rac Albert, Kostic Luka, Vucic Aleksa, Peceric Petar, Sabo Rac Maksim, Antonijevic Aleksandar, Peceric Slaven, Sekulic Elena, Feher Balint, Kiš Matej, Feher Congor, Rac Sabo Lilla, Šandor David, Vincic Smiljana, Stantic Dario. Treneri: Brestovac Uroš, Jaramazovic Zoran i Kolaric Aleksandar.

Ono što je verovatno bio najinteresantniji deo programa aktivnosti za vikend, barem za nas u klubu je bio nastup naše selekcije U-6 (tzv "šetaci"), decaci i devojcice koji su ove sezone poceli da treniraju hokej na ledu u našem klubu i koji su regrutovani iz naše Školice klizanja. Njihovo "vatreno krštenje" je bilo na turniru u Novom Sadu, gde su ekipe HK Vojvodina, HK NS Stars i HK Spartak svaka napravila po svoje 2 ekipe i sa ukupno 6 ekipa se igralo po principu "svako sa svakim". Ova vrsta turnira je vec tradicionalna pred kraj svake sezone izmedu ovih klubova, a služi i kao odlicna prilika da deca "razbiju" tremu, odnosno da svojim roditeljima i ostalim navijacima na delu pokažu šta su naucili tokom sezone, da se upoznaju sa novim drugarima i da uživaju u igri. Rezultat je bio u apsolutno drugom planu, a najvažnije je da su se skoro sva deca upisala u listu strelaca i da su svi bili prezadovoljni na kraju turnira.

Neki novi klinci/klinceze, o kojima ce se tek pricati u HK Spartak su: Poljakovic Filip, Gladic Ramona, Kovac Nina, Boršoš Augustin, Lakicevic Vidak, Ezgeta Teodor, Mandic Petar, Mandic Marta, Šabic Iva, Rajkovic Marin, Hajdukovic Jovan, Kostic Vuk, Nad Strahinja, Marton Erik, Tikvicki Martina, Tikvicki David, Simic Ljubinka, Blažic Teodor, Marko Filip i Maravic Stefan. Treneri: Brestovac Uroš, Kolaric Aleksandar, Fabec Joseph i Reznicka Đula.     

Subotica, 01.03.18.
U Subotici vise nema leda

Madjarska, Subotica, 24. i 25.02.18.
Iza Hokej kluba "Spartak" je još jedan izuzetno dinamican i bogat vikend na ledu, Suboticani su nastupali sa skoro svim svojim takmicarskim selekcijama, u Srbiji i u Madarskoj.

Selekcija U8 je u nedelju nastupila na turniru "B" kategorije u Segedinu, gde je odigrala cetiri utakmice i upisala dve pobede (GP Szeged Vizmu sa 2:1 i 2:0) i dva poraza (Vasaš Budapest 1:3 i 0:1). Za U8 su nastupili: Poljakovic Filip, Ponjavic Andrija, Sabo Rac Emil, Andelkovic Luka, Popov Novak, Budincevic Petar, Iveljic Matija, Lukic Dunja, Rajkovic Marjan, Boršoš Augustin, Gladic Ramona, Kovac Nina i Nad Strahinja. Trener: Kolaric Aleksandar.

Selekcija U10 je dan ranije u Segedinu imala svoj turnir "B" kategorije i zabeležila sve cetiri pobede (Baja 7:1, MAC B 14:0, KMH B 13:1, Segedin 11:0), uz impresivnu gol razliku od +43 (45:2). Selekcija U10 je još jednom potvrdila svoj kvalitet i potrebu daljeg takmicenja na turnirima "A" kategorije, sa najboljim ekipama u Madarskoj. Zanimljiv detalj jeste da je svaki igrac iz subotickog sastava postigao barem po jedan gol na ovom turniru, što potvrduje timsku igru cele ekipe. - kaže Uroš Brestovac, trener ekipe

Sastav U10: Konakov Novak, Bem Karlo, Temunovic Vanja, Gubicak Leon, Penava Ognjen, Brestovac Relja, Kujundžic Nikola, Milodanovic Filip, Bencic Mihajlo, Mandic Antonija, Nimcevic Andrej, Milanko Danilo i Miladinovic Stefan.

Selekcija U12 je nastupila u okviru Prvenstva Madarske u fuziji sa Kiskorošom i zajednickim snagama savladala izuzetno neugodnu ekipu Pesterzsebeti Farkasok sa 5:2, gde su svih 5 golova za kombinovani sastav postigli igraci iz Subotice (Peceric Slaven 3, Kuntic David 1, Antonijevic Aleksandar 1).

- Ovom pobedom selekcija U12 se na neki nacin "osvetili" ekipi iz Budimpešte za poraz iz prvog dela sezone (0:5) i potvrdili kvalitetan rad u klubu tokom cele sezone. Pored navedenih strelaca, od suboticke dece su nastupili još i Jankovic Ognjen, Kukaras Luka, Nad Mateja, Nimcevic Nemanja i Vucinic Vasilije. - dodaje Brestovac

Selekcija U14 je nastupila na dva "fronta" - u subotu u sklopu Prvenstva Madarske (fuzija sa Kiskorošom) su savladali ekipu KMH iz Budimpešte sa 3:1, dok su u nedelju u Subotici, u sklopu Prvenstva Srbije odigrali 2 utakmice sa novosadskom Vojvodinom i slavili oba puta (12:0 i 6:0).

Za U14 su nastupili: Vereš Sintia, Đukanovic Luka, Sabo Rac Albert, Feher Balint, Vincic Smiljana, Horvat Adam, Feher Congor, Šandor David, Sekulic Elena, Vucic Aleksa, Peceric Petar, Kiš Matej, Kostic Luka, Sabo Rac Maksim i Antonijevic Aleksandar. Treneri: Brestovac Uroš, Fabec Joseph i Jaramazovic Zoran.

Veterani najbolji na turniru u Madarskoj

Na kraju, veterani Spartaka su nastupili na medunarodnom turniru u Madarskoj, na kojem je ucestvovalo ukupno 10 ekipa iz 4 države (Madarska, Rumunija, Slovacka i Srbija) na kojem su osvojili 1. mesto. Odigrali su cetiri uzbudljive utakmice sa "vršnjacima" iz regiona, i u ukupnom plasmanu ostvarili najbolje rezultate.

Sastav veterana Spartaka: Alaker Erik, Basaric Igor, Skenderovic Aleksandar, Fazekaš Đorde, Šandor Žolt, Dujmovic Nikola, Desnica Prvoslav, Sakala Zolika, Ladocki Caba, Dakic Srdan, Krstic Vanja.
Subotica, 11.02.18.
Selekcija veterana HK Spartak je u nedelju u Subotici docekala ekipu HK Drvene nogice iz Beograda, i u sklopu Prve B lige Prvenstva Srbije na žalost pretrpela neugodan poraz rezultatom 2:4.

Budimpesta, 10. i 11.02.18.
Selekcije U12 i U14 su nastupile u sklopu "B" Prvenstva Madarske u fuziji sa ekipom HK Kiškoroš, i selekcija U14 je pretrpela poraz u Budimpešti od HC Vašaš rezultatom 5:8, dok je selekcija U12 u "B" takmicenju uspela da zabeleži pobedu protiv izuzetno jakog tima UTE "B" rezultatom 4:1.

Sarajevo, 09. - 11.02.18.
Put Sarajeva (BIH) su petak krenule selekcije U8, U10, U15 i seniori, koji su nastupali na tradicionalnom 8.medunarodnom turniru "Happy Hockey Days 2018", odnosno na utakmicama u sklopu BIHL (Balkan Ice Hockey League).

Selekcija U8 je u Sarajevu na dvodnevnom turniru odigrala ukupno 8 utakmica na kojima je zabeležila skor od 6 pobeda i po jedan nerešen rezultat i poraz, što je u ukupnom plasmanu bilo odovoljno za drugo mesto u generalnom poretku. Sa druge strane, selekcije U10 je odigrala ukupno 7 utakmica i sa skorom od 6 pobeda i 1 poraz zauzela prvo mesto u konacnom plasmanu, zbog pobede u medusobnom susretu sa direktnim rivalom.

Na ovom turniru su nastupile i ekipe Girls Serbia u obe kategorije, a za koje je nastupilo ukupno 11 devojcica iz subotickog Spartaka, a koje su odigrale zaista fenomenalan turnir i koje su u obe takmicarska uzrasta zauzele izuzetno 3. mesto u ukupnom plasmanu. Evidentan je napredak svih devojcica, koje su na kraju turnira, od naših prijatelja iz Kanade, preko organizacije Hockey Without Borders, dobile svaka po novi hokejaški štap kao dodatni motiv za još više treninga i sportskog usavršavanja.

Od clanova HK Spartak u ovim kategorijama su nastupili: Poljakovic Filip, Penava Ognjen, Temunovic Vanja, Gubicak Leon, Bem Karlo, Brestovac Relja, Kujundžic Nikola, Milodanovic Filip, Bencic Mihajlo, Marton Leon, Krstin Ognjen, Budincevic Petar, Iveljic Matija, Ponjavic Andrija, Popov Novak, Rajkovic Marjan, Sabo Rac Emil, Marton Erik, Milanko Danilo, Mandic Antonija, Lukic Dunja, Kovac Nina, Poljakovic Lana, Ponjavic Iva, Gladic Petra, Rac Sabo Hanna, Popov Jovana, Milodanovic Ana, Vaštag Ivett i Bencic Anastasija. Treneri: Brestovac Uroš, Kolaric Aleksandar i Fabec Joseph.
    
Selekcija U15 je put Sarajeva otišla u nekompletnom sastavu, gde je odigrala 2 kontrolne utakmice sa domacim HK Vukovi, pred završni turnir Juniorske hokejaške lige, koji se narednog vikenda igra u Delnicama (Hrvatska), gde ce ekipa HK Siscia iz Siska ugostiti HK Vojvodina, HK Vukovi i HK Spartak (selekcije U12 i U15). U oba meca pobedu je odnela suboticka ekipa, prvenstveno zahvaljujuci disciplinovanoj igri u odbrani (8:2 i 2:0). Za HK Spartak U15 su nastupili: Vereš Sintia, Penava Veljko, Đordevic Aleksandar, Distl Džuliano, Rac Sabo Lilla, Žikic Emilija, Jaramazovic Maximilian, Sekulic Elena, Ilic Dana i Vincic Smiljana. Treneri: Brestovac Uroš i Kolaric Aleksandar.


Selekcija seniora je u Sarajevu odigrala dve utakmice protiv domacih HK Vukovi u sklopu regionalne BIHL, i na oba susreta je uspela da zabeleži pobedu (4:2 i 7:2), cime su se ucvrstili na prvom mestu na ovosezonskoj tabeli, ispred HK Metalurg iz Skoplja i sarajevskih HK Vukovi. Za seniore Spartaka na ovom dvomecu su nastupili: Alaker Erik, Velaševic Miloš, Gergelj Danijel, Peter Alen, Kolaric Aleksandar, Tolmaci Branislav, Fabec Joseph, Katancic Erik, Lošonci Adam, Katancic Denis, Mileusnic Petar i Bošnjak Luka. Treneri: Vereš Vedran i Brestovac Uroš.

Madjarska, 03. i 04.02.18. Selekcija U14 HK Spartak je u subotu 03.02. nastupila u Madarskoj u sklopu njihov državnog "B" prvenstva u fuziji sa HC Kiškoroš i zabeležila ubedljivu pobedu nad ekipom Sportorszag SC 10:2 (3:2 2:0 5:0), dok je selekcija U12 nastupila u dve kategorije, pa je tako u sklopu "B" prvenstva Madarske zabeležen nerešen rezultat 5:5 (Vs Gepard A) odnosno poraz od 7:1 od ekipe Brasov/RUM. Kombinovani sastav koji nastupa u "C" kategoriji je takode pretrpeo poraz ovog vikenda od ekipe MAC-a u Budimpešti.
Subotica, 04.02.18.
U sklopu Prvenstva Srbije - prva B liga u Subotici je HK Spartak u nedelju docekao ekipu HK "Kraljevi" iz Beograda i doživeo poraz rezultatom 3:0 (0:0 2:0 1:0), posle velikog broja neiskorišcenih šansi odnosno jeftino primljenih golova na drugoj strani. Za Spartak su nastupili: Basaric Igor, Vujkovic Davor, Dujmovic Nikola, Brestovac Uroš, Fazekaš Đorde, Dakic Srdjan, Desnica Prvoslav, Krstic Vanja, Ladocki Caba, Popovic Branislav, Basaric Deja, Ižipac Ignjatije, Sakala Zolika. Trener: Kerleta Miodrag.
Subotica, 02. i 03.02.18.
Centralno dešavanje prethodnog vikenda za HK Spartak je bila organizacija tradicionalnog 6. medjunarodnog turnira "KUP SUBOTICE 2018" za seniore, koji se istovremeno boduje i za BIHL, a na kojem su pored subotickog Spartaka nastupile i ekipe HK Vukovi (Sarajevo/BIH) i HK Metalurg (Skoplje/Makedonija).Igralo se po dvokružnom sistemu, svako sa svakim dva puta, i postignuti su sledeci rezultati:

1 kolo: Spartak - Vukovi 3:0 , Vukovi - Metalurg 2:3 , Metalurg - Spartak 4:5
2 kolo: Spartak - Metalurg 9:7, Vukovi - Spartak 4:9, Metalurg - Vukovi 13:5

Konacan plasman:
1. HK Spartak
2. HK Metalurg
3. HK Vukovi

U 6 utakmica prezentovan je sasvom solidan nivo hokeja, a na domacem ledu najbolje su se snašli suboticki "ledeni oklopnici" koji su vodili pravi mali "rat" na ledu sa ekipom iz Skoplja, za koju su nastupila i 4 igraca iz Slovenije i 1 iz Rusije. U veoma neizvesnim utakmicama visokog tempa, oba susreta su rešena u korist HK Spartak, ali najviše zahvaljujuci "dužoj klupi" i ogromnoj borbenosti cele ekipe.

Sastav HK Spartak seniori: Alaker Erik, Velaševic Miloš, Vidakovic Igor, Kolaric Aleksandar, Bošnjak Luka, Gergelj Danijel, Peter Alen, Plavšic Dominik, Tancoš Tamaš, Šljapic Igor, Pavlovic Filip, Katancic Denis, Lošonci Adam, Kojic Miloš, Tolmaci Branislav, Fabec Joseph, Subotic Srdjan, Nešic Mate, Cindel Norbert, Katancic Erik, Đordevic Aleksandar i Mileusnic Petar. Trener: Brestovac Uroš

     
Baja, 28.01.18.
Selekcija U8 HK Spartak je u nedelju 28.01. nastupila na turniru "C" kategorije u sklopu Prvenstva Madarske koji je odigran u Baji i na kojem su ucestvovale ukupno 3 ekipe, te se zbog toga igralo svako sa svakim po 2 puta, a najmlada takmicarska selekcije HK Spartak je ostvarila sve 4 pobede (Baja 7:0 i 11:0, Kiškoroš 2:1 i 2:1), cime su još jednom potvrdili nastojanje kluba da predu da se takmice na turnirima "B" kategorije, gde im je trenutno realno i mesto.

Sastav HK Spartak U8: Poljakovic Filip, Bjelan Mitja, Krstin Ognjen, Andelkovic Luka, Budincevic Petar, Iveljic Matija, Lukic Dunja, Ponjavic Andrija, Popov Novak, Gladic Ramona, Kovac Nina, Sabo Rac Emil, Naš Strahinja. Treneri: Kolaric Aleksandar i Fabec Joseph.

Segedin 27.01.18., Beograd 28.01.18.
Selekcija U10 HK Spartak je za vikend nastupila na dva turnira, i to u subotu 27.01. na turniru "A" kategorije u Segedinu/Madarska, gde je u 4 odigrane utakmice ostvarila skor od 3 pobede i 1 nerešen rezultat, dok su u nedelju 28.01. igrali u Beogradu u sklopu Erste Bank turnira Prvenstva Srbije, gde su zabeležili 3 pobede i 2 poraza. Sve u svemu, izuzetno naporan ali i koristan vikend za ovu selekciju, u kojoj su puno naucili.

Sastav U10 HK Spartak: Konakov Novak, Rac Sabo Hanna, Popov Jovana, Penava Ognjen, Gubicak Leon, Temunovic Vanja, Bem Karlo, Brestovac Relja, Bencic Mihajlo, Nimcevic Andrej, Milodanovic Filip, Marton Leon, Mandic Antonija, Milanko Danilo. Trener: Brestovac Uroš
 
Subotica, 26. - 28.01.2018.
HK Spartak i grad Subotica su po 13-ti put bili organizatori i domacini tradicionalnog medunarodnog turnira za veterane "WINTER CLASSIC 2018" koji je okupio ukupno 14 ekipa iz 7 država, u dve uzrasne kategorije (30+ i 40+), a koji je održan od 26/01-28/01/2018 na Gradskom klizalištu u Subotici.

Ovi je bila još jedna odlicna prilika da se na jednom mestu okupe stari majstori najbržeg kolektivnog sporta na svetu i da demonstriraju svoje kvalitete, kroz takmicarski deo turnira, ali i za medusobno druženje tokom slobodnog vremena. Odigrano je skoro 30 utakmica u 3 dana i zaista je bilo impresivno gledati sve ekipe na ledu. Na samom turniru je bio prisutan i Davor Štefanek, rvac Spartaka i osvajac zlatne medalje na poslednjim olimpijskim igrama, koji je došao da pruži podršku veteranima našeg kluba u utakmici protiv HK Vojvodina.

Sastav HK Spartak - veterani, u obe kategorije: Vaštag Zoltan, Vujkovic Davor, Koso Mikloš, Fazekaš Đorde, Vecic Vladimir, Popovic Darko, Brestovac Uroš, Šandor Žolt, Perduv David, Ižipac Ignjatije, Dakic Srdan, Sakala Zoltan, Toth Bagi, Culin Zoran, Ladocki Caba, Skenderovic Aleksandar, Desnica Prvoslav, Popovic Branislav, Krstic Vanja, Kerleta Miodrag, Basaric Igor.
 
Kiskoros, 14.01.18.
Selekcija U8 ja takode nastupila na turniru „C“ kategorije u Kiškorošu (Madarska) u nedelju 14.01., na kojem su odigrali 4 utakmice i zabeležili sve 4 pobede (Kiškoroš 5:3 u razigravanju i 6:5 u finalu, Kapošvar 8:0 i Seksard 2:1), cime su osvojili prvo mesto na turniru. Ovim su dokazali da su napredovali u poslednjih nekoliko meseci i da ce u drugom delu sezone pokušati da se takmice i sa ekipama u "B" kategoriji.

Sastav U8 HK Spartak: Poljakovic Filip, Popov Novak, Ponjavic Andrija, Gladic Ramona, Budincevic Petar, Iveljic Matija, Sabo Rac Emil, Boršoš Augustin, Nad Strahinja, Andelkovic Luka, Lukic Dunja, Kovac Nina i Rajkovic Marjan. Trener: Kolaric Aleksandar.
 
Kiskoros, 13.01.18.
Selekcija U10 HK Spartak je u subotu 13.01. nastupila na turniru „B“ kategorije u madarskom Kiškorošu na kojem su u 4 utakmice zabeležili polovican uspeh sa 2 pobede (Segedin 7:2 i Baja 7:4) i 2 poraza (Kiškoroš 1:5 i Dunaujvaroš 3:4), ali su na ovom turniru igrali bez nekoliko vodecih igraca iz ove generacije, što se odrazilo i na postignute rezultate. Sa druge strane, ovo je bila odlicna prilika da igraci koji imaju manju minutažu i iskustvo u ovom nivou pokažu koliko mogu i da „osete igru“.

Sastav U10 HK Spartak: Penava Ognjen, Miladinovic Stefan, Brestovac Relja, Bencic Mihajlo, Nimcevic Andrej, Kujundžic Nikola, Milodanovic Filip, Krstin Ognjen i Mandic Antonija. Trener: Kolaric Aleksandar.

Sarajevo, 12. - 14.01.18.
Selekcije U12 i U15 su nastavile takmicenje u sklopu JHL (Junior Hockey League) u kojem pored subotickog kluba ucestvuju još i novosadska Vojvodina, HK Vukovi iz Sarajeva i HK Siscia iz Siska. Treci ovosezonski turnir je odigran od 12.01. – 14.01.2018. u Sarajevu/BIH, i na kojem se igralo svako sa svakim. Specificnost ovog turnira je da su se sve utakmice igrale u Olimpijskoj hali ZETRA u kojoj su 1984.godine održane Zimske Olimpijske Igre.

Selekcija U12 HK Spartak je zabeležila sve tri ubedljive pobede (HK Vojvodina 10:0, HK Siscia 13:0 i HK Vukovi 10:0), cime su i definitivno obezbedili prvo mesto na kraju sezone sa dosadašnjim skorom od 9 pobeda iz isto toliko utakmica. Ova generacija je još jednom potvrdila sav svoj kvalitet i ukoliko ostanu na okupu i nastave sa kvalitetnim radom, i ako se obezbede adekvatni infrastrukturni uslovi u Subotici, naš klub ce imati lepu sportsku buducnost.

Sastav U12 HK Spartak na ovom turniru: Penava Veljko, Nad Mateja, Vucinic Vasilije, Kuntic David, Peceric Slaven, Kukaras Luka, Bem Karlo, Milodanovic Ana, Gladic Petra, Rajkovic Martin, Lulic Marko, Nimcevic Nemanja, Bencic Anastasija, Popov Jovana, Vaštag Ivett, Rac Sabo Hanna i Distl Dominik. Treneri: Brestovac Uroš i Fabec Joseph.
 
Selekcija U15 koja takode nastupa u ovom takmicenju je na turniru u Sarajevu zabeležila tri tesna poraza u tri odigrane utakmice (HK Vukovi 1:4, HK Siscia 2:4 i HK Vojvodina 2:4), ali su pokazali napredak u igru i veliku želju za nadmetanjem i borbom za dres svog kluba. Osim prve utakmice protiv domacina koja je odigrana maltene „iz busa“ gde je nastup bio poprilicno loš, na druge dve utakmice su dokazali da mogu da budu dostojan protivnik svakoj ekipi.

Sastav U15 HK Spartak: Vereš Sintia, Đordevic Aleksandar, Distl Džuliano, Horvacki Igor, Vaštag Mark, Rac Sabo Lilla, Sekulic Elena, Feher Balint, Kovac Filip, Stantic Dario i Feher Congor. Treneri: Brestovac Uroš i Fabec Joseph.

Subotica, 04.01.18.
I u 2018. smo poceli sa takmicarskim nastupima, te smo tako u cetvrtak, 04.01.2018. na Gradskom klizalištu u Subotici docekali beogradski HK Partizan u selekciji U14, u sklopu Prvenstva Srbije, i u jednoj izuzetno kvalitetnoj i dinamicnoj utakmici uspeli da zabeležimo još jednu pobedu na domacem terenu od 3:0 (2:0 0:0 1:0).

Ova pobeda dobija dodatno na težini ako se zna cinjenica da je HK Partizan od ove sezone raspustio svoje seniore i juniore, angažovao 3 strana trenera (iz Kanade, Ukrajine i Holandije) i maksimalnu pažnju posvetio samo na selekcije od U8 do U14.

Svaki igrac HK Spartak U14 koji je nastupio na jucerašnjoj utakmici je ostavio srce na terenu, pokazao maksimalnu posvecenost i podredenost kolektivu/ekipi i sa pametnom igrom pozitivan rezultat jednostavno nije mogao da izostane. Podsecanja radi, u prvom susretu ove dve ekipe ove sezone, u sklopu Prvenstva Madarske (jer obe ekipe nastupaju i u tom takmicenju) pobedu su odneli crno-beli iz Beograda rezultatom 5:4.

Sastav HK Spartak U14: Sabo Rac Albert, Penava Veljko, Kiš Matej, Vucic Aleksa, Rac Sabo Lilla, Peceric Petar, Sabo Rac Maksim, Sekulic Elena, Mickoski Miloš, Antonijevic Aleksandar, Peceric Slaven, Kuntic David, Feher Balint, Feher Congor, Vucinic Vasilije, Šandor David, Stantic Dario i Horvat Adam. Treneri: Brestovac Uroš i Kolaric Aleksandar.


Subotica, 24.12.17
U nedelju 24.12.2017. na Gradskom klizalištu u Subotici je održan Erste turnir - Liga buducih šampiona, u sklopu Prvenstva Srbije za selekcije U8 i U10. Na turniru je ucestvovalo ukupno po 11 ekipa u obe kategorije (6 ekipa u U10 i 5 ekipa u U8), i igrano je po principu svako sa svakim. Sve u svemu, odigrano je ukupno 27 utakmica u terminu od 12:15 do 17:45h, gde su sva deca pokazala solidan nivo znanja, a nekoliko utakmica je imalo izuzetno jak i kvalitetan tempo, što garantuje lepu buducnost subotickog i srpskog hokeja na ledu.

Ekipa HK Spartak U8 je zabeležila polovican uspeh sa 2 pobede (Red Team i Marbo) i 2 poraza (Vojvodina i Partizan) što h je u ukupnom plasmanu smestilo na solidno i realno trece mesto.

Sastav U8: Poljakovic Filip, Krstin Ognjen, Andelkovic Luka, Ponjavic Andrija, Gladic Ramona, Kovac Nina, Iveljic Matija, Budincevic Petar, Lukic Dunja, Kostic Vuk, Rajkovic Marjan, Boršoš Augustin, Sabo Rac Emil. Treneri: Kolaric Aleksandar i Fabec Joseph.

Selekcija U10 je na pet odigranih utakmica zabeležila skor od tri pobede (Partizan Girls, Marbo i Red Team) i dva nerešena rezultata (Partizan 2:2 i Crvena Zvezda 0:0), što je u ukupnom plasmanu bilo dovoljno za drugo mesto na ovom turniru.

Sastav U10 HK Spartak: Konakov Novak, Penava Ognjen, Brestovac Relja, Bem Karlo, Temunovic Vanja, Gubicak Leon, Miladinovic Stefan, Kujundžic Nikola, Bencic Mihajlo i Gladic Petra. Treneri: Kolaric Aleksandar i Fabec Joseph.
   
Subotica, 23.12.17.
Selekcija veterana je u subotu 23.12.2017. od 20:30h na Gradskom klizalištu u Subotici ugostila ekipu HK "Kraljevi" iz Beograda, u sklopu Prvenstva Srbije - 1. B liga i zabeležila drugi ovosezonski poraz rezultatom 1:3, posle solidne utakmice ali sa veoma slabom završnicom i realizacijom stvorenih prilika za gol.

Sastav HK Spartak: Vaštag Zoltan, Šandor Žolt, Ladocki Caba, Popovic Branko, Skenderovic Aleksandar, Sikora Zoltan, Vecic Vladimir, Koso Mikloš, Dujmovic Nikola, Fazekaš Đorde, Dakic Srdjan i Ižipac Dimitrije.
Miskolc, 16.12.17. , Jasberenj 17.12.17
Selekcija U14 je u fuziji sa HC Kiskoros nastupila u "B" Prvenstvu Madarske , gde je odigrala dve utakmice, i zabeležila jednu pobedu i jedan poraz u produžetku. U subotu 16.12. su u Miškolcu uspeli da savladaju domaci DVTK Jegesmedvek sa 3:2 (1:0 0:0 2:2), dok su naredni dan doživeli nesrecan poraz posle produžetka u Jaszberenju od domacina JSE Jaszbereny rezultatom 1:2 (0:0 1:0 0:1 0:1).

Sastav U14 igraci iz Subotice: Sabo Rac Albert, Sabo Rac Maksim, Kostic Luka, Kiš Matej, Peceric Petar, Antonijevic Aleksandar i Peceric Slaven. Trener: Jaramazovic Zoran.
Subotica, 16,17.12.17.
Odrzan drugi ovosezonski turnir JHL (Junior Hockey League) za selekcije U12 i U15/16 na kome su ucestvale ekipe HK SISCIA, SISAK, HK VUKOVI, SARAJEVO, HK VOJVODINA, NOVI SAD i domacin HK SPARTAK, SUBOTICA.

Na turniru je ukupno odigrano 12 utakmice na kojima su svi hokejaši ucesnici pokazali svoj veliki talenat, borbenost u okvirima sportskog fer play-a i volju i ljubav prema najbržoj kolektivnoj igri na svetu.

REZULTATI U12:
Spartak Vukovi 6:0
Vojvodina Siscia 3:1
Spartak Siscia 7:0
Vojvodina Vukovi 1:4
Siscia Vukovi 1:6
Spartak Vojvodina 9:0

REZULTATI U15:
Vojvodina Vukovi 8:6
Vojvodina Siscia 4:6
Spartak Siscia 2:6
Spartak Vukovi 6:3
Siscia Vukovi 5:4
Spartak Vojvodina 1:5

HK Spartak je na turniru nastupio u sledecem sastavu:

HK Spartak (U12): Penava Veljko, Konakov Novak, Kukaras Luka, Distl Dominik, Dvornic Stevan, Sekulic Elena, Kuntic David, Peceric Slaven, Vucinic Vasilije, Jankovic Ognjen, Nad Mateja, Bencic Anastasija, Rac Sabo Hanna, Vaštag Ivett, Milodanovic Ana, Rajkaovic Martin, Bem Karlo, Temunovic Vanja, Gladic Petra, Popov Jovana, Nimcevic Nemanja, Lulic Marko i Stantic Sara. Trener: Brestovac Uroš, Kolaric Aleksandar i Fabec Joseph.

HK Spartak (U15): Đukanovic Luka, Vereš Sintia, Feher Congor, Feher Balint, Distl Džuliano, Šandor David, Vucic Aleksa, Stantic Dario, Kovac Filip, Rac Sabo Lilla, Đordevic Aleksandar, Vaštag Mark, Vincic Smiljana, Jaramazovic Maximilian, Horvacki Igor i Horvat Adam.. Trener: Brestovac Uroš, Kolaric Aleksandar i Fabec Joseph.
Budimpesta, 10.12.17
U12 je u nedelju 10.12. odigrala utakmicu u sklopu B Prvenstva Madarske protiv ekipe MAC „B“ u kojoj su doživeli rezultatski neuspeh porazom 4:7, u jednoj izuzetno jakoj i tvrdoj utakmici, koja ce poslužiti kao odlicno iskustvo našoj mladoj ekipi.
Novi Sad, 10.12.17.
Ekipa U8 je u Novom Sadu odigrala Erste turnir u sklopu Prvenstva Srbije, na kojem su u pet utakmica zabeležili skor od 3 pobede (Vojvodina, NS Stars i Marbo) i 2 poraza (Partizan i Crvena Zvezda) cime su zauzeli 3. mesto u konacnom plasmanu, što je odlican rezultat za ovu mladu i novu ekipu.

Sastav ekipe U8 HK Spartak: Poljakovic Filip, Krstin Ognjen, Milanko Danilo, Bjelan Mitja, Ponjavic Andrija, Popov Novak, Lukic Dunja, Gladic Ramona, Budincevic Petar, Iveljic Matija, Sabo Rac Emil, Kostic Vuk, Andelkovic Luka, Boršoš Augustin i Kovac Nina. Trener: Kolaric Aleksandar.

U nedelju 10.12. svoj nastup je imala i selekcija U10 koja je takode u Novom Sadu odigrala Erste turnir u sklopu Prvenstva Srbije, na kojem su u pet utakmica zebeležili skor od 3 pobede (NS Stars, Vojvodina i Partizan Girls) te 2 nerešena rezultata (Partizan i Marbo), što je na kraju u ukupnom plasmanu bilo dovoljno za drugo mesto na ovom turniru.

Sastav U10 HK Spartak: Konakov Novak, Bem Karlo, Temunovic Vanja, Penava Ognjen, Gladic Petra, Brestovac Relja, Kujundžic Nikola, Bencic Mihajlo, Milodanovic Filip, Gubicak Leon, Miladinovic stefan, Marton Leon i Nimcevic Andrej. Trener: Temunovic Ivan.

Subotica, 10.12.17.
U14 je u nedelju 10.12. odigrala dve utakmice u Subotici u sklopu Prvenstva Srbije, i kao domacin zabeležili su dva nova trijumfa, protiv HK NS Stars (6:3) i protiv HK Vojvodina (15:0) cime su izbili na prvo mesto na tabeli domaceg šampionata.

Sastav U14 HK Spartak: Đukanovic Luka, Vereš Sintia, Kostic Luka, Kiš Matej, Vucic Aleksa, Feher Balint, Peceric Petar, Sabo Rac Maksim, Vincic Smiljana, Sekulic Elena, Rac Sabo Lilla, Šandor David, Feher Congor i Horvat Adam. Treneri: Kolaric Aleksandar i Fabec Joseph.

Budimpesta, 09.12.17
U subotu 09.12. selekcija U14 je u fuziji sa HC Kiškoroš nastupila u „B“ prvenstvu Madarske u Budimpešti i pobedila ekipu Sportorszag Csapak ubedljivim rezultatom 12:4 (1:0 6:3 5:1), posle lepe i kolektivne igre cele ekipe koja je na kraju rezultiralo pozitivnim ishodom. Podsecanja radi, pre 3 meseca su se sastale iste ove dve ekipe u sklopu kvalifikacija, kada je rezultat bio obrnut (2:6). Duži period na ledu i kvalitetan rad su jednostavno morali da se isplate.
Subotica, 09.12.17.
Selekcija U12 je odigrala dve utakmice na Gradskom klizalištu u Subotici u sklopu Prvenstva Srbije i zabeležili su polovican uspeh – pobeda (Spartak Vs Vojvodina 7:0) i poraz (Spartak Vs NS Stars 2:3), posle nervozne i poprilicno nepovezane igre, koja je verovatno bila uzrokovana nestrpljivim ocekivanjem pocetka sezone na domacem terenu.

Budimpesta, 09.12.17
U subotu 09.12. selekcija U14 je u fuziji sa HC Kiškoroš nastupila u „B“ prvenstvu Madarske u Budimpešti i pobedila ekipu Sportorszag Csapak ubedljivim rezultatom 12:4 (1:0 6:3 5:1), posle lepe i kolektivne igre cele ekipe koja je na kraju rezultiralo pozitivnim ishodom. Podsecanja radi, pre 3 meseca su se sastale iste ove dve ekipe u sklopu kvalifikacija, kada je rezultat bio obrnut (2:6). Duži period na ledu i kvalitetan rad su jednostavno morali da se isplate.
Segedin, 03.12.2017.
U nedelju 03.12. svoju utakmicu u sklopu B prvenstva Madarske je imala i selekcija U12 koja je gostovala ekipi GP Szegedi Vizmu iz Segedina, gde su hokejaši kombinovanog suboticko-kiškoroš sastava zabeležili ubedljivu pobedu rezultatom 12:1 (3:0 5:0 4:1), cime su ostali u trci sa najbolje plasiranim ekipama u ovom takmicenju. Zanimljiv podatak je da je 11 pogodaka od 12 u pobednickoj ekipi realizacija suboticke dece.

Za U12 B su nastupili: Sabo Rac Albert, Nad Mateja, Jankovic Ognjen, Vucinic Vasilije, Kukaras Luka, Antonijevic Aleksandar, Peceric Slaven i Kuntic David. Treneri: Jaramazovic Zoran i Fabec Joseph.


Baja, Segedin 02.12.17
U subotu 02.12.2017. svoje nastupe su imale selekcije U10 (turnir B kategorije u Baji, Madarska) i selekcija U14 koja je u fuziji sa ekipom Kiškoroša imala utakmicu u sklopu B prvenstva Madarske protiv ekipe Vašaš-a iz Budimpešte, a koja je odigrana u Segedinu.

Selekcija U10 je na spomenutom turniru zabeležila 100% ucinak sa ostvarene 4 pobede u isto toliko utakmica, uz impresivnu gol razliku od +38 (44-6) cime su ubedljivo osvojili prvo mesto, iza ekipa Baje, Segedina i Seksarda.

Sastav ekipe U10 B: Poljakovic Filip, Bem Karlo, Penava Ognjen, Temunovic Ivan, Gubicak Leon, Marton Leon, Mandic Antonija, Kujundžic Nikola, Bencic Mihajlo, Krstin Ognjen, Milodanovic Filip i Brestovac Relja. Trener: Kolaric Aleksandar.
    

Selekcija U14 je takode u fuziji sa ekipom Kiškoroša, u sklopu B prvenstva Madarske ugostila na ledu u Segedinu ekipu Vašaš i na žalost doživela rezultatski neuspeh porazom od 4:9 (1:4, 0:2, 3:3), pre svega uzrokovan slabim izdanjem u prve dve trecine utakmice, kada su gosti Budimpešte napravili nedostižnu prednost.

Za HK Spartak-Kiškoroš U14 od subotickih igraca su nastupili: Sabo Rac Albert, Feher Balint, Šandor David, Feher Congor, Vucic Aleksa, Kostic Luka, Kiš Matej, Antonijevic Aleksandar, Peceric Petar i Sabo Rac Maksim. Treneri: Jaramazovic Zoran i Fabec Joseph.


Subotica, 01.12.17
KONACNO postavljena ledena ploca na Stadionu malih sportova u Subotici. Hokejasi konacno na domacem ledu
Budimpesta, 25, 26.11.17.
Selekcija U12 koja ove sezone nastupa u fuziji sa HC Kiškoroš u "B" Prvenstvu Madarske je imala dupli program, jer je odigravala vanredno kolo, pa su tako imali utakmicu i u subotu i u nedelju (25 i 26 novembar), obe u Budimpešti. Interesantan detalj se odigrao u subotu 25.11., jer su snage odmerili sa beogradskim HK Partizan, koji ove sezone takode nastupaju u ovom takmicenju, a u prvom ovosezonskom odmeravanju snage uspešnija je bila ekipa u kojoj nastupaju i suboticka deca - HK Spartak/Kiškoroš vs HK Partizan 7:2. Cela ekipa je odigrala odlicnu utakmicu, ali najistaknutiji pojedinac je bio Aleksandar Antonijevic koji je na ovoj utakmici postigao cak 5 golova.

Ista ova ekipa je i u nedelju zabeležila ubedljivu pobedu protiv ekipe Vasas SC B rezultatom 12:0, cime su utvrdili svoje mesto u gornjem delu tabele.

Druga kombinovana ekipa Spartaka i Kiškoroša, koja nastupa u sklopu "C" Prvenstva Madarske je imala svoju utakmicu u nedelju 26/11 u Budimpešti protiv ekipe Szekszardi Jegmadarak u kojoj je takode zabeležena pobeda, rezultatom 3:1.

Za zajednicke ekipe, iz redova subotickog kluba su nastupali: Sabo Rac Albert, Vucinic Vasilije, Jankovic Ognjen, Antonijevic Aleksandar, Nad Mateja, Peceric Slaven, Kuntic David, Kukaras Luka, Milodanovic Ana, Stantic Sara, Vaštag Ivett, Bencic Anastasija, Distl Dominik, Rajkovic Martin i Gladic Petra. Treneri: Jaramazovic Zoran i Fabec Joseph.

Segedin, 25.11.17
Selekcije U8 i U10 su u subotu 25.11. imale poziv na svecani medunarodni turnir u Segedinu povodom renoviranja njihove hale (zamenjen je kompletan rashladni sistem na klizalištu, postavljeni su nova ograda, napravljene su nove svlacionice i klupske prostorije), a istovremeno je pored "velike" hale napravljeno još jedno pokriveno mini klizalište (dimenzije 20x30 metara) koje ce poslužiti idealno da se "rastereti" program na velikom ledu jer se na njemu mogu sprovoditi obuke u sklopu školice klizanja i škole hokeja (U8/10), a u ceo ovaj Projekat je uložen 1 milion eura po recima Gradonacelnika Segedina, koji je svecano otvorio manifestaciju. Pored madarskih ekipa iz regiona, na turniru su ucestvovale i ekipe iz Brašova (Rumunija) i suboticki Spartak.

U petocasovnom programu su odigrana dva paralelna turnira, posebno za U10 (na velikom klizalištu) i posebno za U8, na kojem je HK Spartak nastupio sa 2 ekipe (na novom, malom klizalištu). Selekcija U10 je izuzetno dominantno zabeležila sve pobede u svojim utakmicama, dok su selekcije U8 imale "šarene" rezultate, i pobede i poraze i nerešene rezultate. Sve u svemu, izuzetno lep sportski dan u kojem su uživala sva deca i svi gledaoci.

Za selekcije U8/10, u 3 ekipe je nastupilo cak 33 decaka i devojcica: Konakov Novak, Gubicak Leon, Marton Leon, Miladinovic Stefan, Brestovac Relja, Kujundžic Nikola, Bencic Mihajlo, Milodanovic Filip, Penava Ognjen, Bem Karlo, Temunovic Vanja, Poljakovic Filip, Mandic Antonija, Ponjavic Andrija, Popov Novak, Andelkovic Luka, Sabo Rac Emil, Iveljic Matija, Marton Erik, Nad Strahinja, Kostic Vuk, Milanko Danilo, Ivanov Lena, Nakarada Noa, Popovic Mila, Nimcevic Andrej, Krstin Ognjen, Bjelan Mitja, Rajkovic Marjan, Budincevic Petar, Boršoš Augustin, Kovac Nina i Lukic Dunja. Treneri: Brestovac Uroš, Kolaric Aleksandar i Kovac Norbert.   
Novi Sad, 24. - 26.11.17
Selekcija veterana HK Spartak je od petka do nedelje (24.11.-26.11.2017.) nastupila na tradicionalnom medunarodnom turniru "Mica Rudic 2017" u Novom Sadu, na kojem su nastupale ekipe iz Srbije, Bugarske i Slovenije i na kojem su u konkurenciji 8 ekipa zauzeli sasvim solidno 6 mesto, sa skorom od 1 pobede i 3 poraza na 4 odigrane utakmice. Lepo druženje i podrška izmedu klubova unutar SDŽ "Jovan Mikic Spartak" potvrdila je medusobno bodrenje izmedu hokejaša i rvaca iz našeg grada... Naime, kako su i rvaci imali svoje meceve u Novom Sadu protiv ekipe Vojvodine, obe ekipe su sa tribina i u svlacionicama pokazali medusobno poštovanje i bodrili svoje sportske drugare u spartakovoj plavo-beloj boji, o cemu svedoci i fotografija dela ekipe u svlacionici sa olimpijskim šampionom Davorom Štefanekom.

Za veterane HK Spartak na ovom turniru su nastupili: Vujkovic Davor, Krstic Vanja, Brestovac Uroš, Šandor Žolt, Skenderovic Aleksandar, Kerleta Miodrag, Desnica Prvoslav, Vecic Vladimir, Koso Mikloš, Dakic Srdan, Sakala Zoltan i Dujmovic Nikola.

Novi Sad, 18/19/11.17.
U subotu i nedelju, Novom Sadu je održan prvi ovosezonski turnir JHL. JHL je takmicenje u kojem ucestvuje 4 kluba iz 3 države (HK Vojvodina/Novi Sad/SRB , HK Vukovi/Sarajevo/BiH , HK Siscia//Sisak/Hrvatska i HK Spartak/Subotica/SRB), sa po svoje 2 selekcije (U12 i U15), igra se turnirski tj svako sa svakim 4 puta (svaki grad ce biti domacin jednog okupljanja). U subotu i nedelju, 18/19.11. u Novom Sadu je održan prvi ovosezonski turnir na kojem je HK Spartak postigao sledece rezultate:
U15:
Spartak - Vukovi 1:2
Spartak - Siscia 2:8
Spartak - Vojvodina 3:5

U12:
Spartak - Vukovi 8:1
Spartak - Siscia 19:0
Spartak - Vojvodina 4:1

Sastav ekipe U12: Konakov Novak, Penava Veljko, Sekulic Elena, Nad Mateja, Kukaras Luka, Bem Karlo, Temunovic Vanja, Stantic Sara, Gladic Petra, Rajkovic Martin, Vaštag Ivett, Rac Sabo Hanna, Milodanovic Ana, Bencic Anastasija, Dvornic Stevan, Popov Jovana, Distl Dominik i Prcic David. Treneri: Kolaric Aleksandar i Brestovac Uroš.

Sastav ekipe U15: Đukanovic Luka, Vereš Sintia, Đordevic Aleksandar, Distl Džuliano, Jaramazovic Maximilian, Vincic Smiljana, Vaštag Mark, Rac Sabo Lilla, Vucic Aleksa, Stantic Dario, Feher Balint, Feher Congor, Šandor David i Horvacki Igor. treneri: Kolaric Aleksandar i Brestovac Uroš.
   
Budimpesta, 18.11.17
Selekcija U12 je u subotu 18.11.2017. imala takode utakmicu u kombinovanom sastavu sa HC Kiškoroš u sklopu "B" Prvenstva Madarske, gde su na gostovanju u Budimpešti protiv HC Pesterzsebeti doživeli tek drugi poraz ove sezone rezultatom 5:0.

Za kombinovani sastav, od subotickih igraca su nastupali: Peceric Slaven, Kuntic David, Vucinic Vasilije, Antonijevic Aleksandar i Jankovic Ognjen. Trener: Jaramazovic Zoran.
Budimpesta, 12.11.17
Selekcija Spartaka U12 je nastupila u kombinovanom sastavu sa ekipom Kiškoroša u sklopu "B" Prvenstva Madarske, na izuzetno jakom gostovanju u Budimpešti, protiv domace ekipe UTE.U vrlo napetom i neizvesnom mecu, punom grube igre i nesportskog ponašanja, narocito od strane domacih igraca, a koje sudije nisu adekvatno sankcionisale, došlo je do podele bodova, postignutim rezultatom 3:3 (1:1 0:1 2:1), a sva 3 gola za Spartak/Kiškoroš su postigli suboticki igraci (Kuntic David 1 gol, Antonijevic Aleksandar 2 gola).

Sastav U12, igraci iz Subotice: Antonijevic Aleksandar, Jankovic Ognjen, Kukaras Luka, Kuntic David, Nad Mateja, Peceric Slaven i Vucinic Vasilije. Trener: Jaramazovic Zoran.  
Budimpesta, 11.11.17
Selekcija U14 je nastupila u Budimpešti, protiv domaceg Ferencvaroša, u sklopu "B" Prvenstva Madarske, i na žalost doživela drugi vezani poraz u ovom takmicenju od trenutno kvalitetnijeg sastava rezultatom 6:1 (1:0 4:0 1:1). Jedini pogodak za ekipu Spartak-Kiškoroš je postigao Sabo Rac Maksim.

Sastav U14, igraci iz Subotice: Sabo Rac Albert, Peceric Petar, Kostic Luka, Kiš Matej, Sabo Rac Maksim, Peceric Slaven, Antonijevic Aleksandar, Feher Balint, Feher Congor, Rac Sabo Lilla, Šandor David i Vucic Aleksa. Trener: Jaramazovic Zoran.
Kiskoros, 11.11.17.
Selekcija U8 je nastupila na turniru u madarskom Kiškorošu, i to sa svoje dve ekipe (ukupno 20 decaka i devojcica). Obe ove ekipe su na turniru odigrale po 4 utakmice i zabeležile po nekoliko pobeda, poraza i nerešenih rezultata, ali je u ovom uzrastu najbitnije da su odigrali svoje "takmicarske" utakmice i da se sve više navikavaju na pravila i nacin igre.

 
Selekcije U16 i U12C, ukupno 21 igrac/ica, su u subotu 11.11. odradile dvoiposatni trening na ledu u ledenoj hali u Kiškorošu, kao pripremu za odlazak na prvi dvodnevni ovosezonski turnir JHL (Junior Hockey League) koji ih ocekuje za sledeci vikend u Novom Sadu, a na kojem ce pored subotickog Spartaka i domace Vojvodine još ucestvovati i HK Siscia (Sisak, Hrvatska) i HK Vukovi (Sarajevo, BIH). Na ovom treningu nam se u strucnom radu prikljucio i trener iz SAD, Joey Fabec, koji je preko nastavka saradnje sa organizacijom "Hockey Without Borders" stigao u Evropu i trenutno pomaže u radu sa ekipom HC Kiškoroš, a cim bude postavljena ledena ploca na Gradskom klizalištu u Subotici on ce se prikljuciti svakodnevnom radu u našem klubu i gradu.
Novi Sad, 11.11.17.
Selekcija U10 je nastupila na Erste Bank - Liga buducih šampiona, turnir u Novom Sadu u sklopu Prvenstva Srbije, na kojem je ucestvovalo ukupno 6 ekipa, igralo se svako sa svakim i "desetke" Spartaka su zabeležile 3 pobede i 2 poraza, što je u ukupnom plasmanu bilo dovoljno za 3.mesto.

Sastav U10: Konakov Novak, Bem Karlo, Temunovic Vanja, Penava Ognjen, Miladinovic Stefan, Brestovac Relja, Bencic Mihajlo, Milodanovic Filip, Kujundžic Nikola, Marton Leon, Gubicak Leon, Nimcevic Andrej, Gladic Petra i Popov Jovana. Trener: Brestovac Uroš.
   
Beograd, 04/05.11.17.
HOLBUS 2017 - 3. Memorijalni medunarodni turnir "Mirko Holbus", za selekcije U8 i U10, u organizaciji HK Partizan, održan je u subotu i nedelju (04/05.11.2017.) u Beogradu, na kojem je nastupilo ukupno 30 ekipa (u selekciji U8 - 10 ekipa i u selekciji U10 - 20 ekipa) iz 7 država (Austrija, Slovacka, Slovenija, Hrvatska, Madarska, BiH i Srbija), i na kojem je u 2 dana odigrano ukupno neverovatnih 145 utakmica. Ovo je po kvalitetu ekipa sigurno bio najjaci turnir u regionu u poslednjih 10-ak godina. Svoje nastupe na ovom turniru su zabeležili i suboticki decaci nastupajuci za HK Spartak, i devojcice koje su na ovom turniru nastupale za ekipu Girls Serbia (kombinovani sastav sa devojcicama iz SU, NS i BG).

Selekcija U8 je na turniru zauzela 8. mesto u ukupnom plasmanu, sa skorom od 2 pobede i 7 poraza, što u ovom momentu predstavlja i realni domet ove ekipe. Ono što "raduje" jeste cinjenica da postoji dosta prostora za napredak, koji ce narocito dodi do izražaja cim u Subotici bude postavljena ledena ploca na Gradskom klizalištu i kada svakodnevni trenažni procesi budu sprovodeni u tom ambijentu. Decaci su dali svoj trenutni maksimum, a zalaganje i borbenost su bili fenomenalni.

Selekcija U10 je napravila najvece iznenadenje na celom turniru, što je bio opšti utisak svih prisutnih navijaca, trenera, organizatora... Iako je u ukupnom plasmanu zauzeto "samo" 6. mesto (od 20 ekipa), ono što je zadivilo sve ljubitelje hokeja jeste neverovatna borbenost i zrelost subotickih decaka, koji su ovim elementima nadomestili cinjenicu da i dalje vecinu treninga obavljaju na "suvom" (jedino naš klub i ekipa iz Sarajeva trenutno nemaju led). Iza HK Spartak u ovoj konkurenciji su ostale bukvalno institucije hokeja u regionu, kakve su HK Olimpija iz Ljubljane (ciji trener je bio Jure Vnuk, jedan od najboljih igraca Slovenije u poslednjih 20 godina), HDD Bled iz Slovenije (ciji voda ekipe je bio Grozdi Hiti, jedna od najvecih legendi hokeja u staroj Jugoslaviji), zatim HK Medvešcak iz Zagreba (ciji seniori trenutno igraju u EBEL-u, a prethodne 3 sezone su igrali ruski KHL), zatim uvek neugodni HK Mladost iz Zagreba, pa KMH iz Budimpešte (koji je podržan od strane kanadskog hokejaškog saveza), zatim domacin, beogradski HK Partizan (koji je ove sezone raspustio seniore i maksimalno se posvetio radu sa mladim kategorijama)... Zaista smo ponosni na podatak sa ovog turnira, da se Spartak u mecevima sa direktnim rivalima sam izborio za ovaj plasman pobedom nad HK Medvešcak A (2:0) i nerešenim rezultatom sa HK Olimpija (1:1). Kao treceplasirani u svojoj grupi, iza neprikosnovenih Austrijanaca i ekipe MAC A, u utakmici sa treceplasiranim MAC B iz druge grupe za 5/6 mesto u ukupnom plasmanu, doživeli smo pomalo nesrecan poraz rezultatom 1:2. Osvajaci turnira u selekciji U8 su bili HK Olimpija Ljubljana, a u selekciji U10 ekipa HK Best iz Slovacke.

Prilikom proglašenja najistaknutijih pojedinaca na turniru, za najbolju žensku igracicu, u kategoriji U8 je proglašena MANDIC ANTONIJA iz HK Spartak, što ce predstavljati dodatni motiv i razlog za popularizaciju ženskog hokeja i u Subotici. Na Holbusu su, od subotickih decaka i devojcica, nastupili: Konakov Novak, Bem Karlo, Temunovic Vanja, Penava Ognjen, Gubicak Leon, Marton Leon, Miladinovic Stefan, Bencic Mihajlo, Brestovac Relja, Kujundžic Nikola, Milodanovic Filip, Gladic Petra, Popov Jovana, Poljakovic Filip, Popov Novak, Sabo Rac Emil, Iveljic Matija, Budincevic Petar, Milanko Danilo, Krstin Ognjen, Ponjavic Andrija, Bjelan Mitja, Mandic Antonija, Andelkovic Luka, Lukic Dunja, Rajkovic Marjan, Kovac Nina. Treneri: Kolaric Aleksandar i Brestovac Uroš.
                                
Budimpesta, 04.11.17.
Selekcija U12 je u kombinovanom sastavu sa Kiškorošom nastupila u sklopu Prvenstva Madarske, i to i u B i u C kategoriji. Obe kombinovane ekiep su imale svoje utakmice u Budimpešti i obe ekipe su ovog vikenda bile i rezultatski uspešne, zabeleživši dve izuzetne pobede. Ono što posebno raduje jeste konstantno visok nivo kvalitetne igre koji iz vikenda u vikend beleže igraci u selekciji U12, da su naši igraci nosioci igre, jer su od 8 golova na utakmici Vs Gepard cak 7 postigli suboticki igraci (Kuntic David 1, Peceric Slaven 3 i Antonijevic Aleksandar 3).

"B" Prvenstvo: Gepard A - Spartak/Kiškoroš 1:8
"C" Prvenstvo: Sportorszag SC - Spartak/Kiškoroš 1:3

Clanovi obe ove ekipe, od subotickih igraca/ica su bili: Vaštag Ivett, Stantic Sara, Rac Sabo Hanna, Distl Dominik, Bencic Anastasija, Milodanovic Ana, Dvornic Stevan, Rajkovic Martin, Vucinic Vasilije, Antonijevic Aleksandar, Peceric Slaven, Kuntic David, Nad Mateja, Prcic David i Kukaras Luka. Trener: Jaramazovic Zoran.

Beograd, 03.11.17.
Selekcija veterana HK Spartak je u petak 03.11.2017. imala prvu utakmicu u sklopu Prve B Lige Srbije, utakmicom u Beogradu protiv domace ekipe Hk Drvene nogice, na kojoj je gostujuci sastav uspeo da napravi mini iznenadenje na startu šampionata i da zaleleži prvu pobedu rezultatom 6:4 (2:1 3:1 1:2). Najstarija takmicarska kategorija Spartaka je tokom cele utakmice kontrolisala igru i zahvaljujuci dobroj igri, narocito u poslednjih 10ak minuta utakmice, kada se domacin približio na 5:4, uspeo da ostvari lep rezultat.

Za HK Spartak su nastupili: Janackovic Zoran, Krstic Vanja, Brestovac Uroš, Ladocki Caba, Šandor Žolt, Desnica Prvoslav, Koso Mikloš, Vecic Vladimir, Skenderovic Aleksandar, Dakic Srdan i Kerleta Miodrag. 
Dunaujvaros, 21.10.17.
Selekcija U14 je nastupila u sklopu „B“ Prvenstva Madarske, sa utakmicom koja je odigrana u Dunaujvarošu, gde je kao domacin ekipa Spartak/Kiškoroš ugostila ekipu SC Jaszberey, i koja je završena pobedom „domaceg“ sastava rezultatom 5:3 (4:0 1:3 0:0).

Ekipa u kojoj više od ľ igraca cine decaci iz Subotice je sa odlicnom i disciplinovanom igrom nastavila pobedonosni niz u ovom takmicenju, a vec sledece subote (28.10.) ih ocekuje pravi ispit kada putuju u Budimpeštu, na noge izuzetno kvalitetnoj ekipi UTE, koja važi za prvog favorita ove lige.

Sastav U14 igraci iz Subotice: Sabo Rac Albert, Kostic Luka, Kiš Matej, Antonijevic Aleksandar, Peceric Petar, Sabo Rac Maksim, Feher Congor, Feher Balint, Šandor David i Vucic Aleksa. Trener: Jaramazovic Zoran.

Kiskoros, 21.10.17.
Selekcija U10 je u subotu 21.10. nastupila na turniru B kategorije u Kiškorošu (Madarska) gde je odigrala ukupno 4 utakmice i zabeležila skor od 3 pobede i 1 poraza.Postignuti rezultati:
Spartak – Szigeti Bikak 2:1
Spartak – Kiškoroš 6:3
Spartak – Ferencvaroš 4:2
Spartak – Szigeti Bikak 3:4

Ono što posebno raduje sve u klubu jeste cinjenica da je na turniru u Kiškorošu ekipa odigrala zaista odlican hokej na svim mecevima, i da su pokazali zadovoljavajuci nivo zrelosti u igri i razumevanja prema postavljenim zadacima, što je im olakšati predstojeca takmicenja i da ce spremni docekati nastup na izuzetno jakom medunarodnom dvodnevnom turniru „Holbus 2017“ koji ih ocekuje za 2 nedelje u Beogradu.

Sastav U10: Ilic Ana, Temunovic Vanja, Bem Karlo, Penava Ognjen, Brestovac Relja, Bencic Mihajlo, Kujundžic Nikola, Milodanovic Filip, Miladinovic Stefan, Batanjac Una, Nimcevic Andrej i Mandic Antonija. Trener: Kolaric Aleksandar.

Novi Sad, 21.10.17.
Selekcija U12 je na dve utakmice u Novom Sadu, koje su trebale da se igraju u sklopu Prvenstva Srbije, gde su zabeležili polovican uspeh – po 1 poraz i 1 pobedu
NS Stars – Spartak 4:3 (1:2 2:1 1:0)
Vojvodina – Spartak 0:17 (0:3 0:6 0:8)

Utakmica sa NS Stars je, zbog nedovoljnog broja igraca u domacem sastavu i po prethodnom dogovoru trenera dve ekipe, odigrana kao „prijateljska“ utakmica i kao takva nece biti registrovan rezultat u zvanicni deo Prvenstva, ali je ova utakmica dve, u ovom momentu po kvalitetu ujednacene ekipe, bila odlicna prilika da se proveri trenutna forma i da se uoce nedostaci u igri koji treba da se otklanaju u narednom periodu.

Sa druge strane, ekipa Vojvodine je tek pre 2 sezone ponovo pokrenula rad sa svojim mladim selekcijama i njihova ekipa je još uvek u fazi nekog formiranja i „ucenja“, tako da rezultat odnosno pobeda Spartaka ni u jednom momentu nije dolazila u pitanje, ali je i poslužila da igraci koji imaju manje „rutine i iskustva“ pokušaju da ponesu deo odgovornosti i da se kao ekipa što bolje pripreme za naredne nastupe u Srbiji i u Madarskoj.

Sastav U12 , na sve 3 utakmice, od igraca iz Subotice: Penava Veljko, Konakov Novak, Vucinic Vasilije, Nad Mateja, Kuntic David, Kukaras Luka, Nimcevic Nemanja, Sekulic Elena, Gladic Petra, Peceric Slaven, Dvornic Stevan, Distl Dominik, Milodanovic Ana, Bencic Anastasija, Vaštag Ivett, Rac Sabo Hanna i Prcic David. Trener: Brestovac Uroš
    
Miskolc, Novi Sad, 14. i 15.10.2017.
Selekcija U14 je u subotu 14.10.2017. nastupila na utakmici Prvenstva Madarske "B" na utakmici u Miškolcu, na kojoj je kombinovana ekipa Spartak/Kiškoroš odnela zasluženu pobedu nad domacinom rezultatom 2:6 (0:3, 2:2, 1:0) i time uspešno startovala u novoformiranom takmicenju.

Vec dan kasnije, u nedelju 15.10.2017., ista selekcija je imala svoju utakmicu u sklopu Prvenstva Srbije u Novom Sadu, gde su opet bili uspešni protiv domaceg NS Stars i ubeležili prvu pobedu i u domacem takmicenju rezultatom 2:5 (0:1 0:2 2:2).

Sastav U14 HK Spartak na ove dve utakmice: Đukanovic Luka, Vereš Sintia, Sabo Rac Albert, Kostic Luka, Vucic Aleksa, Peceric Petar, Sabo Rac Maksim, Vincic Smiljana, Stantic Dario, Kiš Matej, Feher Balint, Sekulic Elena, Rac Sabo Lilla, Feher Congor, Šandor David, Peceric Slaven i Antonijevic Aleksandar. Treneri: Jaramazovic Zoran i Brestovac Uroš.

Selekcija U12, koja takode nastupa u Prvenstvu Madarske u saradnji sa ekipom Kiškoroš igra tako reci na 2 fronta, jer zbog velikog broja dece u navedenom godištu imaju formirane dve ekipe, koje igraju u "B" i u "C" kategoriji takmicenja. Obe ekipe su imale svoje utakmice u nedelju 15.10.2017. u Madarskoj i obe su zabeležile pozitivan rezultat:

U12 B: Spartak/Kiškoroš - Debrecen B 11:0
U12 C: Spartak/Kiškoroš - Jegoroszlanok 7:5

Za obe ekipe, od subotickih igraca/ica su nastupili: Bukvic Nikita, Bencic Anastasija, Distl Dominik, Milodanovic Ana, Rajkovic Martin, Stantic Sara, Vaštag Ivett, Gladic Petra, Kukaras Luka, Kuntic David, Peceric Slaven, Rac Sabo Hanna i Vucinic Vasilije. Trener: Jaramazovic Zoran.

Proteklog vikenda su selekcije U8 i U10 bile slobodne u takmicarskom smislu, ali su zato bile vredne i u nedelju 15.10.2017. su u ledenoj dvorani u Kiškorošu odradili trening na ledu u trajanju od 2,5h, cime su nastavili dalje da se pripremaju za turnire koji ih ocekuju u naredna 2 vikenda u Madarskoj, kao i za veliki medunarodni turnir "Mirko Holbus 2017" koji ce se održati u Beogradu u organizaciji HK Partizan 04/05.11.2017., i na kojem ce ucestvovati preko 30 ekipa iz 6-7 razlicitih država.

Narednog vikenda U14 ima utakmicu u Madarskoj, U12 ima dve utakmice u Novom Sadu u sklopu Prvenstva Srbije, dok selekcija U10 ima turnir u madarskom Kiškorošu.


Novi Sad, 08.10.2017.
U Novom Sadu, u ledenoj dvorani SPENS, gde se okupilo 50-ak devojcica iz sva tri grada u Srbiji gde se igra hokej na ledu (Beograd, Novi Sad i Subotica), a svoje aktivno ucešce je uzelo i svih 15 devojcica/devojaka koje treniraju u HK Spartak.Prema predvidenom programu, u dvoipocasovnom radu na ledu, sve devojcice su bile podeljene u tri "radne grupe" prema uzrastu i trenutnoj formi, i sa kojima je radilo ukupno 8 trenera iz svih klubova. Prvi deo programa je prošao u laganom treningu na kojem su dotaknuti svi osnovni elementi igre, dok je drugi deo treninga, posle 15-minutnog odmora, poslužio za igru na 2 gola, za razlicite takmicarske igrice i slicno. Sve u svemu, odlicna prilika da se okupe sve devojcice na jednom mestu i da se pokaže svima da hokej na ledu i u Srbiji postoji za tzv "nežniji pol", da one vec sad imaju sasvim solidno znanje i da se ujedno pozovu nove zainteresovanje devojcice da se prikljuce u trenažne procese u hokej klubovima u Srbiji.

Inace je na nivou Svetske hokejaške federacije (IIHF) u celom svetu ovaj vikend bio obeležen kao WGIHW (World Girls Ice Hockey Weekend), a u cijem obeležavanju i manifestaciji je ucešce uzeo i SHLS (Savez hokeja na ledu Srbije) u vidu okupljanja svih devojcica koje treniraju hokej na ledu u Srbiji. Kao kordinator za razvoj ženskog hokeja ispred SHLS je izabran trener HK Spartak Brestovac Uroš, cime je kancelarija Saveza dodatno pokazala zainteresovanost i rešenost za dalji napredak ove grane sporta u Srbiji.
    

Budimpesta, 08.10.2017.
Selekcija U12 je nastupila u kombinovanom sastavu sa ekipom Kiškoroš u sklopu Prvenstva Madarske "B", gde su u nedelju 08.10.2017. odigrali utakmicu u Budimpešti sa domacinom Ferencvaroš TC , na kojem je gostujuca ekipa odnela zasluženu pobedu rezultatom 0:5, a strelci svih 5 pogodaka su bili igraci iz Subotice (Peceric Slaven 3 gola, Kuntic David 1 gol i Antonijevic Aleksandar 1 gol). Za kombinovani sastav su nastupili: Bukvic Nikita, Sabo Rac Albert, Nimcevic Nemanja, Prcic David, Kukaras Luka, Peceric Slaven, Kuntic David, Nad Mateja i Antonijevic Aleksandar. Trener: Jaramazovic Zoran.


Dunaujvaros, 07.10.2017.
U subotu, 07.10.2017. selekcije U10 je nastupila na turniru B kategorije u Dunaujvarošu (Madarska) na kojem su odigrali ukupno 4 utakmice i u konkurenciji 8 ekipa zauzeli odlicno drugo mesto sa skorom od 3 pobede i samo jednim porazom. Ekipa U10 je odigrala zaista odlican turnir i evidentan je vec u ovoj fazi napredak u samoj igri, dok su zalaganje, trud i borbenost takode ostali na izuzetnom novou kao i na prethodnim nastupima. Postignuti su sledeci rezultati:

Spartak - Gyor 8:0
Spartak - UTE B 3:1
Spartak - MAC B2 7:4
Spartak - MAC B1 3:5

Za sastav HK Spartak U10 su nastupili: Ilic Ana, Temunovic Vanja, Bem Karlo, Penava Ognjen, Brestovac Relja, Milodanovic Filip, Bencic Mihajlo, Kujundžic Nikola, Miladinovic Stefan, Gubicak Leon i Marton Leon. Trener: Kolaric Aleksandar.
  

Subotica,25.09.2017.
Prethodnog vikenda su aktivne bile sve mlade selekcije Spartaka, sa nastupima i treninzima u Madarskoj, gde su nam vec krenula takmicenja i aktivnosti na ledu.

Selekcija U8 je u nedelju 24/09 nastupila na velikom turniru otvaranja sezone 2017/2018 u Budimpešti, i na turniru C kategorije smo odigrali 4 utakmice, i ostvarili 3 pobede i 1 poraz, u finalu. Postignuti rezultati:

HK Spartak - Gepard JE 4:0
HK Spartak - ES MTK 3:2
HK Spartak - Tati Tigrisek 7:2
HK Spartak - Nyugoti Eszkimok 2:5

Za HK Spartak U8 na ovom turniru su nastupili: Poljakovic Filip, Popov Novak, Krstin Ognjen, Iveljic Matija, Andelkovic Luka, Gladic Ramona, Lukic Dunja, Sabo Rac Emil, Nad Strahinja, Marton Erik i Kovac Nina. Treneri: Brestovac Uroš i Kolaric Aleksandar.

Selekcija U10 je nastupila na istom tom turniru u Budimpešti, samo u B kategoriji, u subotu 23/09 i na 3 odigrane utakmice su ostvarili 100% ucinak, 3 pobede. Postignuti rezultati:

HK Spartak - Kapošvar 3:2
HK Spartak - Ajkai Oriasok 7:0
HK Spartak - UTE B 5:4

Sastav ekipe HK Spartak U10: Milenkovic Mihajlo, Bem Karlo, Temunovic Vanja, Penava Ognjen, Gubicak Leon, Brestovac Relja, Bencic Mihajlo, Milodanovic Filip, Kujundžic Nikola, Marton Leon, Miladinovic Stefan, Nimcevic Andrej i Mandic Antonija. Trener: Brestovac Uroš

Zajednicko za nastup obe ove selekcije, i U8 i U10 jeste cinjenica da su ostvarili rezultatski dosta lep uspeh, ali da ima i te kako prostora za napredak u igri i da se vidi da je ovo bio prvi zvanican nastup u ovoj sezoni na jednom takmicarskom turniru. Nekoliko "pocetnickih" grešaka iz osnovnih elemenata igre i odsustvo tzv "citanja igre" je nešto što ce u narednom periodu, kroz treninge na ledu i ostale nastupe na turnirima morati da se otkloni, kako bi sama igra bila još kvalitetnija, a samim tim ce i rezultati biti adekvatni. Sa druge strane, za želju, trud i borbenost, svima treba odati apsolutno priznanje i poštovanje, u tim segmentima su bili na visini zadatka.

Selekcija U14 je u subotu 23/09 imala poslednju utakmicu u kvalifikacijama za B1 Prvenstvo Madarske, u Dunaujvarošu, gde se kombinovani sastav HK Kiškoroš-Spartak sastao sa beogradskim Partizanom. Prikazana je odlicna utakmica, prava hokejaška, sa nekoliko preokreta i puna lepih poteza na obe strane, ali su na kraju pobedu ipak odneli HK Partizan rezultatom 4:5. Hokejaši Kiškoroš-Spartak U14 su još pre ove utakmice obezbedili plasman u B1 Prvenstvo, tako da ce igrati izuzetno jaku ligu tokom sezone 2017/2018, sa više od 30 utakmica. Pored ovog takmicenja, ocekuju ih i utakmice u Prvenstvu Srbije, tako da ce ova generacija imati "pune ruke posla" cele sezone.

Igraci iz Subotice u mešovitom sastavu su bili: Sabo Rac Albert, Kostic Luka, Kiš Matej, Sabo Rac Maksim, Peceric Petar, Antonijevic Aleksandar, Feher Balint, Feher Congor, Šandor David, Vucic Aleksa, Kuntic David, Peceric Slaven. Trener: Jaramazovic Zoran.

Igraci iz selekcije U12 i U16 su u subotu 23/09 odradili 2,5h trening na ledu u Kiškorošu , cime su se zaokružile aktivnosti na ledu svih mladih selekcija u klubu, i cime je nastavljen kontinuitet u radu i trenažnom procesu u klubu, a sve u cilju što boljih nastupa u nastavku sezone, koja je fakticki tek na svom pocetku.
      
Subotica,19.09.2017.
Aktivnosti za hokejaše Spartaka su pocele od 01.septembra, narocito za mlade selekcije, sa sprovodenjem trenažnih procesa na ledenim površinama u susednoj Madarskoj, kao i sa nastupima u kvalifikacijama za Prvenstvo Madarske.

Iako se postavljanje leda na Gradskom klizalištu u Subotici ocekuje tek u drugoj polovini novembra, ekipa HK Spartak je zbog daljeg napretka i usavršavanja, veceg broja kvalitetnijih utakmica, konstantnih aktivnosti, kao i pracenja ostalih timova u regionu, morala da krene sa "nomadskim" hokejom, barem po pitanju treniranja na ledu i odigravanja utakmica/turnira u prvom delu sezone 2017/2018.

HK Spartak je postigao dogovor o saradnji sa ekipom HC Kiškoroš iz Madarske o zajednickom nastupu u selekcijama U12 i U14, u oba prvenstva (Srbije i Madarske), dok su sve ostale selekcije ostale u samostalnom nastupu, sa tim da selekcije U8 i U10 takode nastupaju i u Prvenstvu Madarske i u Prvenstvu Srbije. Ekipa seniora ce se takmiciti u sklopu BIHL (Balkan Ice Hockey League), takmicenje organizovano po turnirskom sistemu, zajedno sa nekoliko ekipa iz regiona.

Najmlade selekcije U8 i U10 su odradile prethodna dva vikenda svoje treninge od po 2,5h u ledenoj hali u Kiškorošu, kao priprema za nastup koji ih ocekuje sledeceg vikenda (23 i 24 septembar) na velikom turniru otvaranja sezone u Budimpešti, na kojem ucestvuje oko 50 ekipa iz cele Madarske. U ove dve kategorije HK Spartak ima registrovano oko 30 decaka i devojcica, koje su još u školi hokeja, ali koji svakodnevno vredno rade i treniraju i spremno išcekuju svoje nastupe na turnirima.

Selekcija U12 je u nedelju 17.09. odigrala svoju prvu utakmicu u sezoni u Prvenstvu Madarske, gde su gostovali u Budimpešti ekipi MAC B, klub koji važi za jedan od najjacih u celoj Madarskoj, sa izuzetnom razvojnom školom hokeja i sa fenomenalnim infrastrukturnim uslovima jer imaju led 10 meseci godišnje. Nažalost, trema, neiskustvo i nedovoljna uigranost su uzeli danak i zabeležen je prvi poraz u sezoni.

U12 MAC B - HK Kiškoroš/Spartak 10:5

Za zajednicku ekipu od subotickih igraca su nastupali: Vucinic Vasilije, Antonijevic Aleksandar, Peceric Slaven, Nad Mateja, Bukvic Nikita, Kuntic David, Nimcevic Nemanja, Kukaras Luka, Prcic David. Trener: Jaramazovic Zoran.

Selekcija U14 je u sklopu kvalifikacija za B1 Prvenstvo do sada odigrala vec 4 utakmice u Madarskoj i osvarila izuzetne 3 pobede (Debrecen 8:2, Kapošvar 7:3 i KSI SE 6:4) i samo 1 poraz (Sportorszag SC 5:11), i ostala im je samo još jedna utakmica u sklopu kvalifikacija protiv beogradskog HK Partizan, koji se takode prijavio za takmicenje u Prvenstvu Madarske. Ova utakmica je zakazana za subotu 23/09 u Dunaujvarošu. Konacni "povratak" nekoliko subotickih igraca u redove HK Spartak, u generaciji 2005/2006 koji su 2-3 sezone zbog boljih uslova i više leda proveli igrajuci za segedinski Tisza Volan, dalo je i te kako opipljivih rezultata - ova generacija, koja je nosilac igre u ovoj zajednickoj ekipi, ima odlicnu šansu da zaigra sezonu 2017/2018 rame uz rame sa nekim od najboljih i najkvalitetnijih ekipa iz Madarske i Rumunije, cime ce steci ogromno iskustvo i veliki broj utakmica (36 samo u regularnom delu Prvenstva), što je u njihovom trenutnom uzrastu i periodu sportskog razvoja i te kako važan segment.

Za zajednicku ekipu U14 od subotickih igraca su nastupili: Sabo Rac Albert, Kiš Matej, Kostic Luka, Peceric Petar, Vucic Aleksa, Sabo Rac Maksim, Feher Congor, Feher Balint, Šandor David, Antonijevic Aleksandar, Bukvic Nikita, Peceric Slaven i Kuntic David. Trener: Jaramazovic Zoran.
  

Subotica, 21.08.2017.
HK Spartak je sa svojim mladim selekcijama odradio letnje pripreme na ledu, u sklopu aktivnosti pred sezonu 2017/2018. Pripreme su se održale u sklopu "HOCKEY WITHOUT BORDERS - YOUTH DEVELOPMENT CAMP 2017", koji se održao u Ceškoj, u gradicu Brumov Bylnica, u periodu od 12.08. - 20.08.2017.godine.

Na kampu je ucestvovalo ukupno 47 dece iz Subotice (25), Sarajeva (19) i Novog Sada (3), i sa njima je radilo ukupno 8 trenera, od kojih su dvojica bili iz SAD (Nicholas Zacoi - Pittsburg) i Kanade (Carol Cocirlan - Montreal), koji su preneli deo svog znanja i iskustva.

Za devet dana koliko je trajao kamp, svako dete je provelo više od 20 sati na ledu, plus specijalizovani suvi treninzi, poligon za šutiranja, tehnika klizanja, turnir/utakmice, kao i svakodnevni odlazak na bazen u vidu relaksacije.

Zakljucak sa ovih priprema je da je odraden odlican posao u smislu predstojecih aktivnosti odnosno planiranih nastupa u narednoj sezoni, u sklopu Prvenstva Srbije i Prvenstva Madarske, u kojem ce naši igraci takode nastupati u fuziji sa ekipom HC Kiškoroš (selekcije U12 i U14).

Clanovi HK Spartak ucesnici HWB kampa: Vereš Sintia, Rac Sabo Lilla, Rac Sabo Hanna, Milodanovic Ana, Stantic Sara, Sekulic Elena, Gladic Petra, Vaštag Ivett, Kuntic David, Peceric Slaven, Vucinic Vasilije, Stantic Dario, Brestovac Relja, Gubicak Leon, Kujundžic Nikola, Nad Mateja, Milodanovic Filip, Bencic Mihajlo, Penava Ognjen, Marton Leon, Kukaras Luka, Bem Karlo, Temunovic Vanja, Pap Adrijan i Pap Edvard. Treneri: Brestovac Uroš, Kolaric Aleksandar i Šljapic Igor.

HK Spartak nastavlja sa suvim treninzima, a vec od 01.septembra u Madarskoj (Kiškoroš) ce biti postavljen ledena ploca, pa ce naše selekcije moci povremeno da odlaze i na te treninge, dok željno išcekujemo postavljanje leda na Gradskom klizalištu u Subotici.
                           
Subotica, jun.2017
Sa krajem juna, završeno je i zvanicno Prvenstvo Srbije 2017 u inline hokeju (hokej na rolerima) za seniore, u kojem je ove sezone ucestvovalo rekordnih 7 ekipa, i to: HK Vitez/Beograd, HK Crvena Zvezda/Beograd, RKU Beli orlovi/Beograd, IHK Pirati/Beograd, IHK Partizan/Beograd, HK Vojvodina/Novi Sad i HK Spartak/Subotica.

Prvenstvo se igralo dvokružno (svako sa svakim dva puta) i to na principu turnira (ukupno 5 turnira), svi u Beogradu u hali "Crna rupa" jer jedino tamo postoji adekvatna podloga za odigravanje ovog takmicenja.

Posle ukupno 12 utakmica, HK Spartak je zauzeo odlicno 3.mesto u konacnom plasmanu, iza IHK Pirati (koju cine pretezno svi reprezentativci Srbije) i IHK Partizan (koji je bio prava "legija stranaca" jer su za njih igrali pretežno igraci iz Hrvatske, koja igra Top Diviziju Svetskog Inline hokeja). Sve ostale utakmice, izuzev jednog nesrecnog poraza od ekipe Crvene Zvezde sa jednim golom razlike, suboticki inline hokejaši su uspeli da reše u svoju korist.

Ekipa HK Spartaka je bila sastavljena od nekoliko starijih i iskusnijih igraca, kao i nekoliko izuzetno mladih igraca, koji su se tokom sezone pokazali u izuzetnoj formi i u punoj meri opravdali ukazano poverenje, odnosno stekli ogromno iskustvo da u narednom periodu upravo oni budu ti koji ce biti nosioci ekipe.

Sastav ekipe HK Spartak u Prvenstvu Srbije 2017: Vidakovic Igor, Velaševic Miloš, Kolaric Aleksandar, Šandor Žolt, Dakic Srdan, Vecic Vladimir, Brestovac Uroš, Futo Damir, Zwick Andrej, Kojic Miloš, Subotic Srdan, Katancic Denis, Lošonci Adam, Šljapic Igor i Tancoš Tamaš. Trener: Brestovac Uroš.


Beograd, 18.06.2017.
Posle velikog uspeha koji je zabeležila selekcija U12 HK Spartak u InLine hokeju (hokej na rolerima) osvojivši titulu Prvaka Srbije za 2017., sledeca po uzrastu kategorija (U14 - igraci/ce rodeni 2004/2005 i mladi) potvrdili su dominaciju ove sezone u inline hokeju u Srbiji, zasluženo osvojivši prvo mesto na turniru "Otvoreno Prvenstvo Srbije 2017", koje je održano u Beogradu u nedelju, 18.06.2017.godine.

Pred sam pocetak "godišnjeg odmora" za hokejaše, posle sezone takmicenja na ledu, na koje se odmah nadovezalo i nadmetanje u inline hokeju, selekcija U14 HK Spartak je superiornom igrom nadvisila sve protivnike na turniru, i sa maksimalnim ucinkom od 4 pobede iz 4 utakmice, zasluženo osvojila 1.mesto!

Rezultati:
HK SPARTAK - HK VUKOVI (SARAJEVO) 5:0
HK SPARTAK - HK VOJVODINA 9:1
HK SPARTAK - HK PARTIZAN/NS STARS 3:0
HK SPARTAK - RKU BELI ORLOVI 5:2

Sastav HK Spartak: Sabo Rac Albert, Vucic Aleksa, Sekulic Elena, Sabo Rac Maksim, Antonijevic Aleksandar, Vaštag Ivett, Feher Balint, Peceric Petar, Kostic Luka, Feher Congor, Šandor David i Stantic Dario. Trener: Brestovac Uroš.

Istovremeno treba istaci i 5 veoma talentovanih igraca iz HK Spartak (Peceric Petar, Đukanovic Luka, Kuntic David, Vucinic Vasilije i Rajkovic Martin), iz selekcije U12, koji su za ovaj turnir bili "pozajmljeni" beogradskoj ekipi RKU Beli orlovi, i koja je predstavljala na neki nacin "reprezentaciju U12", a koji su svojim talentom i znanjem zaslužili da se oprobaju u takmicenju i sa starijom generacijom. Posebno nas cini ponosnim da su naši igraci u ovoj ekipi bili nosioci igre, da su pokazali i dokazali izuzetnu borbenost i zalaganje, i da su na kraju turnira osvojili zasluženo 3.mesto sa skorom od 2 pobede i 2 poraza.

Treba istaci i najbolje pojedince turnira, koji su krunisali izuzetan rad kompletne ekipe, i koji su prvi medu jednakima zaslužni za još jednu potvrdu kvalitetnog i kontinuiranog rada u HK Spartak, a to su:

Peceric Petar - MVP ekipe HK Spartak
Antonijevic Aleksandar - najbolji strelac turnira
Vucinic Vasilije - najbolji bek turnira

Ukupno 17 decaka i devojcica iz našeg kluba je juce ucestvovalo na ovom turniru, više nego bilo koji drugi klub, i svi zajedno su se još jednom nametnuli kao izuzetno talentovana generacija, koja "vuce" jedna druge zajedno, i koja zaslužuje puno sportsko poštovanje kompletne (sportske) javnosti grada Subotice, kao i "obavezu" daljeg strucnog rada i usavršavanja u samom klubu, i što dodatno opravdava najavljeno skorašnje poboljšanje sportske infrastrukture za sportove na ledu u Subotici.
        
Beograd, 04.06.17
HK SPARTAK POSTAO PRVAK SRBIJE U INLINE HOKEJU ZA SELEKCIJE U12 ZA 2017.

Od ove sezone, po prvi put je pokrenuto Prvenstvo Srbije u ovom sportu, u selekciji do 12 godina (do sada je bilo samo za seniore), u organizaciji SHLS (Savez hokeja na ledu Srbije). U Prvenstvu je ucestvovalo ukupno 5 ekipa (Beli orlovi i Partizan iz Beograda, Vojvodina i NS Stars iz Novog Sada i Spartak iz Subotice), i igralo se po sistemu turnira (ukupno 3 turnira, na kojima se uvek igralo svako sa svakim), dok su se svi rezultati ukupno sabirali za konacan plasman.

U nedelju 04.06.2017. je odigran poslednji ovogodišnji turnir (prethodna dva su bila u aprilu i u maju), koji je kao i pre igran u Beogradu (hala "Crna rupa") jer jedino tamo postoji specijalna podloga za odigravanje Prvenstva, na kojem su postignuti sledeci rezultati:

HK Spartak - Beli orlovi 7:1
HK Spartak - HK NS Stars 3:0
HK Spartak - HK Vojvodina 8:1
HK Spartak - HK Partizan 0:3

U ukupnom plasmanu, posle 12 odigranih kola, sa skorom od cak 10 pobeda i sa po jednim porazom i nerešenim rezultatom, HK SPARTAK JE POSTAO PRVAK SRBIJE U INLINE HOKEJU, SELEKCIJA U12, SEZONA 2017!!!

TABELA:
1. SPARTAK 12 10 1 1 21 BOD
2. PARTIZAN 12 9 1 2 19 BODOVA
3. NS STARS 12 7 0 5 14 BODOVA
4. BELI ORLOVI 12 2 0 10 4 BODA
5. VOJVODINA 12 1 0 11 2 BODA

U proglašenju najboljih pojedinaca Prvenstva Srbije, sezona 2017, HK Spartak je takode imao svoje predstavnike. Tako je za najboljeg igraca celog Prvenstva izabran DAVID KUNTIC, dok je za MVP igraca ekipe HK Spartak izabran SLAVEN PECERIC.

Sastav HK Spartak, ŠAMPIONI SRBIJE: Konakov Novak, Gladic Petra, Stantic Sara, Kuntic David, Bem Karlo, Kukaras Luka, Temunovic Vanja, Peceric Slaven, Bencic Mihajlo, Sekulic Elena, Vucinic Vasilije, Rac Sabo Hanna, Nad Mateja i Rajkovic Martin. Treneri: Brestovac Uroš i Kolaric Aleksandar.

Ono na šta smo posebno ponosni u HK Spartak jeste cinjenica da je u našim redovima nastupalo i standardno igralo cak 4 devojcice (Petra, Sara, Elena i Hanna), koje su dale nemerljiv doprinos ovom jako lepom uspehu našeg kluba i ekipe, kao i cinjenica da je naša ekipa veoma mlada, tj da u sledecoj sezoni samo 2 igraca iz ovogodišnjeg sastava gubi pravo nastupa na osnovu uzrasta/godišta.            

Beograd, 03.06.17.
U subotu 03.06.2017. u "Crnoj rupi" u Beogradu, odgran 4. turnir u okviru prvenstva Srbije gde su igraci HK Spartak odigrali cak 4 utakmice u sklopu nastavka Prvenstva Srbije za seniore u inline hokeju (hokej na rolerima). Podsecamo vas da se ove sezone takmici cak 7 ekipa, i da se odigrava ukupno 5 turnira (dvokružno, svako sa svakim dva puta).

Postignuti rezultati u seniorskom prvenstvu:

HK Spartak - HK Vojvodina 5:0 (1:0 1:0 2:0 1:0)
HK Spartak - RKU Beli orlovi 11:1 (2:1 3:0 5:0 1:0)
HK Spartak - IHK Pirati 3:7 (1:1 0:2 1:2 1:2)
HK Spartak - HK Crvena Zvezda 5:4 (1:0 1:1 1:2 2:1)

Sa cak 3 pobede iz 4 utakmice na ovom turniru, HK Spartak je izbio na trenutno 2.mesto na tabeli šampionata, odmah iza ekipe IHK Pirati i ceka rasplet ostalih utakmica i poslednjeg turnira, kada ce se dobiti konacan plasman.
Sastav HK Spartak seniori: Vidakovic Igor, Velaševic Miloš, Brestovac Uroš, Šljapic Igor, Zwick Andrej, Subotic Srdan, Kolaric Aleksandar, Vecic Vladimir, Šandor Žolt i Dakic Srdan. Trener: Brestovac Uroš


Beograd, 20.05.17.
U subotu 20.05.2017. u Beogradu je održan treci ovogodišnji turnir u Inline hokeju (hokej na rolerima) za seniore, na kojem su hokejaši Spartaka zabeležili polovican uspeh, sa jednom pobedom i jednim porazom.

HK Spartak - HK Vitez 6:3
HK Spartak - SHKL Crvena Zvezda 4:5

Posle prvog nastupa u toku takmicarskog dana kada je pobedjena iskusna ekipa HK Vitez (6:3), prvenstveno odlicnim izdanjem u poslednjoj cetvrtini utakmice, ocekivala se veoma uzbudljiva utakmica protiv mlade ekipe Crvene Zvezde, koja je imala potpuno drugaciji tok i tempo igre. Na žalost, posle vodstva na poluvremenu (3:1 za Spartak), usledio je neocekivani pad u nastavku igre, što je bilo dovoljno za rezultatski preokret i nenadani poraz.

HK Spartak trenutno zauzima drugo mesto na tabeli od ukupno sedam ekipa, i sa pravom se nada da bi, uz kvalitetne nastupe na poslednja dva turnira u sezoni (03.06. i 10.06.) mogla u konacnom plasmanu da zauzme jedno od prva tri mesta u Prvenstvu.

Sastav HK Spartak: Vidakovic Igor, Kolaric Aleksandar, Vecic Vladimir, Brestovac Uroš, Šljapic Igor, Tancoš Tamaš, Šandor David, Zwick Andrej, Dakic Srdan, Subotic Srdan, Lošonci Adam i Katancic Erik. Trener: Brestovac Uroš.


Budimpesta,14.05.17.
U nedelju 14.05.2017. u Budimpešti je održan "Bauer 2017 Inline Magyar Kupa" za igrace rodene 2005.godine i mlade, turnir koji je okupio ukupno 8 ekipa, medu kojima je bio i HK Spartak iz Subotice. Sve ekipe su bile podeljene u 2 grupe po 4 ekipe i igralo se svako sa svakim u grupi, a potom direktne utakmice za plasman (A1 Vs B1 za prvo mesto, A2 Vs B2 za trece mesto...). Najteži protivnik, ekipa HK Debrecen je bio rival našoj ekipi vec na samom startu turnira, koju smo uspeli da pobedimo "na mišice" sa 1:0, da bi do kraja i preostale 2 utamice pobedili u grupi, a potom u velikom finalu odigrali izuzetnu utakmicu sa odlicnom ekipom Titanom iz Zalaegerszega, koju smo pobedili sa 4:2 (2:0 poluvreme), i zasluženo osvojili 1.mesto i zlatne medalje. Za najboljeg golmana na turniru je proglašen golman HK Spartak - Albert Sabo Rac.

Svi igraci su pružili svoj trenutni maksimum i uz fantasticnu borbenost i zalaganje uspeli da ostvare pomalo iznenadujuc trijumf, koji samo nagoveštava i obavezuje na dodatne napore i treninge u klubu, kao priprema za sezonu za ledu 2017/2018.

Rezultati:
HK Spartak - HC Debrecen 1:0
HK Spartak - HC Pesterzsebet 6:1
HK Spartak - Vasas HC II 8:0
HK Spartak - HC Titanok Zalaegerszeg 4:2 (finale)

Sastav ekipe: Sabo Rac Albert, Vucic Aleksa, Vucinic Vasilije, Peceric Petar, Kostic Luka, Vaštag Ivett, Peceric Slaven, Šandor David, Feher Congor, Feher Balint, Sabo Rac Maksim i Sekulic Elena. Trener: Brestovac Uroš

      
Beograd, 13.05.2017.
U subotu 13.05.2017. u Beogradu je održan drugi ovosezonski turnir (od tri predvidena), utakmicama od 5 do 8 kola, u sklopu Prvenstva Srbije za igrace do 12 godina, na kojem je HK Spartak nastavio uspešan niz sa prethodnog okupljanja (datum 22.04. gde su zabeležene 3 pobede i 1 nerešen rezultat), samo što je ovaj put ostvaren 100% ucinak - 4 pobede iz 4 utakmice, cime je potvrdeno trenutno prvo mesto na tabeli Šampionata. Postignuti rezultati:
HK Spartak - RKU Beli orlovi 2:1
HK Spartak - HK NS Stars 3:1
HK Spartak - HK Vojvodina 7:0
HK Spartak - HK Partizan 1:0

Sastav ekipe HK Spartak: Konakov Novak, Rac Sabo Hanna, Stantic Sara, Gladic Petra, Sekulic Elena, Rajkovic Martin, Temunovic Vanja, Bem Karlo, Vucinic Vasilije, Peceric Slaven, Nad Mateja, Kuntic David, Kukaras Luka i Bencic Mihajlo. Trener: Kolaric Aleksandar.
 "> 
Beograd, 06.05.2017.
Seniorske ekipa HK Spartak je u subotu (06.05.2017.) nastavila sa svojim nastupima u Prvenstvu Srbije u InLine hokeju (hokej na rolerima), u sklopu utakmica drugog ovogodišnjeg turnira (od predvidenih pet), i na njima zabeležila veoma pozitivne rezultate, i to:
HK Spartak - RKU Beli orlovi 4:2
HK Spartak - HK Vitez 8:7
HK Spartak - IHK Pirati 3:3 (penalima 4:5)

U utakmici koja je otvorila takmicarski dan, Vs ekipa "Beli orlovi" naši momci su pokazali odredenu dozu nervoze i nesigurnosti, te smo se "mucili" iako smo evidentno u ovom momentu kvalitetnija ekipa, što se i manifestovalo u konacnom rezultatu.

U našoj drugoj utakmici, protiv uvek neugodne i iskusne ekipe HK Vitez iz Beograda, posle katastrofalnog starta i prve cetvrtine gde je rezultat bio 4:0 za ekipu HK Vitez, došlo je do "budenja" subotickih hokejaša koji su do kraja utakmice uspeli u potpunosti da preokrenu rezultat i zasluženo slave sa 8:7.

Poslednja utakmica dana, protiv ekipe IHK Pirati iz Beograda, koji zajedno sa ekipom IHK Partizan važe za izrazite favorite za osvajanje Prvenstva, ekipa HK Spartak je odigrala svoju ubedljivo najbolju utakmicu od samog starta šampionata. Veoma disciplinovanom i požrtvovanom igrom i sjajnim izdanjem nekoliko mladih igraca, na poluvremenu smo vodili sa 2:0, da bi se do kraja utakmica završila nerešenim rezultatom 3:3, i u penal seriji je ekipa iz Beograda odnela pobedu sa 5:4. Ovakve utakmice i izdanja su upravo ono što najviše treba našoj ekipi, za sticanje iskustva i samopouzdanja, za dalji razvoj i kvalitetne nastupe u zemlji i inostranstvu. Svi momci su dali svoj maksimum, opšti utisak je da smo bili kvalitetniji u ovom mecu i da smo zaslužili pobedu, ali je nedostajalo malo sportske srece i iskustva.

Na prvom ovosezonskom turniru, odigranom nedelju dana ranije (29.04.2017.), HK Spartak je zabeležio polovican uspeh, sa jednim porazom (IHK Partizan 3:10) i sa jednom pobedom (HK Vojvodina 4:1), te u ovom momentu naša ekipa zauzima drugo mesto na tabeli (pogledati link sa sajta Hokejaškog saveza Srbije).

Sastav HK Spartak: Vidakovic Igor, Velaševic Miloš, Kolaric Aleksandar, Šljapic Igor, Šandor Žolt, Zwick Andrej, Brestovac Uroš, Vecic Vladimir, Subotic Srdan, Dakic Srdan, Kojic Miloš, Katancic Denis, Lošonci Adam i Futo Damir. Trener: Brestovac Uroš

Prvenstvo Srbije za seniore se nastavlja utakmicama treceg kola u subotu, 20.05.2017., dok narednog vikenda (13.05. i 14.05.) selekcije HK Spartak U12 i U14 imaju svoje turnire u inline hokeju u Beogradu i u Budimpešti.
       
Beograd, 22.04.2017.
Prethodnog vikenda je pocelo Prvenstvo Srbije za igrace do 12 godina ( U12 ) u inline hokeju (hokej na rolerima), u kojem ucestvuju RKU Beli orlovi (Beograd), HK Partizan (Beograd), HK Vojvodina (Novi Sad), HK NS Stars (Novi Sad) i HK Spartak (Subotica).

Prvenstvo se igra po turnirskom sistemu, tri okupljanja u Beogradu u hali „Crna rupa“ jer jedino tamo postoji specijalna podloga za odigravanje ovog Prvenstva, i na svakom turniru se igra po principu „svako sa svakim“, dok se ukupni plasman odreduje na kraju prvenstva, odnosno posle 12 kola i sva tri završena turnira. Utakmice traju po 30 minuta (4 x 7,5 min) i igra se po svim pravilima IIHF (svetska hokejaška federacija) za inline hokej, dok sami igraci nose kompletnu opremu kao i na hokeju na ledu, jedino umesto klizaljki koriste rolere.

Prvo takvo okupljanje je održano u subotu 22.04.2017. i suboticki hokejaši su zabeležili sledece rezultate:
HK Spartak – RKU Beli orlovi 12:1
HK Spartak – HK NS Stars 6:4
HK Spartak – HK Vojvodina 11:3
HK Spartak – HK Partizan 2:2

Posle cetiri odigrana kola HK Spartak se nalazi na prvom mestu na tabeli, ispred HK NS Stars i HK Partizan i kao takav doceku nastavak takmicenja, koji ce se održati 13.05.2017., na istom mestu i u istom sastavu ekipa. Dodatni interesantan podatak jeste i cinjenica da je u našoj ekipi samo jedan igrac tzv „izlazna 12-ka“, odnosno da smo medu najmladim ekipama u šampionatu.

Iako u svetu hokeja postoje podeljena mišljenja o korisnosti i potrebi treniranja i igranja hokeja na rolerima, dugogodišnje sprovodenje dela trebažnih procesa u našem klubu i te kako je pomoglo i olakšalo hokejašima Spartaka da dodatno savladaju veštine ove igre, i uz male korekcije i prilagodavanja u igri i tehnici, pokazalo se kao uspešno, i na klizaljkama, a evo i na rolerima.

Sastav HK Spartak U12: Konakov Novak, Kuntic David, Rajkovic Martin, Stantic Sara, Kukaras Luka, Bem Karlo, Peceric Slaven, Bencic Mihajlo, Gladic Petra, Rac Sabo Hanna i Temunovic Vanja. Trener: Brestovac Uroš.